Regeling vervallen per 31-12-2023

Bomenverordening Veere 2022

Geldend van 03-11-2022 t/m 30-12-2023

Intitulé

Bomenverordening Veere 2022

De raad van de gemeente Veere;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 juli 2022;

gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en op de Algemene wet bestuursrecht;

BESLUIT:

vast te stellen de volgende Bomenverordening gemeente Veere 2022

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.

    boom: een houtachtig, overblijvende gewas, daaronder mede verstaan minder vitaal of dood gewas, met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 30 centimeter op 1,3 meter hoogte boven het maaiveld. In geval van meerstammigheid geldt de dwarsdoorsnede van de dikste stam;

  • b.

    vellen: kappen of rooien, alsmede het verrichten van handelingen, zowel boven- als ondergronds, die de dood of ernstige beschadiging of ontsiering van de waardevolle houtopstand tot gevolg kunnen hebben;

  • c.

    houtopstand: één of meer bomen, hakhout, een houtwal, meidoornhagen, een grotere (lint)begroeiing van heesters en struiken, een beplanting van bosplantsoen, een struweel of een heg;

  • d.

    waardevolle bomen of groep van waardevolle bomen: de als zodanig door het college aangegeven solitaire bomen of groep van bomen, zoals opgenomen op de lijst van waardevolle bomen;

  • e.

    bebouwde kom: het gebied binnen de gemeentegrens als bedoeld in artikel 4.1 onder a van de Wet Natuurbescherming, zoals vastgesteld bij het besluit van het college d.d. XXXX 2022;

  • f.

    college: college van burgemeester en wethouders;

  • g.

    iepziekte: de aantasting van iepen door de schimmel Ophiostoma ulmi (Buism.) Nannf. (syn. Ceratocystis ulmi (Buism.) C. Moreau);

  • h.

    iepenspintkever: het insect, in elk ontwikkelingsstadium, behorende tot de soorten Scolytus scolytus (F.) en Scolytus multistratus (Marsch) en Scolytus pygmaeus;

  • i.

    bevoegd gezag: bestuursorgaan als bedoeld in artikel 1.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

  • j.

    dunning : velling ter bevordering van het voortbestaan van de houtopstand.

Artikel 2 Waardevolle houtopstanden

  • 1.

    Het college stelt een lijst met de waardevolle bomen vast, waarvoor op basis van deze verordening een vergunning tot vellen aangevraagd moet worden. Bij de beoordeling van aanvragen voor vergunningen raadpleegt het college deze lijst.

  • 2.

    Bij het opstellen van de lijst met de waardevolle bomen spelen met name de volgende aspecten een rol:

    De boom:

    • is beeldbepalend voor de omgeving;

    • is cultuurhistorisch waardevol: standplaats is een belangrijk plek in de (lokale) geschiedenis;

    • is dendrologisch waardevol: zeldzame soort of variëteit;

    • is natuurwetenschappelijk of ecologisch waardevol: is het een moederboom, herbergt de boom bijzondere planten en/of dieren; is educatief of maatschappelijk waardevol;

    • heeft zeldzaamheidswaarde: omvang, hoogte, ouderdom of anderszins opvallend in provinciaal of landelijk perspectief.

  • 3.

    De lijst met de waardevolle bomen omvat een registratie van:

    a. Beheergroep

    b. Groengebied

    c. Woonplaats

    d. Straat en huisnummer

    e. Locatie in tuin

    f. Boomsortiment

    g. Standplaats

    h. Boomstatus

    i. Kroonomvang

    j. Boomhoogte

  • 4.

    De lijst met de waardevolle bomen wordt één keer per jaar geactualiseerd en door het college vastgesteld. Een ieder kan zijn of haar zienswijze naar voren brengen ten aanzien van de geactualiseerde ontwerplijst.

  • 5.

    Het is verboden om een of meer voorwerpen in of aan de waardevolle bomen aan te brengen of anderszins te bevestigen, behoudens met toestemming van het college.

Artikel 3 Verbod tot vellen

  • 1.

    Het is verboden zonder vergunning van het bevoegd gezag de als waardevolle boom aangemerkte bomen te vellen of te doen vellen, met inbegrip van verplanten, alsmede handelingen, zowel het boven- als ondergronds te verrichten, die de dood of ernstige beschadiging van deze houtopstanden ten gevolge kunnen hebben.

  • 2.

    Het is verboden om bomen met een stamdiameter van meer dan 30 cm (gemeten op 1,30 meter hoogte boven het maaiveld) en staande buiten de bebouwde kom te vellen of te doen vellen, met inbegrip van verplanten, alsmede handelingen, zowel het boven- als ondergronds te verrichten, die de dood of ernstige beschadiging van deze houtopstanden ten gevolge kunnen hebben.

  • 3.

    Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet voor bomen die voldoen aan de criteria zoals in artikel 4.1 van de Wet Natuurbescherming opgenomen.

  • 4.

    . Het verbod geldt niet voor:

    a. bomen die moeten worden geveld op grond van de Plantenziektewet óf op grond van een aanschrijving op last van het college, zulks onverminderd het bepaalde in artikel 7 en 8 óf indien sprake is van direct gevaar of vergelijkbaar spoedeisend belang. Het college kan in de laatst genoemde situatie een herplantplicht opleggen.

    b. wegbeplantingen en éénrijige beplantingen op of langs landbouwgronden, beide voor zover bestaande uit populieren of wilgen, tenzij deze zijn geknot; de soorten populus alba en populus canescens zijn wel omgevingsvergunningplichtig;

Artikel 4 Aanvraag vergunning

  • 1.

    De vergunning moet schriftelijk gemotiveerd met behulp van het door het bevoegd gezag vastgesteld formulier worden aangevraagd bij het college door of namens dan wel met toestemming van degene die krachtens zakelijk recht of door degene die krachtens publiekrechtelijke bevoegdheid gerechtigd is over de houtopstand te beschikken.

  • 2.

    De aanvraag kan mondeling worden ingediend indien er sprake is van een spoedeisend belang wegens calamiteiten of ernstige bedreiging van de houtopstand.

Artikel 5 Criteria

  • 1.

    Het college weigert de kap van een als waardevol aangemerkte boom tenzij:

    a. sprake is van een gevaarlijke situatie voor zaken of personen door instabiliteit van de houtopstand;

    b. het bevoegd gezag bij afweging van het belang bij het behoud van de houtopstand tegenover andere zwaarwegende belangen tot de conclusie komt dat een vergunning gerechtvaardigd is.

  • 2.

    Het college weigert dan wel verleent onder voorwaarden de kap van een boom dikker dan 30 centimeter (gemeten op 1,30 meter hoogte boven het maaiveld) buiten de bebouwde kom in het belang van onder meer:

    a. natuur- en milieuwaarden;

    b. cultuurhistorische- en landschappelijke waarden;

    c. waarden van stads- en dorpsschoon;

    d. waarden voor recreatie en leefbaarheid;

    e. realisatie van infrastructurele werken.

  • 3.

    Het bevoegd gezag kan bij het weigeren of onder voorschriften verlenen van een vergunning, tevens de boomwaarden als motivering hanteren. Het bevoegd gezag verwijst daarbij zoveel mogelijk naar gemeentelijke bestemmings-, groen-, bomen- of landschapsplannen;

Artikel 6 Beslistermijn

Artikel 3.9 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is van toepassing op een aanvraag om een vergunning.

Artikel 7 Vergunningsvoorschriften

  • 1.

    Tot aan de vergunning te verbinden voorschriften kan behoren het voorschrift dat binnen een bepaalde termijn en overeenkomstig de door het bevoegd gezag te geven aanwijzingen moet worden herplant.

  • 2.

    In het voorschrift als bedoeld in het eerste lid wordt telkens bepaald binnen welke termijn na de herplant en op welke wijze niet aangeslagen herplant moet worden vervangen.

Artikel 8 Herplant-/instandhoudingsplicht

  • 1.

    Indien de houtopstand waarop het verbod tot vellen als bedoeld in deze verordening van toepassing is, zonder vergunning van het college is geveld, dan wel op andere wijze teniet is gegaan, kan het bevoegd gezag aan de zakelijke gerechtigde van de grond waarop zich de houtopstand bevond, dan wel aan degene die uit andere hoofde tot het treffen van voorzieningen bevoegd is, de verplichting opleggen te herbeplanten.

  • 2.

    Aan de in het eerst lid bedoelde verplichting kan een termijn worden verbonden, waarbinnen overeenkomstig de door het college te geven aanwijzingen moet worden herbeplant, alsmede een termijn waarbinnen en de wijze waarop na de herbeplanting niet-aangeslagen beplanting moet worden vervangen.

  • 3.

    Indien houtopstand waarop het verbod tot vellen als bedoeld in deze verordening van toepassing is, in het voortbestaan ernstig wordt bedreigd, kan het college aan de zakelijk gerechtigde van de grond waarop zich de houtopstand bevindt dan wel aan degene die uit andere hoofde tot het treffen van voorzieningen bevoegd is de verplichting opleggen om:

    a. overeenkomstig de door hem te geven aanwijzing binnen een door hem te stellen termijn voorzieningen te treffen, waardoor die bedreiging wordt weggenomen;

    b. een bomen effect analyse op te stellen en te overleggen aan het college.

  • 4.

    Een beslissing als bedoeld in de vorige leden wordt schriftelijk ter kennis van betrokkene gebracht.

  • 5.

    Degene aan wie een verplichting is opgelegd als bedoeld in het eerste, tweede of derde lid, alsmede diens rechtsopvolger, is verplicht daaraan te voldoen.

  • 6.

    Een gedraging in strijd met een opgelegde verplichting als bedoeld in het eerste tot en met het derde lid van dit artikel is verboden.

Artikel 9 Burenrecht

  • 1.

    De afstand van de erfgrenslijn zoals bedoeld in artikel 5:42, lid 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt gesteld op 1,00 meter voor bomen, te rekenen vanaf het midden van de voet van de boom, en op 0,20 meter voor heggen en heesters.

  • 2.

    Het is niet geoorloofd binnen de in lid 1 bepaalde afstand van de grenslijn van eens anders erf bomen, heesters of heggen te hebben, tenzij de eigenaar daartoe toestemming heeft gegeven of dat erf een openbare weg of een openbaar water is.

  • 3.

    Het behoud van bomen, heesters en heggen dienen het algemeen belang. Het algemeen belang tot het behoud van een boom weegt zwaarder dan het belang tot verwijdering van een boom van de eigenaar van het aangrenzende erf.

  • 4.

    Belangen en uitgangspunten hierin betreffen waarden van de boom zoals vermeld in artikel 2.2 en de criteria zoals opgenomen in artikel 5.2.

  • 5.

    Overige uitgangspunten betreffen onder meer:

    a. Omgevingsveiligheid,

    b. Veiligheid en conditie van de boom

Artikel 10 Schorsende werking van het bezwaar

  • 1.

    Een bezwaarschrift tegen een besluit op grond van deze verordening, schorst de werking van het besluit.

  • 2.

    Deze schorsing eindigt twee weken na de onherroepelijke beslissing op het bezwaar of zoveel eerder als de voorzieningenrechter van de rechtbank uitspraak heeft gedaan over een verzoek om voorlopige voorziening.

Artikel 11 Vervaltermijn vergunning

De vergunning als bedoeld in artikel 3 van deze verordening vervalt, indien daarvan niet binnen één jaar na het onherroepelijk worden van de vergunning volledig gebruik is gemaakt.

Artikel 12 Bestrijding iepziekte

  • 1.

    Indien zich op een terrein gelegen binnen de gemarkeerde gebieden, zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte situatietekening, één of meer iepen bevinden die naar het oordeel van het college gevaar opleveren voor verspreiding van de iepziekte of voor vermeerdering van iepenspintkevers, is de rechthebbende, indien hij daartoe door het college is aangeschreven, verplicht binnen de bij de aanschrijving vast te stellen termijn:

    • de iepen te vellen;

    • de iepen te ontbasten en de bast te vernietigen;

    • de niet ontbaste iepen of delen daarvan te vernietigen of zodanig te behandelen dat verspreiding van de iepziekte wordt voorkomen.

  • 2.

    Het is verboden gevelde iepen of delen daarvan voorhanden of in voorraad te hebben of te vervoeren.

  • 3.

    Het in het tweede lid gestelde verbod is niet van toepassing op geheel ontbast iepenhout en op iepenhout met een doorsnede kleiner dan 4 centimeter.

  • 4.

    Het college kan ontheffing verlenen van het in het tweede lid gestelde verbod.

  • 5.

    Een gedraging in strijd met een aanschrijving als bedoeld in het eerste lid is verboden.

Artikel 13 Schadevergoeding

Het college beslist op een verzoek om schadevergoeding op grond van artikel 6:3 van de Wet Natuurbescherming.

Artikel 14 Strafbepaling

  • 1.

    Degene aan wie een voorschrift als genoemd in deze verordening is opgelegd, alsmede diens rechtsopvolger, is gehouden dienovereenkomstig te handelen.

  • 2.

    Overtreding van de in deze verordening opgenomen artikelen en op grond van deze artikelen gegeven voorschriften, beperkingen en verplichtingen wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste twee maanden of een geldboete van de tweede categorie en kan bovendien worden gestraft met openbaarmaking van de rechtelijk uitspraak.

  • 3.

    De op grond van dit artikel ingestelde strafvervolging laat onverlet de mogelijkheid tot het instellen door het bevoegd gezag van een privaatrechtelijke vordering tot schadevergoeding wegens schade aan houtopstanden.

Artikel 15 Opsporing/toezicht

Met de opsporing van de in deze verordening strafbaar gestelde feiten zijn behalve de ambtenaren, genoemd in artikel 141 van het wetboek van strafvordering, belast de daartoe door het bevoegd gezag aangewezen ambtenaren.

Artikel 16 Intrekking oude regelingen

De Bomenverordening Veere 2010 wordt ingetrokken.

Artikel 17 Overgangsrecht

  • 1.

    Vergunningen van het college die verleend zijn op grond van de verordeningen als genoemd in artikel 15 gelden – indien en voor zover het gebod of verbod waarop de vergunning betrekking heeft, ook is vervat in deze verordening en voor zover zij niet eerder zijn vervallen – als vergunningen genomen op grond van deze Bomenverordening Veere 2022.

  • 2.

    Voorschriften, beperkingen en herplantplichten opgelegd op grond van de verordening als genoemd in artikel 15, worden – voor zover zij niet eerder zijn vervallen – geacht te zijn opgelegd op grond van deze Bomenverordening Veere 2022.

  • 3.

    Indien voor het tijdstip van inwerkingtreding van deze verordening een aanvraag om een vergunning op grond van de verordening als genoemd in artikel 15 is ingediend en voor het tijdstip van inwerkingtreding van deze Bomenverordening Veere 2022 nog niet op de aanvraag is beslist, wordt daarop deze Bomenverordening Veere 2022 toegepast.

  • 4.

    Op bezwaarschriften gericht tegen een beschikking op een aanvraag om vergunning op grond van de in artikel 15 genoemde verordening wordt beslist met toepassing van deze Bomenverordening Veere 2022.

Artikel 18 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Artikel 19 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Bomenverordening Veere 2022.

Ondertekening

Bijlage 1, lijst waardevolle bomen

Woonplaats

PWB adres

Locatie tuin

Eigenaar

Boomsortiment

Standplaats

Boomstatus

Kroonomvang (m)

Boomhoogte (m)

Niet aanwezig

Aagtekerke

Rijsoordselaan 7

Voortuin

Particulier

Ulmus hollandica Plantijn

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Ja

Biggekerke

Dorpstraat 24

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

niet te beoordelen

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Valkenisseweg 33

"voortuin

Particulier

Quercus Robur

Niet bepaald

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Valkenisseweg 33

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Niet bepaald

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 3

voortuin

Particulier

Fagus sylvatica Atropurpurea

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 7

voortuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 9

voortuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 9

voortuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 9

voortuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 9

voortuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 9

voortuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Biggekerke

Zoutelandseweg 4

voortuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Gazon

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Domburg

Van Teylingenpark 4

voortuin

Particulier

Fagus sylvatica

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

9-12 m.

Nee

Domburg

Van Teijlingenpark 8

voortuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Domburg

Brouwerijweg 23, Domburg

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

9-12 m.

Nee

Domburg

Domburgseweg 13

voortuin

Particulier

Taxodium distichum Nutans

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Grijpskerke

Kerkring 11

achtertuin

Particulier

Alnus glutinosa

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Biggekerksestraat 4

achtertuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Biggekerksestraat 4

achtertuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Biggekerksestraat 4

achtertuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Biggekerksestraat 4

achtertuin

Particulier

Populus alba

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Dorpsplein 1, Koudekerke

Voortuin

Protestantse gemeente Koudekerke

Ulmus glabra

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Dorpsplein 1, Koudekerke

voortuin

Protestantse gemeente Koudekerke

Ulmus glabra

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Koudekerke

Dorpsplein 1, Koudekerke

voortuin

Protestantse gemeente Koudekerke

Ulmus glabra

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Koudekerke

Biggekerksestraat 3

achtertuin

Particulier

Ulmus hollandica

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Biggekerksestraat 1

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Middelburgsestraat 84

voortuin

Particulier

Tilia europaea

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Middelburgsestraat 92, Koudekerke

voortuin

Particulier

Fagus sylvatica Purpurea

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Middelburgsestraat80

zijkant

Particulier

Quercus Robur

Open grond: beplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Koudekerke

Middelburgsestraat 80

zijkant

Particulier

Quercus Robur

Open grond: beplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Koudekerke

Burgemeester Dregmanstraat 7

voortuin

Particulier

Taxodium distichum

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Kerkstraat 53

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Kerkstraat 89

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Niet bepaald

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Westerscheldelaan 25

voortuin

Particulier

Metasequoia glyptostrobioides

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Westerscheldelaan 25

voortuin

Particulier

Metasequoia glyptostrobioides

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Sardijngeullaan 7

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Sardijngeullaan 7

voortuiin

Particulier

Populus alba

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Sardijngeullaan 7

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Sardijngeullaan 7

voortuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Koudekerke

Sardijngeullaan 7

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Westerscheldelaan 13

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Gazon

I. Monumentaal

5 tot 10 m

18-24 m.

Nee

Koudekerke

Dishoek 17

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Koudekerke

Dishoek 17

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Koudekerke

Dishoek 17

voortuin

Particulier

Acer campestre

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Koudekerke

Kaapduinseweg 3

zijkant

Particulier

Pinus nigra

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Koudekerke

Thorntonlaan 2

achtertuin

Particulier

Pinus nigra

Gazon

I. Monumentaal

5 tot 10 m

15-18 m.

Nee

Koudekerke

Thorntonlaan 5

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Meliskerke

Bergstraat 32, Meliskerke

achtertuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 3a

voortuin

Particulier

Acer campestre

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 3a

voortuin

Particulier

Acer campestre

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 3a

voortuin

Particulier

Acer campestre

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 3

voortuin

Particulier

Malus Red Sentinel

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

6-9 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 3

voortuin

Particulier

Malus Red Sentinel

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

6-9 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 3

voortuin

Particulier

Malus Red Sentinel

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

6-9 m.

Nee

Oostkapelle

Brouwerijstraat 5

voortuin

Particulier

Acer campestre

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Grijpkerkseweg 15

zijkant

Particulier

Fraxinus excelsior

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Oostkapelle

Grijpkerkseweg 15

zijkant

Particulier

Fraxinus excelsior

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Grijpkerkseweg 15

zijkant

Particulier

Fraxinus excelsior

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Oostkapelle

Grijpkerkseweg 15

zijkant

Particulier

Fraxinus excelsior

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Grijpkerkseweg 15

zijkant

Particulier

Fraxinus excelsior

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Noordweg 31

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Duinweg 52

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Zeesterlaan 7

achtertuin

Particulier

Fraxinus excelsior

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Oostkapelle

Zeesterlaan 8

achtertuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Duinweg 44

zijkant

Particulier

Castanea sativa

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

9-12 m.

Nee

Oostkapelle

Oude Domburgseweg 42

voortuin

Particulier

Platanus orientalis Digitata

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Oude Domburgseweg 42A

achtertuin

Particulier

Alnus glutinosa Laciniata

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

9-12 m.

Nee

Oostkapelle

Oude Domburgseweg 54

voortuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Oostkapelle

Oude Domburgseweg 20

voortuin

Particulier

Populus alba

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Oude Domburgseweg 28

voortuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Domburgseweg 2

voortuin

Particulier

Tilia platyphyllos

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Domburgseweg 2

voortuin

Particulier

Tilia platyphyllos

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Domburgseweg 2

voortuin

Particulier

Tilia platyphyllos

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Domburgseweg 2

voortuin

Particulier

Tilia platyphyllos

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Torenstraat 50

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Oostkapelle

Zeesterlaan 2

achtertuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Zeesterlaan 3

achtertuin

Particulier

Quercus Robur

Halfverharding

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Oostkapelle

Zeesterlaan 5

achtertuin

Particulier

Fraxinus excelsior

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Serooskerke

Noordweg 75

voortuin

Particulier

Aesculus carnea Briotii

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

6-9 m.

Nee

Serooskerke

Torenstraat 46

voortuin

Particulier

Fagus sylvatica Atropunicea

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

voortuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wilgenlaan 12

achtertuin

Particulier

Tilia cordata

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Serooskerke

Wouwestraat 41, Serooskerke

petruskerk

Particulier

Acer campestre Lienco

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Serooskerke

Wouwestraat 41, Serooskerke

Petruskerk

Particulier

Acer campestre Lienco

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Veere

Kaai 18, Veere

voortuin

Particulier

Ulmus glabra

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Veere

Kapellestraat 17

achtertuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Veere

Markt 35, Veere

achtertuin

Particulier

Fagus sylvatica Atropunicea

Open grond: beplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Veere

Markt 35, Veere

achtertuin

Particulier

Aesculus hippocastanum

Open grond: beplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Veere

Kerkstraat 7, 4351 AK Veere

achtertuin

Particulier

Taxodium distichum

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Veere

Kerkstraat 7, 4351 AK Veere

achtertuin

Particulier

Taxodium distichum

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

15 tot 20 m

15-18 m.

Nee

Veere

Markt 7

achtertuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Veere

Kaai 51

achtertuin

Particulier

Morus nigra

Gazon

I. Monumentaal

5 tot 10 m

12-15 m.

Nee

Veere

Kaai 43

achtertuin

Particulier

Liquidambar styraciflua

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Veere

Veerseweg 60

achtertuin

Particulier

Salix babylonica

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Veere

Veerseweg 60

achtertuin

Particulier

Salix babylonica

Open grond: onbeplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

9-12 m.

Nee

Veere

Ravelijn 1

voortuin

Particulier

Pterocarya fraxinifolia

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Veere

Ravelijn 1

voortuin

Particulier

Morus nigra

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Veere

Ravelijn 2

voortuin

Particulier

Metasequoia glyptostrobioides

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Veere

Ravelijn 2

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Veere

Ravelijn 3

zijkant

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

15 tot 20 m

18-24 m.

Nee

Veere

Wagenaarstraat 13

achtertuin

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Vrouwenpolder

Dorpsdijk 10, Vrouwenpolder

zijkant

Particulier

Quercus Robur

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

15-18 m.

Nee

Vrouwenpolder

Fort den Haakweg 14, Vrouwenpolder

voortuin

Particulier

Acer campestre

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Vrouwenpolder

Pelgrimstraat 42

zijkant

Particulier

Fagus sylvatica Atropurpurea

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

9-12 m.

Nee

Vrouwenpolder

Schoolstraat 13

voortuin

Particulier

Acer campestre

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Vrouwenpolder

Schoolstraat 13

voortuin

Particulier

Pinus nigra

Gazon

I. Monumentaal

10 tot 15 m

12-15 m.

Nee

Zoutelande

Langedam 41

achtertuin

Particulier

Alnus glutinosa

Open grond: beplant

I. Monumentaal

10 tot 15 m

9-12 m.

Nee

Zoutelande

Langedam 41

voortuin

Particulier

Ceder atlantica

Open grond: beplant

I. Monumentaal

5 tot 10 m

6-9 m.

Nee

Bijlage 2: afbeelding grenzen bebouwde kom

afbeelding binnen de regeling