Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR741443
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR741443/1
Subsidieverordening Sint Eustatius
Geldend van 01-01-2021 t/m heden
Intitulé
Subsidieverordening Sint EustatiusDe regeringscommissaris voor Sint Eustatius, handelend op grond van artikel 3, eerste lid, van de Tijdelijke wet verwaarlozing Sint Eustatius in plaats van de eilandsraad;
overwegende dat de Subsidieverordening 2018 op meerdere punten is verouderd en een aantal bepalingen bevat die zich niet verhouden tot het bestaande rechtskader en dat het in verband daarmee gewenst is de Subsidieverordening 2018 te vervangen door een nieuwe verordening;
gelet op artikel 149 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba;
gelet op de artikelen 18, 19 en 38 van de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba;
Besluit:
vast te stellen de navolgende:
Subsidieverordening Sint Eustatius
HOOFDSTUK I BEGRIPSBEPALINGEN
Artikel 1
In deze verordening wordt verstaan onder:
a. activiteit: |
de activiteit waarmee een instelling haar doel wil bereiken hetzij als onderdeel van de taakuitvoering, hetzij als onderdeel van een evenement |
b. prestatieovereenkomst: |
een overeenkomst tussen een instelling en het openbaar lichaam waarin de wijze waarop de taken door de instelling worden uitgevoerd is vastgelegd, alsmede de wijze waarop de instelling zich financieel en inhoudelijk verantwoordt over de uitvoering ten behoeve van het openbaar lichaam |
c. evenementensubsidie: |
een financiële bijdrage van het openbaar lichaam aan een instelling ter ondersteuning van de organisatie van een evenement voor de inwoners of specifieke doelgroepen daarvan op Sint Eustatius; |
d. instelling: |
een rechtspersoonlijkheid bezittende organisatie zonder winstoogmerk; |
e. openbaar lichaam: |
openbaar lichaam Sint Eustatius |
f. subsidie: |
evenementensubsidie en/of taaksubsidie; |
g. taaksubsidie: |
een financiële bijdrage van het openbaar lichaam aan een instelling ter uitvoering van een door het openbaar lichaam erkende taak waarvoor gelden in de begroting beschikbaar zijn gesteld; |
h. taken: |
door het openbaar lichaam erkende taken die door een instelling ten behoeve van het openbaar lichaam worden uitgevoerd en die zijn vastgelegd in een prestatieovereenkomst en/of in een door de eilandsraad vastgestelde verordening. |
HOOFDSTUK II REIKWIJDTE, BEVOEGDHEDEN EN SUBSIDIEPLAFOND
Artikel 2
Deze verordening is van toepassing op het verstrekken van subsidies op de evenementen en/of taken die in de begroting zijn opgenomen, met uitzondering van subsidies waarvoor bij afzonderlijke verordening een uitputtende regeling is getroffen.
Artikel 3
-
1. Het college kan met inachtneming van de bedragen als bedoeld in artikel 2 van deze verordening een subsidieplafond vaststellen.
-
2. Bij de vaststelling van een subsidieplafond wordt aangegeven op welke wijze het beschikbare bedrag wordt verdeeld.
Artikel 4
-
1. Het bestuurscollege is bevoegd een taaksubsidie te verlenen, onder voorwaarden te verlenen, te weigeren, geheel of gedeeltelijk op te schorten, in te trekken of terug te vorderen conform het bepaalde in paragraaf 2 en 3 van deze verordening.
-
2. Het bestuurscollege is bevoegd een evenementensubsidie te verlenen, onder voorwaarden te verlenen, te weigeren, geheel of gedeeltelijk op te schorten, in te trekken of terug te vorderen conform het bepaalde in paragraaf 7 van deze verordening.
HOOFDSTUK III AANVRAAG, VERLENING EN UITVOERING TAAKSUBSIDIE
Paragraaf 1 Aanvraag taaksubsidie
Artikel 5
-
1. Een aanvraag voor een taaksubsidie wordt schriftelijk in tweevoud, dan wel digitaal ingediend bij het bestuurscollege voor 1 april voorafgaand aan het begrotingsjaar waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.
-
2. De in het eerste lid genoemde indieningsdatum is niet van toepassing op een aanvraag voor een aanvullende taaksubsidie op een reeds toegekende of aangevraagde subsidie voor het betreffende begrotingsjaar.
-
3. De aanvraag wordt gedaan door middel van een “aanvraagformulier taaksubsidie” zoals bij besluit door het bestuurscollege vastgesteld.
-
4. De aanvraag bevat ten minste:
- a.
een verwijzing naar de prestatieovereenkomst die tussen de instelling en het openbaar lichaam is vastgesteld;
- b.
het gewenste subsidiebedrag;
- c.
een toelichting op de taak die met de subsidie wordt uitgevoerd;
- d.
een toelichting op de vraag waarom de instelling niet of onvoldoende in staat is om voor de uitvoering van de taak eigen inkomsten te verwerven;
- e.
het werkprogramma voor het jaar waarvoor de aanvrager om subsidie verzoekt.
- a.
Artikel 6
-
1. Bij de aanvraag worden de volgende bescheiden overgelegd:
- a.
het aanvraagformulier taaksubsidie;
- b.
een afschrift van de statuten of het reglement van de instelling, indien deze na 1 april van het voorgaande jaar gewijzigd zijn;
- c.
een uittreksel van de inschrijving van de instelling in het handelsregister; voor zover deze na 1 april van het voorgaande jaar gewijzigd is;
- d.
de (meerjaren)begroting van de instelling voor het jaar waarover de aanvrager om subsidie verzoekt;
- e.
de jaarrekening van de instelling van het jaar voorafgaand aan het jaar van de aanvraag;
- f.
het jaarverslag van de instelling over het jaar voorafgaand aan het jaar van de aanvraag.
- a.
-
2. Bij een eerste aanvraag worden ook de volgende bescheiden overgelegd:
- a.
een afschrift van de statuten of het reglement van de instelling;
- b.
een uittreksel van de inschrijving van de instelling in het handelsregister.
- a.
-
3. Het bestuurscollege kan op verzoek van de aanvrager uitstel verlenen voor het overleggen van een of meer bescheiden.
Paragraaf 2 Verlening taaksubsidie
Artikel 7
-
1. Indien de aanvraag niet voldoet aan de in artikel 5, vierde lid en artikel 6 gestelde eisen, wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.
-
2. Van de beslissing als genoemd in lid 1 van dit artikel wordt schriftelijk en zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een week na indiening van de aanvraag mededeling gedaan aan de aanvrager, onder opgaaf van redenen en terugzending van alle ingediende documenten. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld om de gebreken te herstellen en binnen veertien dagen na de dagtekening van de beslissing de aanvraag opnieuw in te dienen.
-
3. Na een hernieuwde aanvraag zoals bedoeld in lid 2 van dit artikel, kan de aanvrager bij wederom gebleken gebreken in de aanvraag, de aanvraag niet meer herstellen.
Artikel 8
-
1. Na ontvangst van de aanvraag neemt het bestuurscollege binnen acht weken een voorlopig besluit over de aanvraag.
-
2. In afwijking van het eerste lid neemt het bestuurscollege voor 15 augustus van het jaar waarin de aanvraag is ingediend een voorlopig besluit over de aanvraag in het geval tijdens de behandeling blijkt dat hiervoor nadere informatie van de aanvrager nodig is. Het bestuurscollege doet hiervan mededeling aan de aanvrager.
-
3. Het bestuurscollege neemt na vaststelling van de begroting van het openbaar lichaam door de eilandsraad zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk op 31 december van het jaar waarin de aanvraag is ingediend, een definitief besluit op de aanvraag.
-
4. Indien het bestuurscollege niet binnen de termijnen van de voorgaande leden een besluit heeft genomen dat kenbaar is gemaakt aan de aanvrager, wordt de aanvraag geacht te zijn toegekend.
Artikel 9
-
1. Een subsidie als bedoeld in artikel 1, lid g, wordt bepaald en verleend voor de termijn van maximaal een jaar binnen het begrotingsjaar waarop de aanvraag van toepassing is.
-
2. Aan een toekenningsbesluit kan het bestuurscollege voorwaarden verbinden.
-
3. Als een voorwaarde zoals bedoeld in het tweede lid van dit artikel, wordt in ieder geval beschouwd het werkprogramma van de instelling voor het jaar waarover een subsidie wordt aangevraagd.
-
4. Een werkprogramma bevat in ieder geval:
- a.
de doelen die de instelling wil bereiken;
- b.
de prestaties die de instelling zal leveren;
- c.
de activiteiten die de instelling verricht en/of de projecten die worden ingericht om de prestatie te kunnen leveren.
- a.
-
5. Als een voorwaarde zoals bedoeld in het tweede lid van dit artikel, worden in ieder geval beschouwd de momenten van de financiële verantwoording door de instelling alsmede de voortgang van de gesubsidieerde activiteiten en/of projecten.
-
6. De in lid 2 van dit artikel genoemde voorwaarden maken deel uit van de beschikking waarin het toekenningsbesluit is verwoord.
-
7. De in het eerste lid bedoelde subsidie en de in leden twee, drie en vijf genoemde voorwaarden kunnen door het bestuurscollege worden gewijzigd indien de aanvrager zich niet of niet volledig houdt aan de voorwaarden in lid 2, en lid 3 en lid 5 van dit artikel. Daartoe neemt het bestuurscollege een besluit dat schriftelijk kenbaar wordt gemaakt aan de aanvrager.
Paragraaf 3 Toekenning, weigering, opschorting taaksubsidie
Artikel 10 toekenning
-
1. Een voorlopig en definitief besluit om de subsidie toe te kennen bevat in ieder geval:
- a.
de datum waarop de aanvraag is ingediend;
- b.
de naam en het adres van de instelling die de aanvraag heeft ingediend;
- c.
het aangevraagde subsidiebedrag;
- d.
het toegekende subsidiebedrag en de wijze van betaling, alsmede de eventuele termijnen van betaling en de subsidieperiode;
- e.
de voorwaarden;
- f.
de motivering van het besluit.
- a.
-
2. Een voorlopig besluit om de subsidie toe te kennen, bevat de voorwaarde dat het definitieve besluit door het bestuurscollege wordt genomen nadat de eilandsraad de betreffende begroting van het openbaar lichaam heeft vastgesteld.
Artikel 11 weigering, intrekking, opschorting
-
1. Het bestuurscollege neemt op de aanvraag een besluit om de aanvraag geheel of gedeeltelijk te weigeren indien:
- a.
de aanvraag, ondanks een termijn waarbinnen de aanvrager gebreken in de aanvraag had kunnen herstellen, incompleet blijft;
- b.
de aanvraag niet tijdig is ingediend;
- c.
de aanvraag op onjuiste gronden is ingediend;
- d.
blijkt dat de aanvrager niet voldoet aan hetgeen in artikel 1, lid d is bepaald;
- e.
blijkt dat de werkzaamheden van de instelling niet tot de erkende taken van het openbaar lichaam behoren;
- f.
blijkt dat de instelling de uitvoering van de taken volledig uit eigen middelen of uit middelen van derden kan bekostigen;
- g.
aan de instelling surseance van betaling is verleend dan wel een verzoek daartoe bij het gerecht is ingediend;
- h.
de aanvrager failliet is verklaard dan wel een verzoek daartoe bij het gerecht is ingediend;
- i.
de eilandsraad de begroting van het betreffende jaar heeft vastgesteld zonder de financiële middelen om de subsidie te kunnen toekennen;
- j.
elke andere grond die een weigering rechtvaardigen.
- a.
-
2. Het bestuurscollege kan het besluit om een subsidie toe te kennen intrekken, geheel of gedeeltelijk opschorten indien:
- a.
de situaties, genoemd in lid 1 sub g en lid 1 sub h van dit artikel, zich alsnog voordoen;
- b.
de aanvrager niet of niet langer voldoet aan een of meer van de voorwaarden die in het definitieve besluit van toekenning zijn bepaald.
- a.
-
3. Een besluit als bedoeld in de voorgaande leden bevat in ieder geval:
- a.
de dag van inwerkingtreding en de periode van intrekking of opschorting;
- b.
de gronden waarop het besluit is genomen.
- a.
-
4. Het bestuurscollege zendt het besluit aan de instelling dan wel aanvrager per aangetekende brief toe of laat het tegen gedagtekend ontvangstbewijs uitreiken.
Paragraaf 4 Uitvoering taaksubsidie
Artikel 12
-
1. Bij gehele of gedeeltelijke toekenning van de subsidie verleent de instelling vanaf het moment van een voorlopig besluit tot en met het moment in lid 2 van dit artikel genoemd medewerking aan:
- a.
inzage door het openbaar lichaam in de boekhouding en andere van belang zijnde administraties;
- b.
het verstrekken van inlichtingen en gegevens aan het openbaar lichaam, indien deze nodig zijn om de naleving van de voorwaarden te kunnen vaststellen.
- a.
-
2. De instelling dient voor 1 april van het jaar volgend op de subsidieperiode een jaarverslag in, alsmede een jaarrekening, met financiële verantwoording conform hoofdstuk V.
-
3. Het bestuurscollege kan op verzoek van de instelling besluiten om tot een nader te bepalen datum uitstel te geven voor de indiening van een of meer documenten zoals genoemd in de leden twee en drie.
HOOFDSTUK IV AANVRAAG, VERLENING EN UITVOERING EVENEMENTENSUBSIDIE
Paragraaf 5 Aanvraag evenementensubsidie
Artikel 13
-
1. Een aanvraag voor een evenementensubsidie wordt schriftelijk in tweevoud dan wel digitaal ingediend bij het bestuurscollege.
-
2. De aanvraag wordt minimaal zes weken voorafgaand aan de periode waarvoor de subsidie wordt aangevraagd ingediend.
-
3. De aanvraag wordt gedaan door middel van een “aanvraagformulier evenementensubsidie” zoals bij besluit door het bestuurscollege vastgesteld.
-
4. De aanvraag bevat ten minste:
- a.
het gewenste subsidiebedrag;
- b.
het werkprogramma van het evenement.
- a.
Artikel 14
-
1. Bij de aanvraag worden de volgende bescheiden overgelegd:
- a.
het aanvraagformulier evenementensubsidie;
- b.
een afschrift van de statuten of het reglement van de instelling voor zover deze na een eerdere aanvraag gewijzigd zijn;
- c.
indien van toepassing een uittreksel van de inschrijving van de instelling in het handelsregister, voor zover deze na een eerdere aanvraag gewijzigd is;
- d.
de begroting van het evenement voorzien van een toelichting;
- e.
de financiële verantwoording van eerder georganiseerde evenementen in de twee jaren voorafgaand aan het jaar waarin de subsidie wordt aangevraagd.
- a.
-
2. Bij een eerste aanvraag worden ook de volgende bescheiden overgelegd:
- a.
een afschrift van de statuten of het reglement van de instelling;
- b.
indien van toepassing een uittreksel van de inschrijving van de instelling in het handelsregister.
- a.
-
3. Het bestuurscollege kan op verzoek van de aanvrager uitstel verlenen voor het overleggen van een of meer bescheiden.
Paragraaf 6 Verlening evenementensubsidie
Artikel 15
-
1. Indien de aanvraag niet voldoet aan de in artikel 13 vierde lid en artikel 14 gestelde eisen, wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.
-
2. Van de beslissing als genoemd in lid 1 van dit artikel wordt schriftelijk en zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een week na indiening van de aanvraag mededeling gedaan aan de aanvrager, onder opgaaf van redenen en terugzending van alle ingediende documenten. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld om de gebreken te herstellen en binnen veertien dagen na de dagtekening van de beslissing de aanvraag opnieuw in te dienen.
-
3. Na een hernieuwde aanvraag zoals bedoeld in lid 2 van dit artikel, kan de aanvrager bij wederom gebleken gebreken in de aanvraag, de aanvraag niet meer herstellen.
Artikel 16
-
1. Na ontvangst van de aanvraag neemt het bestuurscollege zo spoedig mogelijk een besluit over de aanvraag, maar uiterlijk twee weken voor de datum van het evenement.
-
2. Indien het bestuurscollege niet binnen de termijn van lid 1 een besluit heeft genomen dat kenbaar is gemaakt aan de aanvrager, wordt de aanvraag geacht te zijn toegekend.
Artikel 17
-
1. Aan een toekenningsbesluit kan het bestuurscollege voorwaarden verbinden.
-
2. Als een voorwaarde zoals bedoeld in het eerste lid van dit artikel, wordt in ieder geval beschouwd een activiteitenplan ten behoeve van het evenement.
-
3. Een activiteitenplan bevat in ieder geval:
- a.
de activiteiten die de instelling verricht voor het evenement;
- b.
de met de toegekende subsidie te bereiken doelstellingen;
- c.
de afspraken tussen de instelling en het openbaar lichaam over de momenten van de financiële verantwoording en over de voortgang van de gesubsidieerde activiteiten.
- a.
-
4. De in het eerste lid bedoelde subsidie en de in leden twee en drie genoemde voorwaarden kunnen door het bestuurscollege worden gewijzigd indien de aanvrager zich niet of niet volledig houdt aan de voorwaarden in lid 2 en lid 3 van dit artikel. Daartoe neemt het bestuurscollege een besluit dat schriftelijk kenbaar wordt gemaakt aan de aanvrager.
Paragraaf 7 Toekenning, weigering, opschorting evenementensubsidie
Artikel 18 toekenning
-
1. Een voorlopig en definitief besluit om de subsidie toe te kennen bevat in ieder geval:
- a.
de datum waarop de aanvraag is ingediend;
- b.
de naam en het adres van de instelling die de aanvraag heeft ingediend;
- c.
de locatie en datum of data van het evenement;
- d.
het aangevraagde subsidiebedrag;
- e.
het toegekende subsidiebedrag en de wijze van betaling, alsmede de eventuele termijnen van betaling en de subsidieperiode;
- f.
de voorwaarden;
- g.
de gronden waarom het besluit is genomen.
- a.
Artikel 19 weigering, intrekking, opschorting
-
1. Het bestuurscollege neemt een besluit om de aanvraag geheel of gedeeltelijk te weigeren indien:
- a.
de aanvraag, ondanks een termijn waarbinnen de aanvrager gebreken in de aanvraag had kunnen herstellen, incompleet blijft;
- b.
de aanvraag niet tijdig is ingediend;
- c.
de aanvraag op onjuiste gronden is ingediend;
- d.
blijkt dat de aanvrager niet voldoet aan hetgeen in artikel 1, lid d is bepaald;
- e.
aan de instelling surseance van betaling is verleend dan wel een verzoek daartoe bij het gerecht is ingediend;
- f.
de aanvrager failliet is verklaard dan wel een verzoek daartoe bij het gerecht is ingediend;
- g.
elke andere grond die een weigering rechtvaardigen.
- a.
-
2. Het bestuurscollege kan het besluit om een subsidie toe te kennen intrekken, geheel of gedeeltelijk opschorten indien:
- a.
de situaties, genoemd in lid 1 sub e en lid 1 sub f van dit artikel, zich alsnog voordoen;
- b.
de aanvrager niet of niet langer voldoet aan een of meer van de voorwaarden die in het besluit van toekenning zijn bepaald.
- a.
-
3. Een besluit als in de voorgaande leden bedoeld bevat in ieder geval:
- a.
de dag van inwerkingtreding en de periode van intrekking of opschorting;
- b.
de gronden waarop het besluit is genomen.
- a.
-
4. Het bestuurscollege zendt het besluit aan de instelling dan wel aanvrager per aangetekende brief toe of laat het tegen gedagtekend ontvangstbewijs uitreiken.
Paragraaf 8 Uitvoering evenementensubsidie
Artikel 20
-
1. Bij gehele of gedeeltelijke toekenning van de subsidie verleent de instelling vanaf het moment van het besluit tot en met het moment, zoals onder lid 2 genoemd medewerking aan:
- a.
inzage door het openbaar lichaam in de boekhouding en andere van belang zijnde administraties;
- b.
het verstrekken van inlichtingen en gegevens aan het openbaar lichaam, indien deze nodig zijn om de naleving van de voorwaarden te kunnen vaststellen.
- a.
-
2. De instelling dient uiterlijk zes weken na afloop van het evenement een financiële verantwoording in.
-
3. Het bestuurscollege kan besluiten om tot een nader te bepalen datum, doch voor de indiening van een nieuwe aanvraag, uitstel te geven voor de indiening van de financiële verantwoording.
Paragraaf 9 Verzoek tot heroverweging
Artikel 21
-
1. Tegen elk besluit dat het bestuurscollege neemt op grond van deze verordening met betrekking tot taak- en evenementensubsidies, kan de aanvragende instelling binnen zes weken na dagtekening van het besluit door indiening van een verzoek het bestuurscollege vragen haar besluit te heroverwegen.
-
2. Het bestuurscollege besluit binnen acht weken op het verzoek tot herziening, nadat zij de verzoeker in de gelegenheid heeft gesteld om het verzoek mondeling toe te lichten.
HOOFDSTUK V VERANTWOORDING SUBSIDIES
Artikel 22 Verantwoording subsidies tot $5,000.00
-
1. Voor subsidies tot $5,000.00 vindt verantwoording plaats door middel van een melding of de activiteit, waarvoor de subsidie bestemd was, heeft plaatsgevonden, met een weergave van de gemaakte kosten met ondersteunende kwitanties.
-
2. Het bestuurscollege kan bij de vaststellingsbeschikking aanvullende eisen opleggen ten aanzien van de verantwoording.
Artikel 23 Verantwoording subsidies vanaf $5,000.00 tot $25,000.00
-
1. Indien de subsidieverlening meer bedraagt dan $5,000.00, maar minder dan $25,000, dient de subsidieontvanger een inhoudelijk verslag te overleggen, waaruit blijkt dat de activiteiten, waarvoor de subsidie is verleend, zijn verricht en welke resultaten zijn bereikt. Dit verslag moet zijn voorzien van een duidelijke weergave van de inkomsten en uitgaven, met ondersteunende documenten en/of kwitanties.
-
3. Het bestuurscollege kan bepalen dat ook andere, of minder dan de in dit artikel bedoelde gegevens en bescheiden, die voor de vaststelling van belang zijn, worden overgelegd.
Artikel 24 Verantwoording subsidies vanaf $25,000.00
-
1. Indien de subsidieverlening meer bedraagt dan $25,000.00, dient de subsidieontvanger bij het bestuurscollege een jaarrekening in, voorzien van een accountantsverklaring. In de accountantsverklaring wordt een financieel alsmede inhoudelijk oordeel gegeven over de gerapporteerde prestaties. In de jaarrekening dient inzichtelijk te worden gemaakt of en zo ja welk vermogen is gevormd met de subsidie.
-
2. Het college kan bepalen dat ook andere, of minder dan de in dit artikel bedoelde gegevens en bescheiden, die voor de vaststelling van belang zijn, worden overgelegd.
HOOFDSTUK VI SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN
Artikel 25
-
1. Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2021.
-
2. De Subsidieverordening Sint Eustatius 2019 wordt ingetrokken.
-
3. Besluiten van het bestuurscollege genomen op grond van de Subsidieverordening Sint Eustatius 2019 behouden het rechtsgevolg dat zij hadden.
Artikel 26
Deze verordening kan worden aangehaald als “Subsidieverordening Sint Eustatius 2020”.
Ondertekening
Vastgesteld op 14 juli 2020 te Sint Eustatius,
De regeringscommissaris,
w.g. De heer mr. M.L.A. van Rij
Toelichting
De Subsidieverordening 2019 is op een aantal punten achterhaald, past op andere punten niet geheel in het bestaande rechtskader.
De nieuwe verordening kent aanpassingen in de gesteld in de mogelijke vaststelling van een subsidieplafond. Het openbaar lichaam heeft hierdoor de bevoegdheid om jaarlijks een plafond vast te stellen en indien dit bereikt is, kunnen nieuwe aanvragen geweigerd worden.
Verder is een apart hoofdstuk toegevoegd inzake financiële verantwoording. Hierbij is een duidelijk verband gelegd tussen de hoogte van het gesubsidieerde bedrag en de verantwoording die daarvoor plaats moet vinden.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl