Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR8408
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR8408/1
BESCHIKKING van de 20ste Juli 1948, no. 73, houdende een regeling voor georganiseerd overleg in zaken, gouvernements-arbeiders betreffende
Geldend van 23-07-1948 t/m heden
Intitulé
BESCHIKKING van de 20ste Juli 1948, no. 2894, houdende een regeling voor georganiseerd overleg in zaken, gouvernements-arbeiders betreffendeArtikel 1
-
1. Gouvernements-arbeider in de zin van deze beschikking is hij, met wie het Gouvernement een arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht heeft gesloten.
-
2.
-
Onder zaken, gouvernements-arbeiders betreffende, worden verstaan alle aangelegenheden van algemeen belang voor de rechtstoestand en voor de sociale toestand van de gouvernements-arbeiders, zoals:
- a.
pensioenverordeningen;
- b.
loonregeling;
- c.
verlofregelingen;
- d.
regelingen betreffende de verstrekking van kleding en kledingtoelagen;
- e.
ziekteregelingen.
- a.
-
Artikel 2
Ingesteld wordt een commissie voor georganiseerd overleg in zaken, gouvernementsarbeiders betreffende, die in bespreking met door de Gouverneur daartoe aangewezen vertegenwoordigers de zaken, bedoeld in artikel 1 sub 2, behandelt,
Dringende omstandigheden voorbehouden, beslist de Gouverneur in zodanige zaken, gehoord de commissie.
Artikel 3
-
1. De commissie bestaat uit door rechtspersoonlijkheid bezittende organisaties van gouvernements-arbeiders aangewezen leden en plaatsvervangende leden, die zoveel mogelijk alle departementen of afdelingen van de gouvernementsdienst vertegenwoordigen.
-
2. In overleg met bedoelde organisaties en met inachtneming van haar ledental bepaalt de Gouverneur hoeveel leden/plaatsvervangende leden worden aangewezen.
-
3. De ingevolge artikel 2 te voeren besprekingen staan onder leiding van een voorzitter, of bij ontstentenis van deze, van een plaatsvervangende voorzitter. Beiden, door de Gouverneur benoemd, hebben in de commissie een adviserende stem.
-
4. De commissie wordt bijgestaan door een secretaris en, zo nodig door een of meer adjunct-secretarissen, door de Gouverneur op voordracht van de commissie aangewezen. Zij kunnen tevens leden van de commissie zijn.
-
5. Bij de behandeling van bepaalde aangelegenheden kunnen op uitnodiging of met toestemming van de voorzitter ook anderen aan de bespreking deelnemen.
Artikel 4
De organisaties, die van de bevoegdheid tot aanwijzing hebben gebruik gemaakt, doen aan de Gouverneur mededeling van de door haar gekozen leden/plaatsvervangende leden.
De organisaties geven bij de aanvang van ieder kalenderjaar de Gouverneur kennis van het aantal harer leden, behorende tot de gouvernementsarbeiders in de zin van deze beschikking.
Artikel 5
-
1. De commissie behandelt haar aangelegenheden onmiddellijk, nadat zij haar zijn toegezonden. De Gouverneur wijst voor de behandeling van elke aangelegenheid de personen aan, die hem hierbij zullen vertegenwoordigen en brengt dit ter kennis van de voorzitter, die, in overleg met deze aangewezenen, de vergadering van de commissie belegt.’
-
2. Onverminderd het bepaalde in artikel 2 kan op verzoek van de in dat artikel bedoelde vertegenwoordigers de commissie in voorlopige besprekingen met het treden of deze inlichtingen verschaffen.
Artikel 6
De commissie is bevoegd, de Gouverneurs voorstellen te doen van zaken, de gouvernements-arbeiders betreffende in de zin van deze beschikking, welke voorstellen op de voet van het bepaalde in artikel 2 aan de commissie kunnen worden voorgelegd.
Artikel 7
-
1. Behoudens het bepaalde in artikel 5, 2e lid, vergadert de commissie op plaats, dat en uur, die de voorzitter bepaalt.
-
2. De voorzitter is verplicht de commissie bijeen te roepen, indien meer dan de helft der aangewezen leden het verlangen daartoe te kennen geeft.
Artikel 8
-
1. In overleg met de in artikel 2 bedoelde vertegenwoordigers de commissie een reglement van orde vaststelling.
-
2. De voorzitter doet de secretaris een advies opstellen, bevattende de gevoelens der meerderheid van het in de vergaderingen verhandelde, welk advies met de stukken wordt teruggezonden.
-
3. Zij, die gevoelens hebben uitgebracht, afwijkende van die der meerderheid en zich hebben voorbehouden, afzonderlijke adviezen over te leggen om te worden gevoegd bij het advies der commissie, zijn verplicht die adviezen, ondertekend, zo tijdig aan de secretaris der commissie ter hand te stellen, dat de inzending van het advies der commissie daardoor generlei vertraging ondergaat.
-
4. Indien de stemmen over een voorstel staken, wordt een afwijzend advies uitgebracht. Hetgeen voor en tegen voorstel is aangevoerd wordt dan ter kennis van de Gouverneur gebracht.
-
5. Indien een of meer leden zulks verlangen, wordt in een advies melding gemaakt van de uitgebrachte stemmen met opgave van de aantallen leden, die de organisaties blijkens de in artikel 4 bedoelde kennisgeving onder de gouvernements-arbeiders, waarvoor de commissie is ingesteld, hebben.
-
6. De adviezen worden zoveel mogelijk uitgebracht binnen de tijd in het verzoek om advies bepaald.
-
7. Indien wordt afgeweken van het advies der commissie, worden de reden dier afwijking ter kennis van de commissie gebracht.
Artikel 9
De voorzitter doet de secretaris bovendien een verslag opmaken, bevattende een beknopte samenvatting van het in de vergadering verhandelde.
Met wederzijds goedvinden kunnen deze verslagen telkens worden openbaar gemaakt.
Artikel 10
Deze beschikking treedt onmiddellijk in werking en zal in het Publicatieblad worden bekendgemaakt.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl