Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR688255
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR688255/1
Subsidieregeling coronacompensatie wijk- en dorpshuizen Roosendaal 2021
Geldend van 23-12-2022 t/m heden
Intitulé
Subsidieregeling coronacompensatie wijk- en dorpshuizen Roosendaal 2021Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;
Overwegende:
- -
dat de gemeente heeft vastgesteld dat de coronamaatregelen in 2021 een negatief effect hebben gehad op de financiële positie van de wijk- en dorpshuizen.
- -
dat de gemeente Roosendaal vindt dat de wijk- en dorpshuizen belangrijk zijn voor de sociale samenhang en de leefbaarheid in de wijken en dorpen .
- -
de wijk –en dorpshuizen met deze subsidieregeling daarvoor eenmalig subsidie kunnen krijgen op grond van een evenwichtige verdeelsleutel.
gelet op de Algemene subsidieverordening Roosendaal en de Awb;
BESLUITEN
vast te stellen de Subsidieregeling coronacompensatie wijk- en dorpshuizen Roosendaal 2021.
Artikel 1 Begripsomschrijvingen
In deze subsidieregeling wordt verstaan onder:
Wijk- en dorpshuis: de accommodaties die op grond van de subsidieregeling wijk- en dorpshuizen 2019 tot en met 2021 van de gemeente een subsidie ontvangen. Het gaat om de Geerhoek, de Spil, wijkhuis Kalsdonk, buurthuis Keijenburg, dorpshuis de Schalm, Huis van de Westrand, dorpshuis Nisipa, 't Dijksteeke, de Bergspil, de Parelmoer, de Wieken.
Artikel 2 Doelstelling subsidieregeling
De compensatie heeft als doel om wijk- en dorpshuizen binnen gemeente Roosendaal tegemoet te komen voor de gevolgen die direct voortkomen uit het volgen van de richtlijnen van het RIVM als gevolg van de coronacrisis en het effect daarvan op de jaarrekening 2021. De gemeente verstrekt hiervoor een eenmalige subsidie aan de wijk- en dorpshuizen met een negatief jaarrekening resultaat 2021.
Artikel 3 Wie komt voor subsidie in aanmerking
Voor een eenmalige subsidie komen in aanmerking de wijk- en dorpshuizen die, op grond van hun jaarrekening 2021, met een negatief resultaat boekjaar 2021 hebben afgesloten.
Artikel 4 Subsidieplafond
Het subsidieplafond bedraagt € 50.000
Artikel 5 berekening van de subsidie
De subsidie wordt berekend op basis van het eindresultaat van het boekjaar 2021, zoals blijkt uit de jaarrekening 2021 ingediend bij aanvraag tot vaststelling 2021.
- 1.
Het negatief resultaat moet direct te wijten zijn aan de gevolgen van corona.
- 2.
Wijk- en dorpshuizen met een negatief resultaat lager dan €1.500 krijgen het negatieve resultaat volledig vergoed.
- 3.
Het resterende bedrag van het subsidieplafond wordt verdeeld volgens de volgende verdeelsleutel:
50 % verdeling op basis van inkomstenderving
- •
50% van het resterende bedrag wordt verdeeld op basis van de inkomstenderving door Corona.
- •
Voor de inkomstenderving (verhuur, netto-opbrengsten activiteiten en overige inkomsten) nemen we het jaar 2019 als referentiejaar. Dit wordt gecorrigeerd met het verschil van inkoopwaarde omzet activiteiten (tussen 2021 en 2019).
- •
De gecorrigeerde inkomstendervingen van de wijk- en dorpshuizen die in aanmerking komen voor de regeling worden bij elkaar opgeteld en verhoudingsgewijs verdeeld.
50% verdeling op basis van subsidiebijdrage
- •
50% van het resterende bedrag - wordt verdeeld op basis van de gemeentelijke subsidiebijdrage 2021
Artikel 6 Aanvraagperiode
In afwijking van de ASV hoeft voor deze subsidie geen aanvraag te worden ingediend. De aanvraag wordt gebaseerd op de aanvraag tot vaststelling van de subsidie over 2021 van de subsidieregeling wijk- en dorpshuizen 2019 tot en met 2021.
Artikel 7 Inwerkingtreding
Deze regeling treedt direct in werking na bekendmaking.
Ondertekening
Aldus besloten door burgemeester en wethouders van Roosendaal op 20 december 2022
de secretaris, de burgemeester,
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl