Uitvoeringsbesluit Parkeerverordening Gemeente Veere 2023

Dit is een toekomstige tekst! Geldend vanaf 01-01-2025

Intitulé

Uitvoeringsbesluit Parkeerverordening Gemeente Veere 2023

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

1. artikel 147, 149, 154 en 156 van de Gemeentewet

2. artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994

3. artikel 6 van de Parkeerverordening Gemeente Veere 2023

Op basis van artikel 6 van de Parkeerverordening Gemeente Veere 2023 (hierna: de Parkeerverordening) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd om nadere regels te stellen in het belang van een goede verdeling van de beschikbare parkeerruimte.

B E S L U I T:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere besluit vast te stellen het Uitvoeringsbesluit Parkeerverordening Gemeente Veere 2023, onder gelijktijdige intrekking van het vigerende uitvoeringsbesluit behorende bij de Parkeerverordening Veere 2022.

AFDELING I. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 1 - Definities en begripsbepalingen

De in artikel 1 van de Parkeerverordening gemeente Veere 2023 opgenomen begrippen hebben in dit Uitvoeringsbesluit dezelfde betekenis.

Artikel 2 - Aanwijzing belanghebbendenplaatsen en parkeerapparatuurplaatsen

  • 1.

    Alle parkeerplaatsen binnen de bebouwde kom van Dishoek, Joossesweg en Zoutelande zijn in de periode 1 maart – 31 oktober belanghebbendenplaatsen, met uitzondering van parkeerapparatuurplaatsen.

  • 2.

    Alle parkeerplaatsen binnen de bebouwde kom van Domburg en Veere zijn belanghebbendenplaatsen, met uitzondering van parkeerapparatuurplaatsen én met uitzondering van het Oranjeplein in Veere in de maanden januari, februari, november en december.

  • 3.

    Het parkeren op belanghebbendenplaatsen is in Dishoek, Domburg, Joossesweg, Veere en Zoutelande toegestaan met een parkeervergunning of met een dagkaart. In Zoutelande kan tevens per minuut worden afgerekend.

  • 4.

    De weggedeelten en terreinen zoals benoemd in bijlage 1 zijn parkeerapparatuurplaatsen. Een weergave van de parkeerapparatuurplaatsen op kaarten staat op de website van de Gemeente Veere.

Artikel 3 - Mogelijkheid tot het verlenen van extra parkeervergunningen

  • 1.

    Het college kan besluiten méér parkeervergunningen te verlenen aan bewoners, inwoners buitengebied, bedrijven, eigenaren van verblijfsaccommodaties en voor werkzaamheden/dienstverlening dan is bepaald in artikel 5 (bewoners), artikel 7 (inwoners buitengebied), artikel 8 (bedrijven), artikel 9 (werkzaamheden/dienstverlening), artikel 10 (woon-werkverkeer) en artikel 11 (verblijfsaccommodaties).

  • 2.

    Van de in het eerste lid genoemde bevoegdheid maakt het college uitsluitend gebruik indien sprake is van voldoende vrije parkeercapaciteit, zodanig dat het verlenen van extra parkeervergunningen niet leidt tot een ongewenste verstoring in het gebruik van de beschikbare parkeercapaciteit.

  • 3.

    Aan het verlenen van extra parkeervergunningen als bedoeld in het eerste lid kan het college als voorwaarde verbinden dat deze vergunningen uitsluitend geldig zijn op specifiek aan te wijzen parkeerterreinen, voor zover de artikelen 5, 7, 8, 9, 10, en 11 nog geen specifieke terreinen aanwijzen c.q. de bevoegdheid hiertoe regelen.

  • 4.

    Het college kan andere doelgroepen vaststellen waaraan het parkeervergunningen kan verlenen.

Artikel 4 - Weigering van parkeervergunningen

Het college weigert een parkeervergunning te verlenen indien niet wordt voldaan aan het bepaalde in artikel 7 van de Parkeerverordening en afdeling II van dit besluit.

AFDELING II. PARKEERVERGUNNINGEN

Artikel 5 - Parkeervergunningen voor bewoners

  • 1.

    Bewoners als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a van de Parkeerverordening kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning indien hun woonadres is gelegen in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Per belastingobject worden ten hoogste vier parkeervergunningen verleend.

  • 3.

    Een parkeervergunning is alleen geldig in de woonplaats van de aanvrager en daarbinnen eventueel in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied.

  • 4.

    Eigenaren van een tweede woning kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor een motorvoertuig indien het adres van de tweede woning is gelegen in gereguleerd parkeergebied. Per belastingobject worden ten hoogste twee parkeervergunningen verleend. Een parkeervergunning is alleen geldig in de plaats waarin de tweede woning is gelegen en daarbinnen eventueel in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied.

  • 5.

    Op de parkeervergunning wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldig is.

  • 6.

    Het kenteken dient op naam, adres en woonplaats van de aanvrager te staan.

  • 7.

    Indien het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de aanvrager staat omdat er sprake is van een huur-, lease- of bedrijfsvoertuig, dient een huurcontract, leasecontract of werkgeversverklaring voor het gebruik van dit motorvoertuig te worden overgelegd, alle op naam, adres en woonplaats van de aanvrager.

Artikel 6 - Parkeervergunningen voor sociaal bezoek aan bewoners

  • 1.

    Bewoners en/of eigenaren van een tweede woning kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor motorvoertuigen ten behoeve van hun bezoekers als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel b van de Parkeerverordening, indien hun woonadres of adres van de tweede woning is gelegen in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Per belastingobject, niet zijnde een bedrijf, wordt ten hoogste één parkeervergunning aan bewoners of eigenaren van een tweede woning verleend voor het ontvangen van hun bezoekers.

  • 3.

    De parkeervergunning voor bewoners of eigenaren van een tweede woning ten behoeve van hun bezoekers is alleen geldig in de woonplaats (in geval van bewoners) of plaats van de tweede woning (in geval van eigenaren van een tweede woning) en daarbinnen eventueel in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied.

  • 4.

    De parkeervergunning voor bewoners of eigenaren van een tweede woning ten behoeve van hun bezoekers wordt uitsluitend verleend als de aanvrager de daartoe strekkende parkeerapp van de gemeente Veere gebruikt. Deze app wordt de Visite-app genoemd. Deze parkeervergunning heeft de vorm van een maximum tegoed dat wordt gekoppeld aan het account van aanvrager op de Visite-app.

  • 5.

    Met het tegoed als bedoeld in het vierde lid kan de bewoner of de eigenaar van de tweede woning gastvrij zijn bezoekers laten parkeren door in de Visite-app het kenteken van de bezoeker te registreren.

  • 6.

    In afwijking van het vierde lid kunnen bewoners of eigenaren van een tweede woning, met een parkeervergunning voor het ontvangen van bezoekers, die niet beschikken over een account op de Visite-app jaarlijks maximaal 50 kraskaarten (dagkaarten) en 50 krasdeelkaarten (kaarten voor een dagdeel) kopen bij de balie van het gemeentehuis van de gemeente Veere. Een kraskaart is alleen geldig als deze volledig ingevuld achter de voorruit van het motorvoertuig van de bezoeker wordt gelegd.

Artikel 7 - Parkeervergunningen voor inwoners buitengebied

  • 1.

    Bewoners woonachtig buiten het gereguleerd parkeergebied kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor motorvoertuigen als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel c van de Parkeerverordening.

  • 2.

    Per belastingobject worden ten hoogste twee parkeervergunningen verleend.

  • 3.

    Een parkeervergunning is alleen geldig in het gereguleerd parkeergebied van de plaats waar aanvrager een aantoonbare (maatschappelijke) binding mee heeft.

  • 4.

    Op de parkeervergunning wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldig is.

  • 5.

    Het kenteken dient op naam, adres en woonplaats van de aanvrager te staan.

  • 6.

    Indien het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de aanvrager staat omdat er sprake is van een huur-, lease- of bedrijfsvoertuig, dient een huurcontract, leasecontract of werkgeversverklaring voor het gebruik van dit motorvoertuig te worden overgelegd, alle op naam, adres en woonplaats van de aanvrager.

Artikel 8 - Parkeervergunningen voor bedrijven

  • 1.

    Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor motorvoertuigen als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel d van de Parkeerverordening indien hun vestigingsadres conform het uittreksel van de Kamer van Koophandel is gelegen in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Per belastingobject worden ten hoogste twee parkeervergunningen verleend.

  • 3.

    Een parkeervergunning is alleen geldig in de vestigingsplaats van de aanvrager en daarbinnen eventueel in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied.

  • 4.

    Op de parkeervergunning wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldig is.

  • 5.

    Het kenteken dient op naam, adres en woonplaats van de aanvrager (=bedrijf) te staan, dan wel de directeur zoals vermeld op het uittreksel van de Kamer van Koophandel, of van de bedrijfsleider blijkende uit een schriftelijke verklaring van het bedrijf.

  • 6.

    Indien het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de aanvrager staat omdat er sprake is van een huur-, lease- of bedrijfsvoertuig, dient een huurcontract, leasecontract of werkgeversverklaring voor het gebruik van dit motorvoertuig te worden overgelegd, alle op naam, adres en woonplaats van de aanvrager (=bedrijf).

Artikel 9 - Parkeervergunningen voor werkzaamheden en/of dienstverlening

  • 1.

    Bedrijven en dienstverleners kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor motorvoertuigen als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel e van de Parkeerverordening, indien de door hen te verrichten werkzaamheden en/of dienstverlening worden verricht of wordt verleend in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Een parkeervergunning is alleen geldig in de plaats(en) waar de parkeervergunning betrekking op heeft en daarbinnen eventueel in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied.

  • 3.

    Op de parkeervergunning wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldig is.

  • 4.

    Het kenteken dient op naam, adres en woonplaats te staan van de aanvrager (=bedrijf), dan wel van de directeur zoals vermeld in het uittreksel van de Kamer van Koophandel, of van de bedrijfsleider blijkende uit een schriftelijke verklaring van het bedrijf.

  • 5.

    Indien het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de aanvrager (=bedrijf), de directeur of de bedrijfsleider staat omdat er sprake is van een huur- of leasevoertuig, dient een werkgeversverklaring voor het gebruik van dit motorvoertuig te worden overgelegd, alle op naam, adres en woonplaats van de aanvrager (=bedrijf).

  • 6.

    Voor de volgende doelgroepen gelden in het zevende lid opgenomen aanvullende bepalingen:

    a. bewakings-, veiligheids- en controlediensten;

    b. huisartsen, verloskundigen, wijkverpleegkundigenen specifieke beroeps-uitoefenaren die redelijkerwijs geschaard kunnen worden onder de doelgroepen als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel j van de Parkeerverordening;

    c. uiterlijk herkenbare voertuigen ten behoeve van de lijkbezorging en trouwerijen.

  • 7.

    Ten aanzien van de doelgroepen als bedoeld in het zesde lid, gelden de volgende aanvullende bepalingen:

    a. in afwijking van het bepaalde onder het vierde lid kan tevens een parkeervergunning worden verleend indien het kenteken op naam, adres en woonplaats staat van de dienstverlener;

    b. indien de parkeervergunning aangevraagd wordt door een wijkverpleegkundige, dient tevens een schriftelijke verklaring van de werkgever bijgevoegd te worden waaruit blijkt dat de aanvrager als wijkverpleegkundige werkzaam is;

    c. indien de parkeervergunning aangevraagd wordt door een bewoner die mantelzorg behoeft, dient een schriftelijke verklaring van de huisarts, of anderszins een onderbouwing van de aanvraag, te worden bijgevoegd waaruit blijkt dat mantelzorg nodig is en aan aanvrager wordt verleend.

  • 8.

    De parkeervergunning voor bedrijven, dienstverleners en de extra doelgroepen zoals bedoeld in het zesde lid, wordt uitsluitend verleend als de aanvrager de daartoe strekkende parkeerapp van de gemeente Veere gebruikt. Deze parkeervergunning heeft de vorm van een parkeerrecht dat wordt gekoppeld aan het account van aanvrager op een parkeerapp.

  • 9.

    Met de parkeerapp als bedoeld in het achtste lid registreert de houder van de parkeervergunning zelf wanneer (een) kenteken(s) een parkeerrecht heeft/hebben in gereguleerd parkeergebied en wanneer dit recht eindigt.

  • 10.

    Het College kan nadere beperkingen opleggen aan het aantal motorvoertuigen dat valt onder een account op een parkeerapp en de kernen en locaties waar de parkeerapp geldig is.

Artikel 10 - Parkeervergunningen voor woon-werkverkeer

  • 1.

    Bedrijven en werkgevers die gevestigd zijn in gereguleerd parkeergebied, kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor een motorvoertuig als bedoeld in artikel 4, vierde lid, onderdeel f van de Parkeerverordening, voor ten hoogste twee medewerkers.

  • 2.

    Aanvrager dient te verklaren dat de in het eerste lid bedoelde medewerkers voor wie een parkeervergunning wordt aangevraagd, in loondienst van aanvrager zijn.

  • 3.

    Een parkeervergunning is alleen geldig in de plaats waar de aanvrager gevestigd is en daarbinnen in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied c.q. aangeduid terrein.

  • 4.

    Het in het derde lid bedoelde deelgebied c.q. terrein wordt door het college aangewezen.

  • 5.

    Op de parkeervergunning wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldig is.

  • 6.

    Het kenteken dient op naam, adres en woonplaats van de medewerker te staan die bij aanvrager in loondienst is.

  • 7.

    Indien het kenteken niet op naam, adres en woonplaats van de medewerker staat die aanvrager in loondienst is, omdat er sprake is van een huur-, lease- of bedrijfsvoertuig, dient een huurcontract, leasecontract of werkgeversverklaring voor het gebruik van dit motorvoertuig te worden overgelegd, alle op naam, adres en woonplaats van de medewerker die bij aanvrager in loondienst is.

  • 8.

    De parkeervergunning voor woon-werkverkeer zoals bedoeld in het eerste en tweede lid, wordt uitsluitend verleend als de aanvrager de daartoe strekkende parkeerapp van de gemeente Veere gebruikt. Deze app wordt de WoonWerk-app genoemd. Deze parkeervergunning heeft de vorm van een parkeerrecht dat wordt gekoppeld aan het account van aanvrager op de WoonWerk-app.

  • 9.

    Met de WoonWerk-app als bedoeld in het achtste lid registreert de houder van de parkeervergunning zelf wanneer welk(e) kenteken(s) een parkeerrecht heeft/hebben en wanneer dit recht eindigt.

Artikel 11 - Parkeervergunningen voor verblijfsaccommodaties

  • 1.

    Eigenaren van verblijfsaccommodaties kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor motorvoertuigen van overnachtingsgasten, als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel g van de Parkeerverordening, indien hun vestigingsadres is gelegen in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Per belastingobject wordt ten hoogste een parkeervergunning voor twee motorvoertuigen van overnachtingsgasten verleend.

  • 3.

    Een parkeervergunning is alleen geldig in de vestigingsplaats van de aanvrager en daarbinnen in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied c.q. aangeduid terrein.

  • 4.

    Het in het derde lid bedoelde deelgebied c.q. terrein wordt door het college aangewezen.

  • 5.

    De parkeervergunning voor verblijfsaccommodaties ten behoeve van hun overnachtingsgasten wordt uitsluitend verleend als de aanvrager de daartoe strekkende parkeerapp van de gemeente Veere gebruikt. Deze app wordt de Accommodatie-app genoemd. Deze parkeervergunning heeft de vorm van een recht dat is gekoppeld aan het account van aanvrager op de Accommodatie-app, om gelijktijdig een gespecificeerd aantal motorvoertuigen te parkeren.

  • 6.

    Met het recht als bedoeld in het vijfde lid kan de verblijfsaccommodatie gastvrij zijn overnachtingsgasten laten parkeren door in de Accommodatie-app het kenteken van de bezoeker te registreren.

Artikel 12 - Parkeervergunningen voor autodelen

  • 1.

    Eigenaren en/of houders van motorvoertuigen voor autodelen als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel h van de Parkeerverordening, kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning indien een autodeelplaats is gelegen in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Een parkeervergunning wordt alleen verleend aan de rechtspersoon die motorvoertuigen voor autodelen beschikbaar stelt en die is aangesloten bij de Vereniging Voor Gedeeld Autogebruik.

  • 3.

    Een parkeervergunning is alleen geldig op de autodeelplaats waarvoor de parkeervergunning is aangevraagd.

  • 4.

    Op de parkeervergunning wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldig is.

Artikel 13 - Parkeervergunningen voor maatschappelijke organisaties en jaarkaarten

  • 1.

    Maatschappelijke organisaties kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor motorvoertuigen als bedoeld in artikel 4, vierde lid, aanhef en onderdeel k van de Parkeerverordening, indien hun vestigingsadres conform het uittreksel van de Kamer van Koophandel is gelegen in gereguleerd parkeergebied.

  • 2.

    Een parkeervergunning voor maatschappelijke organisaties is alleen geldig in de woonplaats van de aanvrager en daarbinnen eventueel in een op de parkeervergunning aangeduid deelgebied.

  • 3.

    Het in het tweede lid bedoelde deelgebied c.q. terrein wordt door het college aangewezen.

  • 4.

    De parkeervergunning voor maatschappelijke organisaties wordt uitsluitend verleend als de aanvrager een daartoe strekkende parkeerapp van de gemeente Veere gebruikt. Deze parkeervergunning heeft de vorm van een recht dat is gekoppeld aan het account van aanvrager op de parkeerapp, om gelijktijdig een gespecificeerd aantal motorvoertuigen te parkeren.

  • 5.

    Met het recht als bedoeld in het vierde lid kan de maatschappelijke organisatie gastvrij vrijwilligers, leden en deelnemers laten parkeren door in de parkeerapp de kentekens te registreren.

  • 6.

    Op grond van vigerende pachtafspraken tussen de Gemeente Veere en Jachtclub Veere verleent het college de volgende parkeervergunningen aan Jachtclub Veere op een daartoe strekkende aanvraag:

    a. maximaal vier parkeervergunningen die geldig zijn op de belanghebbendenplaatsen en parkeerapparatuurplaatsen in de kern Veere;

    b. maximaal tachtig parkeervergunningen die geldig zijn op de parkeerterreinen Bastion, Gedempte Haven, Oranjeplein en Kanaalweg Westzijde/Mauritsbolwerk.

  • 7.

    Op de parkeervergunningen voor (leden van) Jachtclub Veere als bedoeld in het zesde lid, wordt het kenteken vermeld van het motorvoertuig waarvoor de parkeervergunning geldt, alsmede de locaties waar parkeren op grond van de parkeervergunning is toegestaan. De parkeervergunning heeft de vorm van een account op een parkeerapp. Jachtclub Veere is verantwoordelijk voor het registreren van de kentekens van haar leden in de parkeerapp.

  • 8.

    Kerkgenootschappen kunnen omwille van hun leden die niet uit de plaats komen waar de kerk staat, in aanmerking komen voor parkeerkaarten vrij van kenteken, die qua geldigheid beperkt zijn tot daadwerkelijke kerk-, rouw- en trouwdiensten, van een half uur voorafgaand aan een dienst tot een uur na een dienst, op nader te specificeren locaties.

  • 9.

    Op grond van vigerende afspraken tussen de Gemeente Veere en de kerkgenootschap aan de Kapellestraat te Veere verleent het college 10 parkeervergunningen vrij van kenteken op een daartoe strekkende aanvraag van het betreffende kerkgenootschap.

  • 10.

    Natuurlijke personen, ook mensen die geen inwoner zijn, kunnen een jaarkaart op kenteken aanvragen die geldig is op alle parkeerapparatuurplaatsen in de tariefzones D en E zoals benoemd in de Verordening parkeerbelastingen Veere 2023.

  • 11.

    Natuurlijke personen, ook mensen die geen inwoner zijn, kunnen een jaarkaart op kenteken aanvragen die geldig is op alle parkeerapparatuurplaatsen in de tariefzones B, D en E zoals benoemd in de Verordening parkeerbelastingen Veere 2023.

AFDELING III. OVERIGE BEPALINGEN

Artikel 14 - Geldigheidsduur van parkeervergunningen

  • 1.

    Een parkeervergunning als bedoeld in dit besluit wordt voor ten hoogste één jaar verleend.

  • 2.

    De geldigheid van een parkeervergunning verloopt op 31 december van ieder kalenderjaar om middernacht.

  • 3.

    In afwijking van het eerste lid wordt een parkeervergunning voor autodelen conform het bepaalde in artikel 5, tweede lid van de Parkeerverordening, verleend voor ten hoogste vijf jaar. De geldigheid van een dergelijke parkeervergunning verloopt op 31 december om middernacht van het laatste kalenderjaar waarop de parkeervergunning betrekking heeft.

Artikel 15 - Nieuwe bewoners

Indien bewoners in het gereguleerd parkeergebied komen wonen en vóór de beoogde datum van adreswijziging schriftelijk aangifte hebben gedaan van adreswijziging, dan kunnen zij een parkeervergunning verkrijgen op het nieuwe woonadres.

Artikel 16 - Overzetting van een parkeervergunning naar een motorvoertuig met ander kenteken

Een parkeervergunning kan tijdens de geldigheidsduur ervan overgezet worden op een ander kenteken mits aantoonbaar sprake is van tenminste één van de volgende omstandigheden:

  • Het motorvoertuig dat op de parkeervergunning staat gaat naar een nieuwe eigenaar en aanvrager heeft een nieuw motorvoertuig aangeschaft.

  • Het motorvoertuig dat op de parkeervergunning staat is langdurend buiten gebruik en geschrapt voor de wegenbelasting.

Artikel 17 - Aanvraagprocedure

Voor het aanvragen van een parkeervergunning dient gebruik gemaakt te worden van een online aanvraagprocedure op de website van de gemeente Veere. Het aanvragen van een parkeervergunning is op afspraak ook aan de balie van het gemeentehuis mogelijk.

AFDELING V. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 18 - Inwerkingtreding

  • 1.

    Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking op 1 januari 2023.

  • 2.

    Indien dit uitvoeringsbesluit niet voor of op 1 januari 2023 gepubliceerd is, treedt dit besluit in werking op de dag na die waarop deze is bekendgemaakt.

  • 3.

    Op de datum van inwerkingtreding wordt het eerdere uitvoeringsbesluit behorend bij de Parkeerverordening Veere 2022 ingetrokken.

Artikel 19 - Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Uitvoeringsbesluit Parkeerverordening Gemeente Veere 2023

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van 13 december 2022.

Het college van burgemeester en wethouders van Veere

Bijlage 1 Aanwijzing parkeerapparatuurplaatsen

Voor de vergunninghouderzones in Dishoek, Domburg, Joossesweg, Veere en Zoutelande geldt dat er betaald geparkeerd mag worden met een geldige dagkaart. In Zoutelande kan in de vergunninghouderzone ook per minuut afgerekend worden.

De tabellen specificeren de locaties die zijn aangewezen als betaald parkeerterrein met parkeerapparatuurplaatsen.

Op de website van de gemeente Veere is elk betaald parkeerterrein exact aangeduid op kaartbeeld.

Kern/locatie

Locatie

Specificatie

Vensterperiode en venstertijd

Veere

Kanaalweg westzijde

Mauritsbolwerk

Maart-Oktober 09-19

Kanaalweg westzijde

Maart-Oktober 09-19

Bastion

Bastion

Maart-Oktober 09-19

Gedempte Haven (=overloop)

Maart-Oktober 09-19

Vrouwenpolder

Veersedam

Veersedam Midden

Maart-Oktober 09-19

Veersedam West

Maart-Oktober 09-19

Resto

Maart-Oktober 09-19

Strand

Maart-Oktober 09-19

Breezand

Breezand

Maart-Oktober 09-19

Oranjezon

Oranjezon

Maart-Oktober 09-19

Oostkapelle

De Vier Hoogten

De Vier Hoogten

Maart-Oktober 09-19

Randduin

Randduin

Maart-Oktober 09-19

Westhove

Westhove

Maart-Oktober 09-19

Domburg

Irma’s

Irma 1

Maart-Oktober 09-19

Irma 2

Maart-Oktober 09-19

Mezgerweg

Mezgerweg (=overloop)

Maart-Oktober 09-19

Bij de Molen

Bij de Molen

Maart-Oktober 09-19

Van de Putteplein

Van de Putteplein

Maart-Oktober 09-19

Traverse

Traverse

Maart-Oktober 09-19

Sportveld

Sportveld

Maart-Oktober 23-09

Tussen Domburg en Westkapelle

Noorderhoofdweg en Westkapelse zeedijk

Buitendijks talud

Maart-Oktober 09-19

Schelpweg

Trommelweg

Maart-Oktober 09-19

Baaiweg

Maart-Oktober 09-19

K. de Vosweg

Maart-Oktober 09-19

Hogeweg

Maart-Oktober 09-19

Bijlage 1 Aanwijzing parkeerapparatuurplaatsen (vervolg)

Specificatie van de locaties die zijn aangewezen als betaald parkeerterrein met parkeerapparatuurplaatsen.

Op de website van de gemeente Veere is elk betaald parkeerterrein exact aangeduid op kaartbeeld.

Kern/locatie

Locatie

Specificatie

Vensterperiode en venstertijd

Westkapelle

Einde Joossesweg

Einde Joossesweg

Maart-Oktober 09-19

Aardappeldal

Aardappedal

Maart-Oktober 09-19

De Bucksweg

De Bucksweg

Maart-Oktober 09-19

Joossesweg

Joossesweg ter hoogte van Aardappeldal

Maart-Oktober 09-19

Zoutelande

Kustlicht/De Branding

Kustlicht/De Branding

Kustlicht en voorste deel van De Branding

Maart-Oktober 09-19

Kustlicht/De Branding

Achterste deel van De Branding

Maart-Oktober 23-09

Strand Zoutelande/Hoge Hilt

Strand Zoutelande/Hoge Hilt

Maart-Oktober 09-19

Jumbo-MFA

Jumbo-MFA

Maart-Oktober 09-19

Willibrordusplein

Willibrordusplein/Langstr.

Maart-Oktober 09-19

Nieuwstraat

P-terrein Nieuwstraat

Maart-Oktober 09-19

Bosweg

Bosweg/VVV

Maart-Oktober 09-19

Olmenlaantje

Olmenlaantje

Maart-Oktober 09-19

Elzenlaantje

Elzenlaantje

Maart-Oktober 09-19

Wulkpad

P-terrein tussen Wulkpad-Schelppad

Maart-Oktober 09-19

Duinweg

Beachhotel

Maart-Oktober 09-19

Duinoord

Maart-Oktober 09-19

Biggekerke

Valkenisseweg

P-terrein Valkenisseweg

Maart-Oktober 09-19

Koudekerke

Strandweg

Strandweg Dishoek

Maart-Oktober 09-19

Verlengde Dishoekseweg

Wielemaker

Maart-Oktober 09-19

Verlengde Dishoekseweg

Maart-Oktober 09-19

Dishoek

Dishoek

Maart-Oktober 09-19

Galgeweg

Galgeweg

Maart-Oktober 09-19

Bijlage 2 Parkeerzones

Plaats/Locatie

Zone

Terreinen/gebieden

Geldige vergunningen

Dishoek

Zone1DIS

Vergunninghoudergebied Dishoek en P-terreinen Verlengde Dishoekseweg, Wielemaker, Dishoek, Galgeweg en Strandweg

Bewonersvergunning

Bewonersvergunning 2e woning

Visite-app

Bedrijfsvergunning

Vergunning Dienstverlening

Zone2DIS

P-terreinen Verlengde Dishoekseweg, Wielemaker en Strandweg

Accommodatie-app

WoonWerk-app

Zone3DIS

P-terreinen Dishoek en Galgeweg

Accommodatie-app

Zone4DIS

Zone2DIS plus Zone5DIS

Accommodatie-app uitsluitend voor verblijfsaccommodaties gevestigd in Zone5DIS

Zone5DIS

Oostgatlaan, Sardijngeullaan, Ellebooglaan, Blinkertlaan, Houtenhandlaan, Thorntonlaan, Drie Turkenlaan, Nolleplaatlaan en Schooneveldlaan

N.v.t.

Domburg

Zone1DOM

Vergunninghoudergebied Domburg inclusief alle betaald parkeerterreinen in Domburg

Bewonersvergunning

Bewonersvergunning 2e woning

Visite-app

Bedrijfsvergunning

Vergunning Dienstverlening

Zone2DOM

P-terreinen Irma I, Irma II en Traverse

WoonWerk-app

Zone3DOM

Zone2DOM plus P-terreinen Jan Tooropplein en Van Voorthuijsenstraat

Accommodatie-app uitsluitend voor verblijfsaccommodaties gevestigd in Zone6DOM

Zone4DOM

Zone2DOM plus P-terreinen Tramzicht en Juffrouw van de Putteplein plus Dr. H.C.M. Ghijsenstraat, J.W. Schuurmanstraat (ten noorden van Spreeuwenhof en Jhr. De Casembrootplein

Accommodatie-app uitsluitend voor verblijfsaccommodaties gevestigd in Zone7DOM

Zone6DOM

Domburg ten noorden van de as Schelpweg, Markt, Domburgseweg

N.v.t.

Zone7DOM

Domburg ten zuiden van de as Schelpweg, Markt, Domburgseweg

N.v.t.

Joossesweg

Zone1JOO

Vergunninghoudergebied Joossesweg plus P-terreinen De Bucksweg en Einde Joossesweg

Bewonersvergunning

Bewonersvergunning 2e woning

Visite-app

Bedrijfsvergunning

Vergunning Dienstverlening

Accommodatie-app uitsluitend voor verblijfsaccommodaties gevestigd in Zone1JOO

Zone2JOO

Vergunninghoudergebied Joossesweg en P-terreinen Aardappeldal, De Bucksweg en Einde Joossesweg

WoonWerk-app

Oostkapelle

Zone2OOS

P-terreinen De Vier Hoogten en Randduin

WoonWerk-app

Accommodatie-app

Vergunning Dienstverlening

Zone3OOS

P-terrein Westhove

WoonWerk-app

Accommodatie-app

Vergunning Dienstverlening

Veere

Zone1VEE

Vergunninghoudergebied Veere inclusief alle betaald parkeerterreinen in Veere

Bewonersvergunning

Bewonersvergunning 2e woning

Visite-app

Bedrijfsvergunning

Vergunning Dienstverlening

Zone2VEE

P-terreinen Kanaalweg WZ en Mauritsbolwerk

WoonWerk-app

Zone3VEE

Zone2VEE plus P-terrein Oranjeplein

Accommodatie-app

Vrouwenpolder

Zone2VRO

P-terrein Oranjezon

Accommodatie-app

WoonWerk-app

Vrouwenpolder-Kamperland

Zone3VRO

P-terreinen Breezand, Veerse Dam (Resto, Strand, West, Midden, Oost en Baai), Banjaardstrand en Banjaardweg

Accommodatie-app

WoonWerk-app

Walcheren

Zone1WAL

Volledige grondgebied van gemeente Veere

Specifieke medische doelgroepen

Zone2WAL

Alle betaalde P-terreinen met tariefzone D en E

Jaarkaart D/E

Zone3WAL

Zone2WAL plus P-terreinen met tariefzone B

Jaarkaart B-E

Westkapelle-Domburg

Zone1ZEE

Buitentalud Zeedijk Westkapelle-Domburg

Jaarkaart Zeedijk

WoonWerk-app

Zone2ZEE

P-terreinen Hogeweg, K. de Vosweg, Baaiweg en Trommelweg

Accommodatie-app

Vergunning Dienstverlening

Zoutelande

Zone1ZOU

Vergunninghoudergebied Zoutelande inclusief alle betaald parkeerterreinen in Zoutelande

Bewonersvergunning

Bewonersvergunning 2e woning

Visite-app

Bedrijfsvergunning

Vergunning Dienstverlening

Zone2ZOU

Vergunninghoudergebied Zoutelande ten oosten van de Molenweg, ten noorden van de Nieuwstraat en ten noorden van de Bosweg, inclusief alle parkeerterreinen, uitgezonderd Willibrordusplein en Nieuwstraat

WoonWerk-app

Zone3ZOU

Vergunninghoudergebied Zoutelande ten noorden van de Nieuwstraat en ten oosten van de Langendam, inclusief alle parkeerterreinen, uitgezonderd Willibrordusplein en Nieuwstraat

Accommodatie-app

Zone4ZOU

P-terreinen Nieuwstraat en Willibrordusplein

N.v.t. (hooguit maatschappelijk)

Zone5ZOU

P-terrein Valkenisseweg

WoonWerk-app

Bewonersvergunning 2e woning