Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR697654
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR697654/2
Subsidieregeling Panoramabuurt Aardgasvrij Vlissingen 2023
Geldend van 01-05-2024 t/m heden
Intitulé
Subsidieregeling Panoramabuurt Aardgasvrij Vlissingen 2023Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen;
Gelet op de Subsidieverordening Duurzaamheidsmaatregelen Vlissingen 2023;
Besluit:
vast te stellen de Subsidieregeling Panoramabuurt Aardgasvrij Vlissingen 2023.
Artikel 1. Doelstelling en Toepassingsbereik
- 1.
Het Klimaatakkoord gaat uit van een CO2-neutrale en aardgasvrije gebouwde omgeving in 2050. Deze subsidieregeling stimuleert woningeigenaren in de Panoramabuurt te Vlissingen om maatregelen te nemen die de woning isoleren en de installaties verbeteren. Deze maatregelen moeten leiden naar een woning die aardgasvrij-klaar is.
Daarmee worden de woningen energiezuiniger en comfortabeler. Het isoleren van de woning als ook het verbeteren van de installaties binnenshuis wordt voor de komende jaren gezien als noodzakelijke, realistische stap naar een CO2-neutrale en aardgasvrije woningvoorraad.
- 3.
In het kader van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken heeft Vlissingen de Panoramabuurt aangewezen als proeftuin. Deze subsidieregeling is van toepassing op de 132 particuliere woningen die deel uit maken van de “Panoramabuurt” in Vlissingen.
De exacte adressen zijn vermeld in bijlage 1.
- 5.
Deze subsidieregeling is van toepassing op woningen, niet zijnde schuren, garages of andere bijgebouwen.
Artikel 2. Begrippen
Energiescan: |
Schriftelijk verslag van bezoek aan woning waarin de stand van zaken van de isolatie van de woning is beschreven en de maatregelen die moeten worden genomen om de woning aardgasvrij of aardgasvrij-klaar te maken. |
Offerte: |
Offerte van de aannemer die door de subsidie aanvrager is gekozen om de maatregelen uit de energiescan uit te voeren. |
Woning: |
Gebouw bestemd voor permanente bewoning dat ook als zodanig bewoond wordt, welke beschikt over een eigen toegang, keuken en wc. |
Artikel 3. Subsidiabele maatregelen in het kader van aardgasvrij-klaar maken
- 1.
Voor het aardgasvrij-klaar maken van de woning kan voor de volgende maatregelen subsidie worden verstrekt.
-
ISOLATIE-maatregelen
- •
Dakisolatie
- •
Spouwmuurisolatie
- •
Glasisolatie
- •
Geïsoleerde buitendeur
- •
-
INSTALLATIE-maatregelen
- •
Aanpassen van de binnen-installatie (radiatoren)
- •
Verbeteren ventilatie
- •
Inductie kookvoorziening en benodigde aanpassing elektra aansluiting + pannenset
- •
- 2.
Voor de in lid 1 genoemde maatregelen gelden specifieke voorwaarden en zijn per maatregel maximale subsidiebedragen bepaald. Deze voorwaarden en bedragen zijn opgenomen in bijlage 2.
Artikel 4. Subsidieplafond, subsidie periode en wijze van toekenning van de subsidie
- 1.
Het subsidieplafond is € 1.217.214,--.
- 2.
Subsidie kan worden aangevraagd vanaf vrijdag 23 juni 2023.
- 3.
De uiterste aanvraag datum is 31 december 2025.
- 4.
De toekenning van de subsidie is op volgorde van binnenkomst. Het tijdstip van binnenkomst wordt bepaald door het moment waarop de subsidieaanvraag overeenkomstig artikel 7 lid 2 en 3 volledig is ingediend.
Artikel 5. Subsidievereisten
Een subsidie voor het uitvoeren van maatregelen, zoals in deze regeling bedoeld, kan worden verleend aan de woningeigenaar die:
- 1.
Bij (een) aannemer(s) offerte opvraagt.
- 2.
Een begroting/plan van aanpak maakt voor de aanschaf van materialen.
- 3.
De reeds genomen maatregelen heeft laten beoordelen.
- 4.
Subsidie kan alleen worden aangevraagd voor een maatregel of maatregelen die op of na 10 maart 2022 is of zijn uitgevoerd.
- 5.
Subsidie per woning mag tijdens de looptijd van deze regeling worden aangevraagd.
- 6.
Per maatregel is éénmaal subsidie te verkrijgen.
- 7.
Er moet voldaan worden aan de aanvullende criteria die zijn opgenomen in bijlage 2 en 3 bij deze regeling.
Artikel 6. Zelfwerkzaamheid (doe het zelf)
- 1.
Maatregelen waarvoor subsidie kan worden verleend, zoals genoemd in artikel 3, mogen door de aanvrager zelf worden uitgevoerd.
- 2.
Bij zelfwerkzaamheid zijn de eigen uren niet declarabel.
- 3.
De aanvrager die in eigen beheer de maatregelen zoals genoemd onder lid 1 van dit artikel aan de woning aanbrengt voert de werkzaamheden uit conform de montagevoorschriften van de fabrikant.
- 4.
De aanvrager moet voldoen aan de bewijslast voor subsidievaststelling (zie bijlage 3).
Artikel 7. Aanvraagprocedure
- 1.
Subsidie moet worden aangevraagd door middel van het hiervoor bedoelde aanvraagformulier. Dit is te vinden op www.vlissingen.nl, onder “Subsidies”.
- 2.
Dit aanvraagformulier dient volledig en leesbaar te worden ingevuld en te worden voorzien van de benodigde bijlagen.
- 3.
Een subsidieaanvraag is volledig als deze voldoet aan het gestelde in lid 2 voornoemd en is voorzien van:
- a.
Kopieën van offerte(s) van isolatie- en/of installatiebedrijf dat de maatregelen uitvoert, of Plan van Aanpak, indien maatregel zelf worden aangebracht.
- b.
Kopie van een bankafschrift als bewijs van tenaamstelling, adres en rekeningnummer. Deze informatie moet leesbaar zijn, en de kopie mag niet ouder zijn dan 3 maanden dan aanvraagdatum. Overige informatie (mutaties, saldo etc) mag onleesbaar gemaakt worden.
- a.
- 4.
De aanvrager krijgt na ontvangst van de subsidieaanvraag een bevestiging van de ontvangst van de aanvraag. Hierin staat de ontvangstdatum vermeld.
Artikel 8. Verleningsprocedure
- 1.
Indien de aanvraag niet voldoet aan het gestelde in lid 3 van artikel 7, krijgt de aanvrager 4 weken om de aanvraag aan te vullen.
- 2.
De aanvrager ontvangt binnen 8 weken na ontvangstdatum van de volledige aanvraag, een aanvraagbesluit. Deze termijn kan eenmaal met 4 weken worden uitgesteld.
- 3.
Indien de subsidie wordt verleend, ontvangt de aanvrager een voorschot van 80% van het subsidiebedrag op het door aanvrager aangegeven rekeningnummer.
- 4.
De aanvrager zal de maatregelen binnen 6 maanden na het besluit tot subsidieverlening (laten) uitvoeren. De aanvrager dient de gemeente te informeren als de werkzaamheden niet binnen de gestelde periode uitgevoerd kunnen worden.
Artikel 9. Vaststellingsprocedure A
Vaststellingsprocedure A geldt voor situatie waar de maatregelen zijn uitgevoerd ná inwerkingtreding van deze subsidieregeling.
- 1.
De aanvrager dient binnen 3 maanden na uitvoering van de maatregelen een verzoek tot vaststelling in. Hiervoor dient gebruikt te worden gemaakt van het vaststellingsformulier.
- 2.
In het geval dat een aanvraag om vaststelling niet binnen de vastgestelde termijn is ingediend, stelt het college eenmalig een nieuw termijn vast. Is de aanvraag niet binnen die termijn ingediend, dan kan het college de subsidie ambtshalve vaststellen.
- 3.
Bij het verzoek tot vaststelling voegt de aanvrager de op de maatregelen betrekking hebbende facturen en betalingsbewijzen en foto’s van de realisering van de maatregelen. Voor de exacte bewijslast zie bijlage 3.
- 4.
De aanvrager ontvangt binnen 12 weken na ontvangstdatum van de volledige vaststelling, een vaststellingsbesluit. Deze termijn kan eenmaal met 4 weken worden uitgesteld.
- 5.
Indien het verzoek tot vaststelling niet voldoet aan lid 3 van dit artikel, krijgt de aanvrager 4 weken om het verzoek tot vaststelling aan te vullen.
- 6.
Indien het verzoek tot vaststelling gehonoreerd wordt, ontvangt de aanvrager de resterende 20% van het subsidiebedrag op het door aanvrager aangegeven rekeningnummer.
- 7.
Indien de vaststelling leidt tot afwijzing van de subsidie, zal de aanvrager daarvan schriftelijk op de hoogte worden gebracht door de gemeente Vlissingen. Terugvordering van het reeds ontvangen bedrag, zal dan plaatsvinden, door middel van een terugvorderingsfactuur.
- 8.
De gemeente kan de uitgevoerde maatregelen ter plaatse controleren.
Artikel 10. Vaststellingsprocedure B
Vaststellingprocedure B geldt voor de situatie waar de maatregelen al uitgevoerd zijn vóór inwerkingtreding van deze subsidieregeling.
- 1.
Voor activiteiten die voorafgaand aan de ingangsdatum van deze regeling zijn uitgevoerd, geldt een procedure die afwijkt van artikel 8. Het betreft hier maatregel(en) die is/zijn uitgevoerd in de periode van 10 maart 2022 tot aan de inwerkingtreding van deze regeling.
- 2.
De aanvrager dient uiterlijk 31 december 2023 een verzoek tot vaststelling in. Hiervoor dient gebruikt te worden gemaakt van het vaststellingsformulier.
- 3.
In het geval dat een aanvraag om vaststelling niet binnen de termijn zoals genoemd in lid 2 van dit artikel is ingediend, stelt het college eenmalig een nieuw termijn vast. Is de aanvraag niet binnen die termijn ingediend, dan kan het college de subsidie ambtshalve vaststellen.
- 4.
Bij het verzoek tot vaststelling voegt de aanvrager de op de maatregelen betrekking hebbende facturen en betalingsbewijzen en foto’s van de uitgevoerde maatregelen. Voor de exacte bewijslast zie bijlage 3.
- 5.
De aanvrager ontvangt binnen 12 weken na ontvangstdatum van de volledige vaststelling, een vaststellingsbesluit. Deze termijn kan eenmaal met 4 weken worden uitgesteld.
- 6.
Indien het verzoek tot vaststelling niet voldoet aan lid 4 van dit artikel, krijgt de aanvrager 4 weken om het verzoek tot vaststelling aan te vullen.
- 7.
Indien het verzoek tot vaststelling gehonoreerd wordt, ontvangt de aanvrager het subsidiebedrag op het door aanvrager aangegeven rekeningnummer.
- 8.
De gemeente kan de uitgevoerde maatregelen ter plaatse controleren.
Artikel 11. Weigeringsgronden
Een subsidieaanvraag wordt, naast de in de Subsidieverordening Duurzaamheidsmaatregelen Vlissingen 2023 opgenomen weigeringsgronden, geweigerd als:
- a.
Het subsidieplafond is bereikt of door toekenning van de subsidie zou worden overschreden
- b.
De aanvraag niet voldoet aan de voorwaarden die in deze regeling gesteld zijn.
- c.
Het totaal aangevraagde subsidiebedrag lager is dan € 250, -.
Artikel 12. Hardheidsclausule
Het college kan, in bijzondere gevallen, een artikel of artikelen van deze regeling buiten toepassing laten of daarvan afwijken voor zover de toepassing gelet op het belang van de subsidieaanvrager of -ontvanger leidt tot onbillijkheid van overwegende aard.
Artikel 13. Datum inwerkingtreding
Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na die van bekendmaking.
Artikel 14. Evaluatie en doeltreffendheid en effecten in de praktijk
Elke twee jaar vindt een evaluatie van de doeltreffendheid en effecten van subsidieverstrekking in de praktijk plaats.
Artikel 15. Citeertitel
Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling PAW Vlissingen 2023.
Ondertekening
Vlissingen, 12 juni 2023
Burgemeester en wethouders van Vlissingen,
de secretaris,
drs. R.D.A. Wiskerke
de burgemeester,
drs. A.R.B. van den Tillaar
Bijlage 1 Details particuliere woningen in de Panoramabuurt (situatie 01 januari 2023)
* inclusief de woningen die gedurende de looptijd van de subsidieregeling overgaan van huur naar koop
Adressen per deelgebied
DEELGEBIED A |
|
|
|
DEELGEBIED C |
|
|
Straat |
Nr. |
Postcode |
|
Straat |
Nr. |
Postcode |
Albert Cuyplaan |
1 |
4383XE |
|
Breitnerlaan |
3 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
2 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
4 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
5 |
4383XE |
|
Breitnerlaan |
7 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
14 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
10 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
18 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
18 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
24 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
21 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
28 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
22 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
29 |
4383XE |
|
Breitnerlaan |
23 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
34 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
24 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
36 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
25 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
37 |
4383XE |
|
Breitnerlaan |
27 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
39 |
4383XE |
|
Breitnerlaan |
28 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
44 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
29 |
4382VS |
Albert Cuyplaan |
45 |
4383XE |
|
Breitnerlaan |
30 |
4382VT |
Albert Cuyplaan |
48 |
4383XG |
|
Breitnerlaan |
31 |
4382VS |
Beatrixlaan |
119 |
4383XJ |
|
Breitnerlaan |
34 |
4382VT |
Beatrixlaan |
151 |
4383XJ |
|
Breitnerlaan |
36 |
4382VT |
Beatrixlaan |
155 |
4383XJ |
|
Jozef Israelslaan |
29 |
4382VK |
Beatrixlaan |
157 |
4383XJ |
|
Jozef Israelslaan |
31 |
4382VK |
Beatrixlaan |
161 |
4383XJ |
|
Jozef Israelslaan |
33 |
4382VK |
Jan van Goyenlaan |
30 |
4383XD |
|
Jozef Israelslaan |
35 |
4382VK |
Jan van Goyenlaan |
36 |
4383XD |
|
Jozef Israelslaan |
37 |
4382VL |
Jan van Goyenlaan |
38 |
4383XD |
|
Jozef Israelslaan |
39 |
4382VL |
Jan van Goyenlaan |
42 |
4383XD |
|
Jozef Israelslaan |
41 |
4382VL |
Jan van Goyenlaan |
50 |
4383XD |
|
Jozef Israelslaan |
43 |
4382VL |
|
|
|
|
Jozef Israelslaan |
45 |
4382VL |
|
|
|
|
Jozef Israelslaan |
47 |
4382VL |
|
|
|
|
Jozef Israelslaan |
49 |
4382VL |
|
|
|
|
Jozef Israelslaan |
51 |
4382VL |
|
|
|
|
Tooroplaan |
2 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
3 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
4 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
5 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
7 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
8 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
10 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
11 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
13 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
15 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
16 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
19 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
20 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
21 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
22 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
23 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
24 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
25 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
27 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
29 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
30 |
4382VR |
|
|
|
|
Tooroplaan |
31 |
4382VP |
|
|
|
|
Tooroplaan |
34 |
4382VR |
Adressen per deelgebied
DEELGEBIED D |
|
|
|
DEELGEBIED E |
|
|
Straat |
Nr. |
Postcode |
|
Straat |
Nr. |
Postcode |
Breugelplantsoen |
1 |
4383XN |
|
Bloemenlaan |
100 |
4382SJ |
Breugelplantsoen |
2 |
4383XN |
|
Bloemenlaan |
102 |
4382SJ |
Breugelplantsoen |
3 |
4383XN |
|
Bloemenlaan |
104 |
4382SJ |
Breugelplantsoen |
4 |
4383XN |
|
|
|
|
Breugelplantsoen |
5 |
4383XN |
|
DEELGEBIED F |
|
|
Breugelplantsoen |
6 |
4383XN |
|
Straat |
Nr. |
Postcode |
Breugelplantsoen |
7 |
4383XN |
|
Beatrixlaan |
57 |
4382XH |
Breugelplantsoen |
8 |
4383XN |
|
President Rooseveltlaan |
746 |
4382VX |
Breugelplantsoen |
9 |
4383XN |
|
President Rooseveltlaan |
748 |
4382VX |
Breugelplantsoen |
10 |
4383XN |
|
President Rooseveltlaan |
750 |
4382VX |
Breugelplantsoen |
11 |
4383XN |
|
President Rooseveltlaan |
752 |
4382VX |
Breugelplantsoen |
12 |
4383XN |
|
President Rooseveltlaan |
754 |
4382VX |
Breugelplantsoen |
13 |
4383XN |
|
President Rooseveltlaan |
756 |
4382VX |
Breugelplantsoen |
14 |
4383XN |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
1 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
2 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
3 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
4 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
5 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
6 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
7 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
8 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
9 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
10 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
11 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
12 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
13 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
14 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
15 |
4383XP |
|
|
|
|
Mondriaanplantsoen |
16 |
4383XP |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
631 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
633 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
635 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
637 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
639 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
641 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
643 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
645 |
4383XL |
|
|
|
|
President Rooseveltlaan |
647 |
4383XL |
|
|
|
|
Van der Helstlaan |
10 |
4383XH |
|
|
|
|
Van der Helstlaan |
12 |
4383XH |
|
|
|
|
Van der Helstlaan |
14 |
4383XH |
|
|
|
|
Van der Helstlaan |
16 |
4383XH |
|
|
|
|
Van der Helstlaan |
18 |
4383XH |
|
|
|
|
Van der Helstlaan |
20 |
4383XH |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bijlage 2 Specifieke voorwaarden aan maatregelen en maximale subsidiebedragen
Isolatiemaatregelen
- *
Aanvullende voorwaarde Zolder/vlieringvloerisolatie:
- -
Deze isolatiemaatregel geldt alleen in combinatie met dakisolatie (hellend dak).
- -
- *
Aanvullende voorwaarde Hoogrendementsglas (HR++):
- -
Bij de toepassing van HR++ glas moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
- -
Kosten voor aanpassing en/of vernieuwing van bestaande kozijnen worden niet gesubsidieerd.
- -
In onderstaande tabel geeft aan de maximale subsidie bedragen, isolatiewaarden en minimale en maximale hoeveelheden waarvoor subsidie kan worden aangevraagd.
Type Isolatiemaatregel |
Maximaal Subsidiebedrag per m2 |
Minimaal vereiste m2 |
Maximaal gesubsidieerd m2 |
Minimale Rd-waarde* [m2 K/w] |
Maximale U-waarde** [W/m2K] |
Spouwmuurisolatie |
€ 14,00 |
10 |
170 |
1,1 |
|
Dakisolatie (binnenzijde hellende dak) |
€ 52,50 |
10 |
100 |
3,5 |
|
Zolder/vlieringvloerisolatie, alleen i.c.m. dakisolatie |
€ 14,00 |
20 |
100 |
3,5 |
|
HR++ glas (inclusief ventilatierooster) |
€ 92,75 |
- |
45 |
|
1,2 |
Geïsoleerde buitendeur |
€ 525,00 per deur |
2 deuren |
|
1,2 |
* Rd-waarde is de warmteweerstand van een specifiek (isolatie)materiaal, afgegeven door de fabrikant.
** U-waarde is de warmtedoorgangscoëfficiënt en geeft aan in hoeverre een materiaal de warmte doorlaat.
Installatiemaatregelen
In onderstaande tabel vindt u de maximale subsidie bedragen, waarvoor subsidie kan worden aangevraagd.
Type Installatiemaatregel |
Maximaal subsidiebedrag |
Aanpassen van de binnen-installatie (radiatoren) Aanpassingen aan het warmteafgiftesysteem, zodat binnentemperatuur acceptabel is bij een nieuwe warmtebron. |
€ 410,00 per radiator |
Inductie kookvoorziening en benodigde aanpassing elektra aansluiting + pannenset |
€ 1.000,00 |
Verbeteren ventilatie |
€ 1.000,00 |
Indien het daadwerkelijk benodigd bedrag voor deze maatregelen lager is dat het maximaal gesubsidieerde bedrag, zal maximaal het daadwerkelijk benodigd bedrag worden uitgekeerd.
Van deze maatregelen dient een kostenspecificatie overlegd te worden, waarop de kosten per maatregel gespecificeerd zijn.
Bijlage 3 Bewijslast voor subsidievaststelling
De maatregelen die worden getroffen aan een woning in de Panoramabuurt, dienen te worden vastgelegd voor beoordeling van de subsidie. Deze maatregelen kunnen,
- *
zelf uitgevoerd worden, of
- *
door een bouw(installatie)bedrijf worden uitgevoerd.
Vraag het bouw(installatie)bedrijf een bewijs van de installatie, bijvoorbeeld een (installatie-)factuur of inbedrijfsstellingsformulier.
Benodigde informatie als bewijslast
De volgende informatie dient te worden aangeleverd als bewijslast.
Zo mogelijk deze informatie op de offerte en op de factuur van de leverancier laten aangeven.
Het is ook mogelijk om deze informatie separaat en overzichtelijk op één blad aan te leveren.
|
|
Voorbeeld |
|
|
Dakisolatie |
|
|
Reflecterende folie |
|
|
Airflex |
|
|
Airflex Expert 50 |
|
|
3,5 |
|
|
120 |
Foto's van de installatie
Foto’s van het uitvoeren van de werkzaamheden, als ook van de gebruikte materialen dienen als bewijslast, en moeten ook aangeleverd worden. Zorg dan dat het volgende zichtbaar is op de foto:
- *
Naam
- *
Materiaalsoort
- *
Merk
- *
Producttype of productnaam
- *
Minimale materiaaldikte (mm)
- *
Locatie van aanbrengen
Gegevens op de factuur
Zorg dat het bouw(installatie)bedrijf de volgende informatie vermeldt op de factuur en andere stukken:
- *
Het correct aantal aangebrachte m2 isolatiemateriaal. Controleer ook zelf of delen van de woning die niet voor subsidie in aanmerking komen (bijvoorbeeld isolatie op een nieuwe dakkapel, nieuwe aanbouw of andere uitbreiding) duidelijk zijn aangegeven.
- *
De uitvoeringsdatum is de datum waarop de werkzaamheden van de isolatiemaatregel zijn afgerond.
- *
Specificatie van de gebruikte installatiematerialen.
- *
De installatiedatum is de datum dat de maatregel is aangesloten en ook werkend is.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl