Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR721821
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR721821/1
Regeling vervallen per 01-09-2024
Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Kralingen-Crooswijk 2024
Geldend van 04-07-2024 t/m 31-08-2024
Intitulé
Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Kralingen-Crooswijk 2024De burgemeester van de gemeente Rotterdam,
gehoord hebbende de driehoek, bedoeld in artikel 13 van de Politiewet met de hoofdofficier van justitie en de politiechef van de Eenheid Rotterdam, op 25 juni 2024;
gelet op artikel 2:77, eerste lid, van de Algemene plaatselijke verordening Rotterdam 2012;
overwegende, dat het wenselijk is in het belang van de handhaving van de openbare orde en veiligheid om 2 camera’s te plaatsen in het gebied Kralingen-Crooswijk aan de Maasboulevard e.o. voor de periode van twee maanden;
besluit:
Artikel 1 Aanwijzing Cameratoezicht Maasboulevard e.o.
In het gebied Kralingen-Crooswijk wordt de op de kaart in bijlage 1 aangeduide openbare plaats aangewezen als plaats waar cameratoezicht plaatsvindt als bedoeld in artikel 2:77, eerste lid, van de Algemene plaatselijke verordening Rotterdam 2012.
Artikel 2 Inwerkingtredingsbepaling en vervaldatum
Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst en vervalt op 1 september 2024.
Artikel 3 Citeertitel
Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Kralingen-Crooswijk 2024.
Ondertekening
Aldus vastgesteld op 25 juni 2024.
De burgemeester,
A. Aboutaleb
Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl
Bijlage 1. Kaarten behorend bij artikel 1 van het Aanwijzingsbesluit Cameratoezicht Kralingen-Crooswijk 2024
Toelichting op het Aanwijzingsbesluit Cameratoezicht Kralingen-Crooswijk 2024
Algemene toelichting
Op de Maasboulevard e.o. hebben in het afgelopen jaar diverse incidenten plaatsgevonden en is sprake van een structurele vorm van jeugdoverlast. Hierdoor is de openbare orde en veiligheid en de leefbaarheid ernstig in het geding. De inzet van cameratoezicht in het genoemde gebied voldoet aan de eisen die artikel 151c van de Gemeentewet stelt aan het instellen van cameratoezicht (kenbaarheid van cameratoezicht, proportionaliteit, subsidiariteit). De belangen van openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en van strafbare feiten en de bescherming van de gezondheid wegen in het onderhavige geval zwaarder dan het individuele belang van de burgers (bescherming van de persoonlijke levenssfeer).
De duur van de aanwijzing en de omvang van het gebied zijn proportioneel in relatie tot het beoogde legitieme doel. Het doel van de aanpak is het zo spoedig mogelijk terugdringen van de overlast in de woonomgeving en aandacht voor de jongere (minderjarige) personen die zich op deze locatie ophouden.
Er zijn tevens andere (fysieke) veiligheidsmaatregelen getroffen om inbreuk op de openbare orde en verslechtering van het woon- en leefklimaat te voorkomen. Het aanwijzen van het gebied zal bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in het algemeen. De aanwijzing van deze gebieden voor de periode tot 1 september is noodzakelijk om, via intensivering van de probleemaanpak, het risico van inbreuk op de openbare orde en het verslechteren van het woon- en leefklimaat te voorkomen.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl