Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR716567
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR716567/5
Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda
Geldend van 13-12-2024 t/m heden
Intitulé
Uitvoeringsbesluit Parkeren GoudaHet college van burgemeester en wethouders van Gouda;
gelezen het voorstel van 27 februari 2023, dossiernummer 7969;
gelet op artikelen 1, 3, 4 en 12 van de Parkeerverordening Gouda 2024;
gelet op artikelen 1 en 2 van de Parkeerbelastingverordening 2024, versie 1 maart 2024;
Besluiten:
vast te stellen het:
Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda
Artikel 1 Vergunningsectoren en tariefgebieden
-
1. Als weggedeelten die bestemd zijn voor het parkeren door vergunninghouders zoals bedoeld in artikel 3 lid 1 sub a van de Parkeerverordening Gouda 2024, alsmede als weggedeelten die bestemd zijn voor het parkeren met een tijdgebonden parkeerrecht zoals bedoeld in artikel 4 lid 1 sub a van de Parkeerverordening Gouda 2024, alsmede als plaatsen waarop tegen betaling van de belasting zoals bedoeld in artikel 2 van de Parkeerbelastingverordening 2024, versie 1 maart 2024 mag worden geparkeerd, aan te wijzen de in bijlage 1 Gebiedsindeling betaald en vergunning parkeren Gouda genoemde straten, ingedeeld naar vergunningsectoren en tariefgebieden.
-
2. Op de in de straten van bijlage 1 gelegen parkeerapparatuurplaatsen als bedoeld in artikel 1, onderdeel e, van de Parkeerbelastingverordening 2024, versie 1 maart 2024 en artikel 1, onderdeel i van de Parkeerverordening Gouda 2024, mag door een vergunninghouder met een parkeervergunning geparkeerd worden zonder dat daarvoor de parkeerapparatuur in werking behoeft te worden gesteld.
-
3. Parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats is gratis. Een parkeervergunning is niet geldig op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen.
Artikel 2 Tijdstippen vergunningsectoren en tariefgebieden
-
1. De tijdstippen waarop het parkeren aan vergunninghouders is toegestaan, als bedoeld in artikel 3 van de Parkeerverordening Gouda 2024, alsmede de bloktijden waarbinnen met een tijdgebonden parkeerrecht moet worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 4 van de Parkeerverordening Gouda 2024 als volgt vaststellen:
-
Vergunningsector, tariefgebied
Tijdstip, bloktijd
1
Maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 24:00 uur
Zondag van 12:00 tot 24:00 uur
2
Maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur
3
Maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur
4
Maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur
5
Maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur
6
Maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur
-
2. De onder lid 1 vermelde aanwijzing geldt niet voor de Nieuwjaarsdag, de Christelijke eerste en tweede Paas- en Pinksterdag, de beide Kerstdagen, de Goede vrijdag, de Hemelvaartsdag en de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd.
Artikel 3 Vergunningenplafond
-
1. Een vergunningenplafond als bedoeld in artikel 3 lid 2 sub a van de Parkeerverordening Gouda 2024 als volgt instellen:
-
Locatie
Vergunningenplafond
Binnenstad
(vergunningsector 1A en 1B)
Bewonersparkeervergunningen: 1.200
Parkeerterrein Klein Amerika
(vergunningsector 4)
Sectorgebonden parkeerterreinvergunningen bewoners Binnenstad + algemene sectorgebonden parkeerterreinvergunningen : 150
Parkeerterrein Schouwburgplein
(vergunningsector 5)
Sectorgebonden parkeerterreinvergunningen bewoners Binnenstad + algemene sectorgebonden parkeerterreinvergunningen : 50
Parkeerterrein Vossenburchkade
(vergunningsector 6)
Sectorgebonden parkeerterreinvergunningen bewoners Binnenstad + algemene sectorgebonden parkeerterreinvergunningen : 50
Stationsgarage voor bewoners van de Binnenstad
Stationsgaragevergunning bewoners Binnenstad: 50
Artikel 4 Maximaal aantal vergunningen
-
1. Een maximaal aantal bewonersvergunningen per adres gelegen in een vergunningensector per type vergunning als bedoeld in artikel 3 lid 2 sub b van de Parkeerverordening Gouda 2024 als volgt vaststellen:
-
Vergunningsector
Type vergunning
Maximum aantal per adres
1
Bewonersvergunning
1
2
Bewonersvergunning
2
3
Bewonersvergunning
2
Artikel 5 Nadere regels bewonersvergunningen
-
1. Een bewonersparkeervergunning voor het vergunningenjaar van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025 voor deelvergunningsector 1a die voortvloeit uit een verlenging van de bewonersvergunning voor het vergunningenjaar van 1 maart 2023 tot en met 29 februari 2024 is voor het vergunningenjaar van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025 geldig in de vergunningsectoren 1 en 6.
-
2. Een bewonersparkeervergunning voor het vergunningenjaar van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025 voor deelvergunningsector 1b die voortvloeit uit een verlenging van de bewonersvergunning voor het vergunningenjaar van 1 maart 2023 tot en met 29 februari 2024 is voor het vergunningenjaar van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025 geldig in de vergunningsectoren 1, 4, 5 en 6.
Artikel 6 Nadere regels mantelzorgvergunning
-
1. Aantonen van de noodzaak tot mantelzorg, als bedoeld in artikel 12 lid 2 van de Parkeerverordening Gouda 2024, kan met een door een arts, CIZ, Palet Welzijn of hulpverlener opgestelde verklaring dat minimaal 4 dagen per week mantelzorg nodig is.
-
2. In geval een bewoner is ingeschreven op een adres in deelvergunningsector 1b, is de mantelzorgvergunning ook geldig voor vergunningsectoren 4, 5 en 6.
Artikel 7 Nadere regels bedrijfsvergunningen
-
1. Voor de aanvraag van de 1e, 2e en 3e bedrijfsparkeervergunning werkweek of 1e, 2e en 3e bedrijfsparkeervergunning gehele week in vergunningsector 1 moet het bedrijf aantonen dat zij voor het vervoer van zware, kwetsbare, bederfelijke, kostbare dan wel omvangrijke goederen minstens vijf maal per dag over het voertuig moeten beschikken.
-
2. Voor de aanvraag van de 2e en 3e bedrijfsparkeervergunning werkweek of 2e en 3e bedrijfsparkeervergunning gehele week in vergunningsector 2 en 3 moet het bedrijf aantonen dat zij voor het vervoer van zware, kwetsbare, bederfelijke, kostbare dan wel omvangrijke goederen minstens vijf maal per dag over het voertuig moeten beschikken.
-
3. Voor de aanvraag van de 2e en 3e bedrijfsvoeringvergunning kortlopend of 2e en 3e bedrijfsvoeringvergunning langlopend moet het bedrijf aantonen dat zij voor het vervoer van zware, kwetsbare, bederfelijke, kostbare dan wel omvangrijke goederen minstens vijf maal per dag over het voertuig moeten beschikken.
-
4. Voor bedrijven met een adres in deelvergunningsector 1b is een bedrijfsparkeervergunning werkweek en een bedrijfsparkeervergunning gehele week ook geldig in vergunningsectoren 4, 5 en 6.
Artikel 8 Nadere regels bezoekersregeling
-
1. Een bezoekersregeling voor een bewoner van een adres in vergunningsector 1 is geldig in vergunningsectoren 4, 5 of 6.
-
2. Een bezoekersregeling voor een bewoner van een adres in vergunningsectoren 2 of 3 is geldig in de sector waarin de bewoner volgens de Basisregistratie personen staat ingeschreven.
-
3. Er kunnen maximaal 10 kentekens gelijktijdig als actief zijn ingesteld bij gebruik van een bezoekersregeling op een adres.
Artikel 9 Lijst uitsluitingen parkeervergunningen Gouda (LUP)
-
1. In de onderstaande situaties rust een beperking op het adres als geen recht op een parkeervergunning en wordt het adres op de Lijst uitsluitingen parkeervergunningen Gouda (LUP) onder volledige uitsluiting parkeervergunningen (VUP) geplaatst:
- a.
indien er bij het verlenen van de bouwvergunning of omgevingsvergunning aan de parkeernorm is voldaan;
- b.
indien er bij het verlenen van de bouwvergunning of omgevingsvergunning ontheffing van de parkeernorm is verleend waarbij de rechten op een vergunning zijn vervallen;
- c.
indien men beschikt, zou kunnen beschikken of had kunnen beschikken over eigen parkeergelegenheid voor 2 of meer voertuigen per adres;
- d.
bij woningsplitsing zonder bouwvergunning of omgevingsvergunning voor de toegevoegde adressen;
- e.
indien het een adres betreft dat ondergeschikt is aan een hoofdobject (niet limitatief: tuinhuisjes, nutsvoorzieningen, parkeer- of stallingsgarages etc).
- a.
-
2. Indien het adres niet voorkomt op de Lijst uitsluitingen parkeervergunningen Gouda onder VUP zoals in lid 1 benoemd, en men beschikt, zou kunnen beschikken of had kunnen beschikken over eigen parkeergelegenheid voor maximaal 1 voertuig per adres wordt dit gezien als 1 parkeerplaats en wordt het adres op de Lijst uitsluitingen parkeervergunningen Gouda onder uitsluiting 1e parkeervergunningen (U1P) geplaatst.
-
3. Onder een eigen parkeergelegenheid wordt in ieder geval verstaan:
- a.
Een garage, parkeerplaats, carport of oprit op eigen terrein, welke laatste met een minimale lengte van 4,80 meter en een minimale breedte van 2,30 meter;
- b.
Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de openbare weg;
- c.
Een parkeerplaats in een parkeergarage of garagebox (mede) gebouwd ten behoeve van de woning.
- a.
-
4. Adressen die als gevolg van lid 1 op de Lijst uitsluitingen parkeervergunningen Gouda onder VUP zijn geplaatst hebben geen recht op bewonersvergunningen, bedrijfsparkeervergunningen of algemene sectorgebonden parkeerterreinvergunningen. Op deze adressen rust de volgende beperking op het adres: “geen recht op een parkeervergunning van het maximum aantal uit te geven bewonersvergunningen, bedrijfsparkeervergunningen, of algemene sectorgebonden parkeerterreinvergunningen per adres dat in die sector geldt”.
-
5. Voor adressen die als gevolg van lid 2 op de Lijst uitsluitingen parkeervergunningen Gouda onder U1P zijn geplaatst geldt:
- a.
voor bewonersvergunningen:
- i.
dat als het adres conform artikel 4 Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda valt in een vergunningsector waar per adres maximaal 1 bewonersvergunning verstrekt wordt, het adres geen recht heeft op bewonersvergunningen;
- ii.
dat als het adres conform artikel 4 Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda valt in een vergunningsector waar per adres maximaal 2 bewonersvergunningen verstrekt worden, het adres alleen recht heeft op 2e bewonersvergunningen;
- i.
- b.
voor bedrijfsparkeervergunningen dat het adres geen recht heeft op 1e bedrijfsparkeervergunningen en daarmee alleen recht heeft op 2e of volgende bedrijfsparkeervergunningen;
- c.
op deze adressen rust de volgende beperking op het adres: “geen recht op een parkeervergunning van 1”.
- a.
Artikel 9a Overgangsregeling LUP gereguleerd gebied d.d. 10 december 2024
-
1. In afwijking van artikel 9 Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda en artikel 29 Parkeerverordening Gouda 2024 trekt het college vergunningen niet eerder in dan per 1 maart 2026 mits de vergunningen zijn verleend voor 10 december 2024 en deze verlening in strijd is met artikel 9 lid 4 en 5 Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda.
-
2. Dit artikel vervalt van rechtswege op 28 februari 2026.
Artikel 10 Kenteken niet op naam in kentekenregister Dienst Wegverkeer
-
1. Indien het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd, wordt geleased of gehuurd bij een beroeps- of bedrijfsmatige lease- of verhuurmaatschappij, wordt een vergunning slechts afgegeven indien de aanvrager het lease- of huurcontract overlegt.
-
2. Indien het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd door de werkgever aan de betreffende aanvrager ter beschikking is gesteld, wordt een vergunning slechts afgegeven indien de aanvrager een werkgeversverklaring overlegt, waaruit blijkt dat de aanvrager het gebruik heeft van het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt gevraagd.
-
3. Indien het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd geregistreerd staat in een buitenlands kentekenregister, wordt een vergunning slechts afgegeven indien de aanvrager een afschrift van het buitenlands kentekenregister overlegt, waaruit blijkt dat het motorvoertuig op naam staat van de aanvrager.
Artikel 11 Meerdere kentekens
-
1. Een vergunning die is uitgegeven op meerdere kentekens is op ieder moment slechts geldig voor maximaal één kenteken, namelijk het kenteken dat de vergunninghouder als actief heeft ingesteld. Voor de bezoekersregeling geldt hetgeen is vermeld in artikel 8.
Artikel 12 Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten
-
1. De gegevens van de vergunning zijn opgenomen in een centraal register: het register van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten bestemd voor de registratie van parkeerrechten.
Artikel 13 Citeertitel
Dit uitvoeringsbesluit kan worden aangehaald als: “Uitvoeringsbesluit Parkeren Gouda”
Artikel 14 Overgangsrecht
-
1. Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking op 1 maart 2024.
-
2. De volgende besluiten worden per 1 maart 2024 ingetrokken:
- a.
Uitvoeringsbesluit parkeerverordening;
- b.
Uitvoeringsbesluit parkeerverordening en verordening parkeerbelastingen;
- c.
GROP lijst.
- a.
-
3. Vergunningen die zijn verleend krachtens de in lid 2 benoemde besluiten, worden geacht te zijn verleend krachtens dit uitvoeringsbesluit.
Ondertekening
burgemeester en wethouders van Gouda,
de secretaris
drs. R.C. Bakker
de burgemeester
mr. drs. P. Verhoeve
BIJLAGE 1 GEBIEDSINDELING BETAALD EN VERGUNNING PARKEREN GOUDA behorende bij UITVOERINGSBESLUIT PARKEREN GOUDA
Onderdeel I:Straten als bedoeld in artikel 1:
- 1.
De gebiedsindeling in (deel)vergunningsectoren en tariefgebieden is als volgt:
-
Vergunningsector 1 (deelvergunningsector 1A), tariefgebied 1
-
Aaltje Bakstraat
-
Aardewerkpad
-
Achter de Kerk
-
Achter de Vismarkt
-
Achter de Waag
-
Arie Kerssensteegje
-
Blauwstraat
-
Bogen
-
Brugmanshof
-
Buurtje 1
-
Clarissenhof
-
De Baan
-
Doelenstraat
-
Drapiergang
-
Drapiersteeg
-
Dubbele Buurt
-
Geertje den Bultsteeg
-
Gerrit Raesenerf
-
Hartenerf
-
Herpstraat
-
Het Klooster
-
Hoefsteeg
-
Hof van Adriaan
-
Hof van Jansenius
-
Hof van Tams
-
Hoge Gouwe
-
Hollandse Tuin
-
Hoogstraat
-
Houtenstraat
-
IJsselkade
-
Japieserf
-
Kandeelstraat
-
Kaneelpoort
-
Kees Faessens Rolwagensteeg
-
Keizerstraat
-
Kerksteeg
-
Kleiweg
-
Kleiwegstraat
-
Koepoort
-
Komijnsteeg
-
Korte Dwarsstraat
-
Korte Groenendaal
-
Korte Noodgodsstraat
-
Korte Raam
-
Korte Tiendeweg
-
Koster Gijzensteeg
-
Kuiperstraat
-
Lafeberhof
-
Lage Gouwe
-
Lange Dwarsstraat
-
Lange Groenendaal
-
Lange Noodgodsstraat
-
Lange Willemsteeg
-
Lazarussteeg
-
Lombardsteeg
-
Looierspoort
-
Markt
-
Melkerssteegje
-
Messenmakerssteegje
-
Minderbroederssteeg
-
Muilenpoort
-
Naaierstraat
-
Nieuwehaven
-
Nobelstraat
-
Nonnenwater
-
Olieslagersteegje
-
Oosthaven
-
Oranjehofje
-
Patersteeg
-
Peperstraat
-
Plateelstraat
-
Plazuidplein
-
Pottenbakkerssteegje
-
Pottersplein
-
Punt
-
Raam
-
Raoul Wallenbergplantsoen
-
Regentesseplantsoen
-
Regulierenhof
-
Rozemarijnpoort
-
Saffraanpoort
-
Sevenhuysen
-
Sint Mariewal
-
Slapperdel
-
St.-Barbarahof
-
Stoofsteeg
-
Swanenburghshofje
-
’t Oude Halletje
-
Tegelbakkerssteegje
-
Torenstraat
-
Tuinstraat
-
Turfmarkt
-
Veerstal
-
Verlorenkost
-
Vest
-
Vijverstraat
-
Vissteeg
-
Vlamingstraat
-
Vrouwepoort
-
Vrouwesteeg
-
Vrouwevestesteeg
-
Walestraat
-
Westhaven
-
Wijde Poort
-
Wijdstraat
-
Willem Vroesenpad
-
Willem Vroesentuin
-
Wouter Jacobszerf
-
Zwaansgat
-
Vergunningsector 1 (deelvergunningsector 1B), tariefgebied 1
-
Agnietenstraat
-
Blikslagershof
-
Cappenerhof
-
Cappenersteeg
-
Conventstraat
-
Geuzenstraat
-
Groeneweg nr. 1 t/m 30A
-
Groeneweg 34 t/m 84 (even) en 31 t/m 91 (oneven)
-
Houtmansgracht
-
Houtmanspad
-
Houtmansplantsoen
-
Jan Kottenerf
-
Jan Kottensteeg
-
Jeruzalemstraat
-
Kazernestraat
-
Korte Vest
-
Lange Tiendeweg
-
Lem Dulstraat
-
Molenwerf
-
Nieuwe Markt
-
Nieuwe-Marktpassage
-
Nieuwstraat
-
Paradijs
-
Robaarstraat
-
Rozendaal
-
Sint Anthoniestraat
-
Speldenmakerssteeg
-
Spieringstraat 2a t/m 18 (even) en 1 t/m 101 (oneven)
-
Vogelenzang
-
Wilhelminastraat
-
Willem Vroesenplein
-
Zeugstraat
-
Vergunningsector 2, tariefgebied 2
-
Adriaan Vlackstraat
-
Agatha Dekenstraat
-
Bellamystraat
-
Binnenkade
-
Blekerspoort
-
Blekerssingel
-
Boelekade
-
Boomgaardstraat
-
Borsteeghstraat
-
Bouwmeesterplein
-
Burgemeester Martenssingel nrs. 74 t/m 106 (even) en 91 t/m 153 (oneven)
-
Burgemeester Martensstraat
-
Coornhertstraat
-
Cornelis Ketelstraat nrs. 1 t/m 34 en nr. 36
-
Crabethpark
-
Crabethstraat
-
De Kwekerij
-
de Lange van Wijngaardenstraat
-
De Tuinderij
-
Derde Kade
-
Dijkstraat
-
Eerste Hieronymus van Alphenstraat
-
Eerste kade
-
Elizabeth Wolffstraat
-
F.W. Reitzstraat
-
Fluwelensingel
-
Gregorius Coolstraat
-
Hendrick Barystraat
-
IJssellaan
-
Jan Luykenstraat
-
Jan van der Heijdenstraat
-
Jan Verzwollestraat
-
Jantjeserf
-
Johan den Haenstraat
-
Kadeplantsoen
-
Karnemelksloot 1 t/m 185 (oneven) en 2 t/m 78 (even)
-
Kattenburcht
-
Kattensingel
-
Klein Amerika 1 t/m 24 en het gedeelte achter Kolfwetering 133 t/m 143 (oneven)
-
Kleiwegplein
-
Kolfwetering
-
Leo Vromanpark
-
Lepelaerstraat
-
Manege
-
Moreauhof
-
Mr.D.J.van Heusdestraat
-
Noothoven van Goorstraat 1 t/m 49
-
Piersonweg
-
Pieter Pourbusstraat
-
Rhijnvis Feithstraat
-
Samuel Munckerstraat
-
Schooltuinen
-
Schouwburglaan
-
Schouwburgplein (gedeelte te bereiken vanaf Noothoven van Goorstraat)
-
Sint Josephstraat
-
Spoorlaan
-
Spoorstraat 1 t/m 37a
-
Stationsplein m.u.v. 6 t/m 8b
-
Tweede Hieronymus van Alphenstraat 1 t/m 57 (oneven) en 12 t/m 34 (even)
-
Tweede kade
-
van Bergen IJzendoornpark 22
-
van Beverninghlaan
-
van Middelantstraat
-
van Persijnstraat
-
van Strijenstraat
-
van Swietenstraat
-
van Vreumingenstraat
-
Venroystraat
-
Verspuystraat
-
Vierde kade
-
Vredebest
-
Zanddijk
-
Zoutmanplein
-
Zoutmanstraat 1 t/m 32 en 34 t/m 50 (even)
-
Vergunningsector 3, tariefgebied 3
-
Achter de Boomgaard
-
Albert Plesmanplein
-
Bleulandweg 12 t/m 490 (even)
-
Burgemeester Jamesplein
-
Burgemeester Jamessingel 1 t/m 29 (oneven)
-
Graaf Florisweg 4 t/m 46 (even) en 39 t/m 69 (oneven)
-
Graaf van Bloisstraat
-
Gravin Margarethastraat
-
Hazepad
-
Jan van Beaumontstraat 1 t/m 79
-
P.C. Bothstraat
-
Ronssepad
-
Ronsseweg 1 t/m 549a
-
Ronsseweg 600 t/m 766
-
Spoorstraat 101
-
Statensingel 1 t/m 142
-
Tunnelhof
-
Tunnelpad
-
Tunnelpoort
-
van Henegouwenstraat 1, 2 t/m 19
-
van Oldenbarneveltstraat
-
Vossenburchkade 19 t/m 59 m.u.v. 45a
-
Willem de Zwijgersingel 2 t/m 104 (even)
Ridder van Catsweg nr. 2 t/m 152
Van Limburg Stirumplaats nr 3 t/m 43
-
Vergunningsector 4, tariefgebied 4
-
Klein Amerika 26 (met uitzondering van het gedeelte achter Kolfwetering 133 t/m 143 (oneven))
-
Vergunningsector 5, tariefgebied 5
-
Achter de Schouwburg
-
Schouwburgplein (gedeelte te bereiken vanaf Boelekade)
-
Vergunningsector 6, tariefgebied 6
-
Vossenburchkade (gedeelte voorbij Tunnelhof tot aan Vossenburchkade 19)
-
De Binnenstad, als bedoeld in artikel 3 lid 2, artikel 10 lid 1 en lid 2 en artikel 11 lid 1 en lid 2 van de Parkeerverordening Gouda 2024 wordt gevormd door de straten in vergunningsector 1 zoals onder 1 ingedeeld.
-
De solitaire parkeerterreinen, als bedoeld in artikel 10 lid 3 van de Parkeerverordening Gouda 2024, zijn:
- a.
Parkeerterrein Klein Amerika, gevormd door de straten in vergunningsector 4;
- b.
Parkeerterrein Schouwburgplein, gevormd door de straten in vergunningsector 5:
- c.
Parkeerterrein Vossenburchkade, gevormd door de straten in vergunningsector 6.
- a.
Behorende bij het collegebesluit van 27 februari 2024.
burgemeester en wethouders van Gouda,
de secretaris
drs. R.C. Bakker
de burgemeester
mr. drs. P. Verhoeve
Bezwaar maken
Bent u het niet eens met dit besluit?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om uw vragen te stellen. U kunt bellen met uw contactpersoon. Vaak wordt dan al veel duidelijker en opgelost.
Bezwaarschrift
Komen we er dan toch niet uit, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Dit mag overigens ook direct, zonder eerst te bellen. Een bezwaarschift kunt u indienen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden. Het besluit blijft ook bij het indienen van een bezwaarschrift gewoon geldig.
Hoe dien ik een bezwaar in?
U kunt uw bezwaar online indienen. Hier heeft u DigiD voor nodig (of e-Herkenning). Ga hiervoor naar de website www.gouda.nl.
Maakt u geen gebruik van het online bezwaarformulier?
Dan kunt u uw bezwaar sturen naar:
College van burgemeester en wethouders van Gouda
t.a.v. de bezwaarschriftencommissie Gouda
Postbus 1086
2800 BB Gouda
Wat moet er in een bezwaarschrift staan?
Zet in elk geval in uw bezwaarschrift:
- •
uw naam, adres en handtekening;
- •
de datum waarop u het bezwaarschrift verstuurt;
- •
een omschrijving van het besluit waar u bezwaar tegen maakt;
- •
het zaak- of werkprocesnummer van het besluit;
- •
de redenen waarom u bezwaar maakt;
- •
als dat mogelijk is, het telefoonnummer en e-mailadres waarop u bereikbaar bent.
Om u sneller te kunnen helpen is het handig als u een kopie meestuurt van het besluit waar u bezwaar tegen maakt.
Voorlopige voorziening
Indien u op korte termijn uitvoering van het besluit wilt voorkomen, dan kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening kunt u alleen indienen als u ook bezwaar hebt gemaakt. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. U kunt ook om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een DigiD nodig.
BIJLAGE 2 GROP-LIJST GOUDA behorende bij UITVOERINGSBESLUIT PARKEREN GOUDA
[vervallen]
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl