Subsidieregeling Doorbetaling beschikbaar gestelde specifieke middelen

Geldend van 31-12-2021 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2021

Intitulé

Subsidieregeling Doorbetaling beschikbaar gestelde specifieke middelen

Besluit van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam tot vaststelling van de Subsidieregeling doorbetaling beschikbaar gestelde specifieke middelen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam,

overwegende dat het gemeentebestuur aan haar door andere overheidsorganen beschikbaar gestelde specifieke middelen, wil kunnen besteden aan de, door deze overheidsorganen benoemde doelen;

gelet op de Algemene Subsidieverordening Hardinxveld-Giessendam;

besluit vast te stellen de Subsidieregeling doorbetaling beschikbaar gestelde specifieke middelen:

Artikel 1. Definities

In deze regeling wordt verstaan onder:

Beschikbaar gestelde specifieke middelen: middelen die, met een specifiek doel, beschikbaar gesteld zijn door andere overheidsorganen, zoals provincie en Rijk.

Artikel 2. Toepassingsbereik

Het bepaalde in deze subsidieregeling is enkel van toepassing op de verstrekking van subsidies door het College van burgemeester en wethouders voor de in artikel 3 bedoelde doeleinden.

Artikel 3. Activiteiten

Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt voor de doeleinden die benoemd zijn bij het ter beschikking stellen van specifieke middelen door andere overheidsorganen.

Artikel 4. Kosten die voor subsidie in aanmerking komen

Voor subsidie komen de redelijk gemaakte kosten in aanmerking die direct verbonden zijn met de uitvoering van een activiteit als bedoeld in artikel 3.

Artikel 5. Hoogte van de subsidie

  • 1.

    Een subsidie bedraagt maximaal het door een ander overheidsorgaan beschikbare bedrag voor de toepasselijke regeling.

  • 2.

    Het door een overheidsorgaan beschikbaar gestelde bedrag kan enkel worden aangevuld met gemeentelijke middelen door vaststelling hiervan in de jaarlijkse begroting door de Raad.

Artikel 6. Wijze van verdeling

  • 1.

    Verstrekking van subsidie vindt plaats op volgorde van ontvangst van complete aanvragen, totdat het door voor de betrokken subsidie vastgestelde subsidieplafond is bereikt.

  • 2.

    Als de aanvrager krachtens artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht de gelegenheid heeft gehad de aanvraag aan te vullen, geldt als datum van ontvangst van de aanvraag de datum waarop de aangevulde aanvraag is ontvangen.

  • 3.

    Indien het vastgestelde subsidieplafond dreigt te worden overschreden of wordt overschreden als gevolg van het aantal aanvragen dat op dezelfde dag wordt ontvangen, worden de aanvragen die op die dag ontvangen zijn, door middel van loting gerangschikt.

Artikel 7. Aanvraag

  • 1.

    Voor de aanvraag dient gebruik gemaakt te worden van het hiervoor bestemde aanvraagformulier, tenzij daaraan vasthouden voor een subsidieaanvrager of -ontvanger gevolgen zou hebben die wegens bijzondere omstandigheden onevenredig zouden zijn tot de daarmee te dienen belangen.

  • 2.

    Te overleggen bij de subsidieaanvraag:

    • a.

      Activiteitenplan, inclusief motivering en omschrijving van de bijzondere activiteit, de beoogde doelgroep en het beoogde resultaat;

    • b.

      Begroting.

    • c.

      Of andere, door de gemeente gevraagde specifieke stukken.

  • 3.

    Indien de subsidieaanvraag niet voldoet aan de door burgemeester en wethouders vastgestelde regels, wordt de aanvrager hiervan op de hoogte gesteld en wordt deze een passende hersteltermijn geboden.

Artikel 8. Aanvraagtermijn

Een aanvraag om een subsidie wordt gedaan binnen twaalf maanden nadat de specifieke middelen door het andere overheidsorgaan beschikbaar zijn gesteld of zoveel langer als het college bepaalt.

Artikel 9. Beslistermijn

Burgemeester en wethouders beslissen op een aanvraag om een subsidie als bedoeld in artikel 7, binnen 13 weken nadat de volledige aanvraag is ingediend dan wel gerekend vanaf de uiterste indientermijn voor het aanvragen van subsidie.

Artikel 10. Aanvullende weigeringsgronden

Overeenkomstig artikel 7, derde lid, aanhef en onder f, van de Algemene Subsidieverordening Hardinxveld-Giessendam kan subsidieverlening worden geweigerd als:

  • a.

    de aanvrager doelstellingen beoogt of activiteiten zal ontplooien, die in strijd zijn met het algemeen belang of de openbare orde;

  • b.

    aannemelijk is dat de activiteiten ook zonder subsidie zonder belangrijke vertraging zouden worden uitgevoerd.

Artikel 11. Verantwoording

  • 1.

    Burgemeester en wethouders kunnen aan de subsidieontvanger verplichtingen opleggen conform het bepaalde in artikel 4:37 Awb.

  • 2.

    Als aannemelijk is dat een of meer van de activiteiten waarvoor de subsidie is verleend niet of niet geheel zullen worden verricht of dat niet of niet geheel aan de aan de subsidie verbonden verplichtingen zal worden voldaan, meldt de subsidieontvanger dat onverwijld schriftelijk aan burgemeester en wethouders.

  • 3.

    Een subsidieontvanger informeert burgemeester en wethouders onverwijld schriftelijk over:

    • a.

      beslissingen of procedures die zijn gericht op de beëindiging van de activiteiten waarvoor subsidie is verleend, of tot ontbinding van de gesubsidieerde rechtspersoon;

    • b.

      relevante wijzigingen in de financiële en organisatorische verhouding met derden;

    • c.

      ontwikkelingen die ertoe kunnen leiden dat aan de aan de subsidie verbonden verplichtingen niet of niet geheel zullen kunnen worden nagekomen.

Artikel 12. Eindverantwoording

In de beschikking tot subsidieverstrekking kan worden bepaald dat de subsidieontvanger zich verantwoordt door een vertelling over de uitgevoerde activiteiten, de behaalde resultaten en de gerealiseerde effecten.

Artikel 13. Subsidievaststelling

  • 1.

    Burgemeester en wethouders stellen de subsidie vast binnen 13 weken na de ontvangst van de volledige aanvraag tot subsidievaststelling, tenzij anders is bepaald in de subsidiebeschikking.

  • 2.

    Als een aanvraag tot subsidievaststelling niet voor het tijdstip of de termijn, bepaald in de subsidiebeschikking is ingediend, kunnen burgemeester en wethouders de subsidieontvanger schriftelijk een nieuwe termijn stellen. Wordt de aanvraag niet binnen deze termijn ingediend dan gaan zij over tot ambtshalve vaststelling.

Artikel 14. Bevoorschotting en betaling in gedeelten

Afhankelijk van het doel en de hoogte van de subsidie kunnen burgemeester en wethouders bepalen dat een voorschot verstrekt wordt en/of betaling in gedeelten plaatsvindt.

Artikel 15. Slotbepalingen

  • 1.

    Het college kan in bijzondere gevallen ten gunste van de aanvrager, gemotiveerd afwijken van een artikel of artikelen van deze regeling voor zover toepassing leidt tot onbillijkheid van overwegende aard;

  • 2.

    In gevallen waarin deze subsidieregeling niet voorziet of waarin zij tot onredelijkheid leidt, kan het college van het bepaalde in deze regeling afwijken.

  • 3.

    Deze regeling treedt in werking de dag na bekendmaking en werkt terug tot 1 januari 2021.

  • 4.

    Deze subsidieregeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling Doorbetaling beschikbaar gestelde specifieke middelen Hardinxveld-Giessendam.

Ondertekening

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders

d.d. 21 december 2021,

Burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam,

de secretaris, de burgemeester,

Johan de Jager, Dirk Heijkoop