Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR669532
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR669532/1
Regeling vervallen per 10-01-2022
AANWIJZINGSBESLUIT CAMERATOEZICHT RIJKERSWOERD JAARWISSELING 2021-2022
Geldend van 25-12-2021 t/m 09-01-2022
Intitulé
AANWIJZINGSBESLUIT CAMERATOEZICHT RIJKERSWOERD JAARWISSELING 2021-2022DE BURGEMEESTER VAN ARNHEM;
Overwegende dat, in verband met de strenge Coronamaatregelen en vuurwerkverbod we ons voorbereiden op een potentieel onrustige periode rondom de jaarwisseling.
Overwegende dat sinds de ingebruikname van de nieuwe pumptrack baan aan de Groene Weide in de wijk Rijkerswoerd op 30 september 2021 tot in de maand december van dit jaar er veel incidenten hebben plaatsgevonden, waarvan melding werd gedaan bij de politie. Het ging daarbij om verschillende vormen van overlast, met name het afsteken van zwaar vuurwerk.
Overwegende dat de pumptrack baan vrij geïsoleerd ligt, waardoor er beperkt zicht op is. De beperkte sociale controle maakt de locatie aantrekkelijk voor overlast gevende personen. Door de centrale ligging in de wijk is er veel jeugd aanwezig en wordt de locatie ook gebruikt als hangplek.
Overwegende dat buurtbewoners zich omwille van het voorgaande onveilig voelen en dat ouders niet meer met hun kinderen naar de pumptrack baan durven. Overwegende dat de inzet een brede en integrale aanpak omvat van zichtbare en onzichtbare interventies en zijn basis vindt in een door de politie opgestelde veiligheidsanalyse in aanloop naar de jaarwisseling.
Overwegende dat als onderdeel van de brede inzet het gebruik van mobiel flexibel cameratoezicht noodzakelijk is om te kunnen anticiperen op ordeverstoringen in de openbare ruimte.
Overwegende dat cameratoezicht in de vorm van digitale surveillance op de hotspots, ondersteunend is aan de extra politiesurveillance in aanloop naar de jaarwisseling
Overwegende dat de inzet van mobiel flexibel cameratoezicht in omvang en in duur beperkt blijft om de inbreuk op de privacy zo klein mogelijk te houden.
Overwegende dat aanvullend aan cameratoezicht maatregelen zijn en worden genomen om ordeverstoringen en overlast in de openbare ruimte te voorkomen. Maatregelen bestaan onder andere uit extra inzet van handhaving, politie, jongerenwerk, straatcoaches en het schoonhouden van de openbare ruimte. De acties zijn en worden in het wijkveiligheidsoverleg Rijkerswoerd besproken en afgestemd.
Overwegende dat de inzet van camera’s als onderdeel van een integrale aanpak is besproken in de lokale driehoek d.d. 23-12-2021.
Gelet op artikel 2.9.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Arnhem (APV) en artikel 151c van de Gemeentewet:
AANWIJZINGSBESLUIT CAMERATOEZICHT RIJKERSWOERD JAARWISSELING 2021-2022
I. Aanwijzingsbesluit
Te bepalen dat in de aanloop naar tot en met kort na de jaarwisseling mobiel, flexibel cameratoezicht wordt ingezet op de volgende locatie:
- Pumptrackbaan aan de Groene Weide te Arnhem-Zuid
II. Inwerkingtreding en citeertitel
1. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking en geldt voor de periode van 27-12-2021 tot 10-1-2022.
2. Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Rijkerswoerd jaarwisseling 2021-2022.
Arnhem, 23 december 2021
De burgemeester van Arnhem,
A. Marcouch
Bezwaar en voorlopige voorziening
Indien een belanghebbende het niet eens is met dit besluit, kan hij binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, bij de burgemeester een bezwaarschrift indienen (Postbus 9029, 6800EL Arnhem).
Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem (postadres: Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem). Daarbij dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Hiervoor is men griffierecht verschuldigd. De rechtbank kan hierover verder informatie verstrekken.
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl