Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR736893
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR736893/1
Aanwijzingsbesluit artikel 2:6 Algemene Plaatselijke Verordening Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Horst aan de Maas
Geldend van 21-03-2025 t/m heden
Intitulé
Aanwijzingsbesluit artikel 2:6 Algemene Plaatselijke Verordening Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Horst aan de MaasDe burgemeester van gemeente Horst aan de Maas;
Gelet op het bepaalde in artikel 2:6, vijfde lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Openbare Orde & Veiligheid Gemeente Horst aan de Maas waarin de gemeenteraad de burgemeester de bevoegdheid geeft categorieën van evenementen aan te wijzen waarvoor het verbod zonder of in afwijking van een vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren niet geldt
Besluit:
- 1.
Het volgende Aanwijzingsbesluit artikel 2:6 Algemene Plaatselijke Verordening Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Horst aan de Maas vast te stellen:
Als een evenement cumulatief aan de volgende criteria voldoet, valt het evenement binnen de categorie waarvoor geen evenementenvergunning noodzakelijk is, maar een meldingsplicht geldt:
- 1.
Het aantal gelijktijdig aanwezige personen bedraagt niet meer dan 250 personen.
- 2.
Het bepaalde in de eerste voorwaarde is niet van toepassing op een wedstrijd op een sportaccommodatie van een lokale sportvereniging waaraan één of meerdere betaald voetbalclubs meedoen en redelijkerwijs geen gevaar hoeft te worden verwacht voor de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu.
- 3.
Tijdens het evenement worden geen openbare wegen afgesloten waarop doorgaans een maximale snelheid van meer dan 30 kilometer per uur is toegestaan, en wegen waarvan het gebruikelijke verkeer doorgaand is.
- 4.
Het is geen evenement dat zich richt op zeer specifieke en risicovolle doelgroepen, waarvan algemeen bekend is dat er een verhoogd risico is op gebruik van ongeoorloofde middelen waaronder drugs.
- 5.
Tijdens het evenement wordt geen gebruik gemaakt van:
- •
Tenten en andere bouwsels hoger dan 5 meter en met een totale vloeroppervlakte groter dan 75 m2;
- •
Overkapte tribunes of podia. Mobiele podia op een truck of aanhanger zijn wel toegestaan;
- •
Tribunes of podia hoger dan 1 meter en met een vloeroppervlak groter dan 75 m2.
- •
Stellages of decorstukken hoger dan 3 meter;
- •
Gestapelde bouwsels (bijvoorbeeld containers);
- •
Andere tijdelijke constructies die voor publiek toegankelijk zijn of risicovol zijn voor de omgeving.
- •
- 6.
Tenten dienen te worden opgebouwd en afgebroken conform de instructies behorend bij de tenten en de tenten dienen te worden gebruikt hoe in de instructies is toegestaan. Indien onvoorziene omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de veiligheid van de tenten, bijvoorbeeld weersomstandigheden of wanneer de ondergrond daartoe aanleiding geeft, dient de organisatie passende maatregelen te treffen zodat de veiligheid niet in het geding komt.
- 7.
Het evenement is geen vechtsportwedstrijd of gala in één van de volgende categorieën:
- •
Mixed Martial Arts, ook wel genoemd gemengde vechtkunst waaronder in ieder geval worden begrepen free fight (het vrije gevecht), vale tudo (Braziliaans Mixed Material Arts) en cage fight (kooigevechten);
- •
Kickboksen en Muay Thai (Thaiboksen) in al hun varianten.
- •
- 8.
Het is geen evenement waarbij gebruik wordt gemaakt van gemotoriseerde voertuigen of modelvoertuigen, gemotoriseerde vaartuigen, gemotoriseerde vliegtuigen of modelvliegtuigen in de buitenlucht.
- 9.
Het is geen evenement waarbij sprake is van het schieten met vuurwapens, het werpen van ontvlambare of explosieve voorwerpen in de buitenlucht, of waarbij sprake is van het schieten met wapens met luchtdruk of gasdruk, of waarbij vuurwerk wordt afgestoken.
- 10.
Het bepaalde in de achtste en negende voorwaarde is niet van toepassing op activiteiten van verenigingen en organisaties waarvoor deze activiteiten zijn geregeld in een milieuvergunning.
- 11.
Het evenement kent een duidelijke organisator / organisatie die de aanvraag verzorgt, de verantwoordelijkheid heeft over het evenement en in de periode gelegen tussen één werkdag vóór het evenement en één werkdag ná het evenement permanent bereikbaar is. Tijdens het evenement is de organisatie als zodanig herkenbaar voor eventueel overleg met de politie, andere hulpdiensten en medewerkers van de gemeente.
- 12.
Het evenement vindt plaats op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag tussen 07.00 uur en 01.00 uur of op zondag of een feestdag tussen 13.00 uur en 23.00 uur.
- 13.
Er wordt geen muziek ten gehore gebracht tijdens het evenement, dan wel wordt het maximaal toelaatbare geluidsniveau van 70 dB(A) en 85 dB(C) op de gevels van geluidsgevoelige objecten en de maximaal toelaatbare geluidsproductie van 105 dB(A) en 120 dB(C) van het bronvermogen (het vermogen van het geluid van 1 meter van de geluidsbox gemeten) niet overschreden. Op zon- en feestdagen wordt er geen muziek ten gehore gebracht voor 13.00 uur.
- 14.
Het evenement wordt minimaal vier weken voorafgaand aan het evenement gemeld bij de burgemeester.
- 15.
Er is toestemming van de eigenaar van de grond.
- 1.
-
Wanneer het evenement wordt gehouden in een vast bouwwerk (gebouw) moeten de voorschriften van de omgevingsvergunning/gebruiksmelding en de regels van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving voor het brandveilig gebruik worden nageleefd.
Voor overige plaatsen zijn de voorschriften van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen van toepassing.
Het kan zijn dat voor een activiteit geen evenementenvergunning vereist is, maar er wel een plicht is om een melding brandveilig gebruik op grond van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (bij een evenement in een vast gebouw) of op grond van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen te doen.
- 2.
Het aanwijzingsbesluit artikel 2:6 Algemene Plaatselijke Verordening, besloten op 10 juni 2024 en gepubliceerd op 20 juni 2024, in te trekken.
Ondertekening
Aldus besloten op 10 maart 2025
Burgemeester van gemeente Horst aan de Maas,
R.F.I. Palmen
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl