Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR672891
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR672891/1
Vaststelling nota bodembeheer en bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart
Geldend van 24-02-2022 t/m heden
Intitulé
Vaststelling nota bodembeheer en bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaartDe gemeenteraad van de gemeente Veere maken bekend dat zij op 10 februari 2022 de nota bodembeheer en bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart hebben vastgesteld.
Met het in werking treden van het Besluit bodemkwaliteit in 2008 is de mogelijkheid geboden om een bodemkwaliteitskaart op de stellen. Met de bodemkwaliteitskaart en bodemfunctieklassenkaart kan grondverzet worden uitgevoerd zonder dat daarvoor een zogenaamde AP04-keuring moet worden gedaan. In de Nota bodembeheer wordt beschreven waarvoor en wanneer de bodemkwaliteitskaart mag worden gebruikt.
De gemeente Veere wil haar huidig duurzaam bodembeheerbeleid nog beter vormgeven.
De gemeente heeft daarvoor een nieuwe Nota bodembeheer met bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctieklassenkaart opgesteld. De kaarten zijn de instrumenten voor dit duurzame beleid. In de nota bodembeheer zijn beleid, regels en richtlijnen voor (her)gebruik van grond geformuleerd.
Het Besluit bodemkwaliteit biedt gemeentes de mogelijkheid om binnen bepaalde grenzen en randvoorwaarden gebiedsspecifiek beleid vast te leggen in een Nota bodembeheer. In plaats van de generieke normen stelt de gemeente dan Lokale Maximale Waarden (LMW) vast. De gemeente Veere heeft voor een deel van de gemeente gebiedsspecifiek beleid. Het gebiedsspecifieke beleid is verwoord in 7 beleidsmatige keuzes.
- 1.
Toepassingseis: Identiek voor hele dieptetraject 0-2,0 m-mv
- 2.
Voor alle Lokale Maximale Waarden (LMW) wordt de gangbare bodemtypecorrectie toegepast zoals opgenomen in de Regeling bodemkwaliteit.
- 3.
In gebieden met bodemfunctieklasse ‘overig’ of ‘wonen’ geldt een maximum percentage bodemvreemde bijmengingen van 5% (volumepercentage)
Deze keuze geldt niet voor grootschalige bodemtoepassingen (GBT)
- 4.
In gebieden met bodemfunctieklasse ‘industrie’ geldt een maximum percentage bodemvreemde bijmengingen van 10% (volumepercentage)
Deze keuze geldt niet voor grootschalige bodemtoepassingen (GBT)
- 5.
In de zones ‘vooroorlogse kernen’ en ‘historische binnenstad Veere’ gelden verhoogde LMW voor toepassingen op locaties met een ongevoelig terreingebruik zoals infrastructurele werken.
- 6.
Als verhoogde LMW gelden in voornoemde zones de Maximale waarden voor Industrie (MAXindustrie) voor alle in de bodemkwaliteitskaart opgenomen stoffen.
- 7.
De gemeente Veere erkent alle andere bodemkwaliteitskaarten binnen de provincie Zeeland als bewijsmiddel, voor zover deze zijn opgesteld en vastgesteld conform het Besluit bodemkwaliteit.
Met het nieuwe beleid wordt ingezet op zoveel mogelijk hergebruik van vrijkomende grond in plaats van het gebruik van nieuw gewonnen schone grond.
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arvid Eijke via (0118) 555 439 of a.eijke@veere.nl.
Domburg, 16 februari 2022,
Burgemeester en wethouders van Veere
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl