Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR700472
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR700472/1
Besluit tot aanwijzing van een afval inzamellocatie nabij Euterpe en herschikking van ondergrondse containers aan de Commanderij te Maasland
Geldend van 01-09-2023 t/m heden
Intitulé
Besluit tot aanwijzing van een afval inzamellocatie nabij Euterpe en herschikking van ondergrondse containers aan de Commanderij te MaaslandDe afdelingsdirecteur Beheer Openbare Ruimte, daartoe gemandateerd door het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland;
Handelend conform artikel 160 lid 1 van de Gemeentewet;
Gelet op:
- -
Artikel 10.26 Wet milieubeheer;
- -
Artikel 10 Afvalstoffenverordening Midden-Delfland 2021;
- -
Artikel 7 lid a t/m g Uitvoeringsbesluit Afvalstoffen Midden Delfland 2021;
- -
De vastgestelde inrichtingscriteria inzamelvoorzieningen nr. 2017-02743 / 17Z.000415, d.d. 26 januari 2017;
- -
Afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.
Overwegende dat:
- -
de Wet milieubeheer gemeenten de mogelijkheid biedt om in het belang van de doelmatigheid huishoudelijke afvalstoffen in te zamelen nabij elk perceel;
- -
het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid heeft om hierover te besluiten;
- -
het college deze bevoegdheid gemandateerd heeft aan de directeur Openbare Ruimte;
- -
dat in Midden-Delfland in de gestapelde bouw of woningen zonder een eigen tuin huishoudelijk afval wordt ingezameld door middel van ondergrondse afvalcontainers;
- -
de meest geschikte locatie voor de ondergrondse containers is gekozen met inachtneming van de vastgestelde inrichtingscriteria;
- -
dit besluit van 2 juni tot 14 juli 2023 ter inzage heeft gelegen
- -
er in die periode twee zienswijzen zijn ingekomen;
- -
de zienswijzen geen aanleiding geven tot wijziging van de voorgenomen locaties in het ontwerpbesluit;
- -
de zienswijzen zijn inhoudelijk behandeld in het eindverslag;
Besluit:
- I.
Het eindverslag vast te stellen;
- II.
De volgende locatie aan te wijzen;
-
Figuur: Ondergrondse afvalcontainerlocatie ter hoogte van de overgand Doelstraat-Doelpad
- III.
De volgende locaties, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende overzichtstekening, op te heffen;
-
Niet van Toepassing
- IV.
De volgende locaties, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende overzichtstekening, te wijzigen;
- V.
Dit besluit in werking te laten treden op de dag na bekendmaking.
Ondertekening
De afdeling directeur Openbare Ruimte
Peter van den Heuvel
Bijlagen: bij de besluiten behorende overzichtstekening:
Nota van Beantwoording Zienswijzen Euterpe te Maasland
Besluit tot aanwijzen en wijziging van ondergrondse containerlocaties
Voorwoord
Voor u ligt de nota van beantwoording met betrekking tot het aanwijzen en wijzingen van ondergrondse afvalcontainer nabij Euterpe te Maasland. In deze nota zijn de binnengekomen zienswijzen verwerkt en voorzien van een reactie. Deze nota van beantwoording wordt vastgesteld door de afdelingsdirecteur Beheer Openbare Ruimte, namens het college, bij het besluit tot aanwijzen en wijzigen van de ondergrondse containerlocaties (zaaknummer 463851).
Als eerste volgt een inleiding met een beschrijving van de gevolgde procedure. Daarna volgt een beschrijving van de procedure van de ter inzagelegging van de te wijzigen en aan te wijzen locatie. Tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ingediend. Vervolgens zijn de zienswijzen van inhoudelijke reacties voorzien, waarbij is aangegeven of in de zienswijzen aanleiding is gevonden van de in het ontwerp aanwijzingsbesluit voorgestelde locaties af te wijken.
1. Inleiding
Procedure
Artikel 10 lid 1 van de Afvalstoffenverordening Midden-Delfland 2021 vormt de basis voor het wijzigen, opheffen en aanwijzen van afvalinzamellocaties. Het wijzigen, opheffen en aanwijzen van de locaties vindt plaats door een besluit van het college. Het is een besluit waar tegen beroep mogelijk is bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Het voorliggende besluit is voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Aan dit besluit is een ontwerpbesluit voorafgegaan. Bij de kennisgeving is uitgegaan dat het besluit gedurende zes weken ter inzage is gelegd. Belanghebbenden hebben binnen deze termijn de mogelijkheid om schriftelijk of mondelinge zienswijzen in te dienen. De kennisgeving wordt geplaatst op de website van de gemeente Midden-Delfland, in het huis- aan-huisblad De Schakel. Direct-belanghebbenden zijn hierover per brief geïnformeerd.
Aangezien het besluit op basis van afdeling 3.4 Awb is voorbereid, geldt voor degene, die zich niet kan vinden in het dit besluit, een afwijkende beroepsprocedure dan de reguliere bezwaar- en beroepsprocedure. Belanghebbenden dienen binnen zes weken na bekendmaking van het aanwijzingsbesluit rechtstreeks beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Inrichtingscriteria
Op de voorgestelde afvalinzamellocaties zijn de inrichtingscriteria inzamelvoorzieningen Gemeente Midden-Delfland van toepassing (gemeenteblad nr. 215837, d.d. 5 september 2019).
Nota van beantwoording zienswijzen
De beantwoording van de ingediende zienswijzen op het ontwerpbesluit is opgenomen in deze nota van beantwoording. De afdelingsdirecteur is door het college van B&W gemandateerd om de nota van beantwoording vast te stellen samen met het besluit tot aanwijzen van afvalinzamellocaties. De zienswijzen zijn per locatie gerubriceerd. Per locatie is beoordeeld of met inachtneming van de geldende beleidsregels de zienswijzen aanleiding geven om de locatie niet of gewijzigd vast te stellen. De zienswijzen waarin gevraagd wordt om een andere aanbiedlocatie in plaats van de toegewezen aanbiedlocaties zijn apart behandeld van de overige zienswijzen.
Communicatie
Vanwege het beperkt aantal containerlocaties is er geen informatieavond voor bewoners gehouden. De belanghebbende bewoners zijn per brief geïnformeerd.
Publicatie van de bekendmaking over de inspraakperiode vond digitaal plaats op de website van de gemeente Midden-Delfland, onder bekendmakingen en in De Schakel. In de bewonersbrief werd vermeld dat de indiening van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit mondeling en schriftelijk (per brief of per e-mail) mogelijk was. Het ontwerpbesluit tot aanwijzen en wijzigen van ondergrondse afvalinzamellocaties nabij Euterpe lag van 2 juni tot 14 juli 2023 ter inzage op het gemeentehuis. Bewoners die een zienswijze hebben ingediend krijgen de nota van beantwoording zienswijzen Euterpe inclusief het besluit toegestuurd.
2. Overzicht zienswijzen
Het ontwerpbesluit tot aanwijzen en wijzigen van afvalinzamellocaties nabij Euterpe lag van 2 juni tot 14 juli 2023 voor belanghebbenden ter inzage. In de onderstaande tabel wordt aangegeven op welke afvalinzamellocaties zienswijzen zijn binnengekomen. De namen van de personen die zienswijzen hebben ingediend worden uit privacyoverwegingen niet in deze nota van beantwoording opgenomen.
Zienswijzen op het ontwerpbesluit Euterpe |
||
Nr. |
Nabij |
Aantal ZW |
AA-33 |
Commanderij 33 |
1 |
AA-53 |
Commanderij 53 |
1 |
Totaal aantal zienswijzen |
2 |
3. Zienswijzen
De zienswijzen zijn hieronder samengevat en per locatie weergegeven.
Locatie voor ondergrondse afvalcontainers AA-33 nabij Commanderij 33
Tegen de voorgestelde wijziging is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze houdt samengevat het volgende in:
-
Zienswijze
De bewoner meent dat de afvaldump nu weer voor hun deur komt.
Beantwoording
In de Commanderij zijn twee ondergrondse containerlocaties. Deze locaties bevinden zich precies tussen de woonblokken. De ondergrondse containers staan daardoor bij niemand voor de deur. Daar komt nog bij dat het plaatsen van afval naast de containers niet is toegestaan. De gemeente kan hiertegen handhavend optreden.
Advies: De zienswijze geeft geen aanleiding het voorstel aan te passen.
Locatie voor ondergrondse afvalcontainers AA-53 nabij Commanderij 53
Tegen de voorgestelde wijziging is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze houdt samengevat het volgende in:
-
Zienswijze
De bewoner meent dat de container voor restafval nu voor de ouderen in de flat redelijk dichtbij. Na de wijziging komt deze verder weg te staan. Dat vindt de bewoner ongewenst. De bewoner is van mening dat er wat meer rekening gehouden kan worden met bejaarden die in de Commanderij wonen.
Beantwoording
In de Commanderij zijn twee ondergrondse containerlocaties en drie woonblokken. Door de wijziging van de verschillende ondergrondse containers op deze twee locaties blijft de loopafstand per saldo gelijk voor alle bewoners in woonblokken van de Commanderij, dus ook voor de bejaarden.
Advies: De zienswijze geeft geen aanleiding het voorstel aan te passen.
4. Resultaat
Het resultaat van de ter inzage legging van de aan te wijzen afvalcontainerlocaties nabij de Euterpe en de wijzigingen van de ondergrondse afvalcontainers in de Commanderij te Maasland is dat twee zienswijzen zijn binnengekomen. De zienswijzen hadden alleen betrekking op de wijziging van de ondergrondse containers bij de twee locaties in de Commanderij. Geadviseerd wordt om naar aanleiding van deze zienswijzen het voorstel niet aan te passen.
Tegen een besluit kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze naar voren te hebben gebracht. Beroep kan binnen zes weken worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. De termijn begint op de datum van de dag na de ter inzagelegging van het besluit. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl