Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR658348
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR658348/1
Beleidsregel Belanghebbende beschikt niet meer over bewijsstukken
Geldend van 01-07-2016 t/m heden
Intitulé
Beleidsregel Belanghebbende beschikt niet meer over bewijsstukkenDe verwijtbaarheid ten aanzien van het niet, niet tijdig of onvolledig verstrekken van de gevorderde bewijsstukken wordt altijd individueel beoordeeld. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat belanghebbende in beginsel over alle te vorderen bewijsstukken dient te beschikken dan wel hierover (als nog) kan beschikken door deze, op eigen initiatief en voor eigen rekening, op te vragen.
Alleen wanneer dit in het geheel niet mogelijk is of wanneer de hieraan verbonden kosten in geen verhouding staan tot het belang van de te verkrijgen gegevens voor de vaststelling van het recht op bijstand, kan het verkrijgen van nieuwe bewijsstukken mogelijk achterwege blijven.
In een dergelijke situatie moet altijd worden gekeken naar alle feiten en omstandigheden, afgezet tegen de persoonlijke situatie van de cliënt.
Het niet, niet tijdig of onvolledig verstrekken van gevorderde bewijsstukken leidt in beginsel dan ook tot:
- •
het buiten behandeling stellen van de aanvraag met in achtneming van artikel 4:5 Awb (zie “Beslistermijn”) of,
- •
het opschorten van de bijstand op grond van artikel 54 PW (zie “Gevallen waarin herziening/intrekking aan de orde is”).
Indien belanghebbende geen verwijt valt te maken beoordeelt het college - indien mogelijk - het recht van de bijstand op basis van de beschikbare informatie.
In de praktijk zal bij een aanvraag in het algemeen geen verlaging moeten worden worden toegepast als de benodigde gegevens niet of niet tijdig zijn ingeleverd. Levert iemand niet tijdig voldoende van belang zijnde informatie, dan wordt de aanvraag buiten behandeling gesteld. De uitkering wordt pas toegekend als alle vereiste gegevens voorhanden zijn en van een financiële benadeling zal dus nog geen sprake kunnen zijn.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl