Aanwijzingsbesluit verplaatsing GFT containers en ombouw van restafval- naar PBD afvalcontainer aan de Zorgvrijlaan Haarlem

Geldend van 23-06-2023 t/m heden

Intitulé

Aanwijzingsbesluit verplaatsing GFT containers en ombouw van restafval- naar PBD afvalcontainer aan de Zorgvrijlaan Haarlem

Het hoofd van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, hiertoe

bevoegd ingevolge het geldende Mandateringsbesluit, besluit namens burgemeester en wethouders krachtens artikel 7 lid 1 juncto artikel 10 lid 1 van de Afvalstoffenverordening Haarlem 2019:

  • I.

    De verplaatsing van twee GFT containers op standaard aan de Zorgvrijlaan zoals aangegeven op de bijgevoegde locatiekaart bij dit besluit als zodanig vast te stellen;

  • II.

    De nieuwe locatie in de nabijheid van het fietsenrek voor de inzameling van GFT afval (zoals aangegeven op de bijgevoegde locatiekaart) aan te wijzen als inzamelvoorziening bestemd voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen;

  • III.

    Twee GFT-containers op standaard te plaatsen nabij het fietsenrek;

  • IV.

    Voorts de ombouw van een bestaande restafvalcontainer naar een container voor de inzameling van PBD (plastic, blik en drinkpakken) vast te stellen;

  • V.

    De PBD container op de bijgevoegde locatiekaart aan te wijzen als inzamelvoorziening bestemd voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen.

Ondertekening

Namens burgemeester en wethouders van Haarlem,

afdelingshoofd Vergunningen, Toezicht en Handhaving

mevrouw mr. H.H.T. de Boer

Toelichting

Op grond van artikel 7 lid 1 juncto artikel 10 lid 1van de Afvalstoffenverordening Haarlem 2019 wijst het college van burgemeester en wethouders delen van de gemeente aan waar afvalcontainers zijn aangewezen als inzamelvoorziening.

De locatie van de containers wordt vastgelegd door middel van dit plaatsingsbesluit, zoals aangegeven in de nota “Richtlijnen voor plaatsing inzamelmiddelen-en voorzieningen”, door burgemeester en wethouders vastgesteld op 4 september 2018.

Achtergrond

De gemeente Haarlem wil afvalscheiding stimuleren en voldoende middelen hiervoor aan haar inwoners beschikbaar stellen. Hiertoe is in 2016 beleid vastgesteld met de nota ‘Strategisch plan Afvalscheiding’.

Met de nota “Richtlijnen voor plaatsing inzamelmiddelen-en voorzieningen” zijn in 2018 richtlijnen voor alle typen containers vastgesteld die in de openbare ruimte worden geplaatst, alsmede voor containers die wijzigen met betrekking tot de te deponeren afvalstof. Met dit besluit is het duidelijk op welke locatie een inzamelmiddel wordt geplaatst en hoe hiertegen bezwaar kan worden gemaakt.

Communicatie

Aanleiding voor dit nieuwe aanwijzingsbesluit is het feit dat er twee GFT-containers op standaard aan de Zorgvrijlaan staan die voor overlast zorgen bij appartementbewoners. De GFT containers staan thans onder een raam in de nabijheid van de appartementen. Omdat dit voor overlast zorgt is afgesproken met de bewoners die de overlast ervaren dat de containers worden verplaatst in de richting van het fietsenrek. Door verplaatsing wordt overlast in de toekomst hopelijk voorkomen. Tegelijkertijd wordt er een bestaande restafvalcontainer omgebouwd naar PBD container, ten behoeve van de inzameling van plastic, blik en drinkpakken. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om enerzijds containers op deze locatie te verplaatsen en anderzijds een bestaande container om te bouwen en daarmee de containerlocatie opnieuw aan te wijzen.

De verplaatsing houdt in dat de GFT-containers nu worden geplaatst in de nabijheid van het fietsenrek. Tegelijkertijd wordt ook voorzien in de inzameling ten behoeve van PBD door een van de bestaande restafvalcontainers om te bouwen tot container voor de inzameling van PBD.

Tegen dit aanwijzingsbesluit staat bezwaar en beroep open.

Mevrouw E. Knaape van de afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving is op telefoonnummer 023 5113703 bereikbaar voor vragen over de inhoud van dit aanwijzingsbesluit. Vragen of opmerkingen mailen kan ook naar: eknaape@haarlem.nl.

Namens burgemeester en wethouders van Haarlem,

afdelingshoofd Vergunningen, Toezicht en Handhaving

mevrouw mr. H.H.T. de Boer

Publicatie, bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden, die het niet eens zijn met het aanwijzingsbesluit, kunnen daartegen, binnen zes weken na de dag van bekendmaking, schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Haarlem, Postbus 511, 2003 PB Haarlem. Het bezwaarschrift moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit is geregeld in artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn. Verder moet er ten minste in staan: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden waarop u overdag te bereiken bent en uw e-mailadres? De behandelaar van het bezwaar kan dan persoonlijk contact met u opnemen om de behandeling met u te bespreken. Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit (de plaatsing van de containers) niet tegen.

In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag , verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

afbeelding binnen de regeling