Aanwijzingsbesluit inzamelmiddelen nieuwbouw Surinamepad Haarlem

Geldend van 19-12-2023 t/m heden

Intitulé

Aanwijzingsbesluit inzamelmiddelen nieuwbouw Surinamepad Haarlem

Het hoofd van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, hiertoe bevoegd ingevolge het geldende Mandateringsbesluit, besluit namens burgemeester en wethouders krachtens artikel 7 lid 1 juncto artikel 10 lid 1 van de Afvalstoffenverordening Haarlem 2019:

  • I.

    8 ondergrondse containers voor restafval en grondstoffen en 4 GFT containers te plaatsen zoals aangegeven op de bij het besluit behorende overzichtstekening op de locatietekening;

  • II.

    de inzamelmiddelen zoals aangegeven op de bijgevoegde locatiekaart -op de locatie Surinamepad – als zodanig bij dit besluit vast te stellen.

Toelichting

Op grond van artikel 7 lid 1 juncto artikel 10 lid 1 van de Afvalstoffenverordening Haarlem 2019 wijst het college van burgemeester en wethouders delen van de gemeente aan waar de ondergrondse afvalcontainers zijn aangewezen als inzamelvoorziening voor een groep gebruikers van woningen.

De bewoners van deze woningen moeten bij het aanbieden van hun huishoudelijk afvalstoffen gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers (art 10 lid 1 Afvalstoffenverordening Haarlem 2019). Tevens wordt de locatie van de containers vastgelegd door middel van dit besluit.

Achtergrond

Eind 2004 is besloten in Haarlem over te gaan tot een stadsbrede invoering van ondergrondse afvalinzameling (SB/BOR/2005/676 en SB/REI/2004/657). Tevens heeft het college in augustus 2009 de nota “Vernieuwde inzameling binnenstad” vastgesteld (WZ/OGV/2009/57325).

Met de nota “Richtlijnen voor plaatsing inzamelmiddelen-en voorzieningen” zijn in 2018 richtlijnen voor alle typen containers vastgesteld die in de openbare ruimte worden geplaatst, alsmede voor containers die wijzigen met betrekking tot de te deponeren afvalstof. Met dit besluit is het duidelijk op welke locatie een inzamelmiddel wordt geplaatst en hoe hiertegen bezwaar kan worden gemaakt.

Communicatie

Voor het nieuwbouwproject “Stad tussen de Bomen” is er al vooruitlopend op dit besluit door Spaarnelanden, in overleg met de gemeente, een locatie geplaatst van 8 ondergrondse containers en 4 GFT containers. Deze locatie was al opgenomen in een Definitief Ontwerp en vanwege het grote aantal opgeleverde appartementen in dit project was tijdelijke inzameling niet haalbaar.

De nieuwbouwwerkzaamheden zijn afgerond. De locatie is vanzelfsprekend bedoeld voor de nieuwbouw in dit gebied.

Tegen dit aanwijzingsbesluit staat bezwaar en beroep open.

Mevrouw E. Knaape van de afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving is op telefoonnummer 023 5113703 bereikbaar voor vragen over de inhoud van dit aanwijzingsbesluit. Vragen of opmerkingen mailen kan ook naar: eknaape@haarlem.nl

Ondertekening

Namens burgemeester en wethouders,

mevrouw mr. H.H.T. de Boer

afdelingshoofd Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Publicatie, bezwaar en voorlopige voorziening

Dit aanwijzingsbesluit wordt door ons in het Gemeenteblad gepubliceerd.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissing bezwaar instellen. Gemotiveerde bezwaarschriften tegen bovengenoemd besluit kunnen gedurende 6 weken na bekendmaking worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 511, 2003 PB in Haarlem, onder vermelding van ‘bezwaar’ in de linkerbovenhoek.

Het bezwaarschrift moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit is geregeld in artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn. Verder moet er ten minste in staan: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent en uw e-mailadres? De behandelaar van het bezwaar kan dan persoonlijk contact met u opnemen om de behandeling met u te bespreken.

Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit (de plaatsing van de containers) niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag , verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient hierbij een spoedeisend belang te stellen.

Bijlage locatiekaart - op de locatie Surinamepad

afbeelding binnen de regeling