Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR62412
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR62412/1
Regeling vervallen per 18-08-2021
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bloemendaal;gelet op de Verordening 212 Gemeentewet ‘Verordening Financieel beheer Bloemendaal 2009’:besluiten:vast te stellen de volgende “Instructie voor subkassiers van de gemeente Bloemendaal 2010“
Geldend van 18-08-2010 t/m 17-08-2021 met terugwerkende kracht vanaf 18-08-2010
Intitulé
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bloemendaal;gelet op de Verordening 212 Gemeentewet ‘Verordening Financieel beheer Bloemendaal 2009’:besluiten:vast te stellen de volgende “Instructie voor subkassiers van de gemeente Bloemendaal 2010““ Instructie voor subkassiers van de gemeente Bloemendaal 2010“
Artikel 1.
hoofdkassier De door het college van B&W aangewezen houder van de contanten en geldswaardige papieren van de gemeente, is 1e fiatteur;
subkassier De door het college van Burgemeester en Wethouders aangewezen medewerkers die contanten en geldswaardige papieren van de gemeente ontvangen en betalen onder controle van de hoofdkassier;
fiatteur 1e handtekening De hoofdkassier of vervanger die bevoegd is om de betaling/vordering te accorderen;
fiatteur 2e handtekening Beleidsmedewerker A en Beleidsmedewerker B van het team financien die bevoegd is om de betaling/vordering te accorderen;
kwijten Kwijten is het aantoonbaar kwijtschelden van een vordering van de ene partij aan de ander;
Plaats in de organisatie.
Artikel 2.
-
a. De subkassiers en pashouders staan onder toezicht van het hoofd financiën en facilitaire zaken.
-
b. De subkassiers en pashouders staan onder controle van de hoofdkassier.
-
c. De functie/taak van subkassier is onverenigbaar met de taak van 1e of 2e betalingsfiatteur.
-
d. Subkassiers en pashouders worden aangewezen via een aanwijzingsbesluit door de het college van burgemeester en wethouders.
Bewaring en verantwoording contante geldmiddelen.
Artikel 3.
-
a. De subkassier is verplicht de hem/haar uit hoofde van zijn/haar functie toevertrouwde gelden afgescheiden van zijn/haar privé middelen te bewaren.
-
b. De subkassier moet aan het einde van elke werkdag zijn/haar geldswaarden en geldswaardige papieren opbergen op de door burgemeester en wethouder aangewezen plaats.
-
c. De subkassier burgerzaken maakt eenmaal per week de kas op waarvan aantekening wordt gehouden in een kasopnemingsregister. De wekelijkse opname wordt gecontroleerd en geparafeerd door de hoofdkassier.
-
d. Eén keer per maand vind de kasopname plaats in aanwezigheid van de hoofdkassier of diens vervanger. Deze opname wordt vervolgens mede geparafeerd door het hoofd financiën en facilitaire zaken.
-
e. Indien een leges- en/of kasregistermachine aanwezig is worden bij de kasopname de tellingen van de machine schriftelijk geregistreerd.
-
f. De subkassier legt bij de wekelijkse afrekening verantwoording af over kasverschillen en verklaart deze.
-
g. De subkassier is verplicht vermissing van gelden of geldswaardige papieren onmiddellijk te melden aan het hoofd financiën en facilitaire zaken.
-
h. Indien de subkassiers beschikken over een kluis zijn de sleutels van de kluis in het bezit van de dienstdoende subkassier en het hoofd burgerzaken. Zij nemen de sleutels mee naar huis en mogen deze onder geen enkele voorwaarde in het pand achterlaten. De sleutels mogen niet voor anderen toegankelijk zijn.
Handelingen inzake ontvangsten.
Artikel 4.
-
1. De subkassier belast met de inning van leges en andere rechten draagt er zorg voor dat:
-
2.
- a.
dit geschiedt overeenkomstig de voorschriften opgenomen in de verordeningen waarvan leges en rechten worden geheven.
- b.
voor alle in contanten ontvangen bedragen kwijting wordt verleend op een door de beheerder gemeentefinanciën te bepalen wijze.
- c.
van geldswaardige papieren een deugdelijke voorraadadministratie en verantwoording wordt bijgehouden.
- d.
de ontvangen bedragen volgens de door de beheerder gemeentefinanciën gegeven richtlijnen (indien van toepassing) worden geregistreerd.
- e.
het hoofd financiën en facilitaire zaken in kennis wordt gesteld van de bedragen die hij/zij niet heeft kunnen innen.
- a.
Artikel 5.
a.De subkassier moet de ontvangen gelden afdragen aan de hoofdkassier.
De subkassier is verplicht het kasgeld dat naar verwachting binnen een tijdsverloop van vijf werkdagen niet nodig is af te dragen aan de kassier.
Overige bepalingen.
Artikel 6
-
a. De subkassiers verlenen het hoofd financiën en facilitaire zaken en de door hem aangewezen ambtenaren, alsmede andere daartoe bevoegden, zo dikwijls als deze verlangen inzage in kas en boeken.
-
b. Zij verstrekken voorts ten aanzien van de hun opgedragen inning en betaling alle inlichtingen welke hieromtrent door de hiervoor onder a. bedoelde personen worden gevraagd.
Artikel 7.
De subkassiers zijn verplicht alles te doen wat voor een goede uitoefening van hun functie nodig is. Zij kunnen zich niet op onvolledigheid van deze instructie of andere voorschriften beroepen bij het nalaten van datgene wat tot hun taak behoort.
Artikel 8.
Zij gedragen zich overigens, voorzover niet in deze instructie is voorzien, naar de door het hoofd financiën en facilitaire zaken gegeven richtlijnen (indien dit van toepassing is).
Artikel 9.
- a.
De instructie treedt in werking op 18 augustus 2009 en kan worden aangehaald als “Instructie voor subkassiers van de gemeente Bloemendaal 2010”.
- b.
Met ingang van de onder a. van dit artikel genoemde datum vervallen eerdere instructies aan subkassiers.
Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Bloemendaal van 17 augustus 2010.
de burgemeester, de secretaris,
R.Th.M. Nederveen mr. A.Ph. Van der Wees
Gepubliceerd in het Weekblad Kennemerland-Zuid d.d. 26 augustus 2010.
In werking (met terugwerkende kracht): 18 augustus 2010.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl