Regeling vervallen per 03-04-2015

Verordening tot het instellen van schoolwijken gemeente Stadskanaal

Geldend van 01-08-1985 t/m 02-04-2015

Intitulé

Verordening tot het instellen van schoolwijken gemeente Stadskanaal

De Raad der gemeente Stadskanaal;

Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 28 mei 1985, nr. R 2015;

Overwegende, dat het in het belang van een doelmatige spreiding van de leerlingen over de openbare basisscholen in deze gemeente noodzakelijk is om het grondgebied van de gemeente in schoolwijken te verdelen;

Gelet op artikel 44 van de Wet op het Basisonderwijs;

besluit:

vast te stellen de volgende

Verordening tot het instellen van schoolwijken in de gemeente Stadskanaal.

Artikel 1

In het belang van een doelmatige spreiding van de leerlingen van de openbare basisscholen in deze gemeente wordt het grondgebied van de gemeente in schoolwijken verdeeld.

Artikel 2

  • a.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A1 te Stadskanaal, gevormd uit de openbare lagere Hagenhofschool en de openbare Hagenhofkleuterschool wordt begrensd, c.q. gevormd door Buinerweg, Oosterstraat, Oosterkade, Electronicaweg, Vooraf, Veenstraat, Hoofdstraat tussen Nautilusweg en Amerikalaan, alle straten, waarvan de namen eindigen op hage. Dr. Kinglaan tussen Atlantislaan en Maarsbroek, alle straten waarvan de namen eindigen op hof, alle straten waarvan de namen eindigen op horst, Vledderveen, Alteveersterweg tussen Atlantislaan en Kalkovenweg, Zijdstukkerweg tussen Sikkenbergweg en 1e Veldweg, Veenhuizen.

  • b.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A2 te Stadskanaal, gevormd uit de openbare lagere Parkwijkschool en de openbare kleuterschool 't Gruttehuis, wordt begrensd c.q. gevormd door Drouwenerkade, de gemeentegrens met Borger, de Brugkade, Hoofdkade, genoemde kades en straten inbegrepen, Verlengde Brugkade. Tot de schoolwijk behoren eveneens Spoorstraat, Postkade, Poststraat, Hoofdstraat tussen Europalaan en Poststraat, Navolaan tussen Aziëlaan en Europalaan, Europalaan, Europaplein, Lilienthalplein, Menistenlaan, Menistenplein, Esperantolaan, Hemenweg, Korte Hemenweg, Boerendiep, Verlengde Boerendiep en Flevolaan.

  • c.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A3 te Stadskanaal, gevormd uit de openbare lagere G. W. Spitzenschool, de openbare lagere Euroschool en de openbare kleuterschool Hummelstee wordt begrensd c.q. gevormd door Onstwedderweg tussen Atlantislaan en Boerendiep, Atlantislaan tussen Onstwedderweg en Amerikalaan, Amerikalaan tussen Atlantislaan en Hoofdstraat, Hoofdstraat tussen Amerikalaan en Europalaan, Europalaan, Navolaan tussen Europalaan en Aziëlaan.

  • d.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A4 te Stadskanaal gevormd uit de openbare lagere Meester Neuteboomschool, de openbare kleuterscholen De Speeldoos en De Wedde Rakkertjes wordt begrensd c.q. gevormd door Onstwedderweg vanaf Atlantislaan in noordelijke richting, Atlantislaan tussen Onstwedderweg en Amerikalaan, Dr. Kinglaan, Borgenweg, Dwarsweg en het denkbeeldige verlengde in rechte lijn tussen Dwarsweg en Onstwedderweg.

  • e.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A5 te Stadskanaal gevormd uit de openbare lagere Westerschool en de openbare Westerkleuterschool wordt begrensd c.q. gevormd door de gemeentegrens met Gieten, de gemeentegrens met Veendam, de gemeentegrens met Nieuwe Pekela, Noorderdiep in de richting Ter Apel tot "Havehasta", H.J. Kniggestraat in de richting Ter Apel tot no. 26, H.J. Kniggekade in de richting Ter Apel tot no. 34.

  • f.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A6 te Stadskanaal gevormd uit de openbare lagere Oosterschool en de dependance van de openbare kleuterschool De Springplank wordt begrensd c.q. gevormd door de gemeentegrens met Gasselte, H.J. Kniggekade vanaf no. 34 (oplopend), H.J. Kniggestraat vanaf no. 26 (oplopend), Noorderdiep in de richting Ter Apel vanaf "Havehasta", de gemeentgrens met Nieuwe Pekela, Semskade richting Ter Apel tot no. 74, Semsstraat richting Ter Apel tot kruising met de Molenstraat, Molenstraat (noordkant), Esdoornstraat in de richting Ter Apel tot de kruising met de Molenstraat.

  • g.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A7 te Stadskanaal gevormd uit de openbare lagere Burg. Lieseschool en de openbare kleuterschool De Springplank wordt begrensd c.q. gevormd door de gemeentegrens met Nieuwe Pekela, Van Boekerenweg tot aan de Atlantislaan, Krommewijk, Fabrieksstraat, Berkenstraat, de grens tussen Handelsstraat en Poststraat en de grens tussen Handelskade en Postkade, de gemeentegrens met Gasselte. In het noorden door de denkbeeldige rechte lijn, die loopt van de gemeentegrens met Gasselte naar de gemeentegrens met Nieuwe Pekela tussen de percelen Semskade 73/74, Semsstraat in noordelijke richting tot de kruising met de Molenstraat, de Molenstraat (zuidkant), Esdoornstraat in noordelijke richting tot de kruising met de Molenstraat. De grens tussen de openbare basisschool A6 en de openbare basisschool A7 loopt midden door de Molenstraat.

  • h.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A8 te Musselkanaal gevormd uit de openbare lagere school De Badde en openbare kleuterschool Hummelhof wordt begrensd c.q. gevormd door de Verbindingsweg, Sluisstraat tot aan nr. 62 en Sluiskade tot aan nr. 62, de gemeentegrens met Odoorn en Borger. In rechte lijn vanaf de gemeentegrens met Borger tot aan de Oosterkade en tot aan de Oosterstraat te Stadskanaal. Aan de noordwestzijde wordt de schoolwijk begrensd door Gedempte Vleddermond. Aan de noordzijde wordt de schoolwijk begrensd door Waterschapsweg en 3e Oomsberg. Verbindingsweg, Gedempte Vleddermond, Waterschapsweg, 2e en 3e Oomsberg behoren tot de schoolwijk.

  • i.

    De schoolwijk van de openbare basisschool A9 te Musselkanaal gevormd uit de openbare lagere school Musselhorst en de openbare kleuterschool De Aanloop en Sneeuwwitje wordt begrensd, c.q. gevormd door het gehele gebied ten zuidoosten van de Verbindingsweg, Sluisstraat vanaf nr. 62 en Sluiskade vanaf nr. 62 tot aan de grens met de gemeente Odoorn, de gemeentegrenzen met Odoorn en Vlagtwedde. De Horsten behoort tot de schoolwijk.

  • j.

    De schoolwijk van de openbare basisschool ALO te Alteveer, gevormd uit de openbare lagere Dalschool en de openbare kleuterschool 't Zonnehoekje. De schoolwijk van de openbare lagere Dalschool te Alteveer wordt begrensd, c.q. gevormd door de dorpsgrenzen van Alteveer met omgeving, voorzover kleuters en leerlingen niet behoren tot andere schoolwijken.

  • k.

    De kinderen uit de dorpen Onstwedde en Mussel kunnen in overleg met de desbetreffende schoolhoofden de dichtstbijzijnde openbare scholen bezoeken.

Artikel 3

De toelating tot een openbare school geschiedt in overeenstemming met de vastgestelde schoolwijken, tenzij de ouders van een leerling schriftelijk aan het bevoegd gezag te kennen geven toelating tot een andere schoolwijk te wensen.

Artikel 4

Burgemeester en Wethouders geven binnen 14 dagen toestemming de leerling op de door de ouders gewenste school toe te laten.

Artikel 5

Deze verordening treedt in werking met ingang van 1 augustus 1985 en kan worden aangehaald als "Verordening schoolwijken gemeente Stadskanaal".

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 24 juni 1985.
De Raad voornoemd,
De Secretaris, De Voorzitter,