Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR78915
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR78915/2
Regeling vervallen per 01-01-2020
Regeling werving en selectie
Geldend van 01-07-2011 t/m 31-12-2017 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2011
Intitulé
Regeling werving en selectieGEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND
Gelet op artikel 125, tweede lid, van de Ambtenarenwet; Overwegende dat de structuurwijziging als gevolg van de reorganisatie Gelderland in Beweging tot gevolg heeft dat in diverse rechtspositieregelingen technische wijzigingen moeten worden aangebracht zodat de tekst van die regelingen aansluit bij de nieuwe structuur; Gezien de instemming die de werknemersvertegenwoordiging in het Georganiseerd Overleg heeft verleend aan de wijzigingen van deze regeling; Overwegende dat geen instemming van de Ondernemingsraad behoeft te worden gevraagd aangezien de Ondernemingsraad de werknemersvertegenwoordiging in het Georganiseerd Overleg bereid gevonden heeft om in plaats van de Ondernemingsraad in te stemmen met een aantal wijzigingen waarop het instemmingsrecht van artikel 27 van de Wet op de ondernemingsraden van toepassing is; Overwegende dat over de wijzigingen op sectoraal niveau overeenstemming is bereikt met de vakorganisaties in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden;
BESLUITEN
vast te stellen de volgende gewijzigde regeling: Regeling werving en selectie
1. Algemeen kader
- -
Onder een vacature wordt verstaan een niet bezette formatieplaats die voor langer dan zes maanden wordt (her)bezet.
- -
Interne werving en selectie vindt provinciebreed plaats.
- -
De keuze voor de in te zetten wervingskanalen (website/advertentie/gespecialiseerd werving- en selectiebureau) behoort tot de verantwoordelijkheid van de manager van de afdeling waar de vacature bestaat.
- -
De samenstelling van de selectiecommissie en (eventueel) een inspraakcommissie behoort tot de verantwoordelijkheid van de manager van de afdeling waar de vacature zich voordoet. De selectiecommissie draagt de door haar meest geschikt geachte kandidaat bij het bevoegd gezag voor ter benoeming. Hierbij wordt zij geadviseerd door de inspraakcommissie.
- -
Bij de selectie voor een leidinggevende functie vindt, voorafgaande aan eventuele indiensttreding, een assessment plaats, gericht op de geschiktheid voor de functie.
2. Volgorde bij invulling van vacature
Bij de vervulling van een vacature wordt de navolgende volgorde gehanteerd.
- 1.
Herplaatsingskandidaten
Allereerst wordt bezien of de vacature vervuld kan worden door een ambtenaar aan wie de werkgever mogelijk een inspanningsverplichting heeft tot het aanbieden van arbeid.
Het gaat daarbij - in volgorde van voorrang - om de volgende categorieën:
- 1.
Medewerkers die wegens reorganisatie/opheffing functie met ontslag worden bedreigd (CAP art. B.13).
- 2.
Medewerkers voor wie (geheel of gedeeltelijk) ontslag dreigt i.v.m.arbeidsongeschiktheid (CAP art. E.9).
- 3.
Medewerkers met een vast dienstverband die na afloop van een tijdelijke functie opnieuw beschikbaar zijn voor andere werkzaamheden.
- 4.
Afhankelijk van de omstandigheden: medewerkers voor wie ontslag dreigt in verband met functie-ongeschiktheid; in voorkomende gevallen is een medewerker uit deze categorie verplicht de aangeboden passende functie/werkzaamheden te aanvaarden.
- 1.
- 2.
Interne kandidaten
Als interne kandidaat worden aangemerkt alle medewerkers met een dienstverband bij de provincie, en - op gelijkwaardige wijze - personen die drie maanden zonder onderbreking van langer dan een maand bij de provincie als uitzendkracht werkzaam zijn, dan wel gedurende ten minste die periode anderszins op basis van een gezagsverhouding voor de provincie werkzaam zijn.
- 3.
Extern
Externe werving vindt pas plaats indien de interne openstelling van de vacature geen geschikte kandidaat heeft opgeleverd.
3. Afwijkingen
- -
Indien de vacature betrekking heeft op een functie die deel uitmaakt van de directie, kan de werving gelijktijdig intern en extern plaatsvinden.
- -
In afwijking van de onder hoofdstukken 1 en 2 beschreven procedure kan worden besloten om een medewerker die de werkzaamheden waarop de ontstane vacature betrekking heeft, reeds tijdelijk en naar tevredenheid heeft vervuld, definitief op deze functie te benoemen. Dit kan echter alleen onder de voorwaarde dat deze medewerker elders in de provinciale organisatie een functie vacant achterlaat. Op deze vacature is dan de normale procedure van toepassing. Deze mogelijkheid tot afwijking van de reguliere procedure is niet van toepassing op een functie die deel uitmaakt van de directie.
Ondertekening
Gedeputeerde Staten van Gelderland
Toelichting De Regeling werving en selectie kent twee mogelijkheden om af te wijken van de standaardprocedure.
De eerste mogelijkheid tot afwijking betreft de werving voor een functie die deel uitmaakt van de directie, waar de werkgever de keus heeft om eerst intern te werven of tegelijkertijd ook de externe werving te starten. Bij de werving van een lid van de directie is het uiteraard van belang de medewerkers te betrekken. Dit kan, onder andere, door betrokkenheid van de onderdeelscommissie. Aan de medezeggenschap wordt een zienswijze gevraagd met betrekking tot het profiel van de beoogde kandidaat en de uiteindelijke benoeming van het nieuwe lid van de directie.
De tweede mogelijkheid tot afwijking betreft het bij gebleken geschiktheid benoemen van een medewerker die de functie heeft waargenomen, mits deze elders in de organisatie een functie achterlaat waarop de standaardprocedure van toepassing is. Wanneer van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt bij leidinggevende functies is het van belang op een zorgvuldige wijze de geschiktheid vast te stellen. Hierbij is betrokkenheid van de medewerkers die door de beoogde kandidaat worden aangestuurd van belang. Overigens is deze mogelijkheid tot afwijking niet toegestaan indien het een functie betreft die deel uitmaakt van de directie.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl