Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR6998
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR6998/1
Regeling vervallen per 01-01-2018
Beleidsregel werkwijze panelbudgetten
Geldend van 15-01-2009 t/m 31-12-2009
Intitulé
BELEIDSREGEL WERKWIJZE PANELBUDGETTENHet team Wijkmanagement beheert verschillende budgetten die door wijkpanels kunnen worden besteed. Deze budgetten die jaarlijks per wijkpanel (in totaal 26) worden door de gemeenteraad in de begroting vastgesteld.
De beleidsregel werkwijze panelbudgetten legt de huidige werkwijze vast van de verschillende beschikbare budgetten die het team wijkmanagement van de sector Wijkzaken tot haar beschikking heeft ter ondersteuning van de wijk- en dorpspanels in de gemeente Leeuwarden.
Artikel 1 Verschillende budgetten
Er kan onderscheid worden gemaakt naar de volgende budgetten:
- a.
Panelbudget;
- b.
Communicatie -/organisatiebudget;
- c.
Ondersteuningsbudget (of een deel van het budget als het panelgebied op meerdere wijkpanels betrekking heeft);
- d.
Vergoeding hostingskosten
Artikel 2 Vaststelling van de hoogte van de verschillende budgetten
a. het panelbudget
Alle 26 wijk- en dorpspanels krijgen jaarlijks een panelbudget om te besteden aan zaken die de leefbaarheid, in de breedste zin van het woord, in betreffende wijk of dorp ten goede komen. De hoogte van het budget is gebaseerd op het aantal inwoners van betreffende wijk of dorp. De peildatum hiervoor is 1 januari 2008. Iedere vier jaar wordt opnieuw bekeken hoeveel inwoners er in betreffende wijk of dorp zijn. Bij nieuwbouwwijken en uitleggebieden kan het inwoner aantal vaker geactualiseerd worden.
Ieder panel is vrij om een bestedingsdoel aan te geven. Het bestedings-doel mag alleen niet in strijd zijn met gemeentelijk/ landelijk beleid of wet- en regelgeving. Het panelbudget moet in het kalenderjaar waarin het beschikbaar wordt gesteld worden besteed, of – door middel van een reservering – worden bestemd voor een bepaald doel. Van dit doel kan later in principe niet worden afgeweken. Niet besteedde en niet bestemde budgetten vallen aan het eind van het kalenderjaar vrij.
b. communicatie en organisatiebudget
Ieder van de 26 wijk- en dorpspanels krijg jaarlijks de beschikking over een communicatie- en organisatiebudget. Dit budget is voor alle panels even hoog.
Het communicatie- en organisatiebudget moet in het betreffende kalenderjaar worden besteed. Hierover leggen de panels na dit kalenderjaar verantwoording af. Niet besteed budget vervalt.
c. Ondersteuningsbudget
Per jaar is er voor de panelgebieden een bu dget beschikbaar voor het inhuren van ondersteuning. Dat dit per panelgebied ter beschikking wordt gesteld, houdt in dat niet alle panels het gehele bedrag krijgen. Een aantal panelgebieden bestaat namelijk uit meerdere panels. In deze panelgebieden delen de panels in het betreffende gebied het beschikbare budget in gelijke delen. Het gaat hierbij om de volgende panelgebieden:
de dorpen (met de 5 dorppanels van “Lekkum/Miedum/Snakkerburen”, “Goutum”, “ Wirdum/Swichum”, “Hempens-Teerns” en “Wytgaard”
de Potmargedriehoek (met de 3 panels Achter de Hoven, Schepenbuurt en Wielenpôlle); Westeinde/Valeriuskwartier (met de 2 panels van het Westeinde en het Valeriuskwartier).
In alle 16 andere panelgebieden is er sprake van 1 wijkpanel. Het wijkpanel heeft in die gevallen de beschikking over het gehele ondersteuningsbudget.
Het ondersteuningsbudget moet in het betreffende jaar worden besteed. Niet besteed ondersteuningsbudget vervalt aan het eind van het kalenderjaar.
Vergoeding voor hostingskosten
Indien een wijk- of dorpspanel een website heeft, krijgt dit panel hiervoor een vergoeding als tegemoetkoming voor bijvoorbeeld de hostingskosten. Deze vergoeding of bijdrage is niet gebaseerd op de werkelijke kosten die een panel hiervoor maakt. De bijdrage wordt ieder jaar verstrekt.
Artikel 3 Richtlijnen voor het gebruik van de verschillende budgetten
De richtlijnen voor het gebruik door de panels van de verschillende budgetten zijn beschreven in bijgevoegde bijlagen. De directeur van de dienst Stadsontwikkeling en –beheer is gemandateerd deze richtlijnen te wijzigen en vast te stellen.
Artikel 4 Hardheidsclausule
Indien door toepassing van de bepalingen van deze beleidsregel een onbillijkheid en/of onredelijkheid ontstaat kan het college besluiten af te wijken van deze beleidsregel.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl