Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Noord-Holland

Geldend van 19-01-2024 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2023

Intitulé

Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat,

Besluiten vast te stellen:

Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Noord-Holland

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

  • de algemeen directeur: de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;

  • de gemandateerde: de algemeen directeur of de onder hem ressorterende functionarissen als bedoeld in artikel 4, eerste lid, van het onderhavige besluit.

Artikel 2

  • 1. Aan de algemeen directeur wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het nemen van besluiten en het verrichten van civielrechtelijke rechtshandelingen en overige handelingen, die verband houden met de in de bijlage opgenomen regelingen.

  • 2. De uit dit besluit voor de algemeen directeur voortvloeiende bevoegdheden kunnen tevens worden uitgeoefend door de plaatsvervangend algemeen directeur.

Artikel 3

Tot de besluiten en handelingen bedoeld in artikel 2 behoren mede:

  • a.

    het voorbereiden, nemen en ondertekenen van besluiten, inclusief beschikkingen bedoeld in paragraaf 4.1.3.2., de afdelingen 4.4.1. tot en met 4.4.4. en artikel 4:57 van de Algemene wet bestuursrecht, behoudens uitzonderingen per regeling opgenomen in de bijlage;

  • b.

    het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, waaronder het nemen van beslissingen op bezwaarschriften, het instellen van (hoger) beroep, het voeren van verweer in gedingen aanhangig bij de bestuursrechter en de vertegenwoordiging bij geschillen;

  • c.

    het beantwoorden van algemene vragen;

  • d.

    het behandelen van en beslissen op verzoeken uit hoofde van de Wet open overheid en de Algemene verordening gegevensbescherming;

  • e.

    het behandelen van klachten en klaagschriften bedoeld in hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • f.

    het behandelen van en het beslissen op verzoeken om schadevergoeding, met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen een bedrag van € 5.000,- per verplichting niet te boven gaat.

Artikel 4

  • 1. De algemeen directeur kan ondermandaat, volmacht en machtiging verlenen aan de onder hem ressorterende functionarissen voor de aangelegenheden waarvoor hij krachtens dit besluit mandaat, volmacht en machtiging heeft gekregen.

  • 2. Artikel 13 van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019 is op het krachtens dit besluit verkregen mandaat, volmacht en machtiging van toepassing.

Artikel 5

  • 1. Gedeputeerde staten en de algemeen directeur maken omtrent de uitoefening van de in dit besluit bedoelde bevoegdheden nadere afspraken. De gemandateerde neemt bij de uitoefening van de in dit besluit bedoelde bevoegdheden deze afspraken in acht.

  • 2. Voor zover uit deze afspraken een inlichtingenplicht of een instructiebevoegdheid voortvloeit, lichten partijen elkaar over en weer op een zodanig tijdstip in dat de inachtneming of tijdige verdaging van beslistermijnen gewaarborgd wordt.

  • 3. Gedeputeerde staten kunnen aan de gemandateerde nadere instructies geven omtrent de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheden.

Artikel 6

De gemandateerde stelt gedeputeerde staten in kennis van krachtens mandaat te nemen of reeds genomen besluiten waarvan hij moet aannemen dat kennisneming door gedeputeerde staten gewenst is. Hier is in ieder geval sprake van indien:

  • a.

    de maatschappelijke, beleidsmatige, politieke, juridische of financiële omstandigheden daartoe aanleiding geven; of

  • b.

    advies nodig is van anderen dan de gemandateerde en het advies niet aansluit op het eigen standpunt van de gemandateerde dan wel niet tot dezelfde uitkomsten leidt.

Artikel 7

  • 1. De uitoefening van de gemandateerde bevoegdheden, verleende volmachten en machtigingen geschiedt binnen de grenzen en met inachtneming van het ter zake geldende recht en de geldende beleids- en uitvoeringsregels.

  • 2. De gemandateerde oefent zijn bevoegdheid niet uit indien hij bij de te nemen beslissing een persoonlijk belang heeft als bedoeld in artikel 2:4, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

Artikel 8

Het krachtens mandaat, volmacht of machtiging ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

'Gedeputeerde Staten van Noord-Holland '

namens dezen:

(handtekening)

[‘naam functionaris’].

(functie)

Artikel 9

  • 1. Het Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland POP3-subsidies Noord-Holland wordt ingetrokken.

  • 2. Het Mandaatbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Noord-Holland 2014 wordt ingetrokken.

Artikel 10

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van publicatie van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2023.

Artikel 11

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Noord-Holland

Ondertekening

Haarlem,

Gedeputeerde staten van Noord-Holland;

A.Th.H. van Dijk, voorzitter

M. van Kuijk, secretaris

Bijlage bij artikel 2:

Bezwaar

Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de verzending, uitreiking of publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Wij verzoeken u om in uw bezwaarschrift het telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Ook kunt u voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

Indien u bezwaar heeft ingediend is het mogelijk gebruik te maken van een minder formele procedure: een gesprek tussen u en medewerkers die namens het college van Gedeputeerde Staten deelnemen. Indien uw bezwaar zich hiervoor leent, wordt contact met u opgenomen, maar u kunt hier ook zelf om verzoeken. Een gesprek tast uw rechten als bezwaarmaker niet aan.

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u bij een spoedeisend belang een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland.