Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR738793
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR738793/1
Uitvoeringsregeling voor aan muziek gerelateerde activiteiten instrumentaal en vocaal Peel en Maas
Dit is een toekomstige tekst! Geldend vanaf 01-05-2025 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2025
Intitulé
Uitvoeringsregeling voor aan muziek gerelateerde activiteiten instrumentaal en vocaal Peel en MaasBURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN PEEL EN MAAS;
Gelet op de Algemene Subsidieverordening Peel en Maas;
Gelet op het bepaalde in de, door de Raad van de gemeente Peel en Maas vastgestelde Kaderstelling Vitale Gemeenschappen;
Overwegende dat het wenselijk is uitvoeringsregels vast te stellen voor het stimuleren van opleidingen welke zijn gericht op het leren bespelen van een muziekinstrument resp. op het ontwikkelen van vaardigheden op het vlak van de zang van kinderen tot 21 jaar.
BESLUITEN:
Vast te stellen de volgende uitvoeringsregeling:
Uitvoeringsregeling voor aan muziek gerelateerde activiteiten instrumentaal en vocaal Peel en Maas
Artikel 1 Begripsomschrijving
In deze regeling wordt verstaan onder:
- a.
Subsidieverordening: de Algemene Subsidieverordening Peel en Maas.
- b.
Muziekopleidingen: opleidingen die voldoen aan de door Kunstfactor (het landelijk Sectorinstituut voor amateurkunst) gegeven richtlijnen en kwaliteitseisen voor instrumentale muziekopleidingen zoals vastgelegd in het ‘Raamleerplan voor de HaFaBra-sector’ alsmede daarmee naar inhoud en kwaliteit vergelijkbare opleidingen voor niet-HaFaBra-muziekinstrumenten en voor solozang.
- c.
Gekwalificeerde docenten: docenten waarvan de kwalificatie voor het geven van muziekles blijkt uit het feit dat ze succesvol de eerste opleidingsfase (bachelor) van het conservatorium hebben afgerond, dan wel dat ze beschikken over een daarmee gelijk te stellen kwalificatie op tenminste Hbo-niveau.
- d.
VOG: Verklaring Omtrent het Gedrag zoals afgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
- e.
Cursusjaar: de periode die overeenkomt met het schooljaar van het onderwijs.
- f.
College: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas.
- g.
Cultureel verbonden: leerlingen die niet woonachting zijn in de gemeente Peel en Maas, maar aantoonbaar in de gemeente Peel en Maas hun maatschappelijk leven leiden door hun school/vereniging komen ook in aanmerking voor subsidie.
Artikel 2 Toepassingsbereik
Het bepaalde in de deze uitvoeringsregeling is enkel van toepassing op de verstrekkingen van subsidies door het college voor de in artikel 3 bedoelde activiteiten.
Artikel 3 Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen
De volgende activiteiten komen voor subsidie in aanmerking
- a.
Het verzorgen van muziekopleidingen aan in de gemeente woonachtige leerlingen of leerlingen die cultureel verbonden zijn én die op 1 oktober van het cursusjaar nog geen 21 jaar oud zijn.
- b.
Muzieklessen voor leerlingen die vóór hun 21e verjaardag de C-opleiding hebben afgerond en die daarop aansluitend de D-opleiding volgen. Muzikale talenten worden hiermee gestimuleerd de opleiding geheel (t/m het D-niveau) af te ronden.
De activiteiten moeten voldoen aan de volgende voorwaarden;
- c.
Een muziekopleiding moet minimaal 10 uur netto lestijd hebben in een schooljaar, redelijk gespreid over het jaar met een minimum van 20 lessen. Leerlingen kunnen op elk gewenst moment van het jaar instromen waarbij de subsidie naar rato wordt berekend.
- d.
Het lesgeld voor het in lid 3 omschreven minimum uur lestijd mag niet meer kosten dan het door het college vastgesteld maximumbedrag, exclusief de door de leerling verschuldigde vergoeding voor het gebruik van een muziekinstrument en/of voor het gebruik van leermiddelen.
- e.
Lesgeld hoger dan het volgens lid d geldend maximumbedrag kan worden gevraagd indien een leerling speciale wensen heeft (bv. meer lestijd of geen groepsles terwijl dat uit didactisch oogpunt wel verantwoord zou kunnen).
- f.
De muzieklessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten.
Artikel 4 Doelgroep waaraan subsidie kan worden verleend
Subsidie kan worden verstrekt aan instellingen zonder winstoogmerk waarvan het doel en de activiteiten zijn gelegen op het vlak van de muziekbeoefening dan wel op het vlak van de muzikale vorming.
Artikel 5 Kosten die voor subsidie in aanmerking komen
-
1. De subsidie is geënt op een vast bedrag per leerling per cursusjaar. Het bedrag wordt jaarlijks verhoogd volgens de ConsumentenPrijsIndex 000000 alle bestedingen. Het college maakt vóór 1 juni voorafgaand aan het cursusjaar bekend aan welk maximumbedrag het lesgeld voor dat jaar gebonden is.
-
2. In afwijking van artikel 12 van de subsidieverordening wordt het voorschot betaald in 2 delen; 40% in november voor het eerste deel van het cursusjaar (zomerschoolvakantie tot en met 31 december) en 60% in januari voor het tweede deel van het cursusjaar (1 januari tot aan de zomerschoolvakantie).
Artikel 6 Het indienen van een subsidieaanvraag
-
1. In aanvulling op artikel 7 van de subsidieverordening kan de aanvraag worden ingediend uiterlijk 1 oktober van het cursusjaar waarop de aanvraag betrekking heeft.
-
2. In aanvulling op artikel 6 van de subsidieverordening moet bij de subsidieaanvraag tenminste de volgende stukken te worden overgelegd;
- a.
Het werkplan met bijbehorende begroting waarin in elk geval is af te lezen:
- •
de manier waarop de opleidingen worden vormgegeven,
- •
het aantal leerlingen dat een (subsidiabele) muziekopleiding volgt,
- •
de manier waarop invulling is gegeven aan de vereiste minimum lestijd per leerling als bedoeld in artikel 3 lid 3,
- •
een overzicht van de gehanteerde lesgeldtarieven, het totale aantal lesuren (klokuren) dat met de gesubsidieerde opleidingen gemoeid is en het (gemiddelde) uurtarief dat wordt gehanteerd voor de betaling van de docenten,
- •
de gebruikte leslocatie(s) en een specificatie van de huur (uren en tarieven),
- •
de kosten van de in het kader van de opleiding te organiseren extra activiteiten (examens, diploma-uitreiking, evt. voorspeelmiddag enz.),
- •
de met de opleidingen gemoeide organisatie- en administratiekosten, eventuele overige kosten,
- •
een specificatie van de inkomsten uit lesgelden,
- •
andere inkomsten die worden ingezet ten behoeve van de muziekopleidingen.
- •
- b.
Een leerlingenoverzicht naar de situatie op het moment van indiening van de aanvraag. Dit overzicht dient per leerling een opgave te verstrekken van de woonplaats, de geboortedatum, het instrument waarvoor wordt opgeleid en het niveau van de in het cursusjaar gevolgde opleiding;
- c.
Een verklaring dat de opleidingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten en dat alle docenten beschikken over een VOG.
- a.
-
3. De subsidie wordt aangevraagd via een aanvraagformulier.
-
4. Indien er in de loop van het jaar meer leerlingen zijn dan er bij de verlening vanuit is gegaan, moet er uiterlijk 1 april van het subsidiejaar een (aanvullende) aanvraag worden gedaan.
Artikel 7 vaststelling
-
1. De aanvraag voor vaststelling van de subsidie moet vóór 1 oktober van het opvolgend schooljaar ingediend zijn.
-
2. De subsidieverantwoording wordt ingediend via een verantwoordingsformulier.
-
3. Het college kan aanvullende informatie opvragen. Daarbij kan worden gedacht aan het verloop van de opleidingen, resultaten enz.
Artikel 8 Hardheidsclausule
Het college kan in bijzondere gevallen, ten gunste van de belanghebbende, afwijken van de bepalingen in deze uitvoeringsregeling, indien toepassing van deze regels tot onbillijkheden van overwegende aard leidt.
Artikel 9 Citeertitel en inwerkingtreding
-
1. Deze uitvoeringsregeling wordt aangehaald als Uitvoeringsregeling voor aan muziek gerelateerde activiteiten instrumentaal en vocaal Peel en Maas.
-
2. De Uitvoeringsregeling subsidieverstrekking instrumentale en vocale muziekopleidingen Peel en Maas zoals vastgesteld door het college op 26 juni 2017 wordt tegelijk met de inwerkingtreding van deze uitvoeringsregeling ingetrokken.
-
3. De uitvoeringsregeling treedt in werking op de eerste dag na de dag van bekendmaking en heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2025.
Ondertekening
Aldus besloten in de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 april 2025.
gemeentesecretaris/directeur,
K.H. Werps-Aerts,
burgemeester
B.C.M. Vorstermans
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl