Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR98706
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR98706/1
Beleidsregels bij de Regeling bestuurlijke boeten gemeentelijke belastingen Kampen 2006
Geldend van 01-01-2006 t/m heden
Intitulé
Beleidsregels bij de Regeling bestuurlijke boeten gemeentelijke belastingen Kampen 2006Het college van burgemeester en wethouders van Kampen,
Gelet op:
de Regeling bestuurlijke boeten gemeentelijke belastingen Kampen 2006
besluit:
de volgende beleidsregels vast te stellen:
Artikel 1 Algemeen
De heffingsambtenaar voert een administratie van alle overwegingen die naar aanleiding van het (mogelijk) opleggen van een bestuurlijke boete aanleiding hebben gegeven.
Artikel 2 Straftoemeting
-
1. De heffingsambtenaar houdt bij zijn keuze tot het opleggen van een vergrijpboete dan wel verzuimboete in de afweging die tot zijn keuze leidt rekening met persoonlijke omstandigheden van de belanghebbende (§5 Verplichte keuze verzuimboete of vergrijpboete).
-
2. De heffingsambtenaar houdt bij het toemeten van een boete zoals vastgelegd in 3, 4 en 5 van de Regeling rekening met omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot een hogere of lagere boete. (§10 Straftoemeting)
Artikel 3 Ambtshalve vermindering
-
1. Een uitspraak van de Hoge Raad of van een Gerechtshof, waarin een toepassing van de belastingwet besloten ligt die voor de belanghebbende gunstiger is dan de bij de heffing van de belasting en de daarbij opgelegde boete gevolgde toepassing, leidt niet tot het ambtshalve verlenen van vermindering van belasting en de opgelegde boete indien de belastingaanslag onherroepelijk is komen vast te staan voor de dag, waarop de uitspraak van de Hoge Raad of het hof is gewezen, tenzij het college van burgemeester en wethouders op dit punt een afwijkende regeling heeft getroffen.
-
2. Hetgeen in het eerste lid is bepaald met betrekking tot een uitspraak van de Hoge Raad of van een Gerechtshof, is in daartoe leidende gevallen van overeenkomstige toepassing op prejudiciële beslissingen van het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen alsmede op rechtelijke uitspraken van het Hof en andere supranationale colleges.
Artikel 4 Kwijtschelding
In de beschikking waarin uitspraak op een kwijtscheldingsverzoek, voor een aanslag waarbij tevens een boete is opgelegd, wordt afzonderlijk melding gemaakt dat bij de invordering van boeten geen kwijtschelding wordt verleend.
Artikel 5 Slotbepaling
-
1. Deze beleidsregels treden in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.
-
2. Deze beleidsregels worden aangehaald als “Beleidsregels bestuurlijke boeten gemeentelijke heffingen Kampen 2006”.
Ondertekening
Het college van burgemeester en wethouders,
De secretaris
J.F. Goedegebure
de burgemeester
mr.ing. J. Oosterhof
Toelichting
Artikel 2.1
Bijvoorbeeld: Een nieuwkomer in Kampen zal minder aan te rekenen zijn dat er een aangifteformulier Hondenbelasting dient te worden ingevuld dan iemand die reeds jaren in Kampen woont en van deze plicht door de gemeentelijke publicaties op de hoogte kan zijn.
Artikel 2.2
Omstandigheden die leiden tot een lagere boete zijn, bijvoorbeeld:
- a.
ernstige ziekte belanghebbende
- b.
recente vestiging in gemeente
- c.
uitzonderlijke financiële omstandigheden van belanghebbende (betaling van de boete leidt tot onevenredig zware financiële zorgen).
Omstandigheden die leiden tot een hogere boete zijn, bijvoorbeeld:
- d.
weigering medewerking aan (opsporings-)ambtenaren, bijvoorbeeld bij huis-aan-huiscontrole hondenbelasting, taxaties “in het veld”.
- e.
recidive door professionele organisaties.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl