Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR76812
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR76812/2
Verordening regelende het toekennen van een tegemoetkoming in de kosten, verbonden aan werkzaamheden van de fracties in de raad en de verantwoording van de besteding van de tegemoetkoming in de kosten
Geldend van 01-01-2009 t/m heden
Intitulé
Verordening regelende het toekennen van een tegemoetkoming in de kosten, verbonden aan werkzaamheden van de fracties in de raad en de verantwoording van de besteding van de tegemoetkoming in de kostenArtikel 1 Recht op tegemoetkoming
1. Aan elke fractie, als bedoeld in artikel 8 van het Reglement van orde voor de raad, wordt voor elk kalenderjaar een tegemoetkoming verleend.
2. Voor het bepalen van het aantal fracties en het aantal leden van fracties geldt als maatstaf de toestand op 1 januari van het betreffende kalenderjaar.
Artikel 2 Tijdvak
Het kalenderjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.
Artikel 3 Hoogte tegemoetkoming
1. De tegemoetkoming bedraagt € 176,-- per fractie, verhoogd met € 87,-- per fractielid.
2. In een jaar van raadsverkiezingen wordt 3/12 uitgekeerd voor de verkiezingen en 9/12 na de verkiezingen.
3. De in het eerste lid vermelde bedragen worden jaarlijks per 1 januari herzien aan de hand van het prijsindexcijfers van de gezinsconsumptie, geldende voor de maand januari.
4. De in het tweede lid vermelde bedragen worden jaarlijks per 1 januari verhoogd met een percentage, gelijk aan het percentage van de verhoging van de bedragen, vermeld in de bij de A.M.V.B. behorende tabel II, zoals die elk jaar door de Minister van Binnenlandse Zaken zijn of worden vastgesteld, voor een gemeente in klasse 1.
Artikel 4 Wijzigingen in fracties
1. Indien tijdens een kalenderjaar een of meerdere leden van een fractie zich afsplitsen en als zelfstandige fractie gaat optreden, heeft deze nieuwe gevormde fractie in dat kalenderjaar geen recht op een bijdrage voor fractieondersteuning.
2. Indien tijdens een kalenderjaar twee of meer fracties als één fractie gaan optreden, wordt met de hierdoor veranderde situatie eerst rekening gehouden in het volgende kalenderjaar.
Artikel 5 Uitbetaling
1. De uitbetaling van de tegemoetkoming geschiedt in de maand januari van het betrokken kalenderjaar.
2. De vergoeding wordt jaarlijks uitgekeerd aan de fractievoorzitter van elke fractie.
Artikel 6 Gebruik van vergoeding
1. De fracties besteden de vergoeding om hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol te versterken.
Artikel 7 Reserves
1. Bijdragen die niet worden besteed voor 31 december van het kalenderjaar waarop de vergoeding betrekking heeft worden zo spoedig mogelijk na het afleggen van schriftelijke verantwoording aan de gemeente Bergeijk terugbetaald en vallen vervolgens terug aan de algemene reserve.
2. Sparen is niet mogelijk.
Artikel 8 Rekening en verantwoording
1. De fractievoorzitter of zijn opvolger is verantwoordelijk voor de besteding, rekening en verantwoording.
2. Voor 31 januari van het jaar volgend op het kalenderjaar van uitbetaling verschaft de fractievoorzitter een overzicht van gedane uitgaven aan de griffier met gebruik van de verantwoordingsformulieren.
3. Van alle uitgaven worden bewijsstukken overlegd vanuit het besef dat gemeenschapsgeld wordt besteed.
4. De griffier maakt een verslag van de geleverde overzichten per fractie en agendeert dit verslag ter bespreking voor de maartvergadering van het presidium.
5. Het presidium publiceert het verslag na goedkeuring in de hiertoe geëigende media. (Eijckelbergh / website)
Artikel 9 Overgangsbepalingen en citeertitel
1. Op de vaststelling van de vergoedingen over de kalenderjaren tot en met 2008 blijven de Op 31 december 2008 geldende regelingen van kracht.
2. Deze verordening kan worden aangehaald als “Vergoedingsregeling voor de raadsfracties en verantwoording geldelijke tegemoetkoming 2008”.
Artikel 10 Inwerkingtreding
Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2009. De “”Vergoedingsregeling voor de raadsfracties 1997” vervalt op 1 januari 2009.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl