Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR725684
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR725684/1
Beleidsregels duurzame evenementen
Geldend van 23-10-2024 t/m heden
Intitulé
Beleidsregels duurzame evenementenDeze beleidsregels zijn van toepassing op aanvragen evenementenvergunning die zijn ingediend vanaf 1 oktober 2024.
Besluit
- -
Gelet op artikel 174 Gemeentewet
De burgemeester:
- 1.
trekt de beleidsregels ‘verduurzamen evenementen’ zoals vastgesteld op 23 mei 2022 in.
- 2.
stelt de beleidsregels ‘duurzame evenementen’ vast zoals opgenomen in de bijlage, met als hoofdthema's: ‘afval', ‘energie' en 'flora en fauna'.
1. Energie
- 1.1
De organisator maakt zoveel mogelijk gebruik van vaste stroompunten. De resterende benodigde capaciteit wordt dan ingezet met dieselaggregaten die minimaal voldoen aan emissienorm Stage 4 met HVO 100 diesel als brandstof. Voor B- en C- evenementen geldt dat voor het opvangen van pieken in de stroomvraag voor minimaal 10% van het gemiddelde gevraagde vermogen aan batterijen moet worden ingezet.
2. Afval
- 2.1
De organisator zorgt voor een hoogwaardig gesloten kringloopsysteem voor drinkbekers (hardcups of single use plastic (r)PET bekers) én single use plastic drinkflesjes. Voor (r)PET en drinkflesjes geldt dat hoogwaardige recycling wordt toegepast. (Landelijke wetgeving).
- 2.2
De organisator beschikt over een afvalplan met daarin doelstellingen geformuleerd voor de reductie van het restafval per bezoeker/per dag.
- 2.3
Tijdens het evenement worden afvalteams ingezet, die proactief zwerfafval op het terrein opruimen, bakken legen en bezoekers te informeren en te ondersteunen bij het op de juiste wijze omgaan met afval.
- 2.4
Er wordt op het evenement geen gebruik gemaakt van plastic rietjes, confetti, ballonnen en streamers.
- 2.5
Er wordt op het evenement geen gebruik gemaakt van plastic bekers, bakjes en bestek bij de uitgifte van maaltijden, warme en koude snacks, ijs, gesneden fruit en noten.
- 2.6
De organisator levert het evenemententerrein na afloop van het evenement schoon en onbeschadigd op.
3. Flora en Fauna
- 3.1
De organisator neemt afdoende maatregelen ter bescherming van de bodem en flora en fauna conform Wet Natuurbeheer en de Wet Bodembescherming.
- 3.2
De organisator houdt zich aan het vlekkenplan voor het betreffende park, waarin precies staat waar organisatoren rekening mee moeten houden om het groen in de parken te beschermen.
4. Extreem weer scenario’s
- 4.1
De organisator beschikt over een calamiteitenplan waarin extreem weer scenario's staan beschreven (zoals bijvoorbeeld hittestress, extreme neerslag of extreme wateroverlast).
Ondertekening
Aldus besloten op 1 oktober 2024.
drs. Th.L.N. Weterings
burgemeester
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl