Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR635176
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR635176/1
Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012
Geldend van 01-01-2020 t/m heden
Intitulé
Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,
gelezen het voorstel van de gebiedscommissie Overschie van 15 juli 2019; registratienr. 19bb025131;
gelet op de Algemene plaatselijke verordening Rotterdam 2012;
overwegende, dat het gewenst is de door de voormalige deelgemeente genomen aanwijzingsbesluiten op te nemen in een algemeen aanwijzingsbesluit;
besluit:
Artikel 1 Vergunningsvrij plaatsen winkeluitstallingen
-
1. Op grond van artikel 2:10, vierde lid, van de APV Rotterdam 2012, wordt als gebied waar zonder vergunning een uitstalling van winkelwaren kan worden geplaatst, aangewezen:
- a.
het trottoir van de Hoornweg tussen de nummers 21 tot en met 33;
- b.
het trottoir van de Burgemeester Baumannlaan tussen de nummers 87 tot en met 123.
- a.
-
2. De breedte van de winkeluitstallingszone op het trottoir van de Hoornweg tussen de nummers 21 tot en met 33 bedraagt 1 meter, met uitzondering van:
- a.
de nummers 21 en 23 waar de winkeluitstallingszone 0,7 onderscheidenlijk 0,95 meter bedraagt;
- b.
de nummers 27 en 33 waar er binnen een omtrek van 1,8 meter van de lantaarnpaal geen objecten mogen worden geplaatst.
- a.
-
3. De breedte van de winkeluitstallingszone op het trottoir van de Burgemeester Baumannlaan tussen de nummers 87 en 123 bedraagt 2 meter, gemeten vanuit de drempels van de winkels.
Artikel 2 Verboden voor honden/Geen aanlijnplicht
-
1. Op grond van artikel 2:57, eerste lid, onder a, van de APV Rotterdam 2012, worden als plaatsen waar het verboden is honden, al dan niet aangelijnd, te laten lopen of te laten verblijven aangewezen de in bijlage 1 als verbodszone aangeduide plaatsen.
-
2. Op grond van artikel 2:57, tweede lid, van de APV Rotterdam 2012, worden als wegen of weggedeelten waar binnen de bebouwde kom een hond niet hoeft te worden aangelijnd aangewezen de in bijlage 1 als losloopzone aangeduide wegen en weggedeelten.
Artikel 3 Geen opruimplicht hondenuitwerpselen
Op grond van artikel 2:58, derde lid, van de APV Rotterdam 2012 worden als wegen en weggedeelten waar het op een openbare plaats niet verplicht is ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van een hond worden verwijderd, aangewezen de in bijlage 1 als losloopzone zonder opruimplicht aangeduide wegen en weggedeelten.
Artikel 4 Voederverbod
Op grond van artikel 2.60, aanhef en eerste lid, onder d, van de APV Rotterdam 2012 worden als plaatsen waar het verboden is vogels te voeren aangewezen de wegen en weggedeelten bedoeld in bijlage 2 bij dit besluit.
Artikel 5 Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d.
Op grond van artikel 5:2, eerste lid, van de APV Rotterdam 2012, worden als wegen of weggedeelten waar het verboden is drie of meer voertuigen op de weg te parkeren, of de weg als werkplaats voor voertuigen te gebruiken, aangewezen de wegen en weggedeelten bedoeld in bijlage 3 bij dit besluit.
Artikel 6 Verbod te koop aanbieden van voertuigen
Op grond van artikel 5:3, eerste lid, van de APV Rotterdam 2012, waar het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen, wordt aangewezen de bebouwde kom van het gebied Overschie.
Artikel 7 Caravans, aanhangwagens e.d.
-
1. Op grond van artikel 5:6, eerste lid, onder b, van de APV Rotterdam 2012, worden als wegen of weggedeelten waar het met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte verboden is een woonwagen, kampeerwagen, camper, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, langer dan op drie achtereenvolgende dagen te parkeren, aangewezen alle wegen en weggedeelten gelegen in de bebouwde kom van het gebied Overschie.
-
2. De aanwijzing, bedoeld in de voorgaande lid, is niet van toepassing op tot de weg behorende eigen terreinen.
Artikel 8 Verbod parkeren van grote voertuigen
Op grond van artikel 5:8, tweede lid, van de APV Rotterdam 2012, worden als wegen of weggedeelten waar het met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte verboden is een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren, aangewezen de wegen en weggedeelten die zijn aangegeven in bijlage 4 behorende bij dit besluit.
Artikel 9 Overlastgevend stallen en hinderlijk parkeren van (brom)fietsen, fietswrakken
Op grond van artikel 5:12, eerst lid, onder b, van de APV Rotterdam 2012, worden als wegen en weggedeelten waar het verboden is in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de volksgezondheid, fietsen of bromfietsen langer dan vier weken onbeheerd te laten staan, aangewezen de in bijlage 5 opgenomen wegen en weggedeelten.
Artikel 10 Intrekking oude regelingen
-
1. Alle besluiten voor het gebied Overschie die toezien op het aanwijzen van hondenverbodzones, gebieden waar honden niet behoeven te worden aangelijnd en die toezien op het aanwijzen van gebieden waar het niet verplicht is om de uitwerpselen van een hond op te ruimen, worden ingetrokken.
-
2. De volgende Aanwijzingsbesluiten worden ingetrokken:
- a.
Besluit van 13 december 2013 (aanwijzing wegen en weggedeelten waar het verboden is grote voertuigen te parkeren).
- b.
Besluit van 19 februari 2014 (Aanwijzingsbesluit parkeren voertuigen autobedrijf Schansweg en Hoogenwaardstraat APV 2012).
- c.
Besluit van 24 februari 2009 (Aanwijzingsbesluit parkeerverbod aanhangwagens, caravans, etc. in deelgemeente Overschie).
- d.
Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012.
- a.
Artikel 11 Inwerkingtreding
Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2020.
Artikel 12 Citeertitel
Dit besluit wordt aangehaald als: Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012.
Ondertekening
Aldus vastgesteld in de vergadering van 17 december 2019.
De secretaris,
V.J.M. Roozen
De burgemeester,
A. Aboutaleb
Bijlage 1. Plaatsen waar honden verboden zijn, plaatsen waar honden niet behoeven te worden aangelijnd en plaatsen waar uitwerpselen van een hond niet behoeven te worden opgeruimd als bedoeld in de artikelen 2 en 3 van het Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012
Artikel 1 Verbodszones
Als plaatsen waar het verboden is op een daartoe aangewezen plaats honden, al dan niet aangelijnd, te laten lopen of te laten verblijven worden aangewezen:
Beeningerstraat
De gemeenschappelijke tuin van Woonstad Rotterdam gelegen tussen de achterzijden van de woningen van de Ameidestraat huisnummers 26 tot en met 64 en de Beeningerstraat huisnummers 17 tot en met 55.
Vennipperstraat
Het grasveld dat begrensd wordt door de zuidelijke gevel van de Vennippertoren, de Vennipperstraat, de Weerlanerstraat, de Hoogenwaardstraat en het voetpad dat in het verlengde van de Hoogenwaardstraat naar de oostzijde van de Vennippertoren loopt.
Verlaatstraat
Het grasveld gelegen tussen de Achterdijk, de Noorderlaan, de achtertuinen van de woningen aan de Verlaatstraat en de Zuiderlaan.
Welschen II
De gemeenschappelijke tuinen van Woonstad Rotterdam gelegen:
- -
tussen de achterzijden van de woningen van de Van Adrichemweg huisnummers 2 tot en met en met 40 en de Patijnstraat huisnummers 1 tot en met 39;
- -
tussen de achterzijden van de woningen van de Patijnstraat huisnummers 2 tot en met en met 40 en de Van Noortwijckstraat huisnummers 201 tot en met 239.
Welschen VII
De gemeenschappelijke tuinen van Woonstad Rotterdam die zich bevinden:
- -
tussen de achterzijden van de woningen van de Van Adrichemweg huisnummers 52 tot en met 118 en de Lemkensstraat huisnummers 1 tot en met 173;
- -
tussen de achterzijden van de woningen van de Lemkensstraat huisnummers 2 tot en met 142 en de Van Noortwijckstraat huisnummers 245 tot en met 365;
- -
tussen de achterzijden van de woningen van de Van Noortwijckstraat huisnummers 248 tot en met 378 en de Van Harmelenstraat huisnummers 41 tot en met 171.
SPEEL-/SPORTPLEKKEN:
Adrichemweg, Van
Het grasveld gelegentussen het fietspad Delfshavenseweg en de Van Adrichemweg, het gedeelte tussen de Blijvenburgstraat en de Hoornweg.
Albert Sabinhof
Albinusstraat
Speelplek op de hoek van de Albinusstraat, Wandelaarpad en de watergang.
Bovendijk
Speelplek tegenover huisnummers 64 tot en met 72.
Burgemeester Bosplein
Burgemeester Noletlaan
Speelplekken ter hoogte van huisnummers 27 en 53 tot en met 59.
Burgemeester Wijnaendtslaan
Speelplek op de hoek van Burgemeester Wijnaendtslaan en Van der Saspad, naast woning aan de Burgemeester Wijnaendtslaan 9.
Celciusstraat
Speelplek op de hoek van Celciusstraat tussen huisnummers 10 en 18 en de watergang.
Edward Jennerhof
Eijkmanhof (I)
Speelplek achter huisnummers 13 tot en met 15.
Eijkmanhof (II)
Speelplek tussen woningen met huisnummers 32 tot en met 36 en 49 tot en met 61.
Einthovenpad
Het gedeelte van het Westerdijkpark dat begrensd wordt door het Einthovenpad, de zuidelijke ventweg van de Van der Duijn van Maasdamweg, de bouwweg langs de oostzijde van het Westerdijkpark en de Tinbergenlaan.
Eskampstraat
Speelplek tussen garages Eskampstraat 2 tot en met 12, de Aalkeetstraat en de Rotterdamse Schie.
Goedaerthof
Speelplek op binnenterrein Goedaerthof, achter huisnummer 42.
Harmelenstraat, Van
Speelplek tegenover huisnummers 95 tot en met 117.
Jacques Presserhof
Speelplek voor huisnummers 28 tot en met 44.
Jonas Salkhof
Speelplek ten zuiden van huisnummer 2.
Kedichemstraat
Speelplek tussen Kedichemstraat, Oost-Sidelinge, Piet Cottaarstraat en speeltuinvereniging Levenslust.
Koornwaard
Speelplek naast Koornwaard 17 en 18, achter Schansweg 17 tot en met 25.
Koornwaardstraat
Speelplek aan de Koornwaardstraat, achter Strijpesingel 96 tot en met 102.
Lemkensstraat
Speelplek tussen Lemkensstraat, Vormerpad en van Noortwijckstraat.
Linnaeushof
Speelplek op grasveld tegenover huisnummer 12.
Martinus Dorpiusstraat
Het grasveld dat begrensd wordt door de Pieter van Aschstraat, de Graswinckelstraat, de Martinus Dorpiusstraat en het diagonale voetpad tussen Pieter van Aschstraat 40 en Martinus Dorpiusstraat 5.
Noorderlaan
Speelplek tussen Delflandstraat en Rhijnsburgstraat.
Oranjestraat
Speelplek tegenover Oranjestraat 13 tot en met 21.
Park Zestienhoven (I)
Speelplek tussen Deelenpad en Van Der Duijn van Maasdamweg.
Park Zestienhoven (II)
Speelplek Deelenpad, op het gedeelte tussen het Pilotenpad en het Terletpad.
Park Zestienhoven (III)
Sport-/speelvoorzieningen langs het Pilotenpad.
Park Zestienhoven (IV)
Sport-/speelvoorzieningen langs het Terletpad.
Park Zestienhoven (V)
Speelplek tussen Terletpad, Beekweg en de waterpartij.
Professor Bolklaan
Speelplek ter hoogte van huisnummers 61 tot en met 67.
Saenredamplein
Schipholstraat
Speelplek, ingesloten door Van Der Duijn van Maasdamweg, Schipholstraat en Eeldestraat.
Schipholstraat
Speelplek op de hoek van de Schipholstraat en Ypenburgstraat.
Sidelingepark
Diverse speelplekken, o.a. skatepark, basketbalveld, kabelbaan, speeltoestellen.
Westerdijkpark
Strook met sportvoorzieningen tussen de achterzijde van woningen Jonas Salkhof 2 en Albert Sabinhof 27.
Zestienhovensekade
Speelplek tussen Zestienhovensekade 59 en 65.
Zestienhovensekade/Neel Gijsenstraat
Speelplek ter hoogte van kruising Zestienhovensekade / Neel Gijsenstraat.
Ziedewijstraat
Speelplek tussen Ziedewijstraat en de watergang Strijpesingel, ter hoogte van Ziedewijstraat 36.
Zouwepad
Speelplek ten oosten van Zouwepad 8 en Westerloostraat 7, ten westen van de Rotterdamse Schie.
Artikel 2 Losloopzones
Als wegen of weggedeelten waar een hond niet hoeft te worden aangelijnd, worden aangewezen de wegen en weggedeelten:
Achterdijk en omgeving
- I -
De groenstrook tussen het fietspad Achterdijk en de parallel daaraan gelegen watergang aan de noordzijde (met inbegrip van het voetpad dat zich in deze groenstrook bevindt), op het gedeelte tussen het Deelenpad en de Terletweg;
- II -
De groenstrook tussen het fietspad Achterdijk en de parallel daaraan gelegen watergang aan de noordzijde (met inbegrip van het voetpad dat zich in deze groenstrook bevindt), op het gedeelte tussen de Terletweg en de oostelijke grens van V.T.V. Zestienhoven;
- III -
De groenstrook tussen het fietspad Achterdijk en het voetpad Achterdijk, op het gedeelte de oostelijke grens van V.T.V. Zestienhoven en de kruising met het fietspad tussen de Tinbergenlaan en de Overschiese Kleiweg (ca. 50 meter ten noorden van huisnr. 490);
- IV -
De groenstrook langs de zuidzijde van het Deelenpad, op het gedeelte tussen het fietspad Achterdijk en het voetpad langs de westzijde van volkstuincomplex Blijdorp;
- V -
Het voetpad met de aan weerszijden gelegen groenstroken gelegen langs de westzijde van volkstuincomplex Blijdorp, op het gedeelte tussen het Deelenpad en het toegangspad naar de hoofdingang van volkstuincomplex Blijdorp aan de Zestienhovensekade 555.
Beekweg
Het grasveld gelegen tussen de rijbaan van de Beekweg en de watergang langs de zuidzijde van de Beekweg, op het gedeelte tussen de brug bij Beekweg nr. 39 en het pand Beekweg nr. 183.
Giessenbaan
Het grasveld dat begrensd wordt door de noordzijde van Giessenbaan, de rotonde Burg. de Josselin de Jonglaan-Giessenbaan, de waterpartijen ten zuiden van de Burg. Noletlaan en de Van Adrichemweg, en de Taludweg.
Paadje van 1000-tree
Het grasveld dat begrensd wordt door het fietspad van het Paadje van Duizendtree, de watergang langs de zuidzijde van de Overschiese Kleiweg, en de watergang langs de westzijde van het perceel Overschiese Kleiweg nr. 680, tot aan het punt waar deze watergang aan de zuidzijde onder het HSL-viaduct afbuigt.
Plassengebied
Het gebied van de Overschiese Plassen, dat begrensd wordt door de Parallelstraat Oostzijde, het Sidelingepad, en de watergang die langs de oostzijde van het Katershofpad ligt, vanaf het Sidelingepad tot aan de zuidzijde van de N209.
Artikel 3 Losloopzone zonder opruimplicht
Als wegen en weggedeelten waar het op een openbare plaats niet verplicht is ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van een hond worden verwijderd, worden aangewezen de wegen en weggedeelten:
Achterdijk en omgeving
- I -
De groenstrook tussen het fietspad Achterdijk en de parallel daaraan gelegen watergang aan de noordzijde (met inbegrip van het voetpad dat zich in deze groenstrook bevindt), op het gedeelte tussen het Deelenpad en de Terletweg;
- II -
De groenstrook tussen het fietspad Achterdijk en de parallel daaraan gelegen watergang aan de noordzijde (met inbegrip van het voetpad dat zich in deze groenstrook bevindt), op het gedeelte tussen de Terletweg en de oostelijke grens van V.T.V. Zestienhoven;
- III -
De groenstrook tussen het fietspad Achterdijk en het voetpad Achterdijk, op het gedeelte de oostelijke grens van V.T.V. Zestienhoven en de kruising met het fietspad tussen de Tinbergenlaan en de Overschiese Kleiweg (ca. 50 meter ten noorden van huisnr. 490);
- IV -
De groenstrook langs de zuidzijde van het Deelenpad, op het gedeelte tussen het fietspad Achterdijk en het voetpad langs de westzijde van volkstuincomplex Blijdorp;
- V -
Het voetpad met de aan weerszijden gelegen groenstroken gelegen langs de westzijde van volkstuincomplex Blijdorp, op het gedeelte tussen het Deelenpad en het toegangspad naar de hoofdingang van volkstuincomplex Blijdorp aan de Zestienhovensekade 555.
Giessenbaan
Het grasveld dat begrensd wordt door de noordzijde van Giessenbaan, de rotonde Burg. de Josselin de Jonglaan-Giessenbaan, de waterpartijen ten zuiden van de Burg. Noletlaan en de Van Adrichemweg, en de Taludweg.
Paadje van Duizendtree
Het grasveld dat begrensd wordt door het fietspad van het Paadje van Duizendtree, de watergang langs de zuidzijde van de Overschiese Kleiweg, en de watergang langs de westzijde van het perceel Overschiese Kleiweg nr. 680, tot aan het punt waar deze watergang aan de zuidzijde onder het HSL-viaduct afbuigt.
Plassengebied
Het gebied van de Overschiese Plassen, dat begrensd wordt door de Parallelstraat Oostzijde, het Sidelingepad, en de watergang die langs de oostzijde van het Katershofpad ligt, vanaf het Sidelingepad tot aan de zuidzijde van de N209.
Artikel 4
De in de artikelen 1, 2 en 3 van deze bijlage aangegeven gebieden zijn tevens aangegeven in de kaarten in deze bijlage.
Totaalkaart
Kaart 1: Hondenzones Overschie deelkaart 1
Kaart 2: Hondenzones Overschie deelkaart 2
Kaart 3: Hondenzones Overschie deelkaart 3
Kaart 4: Hondenzones Overschie deelkaart 4
Bijlage 2. Plaatsen waar het verboden is vogels te voeren als bedoeld in artikel 4 van het Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012
Artikel 1 Voerderverbod
Als plaatsen waar het verboden is vogels te voeren zijn aangewezen de volgende wegen en weggedeelten:
- -
Aalkeetstraat;
- -
Abtsweg, het gedeelte tussen Kedichemstraat en de het kruispunt met Ameidestraat/Aalkeetstraat;
- -
Becramming;
- -
Burg. Koningssingel, het gedeelte tussen de Baanweg en de Hoornsingel;
- -
Eskampstraat;
- -
Strijpesingel, het gedeelte ten oosten van de Abtsweg, de groenstrook en het water ter hoogte van huisnummers 82 tot en met 110;
- -
het gehele Blankenburgerpark, de Hoogenwaardstraat (deel tussen Ziedewijstraat en Schansweg) en de Ziedewijstraat (deel tussen Abtsweg en Hoogenwaardstraat);
- -
Van Adrichemweg (de 4 zuidelijke zeven-provinciënflats nl. Hollandt, Zeelandt, Gelderlandt, Vrieslandt);
- -
Zestienhovensepad, bij Rotterdamse Schiebrug.
Artikel 2
De in artikel 1 genoemde plaatsen zijn tevens aangegeven in de kaarten 1 tot en met 4 in deze bijlage:
Kaart 1: plattegrond voederverbod rondom de Zeven-Provinciën-flats
Kaart 2: plattegrond voederverbod rondom de Becramming
Kaart 3: plattegrond voederverbod rondom Strijpesingel
Kaart 4 plattegrond voederverbod Burgemeester Koningssingel
Bijlage 3. Wegen en weggedeelten waar het verboden is drie of meer voertuigen op de weg te parkeren of de weg als werkplaats voor voertuigen te gebruiken als bedoeld in artikel 5 van het Aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012
De wegen of weggedeelten bedoeld in artikel 5 zijn de wegen of weggedeelten gelegen op of binnen de belijning in de hieronder opgenomen kaarten
Bijlage 4. Wegen of weggedeelten waar het verboden is grote voertuigen te parkeren als bedoeld in artikel 8 van het Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012
De wegen of weggedeelten bedoeld in artikel 8 zijn de wegen of weggedeelten gelegen op of binnen het gemarkeerde gebied in de hieronder opgenomen kaart.
Bijlage 5. Wegen en weggedeelten waar het verboden is fietsen of bromfietsen langer dan vier weken onbeheerd te laten staan als bedoeld in artikel 9 van het Algemeen aanwijzingsbesluit gebied Overschie bij de APV Rotterdam 2012
Artikel 1
Wegen en weggedeelten waar het verboden is in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de volksgezondheid fietsen of bromfietsen langer dan vier weken onbeheerd te laten staan:
- -
Abtsweg;
- -
Ameidestraat;
- -
Beeningerstraat;
- -
Burg. Baumannlaan;
- -
Buttervlietstraat;
- -
Cronesteinstraat;
- -
De Lugt ter hoogte van bushalte bij onderdoorgang A13 en West Sidelinge tussen De Lugt en Martinus Dorpiusstraat;
- -
Jan Steenstraat bij supermarkt Dirk;
- -
Lemkensstraat;
- -
Oost-Sidelinge;
- -
Patijnstraat;
- -
Saenredamplein;
- -
Van Adrichemweg;
- -
Van der Duijn van Maasdamweg ter hoogte van sportvelden;
- -
Van Noortwijckstraat;
- -
Zestienhovensekade tussen Parallelstraat en Grote Werfbrug.
Dit gemeenteblad 2019, nummer 208, is uitgegeven op 19 december 2019 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)
(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl