Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR723442
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR723442/1
Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels over: Naamgeving openbare ruimten (Punseliehof) in woonplaats Gouda
Geldend van 01-08-2024 t/m heden
Intitulé
Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels over: Naamgeving openbare ruimten (Punseliehof) in woonplaats GoudaHet college van burgemeester en wethouders van Gouda;
gelet op :
- -
art. 2.14, tweede lid van de Verordening fysieke leefomgeving Gouda;
- -
de Wet basisregistratie adressen en gebouwen;
- -
artikel 11, zesde lid van het Gouds mandatenbesluit;
gezien het :
- -
positieve advies van de commissie naamgeving openbare ruimte op 23 juli 2024.
besluit tot:
- 1.
Het vaststellen van de benaming van de openbare ruimte, zoals op tekening ‘nieuwe situatie’ is aangegeven: Punseliehof (straatcode 9282).
In overeenstemming met de bijbehorende situatietekeningen.
Ondertekening
Aldus besloten 24 juli 2024,
namens burgemeester en wethouders van Gouda,
de burgemeester,
mr. drs. P. Verhoeve
Tekening bestaande situatie
Tekening nieuwe situatie
Toelichting
Punselie is de achternaam van een bakkersfamilie die rond 1643 van Zwitserland naar Nederland verhuisde. In 1872 begonnen zij een bakkerij in Gouda. Opa Johannes specialiseerde zich al snel in koekjes: Gouda ruitjes, Gouda sprits, Goudse mop, of Goudse Jan Hagel. Zoon Bertus was in 1945 de bedenker van ” de vervanger van de Goudse stroopwafel “. Naar verluidt was dat nodig omdat de koster van de Sint Janskerk had verteld dat er geen geld in kas was om het zangkoor op echte te trakteren. Bertus plakte 2 Goudse ruitjes op elkaar met een stroopvulling van karamel ertussen en de Punselie was geboren.
Later ging de bakkerij zich toeleggen op de productie van een(met streepjes) koekje. Ze bedachten de eerste plastic tray en verpakten hun koekjes met de eerste Nederlandse verpakkingsmachine.
Op deze locatie is de fabricage gestopt. Er worden woningen gebouwd op de plaats van de koekjesfabriek. Ook wordt er een binnenhof gecreëerd. Deze binnenhof wordt Punseliehof.
Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.
De aanwijzing van namen in de openbare ruimte is een besluit in de zin van art. 1:3 Algemene wet bestuursrecht, waartegen binnen 6 weken na deze bekendmaking een bezwaarschrift bij het college kan worden ingediend.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl