Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019

Geldend van 05-10-2024 t/m heden

Intitulé

Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Breda, ieder voor zover het zijn bevoegd- heden betreft;

gelet op het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

overwegende, dat:

  • -

    het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester op 14 november 2017 het Algemeen Mandaatbesluit 2017 heeft vastgesteld, waarin het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester bevoegdheden op diverse wettelijke terreinen heeft overgedragen aan functionarissen binnen de gemeente Breda alsmede aan derden;

  • -

    sindsdien door het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester nog afzonderlijke besluiten zijn genomen, waarbij bevoegdheden door het college c.q. de burgemeester zijn overgedragen;

  • -

    er nieuwe wetgeving in werking is getreden en weer andere is ingetrokken, waardoor het huidige mandaatbesluit niet meer in stand kan blijven;

  • -

    ontwikkelingen in de organisatie nopen tot een nieuw mandaatbesluit;

  • -

    gelet op de hierboven staande overwegingen een nieuw besluit met betrekking tot de overdracht van bevoegdheden wenselijk is;

besluiten:

  • I.

    In te trekken het op 14 november 2017 vastgestelde Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017 en de sindsdien op dat gebied genomen besluiten tot mandatering van bevoegdheden.

  • II.

    De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema A te verlenen aan de daarin genoemde functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

    Toelichting

    Het betreft in deze mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluiten, die van toepassing kunnen zijn in de totale Bredase ambtelijke organisatie en die gelden voor directeuren, ieder voor zover het hun organisatorische eenheid betreft, dan wel de gemeentesecretaris.

  • III.

    De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema B te verlenen aan daarin genoemde functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

    Toelichting

    Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluiten, die:

    • -

      niet bij alle organisatorische eenheden voorkomen en die gelden voor de in dat schema genoemde functionarissen;

    • -

      in afwijking van schema A rechtstreeks bij de daarin genoemde functionarissen zijn neergelegd, bijvoorbeeld afdelingshoofden en voor de uitvoering van een taak speciaal aangewezen functionarissen.

  • IV.

    De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema C te verlenen aan de daarin genoemde instanties en functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

    Toelichting

    Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, waarbij bevoegdheden worden overgedragen aan instanties en functies, die niet vallen onder de Bredase ambtelijke organisatie.

  • V.

    De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema D te verlenen aan de daarin genoemde functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

    Toelichting

    Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten inzake de ATEA-Groep. Door de afwijkende rechtspositie van de medewerkers van de ATEA-Groep in verband met de Wet Sociale Werkvoorziening en de CAO-Wsw is een enigszins afwijkende overdracht van bevoegdheden gewenst.

  • VI.

    Ten aanzien van de uitoefening van de onder punten II, III, IV en V van dit besluit bedoelde mandaten, volmachten en machtigingen een aantal hieronder volgende algemene bepalingen vast te stellen.

Artikel 1: Begripsomschrijvingen

In dit besluit wordt een aantal begrippen gehanteerd, waaronder het volgende wordt verstaan:

  • A.

    Ten aanzien van mandaat

    • a.

      mandaat: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (de mandans) een besluit te nemen in de zin van artikel 1:3 Algemene wet bestuursrecht;

    • b.

      mandans: degene die het mandaat verleent;

    • c.

      mandataris: degene die het mandaat ontvangt.

  • B.

    Ten aanzien van volmacht

    • a.

      volmacht: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (de volmachtverlener) te besluiten tot privaat- rechtelijke rechtshandelingen en deze te verrichten;

    • b.

      volmachtverlener: degene die de volmacht verleent;

    • c.

      volmachtontvanger: degene die de volmacht ontvangt.

  • C.

    Ten aanzien van machtiging

    • a.

      machtiging: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (de machtigingverlener) feitelijke handelingen te verrichten;

    • b.

      machtigingverlener: degene die de machtiging verleent;

    • c.

      machtigingverkrijger: degene die de machtiging ontvangt.

  • D.

    Het college: college van burgemeester en wethouders van gemeente Breda.

  • E.

    Burgemeester: de burgemeester van de gemeente Breda.

  • F.

    Gemeentesecretaris: de gemeentesecretaris van de gemeente Breda

  • G.

    Organisatorische eenheden: hiermede worden bedoeld de domeinen/directies:

    • -

      Sociaal Economisch Domein;

    • -

      Ruimtelijk Economisch Domein;

    • -

      Bedrijfsvoering & Dienstverlening;

    • -

      Concernstaf;

    • -

      ATEA-Groep.

  • H.

    Directeuren: de leidinggevenden van de domeinen/directies. Tevens wordt in dit besluit de leidinggevende van de Concernstaf als directeur beschouwd.

    Toelichting

    Deze bepalingen zijn opgenomen om duidelijk te maken, wat onder mandaat, volmacht en machtiging wordt verstaan. Voor het overige zij verwezen naar de toelichting hieronder bij artikel 3.

    Het gebruik van het begrip “college” is geheel in overeenstemming met de benaming in de Gemeentewet. De gemeentesecretaris is tevens leidinggevende van de Concernstaf.

    Voor het mandaatbesluit moet - om misverstanden te voorkomen - duidelijk zijn wat onder een organisatorische eenheid moet worden verstaan en wie voor het mandaatbesluit als directeur wordt beschouwd. Dit is de reden voor opname van deze begripsomschrijvingen.

Artikel 2: Algemeen

  • 1. Het college c.q. de burgemeester kan mandaat, volmacht of machtiging verlenen aan de volgende mandatarissen, volmachtontvangers of machtigingverkrijgers: de gemeentesecretaris, de directeuren of andere gemeentelijke functionarissen of voor de uitvoering van een taak speciaal aangewezen entiteiten of functionarissen (zijnde derden), die niet in een ondergeschikte positie tegenover de mandans, volmachtverlener of machtigingverlener verkeren.

    Toelichting

    Het eerste lid geeft aan, dat in principe aan alle gemeentelijke functionarissen bevoegdheden kunnen worden verleend. Ook aan functionarissen die niet ondergeschikt zijn aan de gemeente als werkgever, kan worden gemanda- teerd, bijvoorbeeld de directeur ANWB voor de afgifte van internationale rijbewijzen.

  • 2. Bij de uitoefening van de bevoegdheden als bedoeld in schema A, schema B, schema C, schema D en schema E wordt het daaromtrent gestelde bij of krachtens wetten, besluiten, verordeningen, regelingen, aanwijzingen en richtlijnen, hoe ook genaamd, van Europese, rijks-, provinciale en gemeentelijke wetgevers of andere bestuursorganen in acht genomen.

    Toelichting

    Het tweede lid spreekt voor zich. De mandataris zal zich bij de uitoefening van de bevoegdheden moeten houden aan bijvoorbeeld het gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsbeleid, de geldende APV of geldend beleid met betrekking tot subsidieverstrekkingen. Ook mag hij natuurlijk niet in strijd handelen met Europese, nationale, provinciale en gemeentelijke wetgeving, waaronder begrepen strijd met regelgeving van andere bestuursorganen zoals bijvoorbeeld hoogheemraadschappen en waterschappen, en de daarbij behorende jurisprudentie.

  • 3. Voor de toepassing van dit mandaatbesluit worden met de functionarissen die ondergeschikt zijn aan de gemeente als werkgever gelijkgesteld uitzendkrachten, gedetacheerden, inhuurkrachten en zzp-ers die contractueel in opdracht van de gemeente Breda werkzaam zijn.

Artikel 3: Verantwoordelijkheid

De bevoegdheden hierboven bedoeld onder de punten II, III, IV en V worden door de functionaris, aan wie mandaat, volmacht of machtiging is verleend uitgeoefend in naam en onder verantwoordelijkheid van het ter zake bevoegde bestuursorgaan.

Toelichting

Mandaat is volgens artikel 10:1 Algemene wet bestuursrecht de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (orgaan van een rechts- persoon die krachtens publiekrecht is ingesteld, of enig ander persoon of college met openbaar gezag bekleed) een besluit te nemen. Dit laatste is volgens artikel 1:3 Algemene wet bestuursrecht een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan inhouden- de een publiekrechtelijke rechtshandeling, gericht dus op rechtsgevolg, bijvoorbeeld het afgeven van vergunningen en ontheffingen op grond van de algemene plaatselijke verordening. Kenmerk van mandaat is dat de bevoegdheid niet overgaat, maar in naam van de mandans wordt uitgeoefend. De mandans blijft dan ook verantwoordelijk voor de uitoefening van de bevoegdheid.

Mandaat is eigenlijk de publiekrechtelijke tegenhanger van de volmacht uit het privaatrecht. Volmacht heeft betrekking op het besluiten tot en het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen, bijvoorbeeld het sluiten van de overeenkomst.

Daarnaast bestaat ook nog machtiging. Hiervan is sprake bij het verrichten van feitelijke handelingen. Dit zijn weer handelingen die geen privaatrechtelijke rechtshandelingen zijn of geen besluiten zijn in de zin van artikel 1:3 Algemene wet bestuursrecht. Feitelijke handelingen zijn bijvoorbeeld het geven van informatie, het vragen van inlichtingen, het uitbrengen van advies of het afsluiten van een straat.

Artikel 10:12 Algemene wet bestuursrecht verklaart de hele afdeling over mandaat van de Algemene wet bestuursrecht van overeenkomstige toepassing op de volmacht en de machtiging.

Artikel 4: Grenzen aan mandaat, volmacht of machtiging

  • 1. Een in mandaat-, volmacht- of machtigingverhouding te nemen besluit dient vooraf aan het college c.q. de burgemeester te worden voorgelegd, indien:

    • a.

      het besluit leidt tot afwijking van of aanvulling op het dan toe gevoerde beleid;

    • b.

      het besluit niet past binnen de daartoe bestemde budgetten;

    • c.

      de betrokken portefeuillehouder of de burgemeester dit kenbaar heeft gemaakt;

    • d.

      bij betrokkenheid van meerdere organisatorische eenheden één van deze organisatorische eenheden over het te nemen besluit een afwijkend of negatief advies heeft uitgebracht;

    • e.

      er persoonlijke betrokkenheid van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger of van diens plaatsvervanger bij het te nemen besluit bestaat;

    • f.

      artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet van toepassing is.

      Toelichting

      Dit artikel geeft de belangrijkste randvoorwaarden aan voor het uitoefenen van de verleende bevoegdheid. De situaties worden beschreven waarin teruggekoppeld moet worden naar het college of de burgemeester.

      Opgemerkt wordt dat in eerdere mandaatbesluiten het criterium stond, dat “voorzienbaar” is, dat het besluit politiek gevoelige en publicitaire consequenties heeft. Dit criterium komt in dit artikel niet terug, omdat jurisprudentie heeft uitgemaakt, dat een dergelijk criterium voor velerlei uitleg vatbaar en onduidelijk is en daarom in strijd is met de Algemene wet bestuursrecht.

      Persoonlijke betrokkenheid als bedoeld onder e doet zich bijvoorbeeld voor als de mandataris een vergunning aanvraagt voor het kappen van een eigen boom. Bovendien is er persoonlijke betrokkenheid, als de mandataris privé bepaalde activiteiten verricht voor een organisatie, instantie of bedrijf dat op een of andere manier banden heeft met de gemeente (bijv. de mandataris adviseert in zijn functie over subsidie op het terrein van welzijn en hij vervult in zijn vrije tijd een bestuursfunctie binnen een welzijnsstichting, die subsidie nodig heeft). Ander voorbeeld is, dat de mandataris privé actie voert tegen sloop van een bepaald pand, terwijl hij in zijn gemeentelijke functie betrokken is bij de besluitvorming over de bestemming van het gebouw. Dit geldt evenzeer voor mandatarissen die in hun vrije tijd zitting hebben in wijk- en dorpsraden en vanuit hun gemeentelijke functie bij besluitvorming daaromtrent betrokken zijn. Ook dan is er sprake van persoonlijke betrokkenheid. Hiervan is eveneens sprake, indien een gezins- of familielid van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger bijvoorbeeld een vergunning aanvraagt.

  • 2. In geval de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger op basis van het bepaalde in het eerste lid een te nemen besluit voorlegt aan het college c.q. de burgemeester, nemen deze bestuursorganen het besluit zelf of geven de condities, waaronder de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger gebruik mag maken van zijn bevoegdheid, zulks onverminderd het bepaalde in het vierde lid.

    Toelichting

    In het tweede lid zijn de gevolgen neergelegd van de situatie, die zich voordoet in het eerste lid. Bijvoorbeeld: de mandans neemt dan zelf het besluit of laat de bevoegdheid aan de mandataris al dan niet onder oplegging van nadere instructies.

  • 3. Ingeval artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet van toepassing is, neemt het college het besluit zelf.

    Toelichting

    In artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet is opgenomen, dat het college de raad vooraf inlichtingen moet verstrekken over de uitoefening van onder andere de bevoegdheden als opgenomen in artikel 160, eerste lid, onder e van de Gemeentewet (besluiten tot en verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen) en onder f (voeren van rechtsgedingen), indien de raad daarom verzoekt of indien de uitoefening van die bevoegdheid ingrijpende gevolgen kan hebben voor de gemeente. Voorts is in dat artikel bepaald, dat in het laatste geval het college geen besluit neemt dan nadat de raad in de gelegenheid is gesteld zijn wensen en bedenkingen ter zake ter kennis van het college te brengen.

    Een en ander laat weinig ruimte om de bevoegdheid over te dragen. Vandaar de inhoud van de redactie van het derde lid.

  • 4. Indien door de mandataris wordt gehandeld in strijd met het bepaalde in het eerste lid van dit artikel, doet dit niets af aan de rechtsgeldigheid van het in mandaat genomen besluit, met uitzondering van het besluit dat is genomen in strijd met het eerste lid, onder e, van dit artikel.

    Toelichting

    Het vierde lid maakt duidelijk, dat in het eerste lid wordt gedoeld op een terugkoppelingsplicht van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger. Deze terugkoppelingsplicht betreft een interne kwestie, die niet naar buiten werkt. Het zegt namelijk niets over de bevoegdheidstoedeling an sich. Daarmee wordt voorkomen, dat het niet voldoen aan de terugkoppelingsverplichting voor vervelende, gerechtelijke procedures kan zorgen. De uitzondering aan het slot van dit lid is vanzelfsprekend.

Artikel 5: Reikwijdte mandaat-, volmacht- of machtigingverstrekking

  • 1. Indien het college c.q. de burgemeester mandaat, volmacht of machtiging verleent ten aanzien van de uitvoering van een bevoegdheid, geschiedt deze verlening in de ruimste zin des woord, onverminderd het bepaalde in het tweede lid van artikel 2. Naast het nemen van besluiten in positieve of negatieve zin wordt hieronder dan ook mede verstaan:

    • -

      het nemen van alle voorbereidingsbesluiten en het verrichten van alle voorbereidingshandelingen;

    • -

      het uitreiken van bewijs van ontvangst aanvragen e.d.;

    • -

      het vaststellen van formulieren voor het indienen van aanvragen e.d;

    • -

      verdagen en/of uitstellen;

    • -

      verzoeken om aanvullende informatie;

    • -

      het voeren van correspondentie, die direct te maken heeft met de opgedragen taken;

    • -

      het stellen van nadere voorwaarden;

    • -

      het toekennen van bedragen in termijnen;

    • -

      het toekennen van voorschotten;

    • -

      het uitvoeren van selectie;

    • -

      het uitvoeren van gunning;

    • -

      het afleggen van verantwoording aan het rijk;

    • -

      het bekend maken van besluiten/beschikkingen, daar waar de verplichting daartoe in de wetgeving is opgenomen;

    • -

      het toezenden van besluiten/beschikkingen aan instanties, daar waar de verplichting daartoe in de wetgeving is opgenomen en alle andere besluiten die genomen moeten worden en alle andere handelingen die moeten worden verricht binnen het kader van de uitvoering van de verleende bevoegdheid.

      Toelichting

      Voor de duidelijkheid is in dit artikel bepaald, dat het verlenen van een bevoegdheid niet alleen betreft het nemen van een besluit, bijvoorbeeld het beslissen op een aanvraag om subsidie of het besluiten tot privaatrechtelijke rechtshandelingen of het verrichten van een feitelijke handelingen, maar dat daaronder ook vallen het treffen van alle voorbereidingen, het voeren van correspondentie en alle andere handelingen die worden verricht in de aanloop tot de totstandkoming van het besluit, de privaatrechtelijke rechtshandeling of de feitelijke handeling en de afhandeling daarvan, bijvoorbeeld het afleggen van verantwoording aan het rijk bij de besteding van overheidsgelden. Voor de duidelijkheid zij opgemerkt, dat hieronder tevens valt het besluit om bijvoorbeeld een vergunning te weigeren, een beschikking niet te nemen of de overeenkomst niet aan te gaan dan wel de informatie niet te verstrekken.

      Uitdrukkelijk zij vermeld, dat onder deze reikwijdte niet valt het beslissen op een bezwaarschrift, dat is ingediend tegen het besluit van de mandataris. In bezwaar treedt de mandans namelijk op als het verwerende bestuursorgaan. Dit laat echter onverlet dat de bevoegdheid om te beslissen op bezwaarschriften afzonderlijk kan worden gemandateerd. Dit mandaat kan echter niet worden verstrekt aan een persoon die de bevoegdheid gemandateerd heeft gekregen om een besluit te nemen waartegen het bezwaarschrift zich richt. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat het beslissen op een beroepschrift niet kan worden gemandateerd.

  • 2. Waar uitvoering van wetten, verordeningen of andere regelingen van rijks-, provinciale en gemeentelijke wetgevers of bestuursorganen wordt verleend aan de mandatarissen wordt daarmee in beginsel ook de bevoegdheid tot het toepassen van bestuursdwang (artikel 125 Gemeentewet, een specifieke regeling of afdeling 5.3 van de Algemene wet bestuursrecht) c.q. het opleggen van een dwangsom (afdeling 5.4 van de Algemene wet bestuursrecht) verleend c.q. het intrekken van een besluit.

    Toelichting

    Voor de duidelijkheid en overzichtelijkheid is expliciet in dit algemene artikel de mogelijkheid van toepassing van bestuursdwang en het opleggen van een dwangsom aan de uitvoering van de verleende bevoegdheid gekoppeld. Degene dus die bevoegd is om bijvoorbeeld een besluit te nemen is in beginsel ook gerechtigd de handhaving van de nakoming daarvan te bewaken. Hieronder valt tevens de intrekking van een besluit en de invordering van de dwangsom.

    De woorden “in beginsel” worden gebruikt om duidelijk te maken, dat de uitvoering van een bepaalde verordening bij een bepaalde door het college aangewezen functionaris kan liggen, terwijl de handhaving weer door een ander geschiedt, zo is bijvoorbeeld het wegslepen van voertuigen bij de politie neergelegd.

  • 3. Waar volmacht is verleend tot het besluiten en verrichten van een privaatrechtelijke rechtshandeling aan een volmachtontvanger wordt daarmee ook de bevoegdheid verleend tot bewaking van uitvoering van die rechtshandeling, waartoe worden gerekend ingebrekestelling, ontbinding, vorderen van nakoming, opzegging van een overeenkomst en alle andere besluiten, die hiermee verband (kunnen) houden.

    Toelichting

    Een dergelijke constructie sluit aan op hetgeen hierboven onder het tweede lid is opgenomen ten aanzien van mandaten. Bovendien wordt hiermee een stukje onzekerheid opgeheven met betrekking tot de reikwijdte van de verleende volmacht

Artikel 6: Ondertekening

  • 1. Daar waar door het college een bevoegdheid is verleend tot het nemen van een besluit, wordt tevens de bevoegdheid tot schriftelijke dan wel digitale / elektronische ondertekening verleend, voor zover dit niet wettelijk is uitgesloten of daarvan elders in deze regeling wordt afgeweken. Onder verlening van deze bevoegdheid is uitdrukkelijke mede begrepen de verlening van de bevoegdheid van de burgemeester ex artikel 171, eerste lid, van de Gemeentewet.

  • 2. Daar waar door de burgemeester een bevoegdheid is verleend tot het nemen van een besluit, wordt tevens de bevoegdheid tot schriftelijke dan wel digitale / elektronische ondertekening verleend, voor zover dit niet wettelijk is uitgesloten of daarvan elders in deze regeling wordt afgeweken. Onder verlening van deze bevoegdheid is uitdrukkelijke mede begrepen de verlening van de bevoegdheid van de burgemeester ex artikel 171, eerste lid, van de Gemeentewet.

    Toelichting

    Het eerste en het tweede lid koppelen de bevoegdheid om een besluit te nemen, het verrichten van een privaatrechtelijke rechtshandeling of een feitelijke handeling te verrichten aan de bevoegdheid om deze te ondertekenen. Dit kan zowel schriftelijk als digitaal / elektronisch. Let wel, dat bij digitale / elektronische ondertekeningen de wettelijke vereisten voor rechtsgeldigheid moeten worden nageleefd.

  • 3. In de ondertekening dient tot uitdrukking te worden gebracht, dat het besluit is genomen krachtens mandaat, vol- macht of machtiging. Hierbij wordt de volgende formulering aangehouden: burgemeester en wethouders van Breda c.q. de burgemeester van Breda, namens dezen c.q. namens deze, vervolgens de handtekening met daaronder de naam van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger en tenslotte de functie.

    Toelichting

    Voorbeeld:

    Burgemeester en wethouders van Breda,

    Namens dezen,

    (Handtekening)

    Naam functionaris

    Functie functionaris

  • 4. Indien een besluit wordt genomen in ondermandaat, wordt bij ondertekening de volgende formulering aangehouden: burgemeester en wethouders van Breda c.q. de burgemeester van Breda, namens dezen c.q. namens deze, vervolgens de handtekening met daaronder de naam van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger en tenslotte de functie.

    Toelichting

    Voorbeeld:

    Burgemeester en wethouders van Breda,

    Namens dezen,

    In ondermandaat of i.o.

    (Handtekening)

    Naam functionaris

    Functie functionaris

  • 5. Indien een besluit wordt genomen door de plaatsvervanger of waarnemer van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger, wordt bij ondertekening de volgende formulering aangehouden: burgemeester en wethouders van Breda c.q. de burgemeester van Breda, namens dezen c.q. namens deze, vervolgens de woorden “bij afwezig- heid” of de letters “b.a.” met daaronder de naam van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger en tenslotte de functie.

    Toelichting

    Voorbeeld:

    Burgemeester en wethouders van Breda,

    Namens dezen

    Bij afwezigheid of b.a.

    (Handtekening)

    Naam functionaris

    Functie functionaris

Artikel 7: Terinzagelegging en bekendmaking

  • 1. Daar waar door het college c.q. de burgemeester een bevoegdheid is verleend, wordt tevens de bevoegdheid tot bekendmaking hiervan verleend.

    Toelichting

    De burger moet kunnen nagaan of de mandataris, volmachtontvanger of de machtigingverkrijger wel bevoegd is om namens de mandans, volmacht- of machtigingverlener op te treden. Alle schriftelijke besluiten moeten dan ook bekend worden gemaakt op de wijze die de Algemene wet bestuursrecht voorschrijft, anders kunnen ze niet in werking treden. In de Verordening elektronische bekendmaking Breda is bepaald, dat alle besluiten van algemene strekking in het elektronisch gemeenteblad bekend gemaakt moeten worden.

    Het eerste lid koppelt de bevoegdheid om een besluit te nemen, een privaatrechtelijke rechtshandeling te verrichten of een feitelijke handeling te verrichten aan de bevoegdheid om deze bekend te maken.

  • 2. Mandaat-, volmacht- of machtigingbesluiten worden op grond van de Verordening elektronische bekendmaking Breda bekend gemaakt in het elektronisch gemeenteblad.

Artikel 8: Afwezigheid mandatarissen, volmachtontvangers of machtigingverkrijgers

  • 1. Ingeval van afwezigheid van de mandatarissen, volmachtontvangers of machtigingverkrijgers worden de verleende bevoegdheden uitgeoefend door een collega-teamleider, collega-afdelingshoofd of collega-directeur.

  • 2. Indien een bevoegdheid is uitgeoefend door collega-directeur, collega-afdelingshoofd of collega-teamleider, geschiedt de ondertekening op de wijze als bepaald in artikel 6, vierde lid.

    Toelichting

    Het kan natuurlijk wel eens voorkomen, dat een mandataris enz. afwezig is en er geen plaatsvervanger is aangewezen. In principe wordt dan gewacht met de besluitvorming tot het moment waarop de mandataris weer aanwezig is. Indien besluitvorming echter geen uitstel duldt, dient er wel een regeling te zijn getroffen wie dan de bevoegdheid zal uitvoeren. Deze regeling, die in principe uitgaat van horizontale vervanging of waarneming, is in dit artikel neergelegd. Opgemerkt wordt wel, dat de directeur de aan hem of haar ingevolge schema A verleende bevoegdheden lager in de organisatie kan weg leggen, m.a.w. daar ook een vervangingsregeling aan kan koppelen (“als die er niet is, dan die”).

Artikel 9: Ondermandaat, het doorgeven van volmacht of machtiging

  • 1. Ondermandaat en het doorgeven van volmacht of machtiging zijn toegestaan, behalve bij de verlening van mandaat en het verstrekken van volmacht of machtiging als opgenomen in schema B. Op het ondermandaat, de doorgegeven volmacht of doorgegeven machtiging zijn alle bepalingen van overeenkomstige toepassing.

    Toelichting

    De specifieke deskundigheid voor de te nemen besluiten, voor de te verrichten privaatrechtelijke rechtshandelingen en feitelijke handelingen ligt vaak laag in de organisatie, bijvoorbeeld op afdelingshoofdenniveau of bij speciaal met de uitvoering van een taak belaste ambtenaren. Dit laatste wordt ook in schema B tot uitdrukking gebracht. De bevoegdheden in dit schema kunnen niet worden doorgegeven, omdat deze reeds op een zo laag mogelijk niveau zijn gelegd.

    Anders ligt het bij de uitoefening van de bevoegdheden in schema A. Het betreft in deze bevoegdheden die te maken hebben met uitvoering van taken waarmee elke organisatorische eenheid van doen kan hebben. Het is ondoenlijk om voor elke dienst na te gaan waar het specialisme zit bij de uitvoering van die bevoegdheden. Dat zal voor elke organisatorische eenheid anders zijn. Gekozen is daarom voor de structuur om al deze bevoegdheden neer te leggen bij de directeuren die binnen hun organisatorische eenheid deze bevoegdheden kunnen doorgeven. De directeuren als oorspronkelijke mandataris blijven daarbij verantwoordelijk voor de uitoefening van die bevoegdheden.

    Ook de bevoegdheden opgenomen in schema C en schema D mogen worden doorgegeven. Ook in dat geval blijft de oorspronkelijke mandataris verantwoordelijk voor de uitoefening van die bevoegdheden.

  • 2. Ondermandatering en het doorgeven van volmacht of machtiging geschieden bij schriftelijk besluit door de oorspronkelijke mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger. De oorspronkelijke mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van de ondergemandateerde of doorgegeven bevoegdheden. Deze ondergemandateerde of doorgegeven bevoegdheden worden onder verantwoordelijkheid van de directeur van de betreffende organisatorische eenheid in een register opgenomen.Toelichting Voor de overzichtelijkheid geschiedt ondermandatering e.d. bij schriftelijk besluit. Daarnaast dient onder verantwoor- delijkheid van de oorspronkelijke mandataris centraal een register te worden bijgehouden, waarin alle doorgegeven bevoegdheden zijn neergelegd en bij welke functionaris.

  • 3. Bij ondermandaat, doorgegeven volmacht of doorgegeven machtiging geschiedt de ondertekening op de wijze als bepaald in artikel 6, derde lid.

Artikel 10: Aanhaling en inwerkingtreding

  • 1. Dit besluit wordt aangehaald als het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”.

  • 2. Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Ondertekening

Aldus besloten in de collegevergadering van

c.q. door de burgemeester op

Burgemeester en wethouders van Breda,

De burgemeester,

Dr. P.F.G. Depla

De gemeentesecretaris,

C. Vermeer

De burgemeester van Breda,

Dr. P.F.G. Depla

Bijlage 1 SCHEMA A

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”

Toelichting schema A   

Het betreft in deze mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, die binnen of voor de gehele Bredase ambtelijke organisatie kunnen gelden. De mandatarissen in dit schema zijn:

  • a.

    de gemeentesecretaris; of

  • b.

    alle directeuren, ieder voor zover het zijn of haar organisatorische eenheid betreft; onder directeur wordt in dit mandaatbesluit verstaan: de leidinggevenden van de domeinen/directies.  

De gemeentesecretaris c.q. de directeur kan de aan hem in dit schema A overgedragen bevoegdheid lager in de organisatie wegleggen. In beginsel lenen alle bevoegdheden zich hiervoor. Er is voor gekozen om de klachtenbehandeling en het afhandelen van Wob-verzoeken niet lager in de organisatie te beleggen.

Voor zover van belang zijn de algemene bepalingen uit het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019 onverkort op onderstaande bepalingen van toepassing.

Artikel 1: Procesvertegenwoordiging / vertegenwoordiging buiten rechte   

  • 1.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanspannen van en het voeren van verweer in administratiefrechtelijke, strafrechtelijke en civielrechtelijke procedu- res. 

  • 2.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het instellen van gerechtelijke middelen, waaronder begrepen verhaals- en incassoprocedures. 

  • 3.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het verrichten van alle proceshandelingen, die het belang van de gemeente dienen. 

  • 4.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn toebedeelde organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend om bij geschillen te besluiten tot het volgen, uitvoeren en bewaken van een mediationtraject.

  • 5.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van die schades op de veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures.

Toelichting 

In dit artikel wordt het voeren van procedures opgedragen, voor zover de gemeente of een gemeentelijk orgaan in een geding is opgeroepen. Met deze taak hebben alle gemeentelijke organisatorische eenheden te maken.

Het betreft in dit artikel de vertegenwoordigingsbevoegdheid in ruime zin zoals het (besluiten tot) het voeren van verweer, instellen van gerechtelijke middelen, verzoeken om uitstel, versnelde behandeling, de vertegenwoordiging ter zitting, het voeren van het woord ter zitting, incidenteel appèl, maar ook zaken als schikken en treffen van dadingen.

Het instellen van gerechtelijke middelen en het aanspannen van administratiefrechtelijke en civielrechtelijke procedu- res is eveneens gemandateerd. Tevens mag worden beslist of een “mediation-traject” in gang zal worden gezet.

Artikel 2: Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Bredase Uitwerkingsovereenkomst (Car/Buwo)   

Aan de gemeentesecretaris wordt de bevoegdheid verleend tot het uitvoeren van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en de Bredase Uitwerkingsovereenkomst (Car/Buwo) met uitzondering van:

  • A.

    Het vaststellen van (beleids)regels met daarop weer de volgende uitzondering:

    • -

      artikel 1:4:1 Car/Buwo: vaststellen van bijzondere voorschriften voor het functioneren van de dienst.

  • B.

    Het nemen van besluiten ten aanzien van artikel 1:3 Car/Buwo (uitsluiting Car/Buwo voor groepen van ambtenaren);

  • C.

    Uitvoeringsmandaten aan het ABP, APG en Loyalis (hoofdstukken 5a, 10a, 10d en 11a van de Car/Buwo);

  • D.

    Het nemen van rechtspositionele besluiten, die op de gemeentesecretaris zelf betrekking hebben.

Artikel 3: Arbeidsomstandighedenwet

  • 1.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a, van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Artikel 4: Klachtenverordening Breda 2013

  • 1.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het niet in behandeling nemen of het afhandelen van klachten, die tegen het functioneren van zijn organisatorische eenheid worden ingediend met die uitzonderingen, dat de ontvangstbevestiging kan geschieden door een door een directeur aangewezen functionaris binnen zijn directie en het horen van de klager en/of betrokken functionaris geschiedt door het afdelingshoofd.

  • 2.

    Aan de gemeentesecretaris wordt verleend de bevoegdheid tot het niet in behandeling nemen of het afhandelen van klachten, die tegen het functioneren van een directeur van een organisatorische eenheid worden ingediend. Het horen van de klager en/of betrokken directeur geschiedt door de gemeentesecretaris.

  • 3.

    Indien het een klacht betreft die de gemeentesecretaris betreft, wordt de bevoegdheid als bedoeld in het tweede van dit artikel verleend aan de burgemeester, behalve indien het college een andere functionaris daarvoor heeft aangewezen.

Toelichting

Het kan natuurlijk voorkomen, dat de klacht gaat over de gemeentesecretaris. In dat geval neemt de burgemeester de taken van afhandelen, horen enz. over. In een specifieke situatie zou het college ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld de directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening bevoegd te maken.

Artikel 5: Erfstellingen, legaten en schenkingen

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvaarden van aan de gemeente gedane schenkingen of - in geval een gemeente als erfgenaam is aangewezen - tot het beneficiair aanvaarden van erfenissen en/of legaten.

Artikel 6: Huisvrede- en lokaalvredebreuk

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het vorderen van verwijdering uit gemeentelijke gebouwen en die opstallen, die bij de gemeente in beheer zijn, een en ander als bedoeld in de artikelen 138 en 139 van het Wetboek van Strafrecht, alsmede het uitvaardigen van een toegangsverbod daartoe. Deze bevoegdheid wordt eveneens verleend aan de beheerder van die gebouwen en opstallen.

Toelichting

Opname van dit artikel vloeit voort uit de praktijk. Het komt voor dat agressieve personen moeten worden verwijderd of hen de toegang moet worden ontzegd. Soms gaat het om gebouwen en opstallen verspreid over de stad. Het gaat hierbij niet om plaatsen zoals het Stadserf en het Valkenberg. Aangezien de gebouwen en opstallen over diverse locaties in de stad verspreid zijn en de directeuren derhalve niet altijd ter plaatse zijn, is de bevoegdheid eveneens toegekend aan de beheerder. Onder beheerder van een gebouw of opstal wordt verstaan de functionaris die uit zijn of haar hoofde zeggenschap heeft over het gebouw en dit als het ware bestuurt. Men kan van deze bepaling ook gebruik maken bij bedreigingen.

Artikel 7: Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie

  • 1.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen.

Toelichting

Verzoeken met betrekking tot de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie worden bij de gehele gemeente ingediend. In dit artikel worden de directeuren gemandateerd om besluiten met betrekking tot deze regelgeving te nemen.

  • 2.

    Aan de gemeentesecretaris wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, de Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen, voor zover het de organisatorische eenheid overstijgende aangelegenheden betreft.

Toelichting

Het kan natuurlijk voorkomen, dat een verzoek wordt ingediend, dat niet slechts betrekking heeft op een bepaalde directie als bedoeld in het eerste lid van dit artikel, maar dat meerdere directies daar bij zijn betrokken. In die gevallen zal de gemeentesecretaris een besluit nemen.

Artikel 8: Algemene verordening gegevensbescherming

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming onder de voorwaarde dat de directeur zijn bevoegdheid uitoefent na advies te hebben ingewonnen bij de Functionaris Gegevensbescherming.

Toelichting

Verzoeken met betrekking tot de Algemene verordening gegevensbescherming worden bij vrijwel de gehele gemeente ingediend. In dit artikel worden de directeuren gemandateerd om besluiten met betrekking tot deze regelgeving te nemen.

Artikel 9: Algemene subsidieverordening Breda 2017 en nadere regels

  • 1.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Algemene subsidieverordening Breda 2017:

    • a.

      Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikelen 1:3, 3:1, lid 6, 3:2, 4:1, 6:2, 7:1, lid 3, 7:3, lid 3 en 7:5);

    • b.

      Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikel 3:2, lid 2);

    • c.

      Het geven van toestemming (artikel 6:2, lid 6 en artikel 8:1, lid 1);

    • d.

      Het in gebruik stellen van een accountantsprotocol (artikel 7:4, lid 3);

    • e.

      Het aanwijzen van categorieën (artikel 7:5, lid 2);

    • f.

      Het voorschrijven van een standaardberekeningswijze (artikel 8:2, lid 1);

    • g.

      Het bepalen van definities (artikel 8:2, lid 2);

    • h.

      Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 8:3).

Toelichting

De gehele gemeente krijgt in meer of mindere mate te maken met verzoeken om subsidie op basis van de Algemene subsidieverordening Breda 2017. Het is efficiënt om deze besluitvorming te mandateren.

  • 2.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017:

    • -

      Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikel definities, 7:2, 7:5, leden 4 en 8, 7:6, leden 1 en 4);

    • -

      Het vragen van advies (artikel 1:4, lid 3);

    • -

      Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 20:1);

    • -

      Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikelen 2:5, lid 2, 2:10, lid 2, 2:14, lid 2, 3:3, lid 2, 4:6, lid 1, 5:5, 5a:7, lid 2, 6:4, 7:7, 8:13, lid 1, 10:7, 11:5, lid 2, 12:5, lid 1).

Toelichting

Het hierboven onder het eerste lid van dit artikel gestelde geldt eveneens voor de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017

  • 3.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot nemen van besluiten op verzoeken om subsidies op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2011

Toelichting

Vanwege de overgang van de oude verordening naar de nieuwe kan het mandaat voor de oude nu nog niet geheel vervallen en dient dit nog even te blijven voortbestaan.

Artikel 10: Inkoop- en aanbestedingsbeleid

  • 1.

    Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van de volgende privaatrechtelijke rechtshandelingen:

    • a.

      leveringen en diensten, waarbij de waarde van de opdracht een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat;

    • b.

      het opdracht geven tot het uitvoeren van werken, waarbij de waarde van het werk een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat, een en ander en voor zover in schema B de bevoegdheid niet bij een daarin genoemde functionaris is gelegd.

Toelichting

Wederom een bevoegdheid die dwars door de gemeentelijke organisatie loopt. Met deze bepaling wordt gewaarborgd, dat bijvoorbeeld niet elke aankoop ter beslissing aan het college moet worden voorgelegd. Het zou de effectiviteit en de slagvaardigheid van de gemeentelijke organisatie niet ten goede komen, wanneer dat wel zou moeten.

Er is wel een bepaalde grens gesteld aan de daarmee gemoeide bedragen. Deze mogen een bedrag van

€ 1.000.000,-- niet te boven gaan. Het gehele aanbestedingstraject ligt binnen deze volmachtverstrekking opgesloten, dus de in dit artikel genoemde functionarissen zijn bevoegd om een eventuele publicatie te ontwerpen, selectiecriteria op te stellen, de selectie uit te voeren, te gunnen, de overeenkomst aan te gaan en af te sluiten en alle andere besluiten te nemen die gedurende een aanbesteding moeten worden genomen.

Wellicht ten overvloede zij vermeld, dat op basis van artikel 9, eerste lid, van het Algemeen Gedeelte dat bij dit mandaatbesluit hoort, de directeur deze bevoegdheid - met voorbijgaan van afdelingshoofden - rechtstreeks bij projectmanagers, projectleiders enz. kan wegleggen, wel blijvend binnen de grenzen die in onderhavig artikel zijn opgenomen.

  • 2.

    De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van het vigerende inkoop- en aanbestedingsbeleid en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaar- den en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting, dat wil zeggen dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de post onvoorzien of een stelpost of een reserve of een voorziening.

Toelichting

Vanzelfsprekend dient er wel geld te zijn en moeten de gemeentelijke richtlijnen en contracten op het gebied van inkoop- en aanbesteding in acht worden genomen. In het tweede lid wordt dit zeker gesteld.

  • 3.

    Daar waar in schema B, C of D ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C of D.

Artikel 11: Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen

  • 1.

    Onverminderd het bepaalde in artikel 10 wordt aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van alle privaatrechtelijke rechtshandelingen. Voor zover daarbij gemeentelijke middelen worden aangewend, dienen die een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven te gaan.

Toelichting

Ook de uitoefening van deze taken speelt gemeentebreed. Dit lid is opgenomen om bij de overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, zoals bijvoorbeeld huur/verhuur en erfpacht, binnen een bepaalde marge (niet hoger dan een bedrag van € 1.000.000,--) een zekere slagvaardigheid binnen het gemeentelijk functioneren te garanderen. Indien het om periodieke betalingen gaat, wordt de waarde berekend aan de hand van de looptijd. Indien deze looptijd onbepaald is, wordt uitgegaan van 48 maanden. Vanzelfsprekend vallen onder deze volmacht ook privaatrechtelijke rechtshandelingen, waarbij geen gemeentelijke middelen worden aangewend zoals bij bruikleen- of schenkingsovereenkomsten.

Wellicht ten overvloede zij vermeld, dat op basis van artikel 9, eerste lid, van het Algemeen Gedeelte dat bij dit mandaatbesluit hoort, de directeur deze bevoegdheid - met voorbijgaan van afdelingshoofden - rechtstreeks bij projectmanagers, projectleiders enz. kan wegleggen, wel blijvend binnen de grenzen die in onderhavig artikel zijn opgenomen.

  • 2.

    De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van de relevante gemeentelijke beleidskaders en beleidsplannen en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting.

Toelichting

Vanzelfsprekend dient er wel geld te zijn en moeten gemeentelijk beleid en richtlijnen in acht worden genomen. In het tweede lid wordt dit zeker gesteld.

  • 3.

    Daar waar in schema B, C, D en E ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C, D of E.

Artikel 12: Aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d.

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d. voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

Toelichting

Op diverse plaatsen binnen de gemeentelijke organisatie kan het voor de normale gemeentelijke taakuitoefening noodzakelijk zijn, dat er vergunningen e.d. moeten worden aangevraagd, bijvoorbeeld het aanvragen van een kapvergunning bij de uitvoering van een project of het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de bouw van een gemeentelijk pand. Uit praktische overwegingen wordt de bevoegdheid tot het aanvragen hiervan verleend aan de in dit artikel genoemde functionarissen.

Artikel 13: Aanvragen van subsidies

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van subsidies voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

Toelichting

Op diverse plaatsen in de gemeentelijke organisatie wordt gewerkt met subsidiestromen, bijvoorbeeld op basis van Europese of rijksregelgeving. Uit praktische overwegingen wordt de bevoegdheid om de aanvraag in te dienen bij de in dit artikel genoemde functionarissen gelegd. Een en ander dient vanzelfsprekend wel te passen binnen het gemeentelijk beleid.

Artikel 14: Aanwijzen toezichthouders en opsporingsambtenaren

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanwijzen (en intrekken van die aanwijzing) van ambtenaren als opsporingsambtenaar en als ambtenaar voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van de bij of krachtens wetgeving gegeven voorschriften.

Toelichting

In diverse wetten en verordeningen zijn bepalingen opgenomen, waarin is geregeld, dat personen kunnen worden aangewezen als opsporingsambtenaar en als toezichthouder op de naleving van voorschriften. In schema C zijn daar al verschillende mandaten over opgenomen. Voor die gevallen waarin het niet specifiek is geregeld kan altijd op onderhavig artikel 14 worden teruggevallen.

Bijlage 2 SCHEMA B

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”

Toelichting

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, die niet bij alle domeinen/directies voorkomen en die gelden voor de in dit schema genoemde functionarissen.

Opsomming per domein/directie, dus:

  • -

    Bedrijfsvoering & Dienstverlening;

  • -

    Ruimtelijk Economisch Domein

  • -

    Sociaal Economisch Domein;

  • -

    Concernstaf.

 De mandaten inzake de ATEA-Groep zijn voorlopig nog ondergebracht in Schema D.  

    

Bedrijfsvoering & Dienstverlening

 

Afdeling Informatie & Communicatie

 

Afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken

 

Afdeling Organisatie

 

Afdeling Servicecentrum

 

Afdeling Publieksservice

 
 
 

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

 

Afdeling Informatie & Communicatie

 
 
 
 
 
 

Team Data Services Ruimte & Gebouwen (DRG) en Team Data Services WOZ

 
 
 
 

Wet basisregistratie adressen en gebouwen

 
 
 
 

Het opstellen van de “ambtelijke verklaringen”

B&W

Informatiebeheerders C, D, E en F van de afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services R & G en Team Data Services WOZ

Medewerkers RTH C en D van de afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services WOZ

 
 

Het toetsen van (overige) brondocumenten aan de vereisten voor inschrijving

Idem

Idem

 
 

Het uitgeven van inschrijfnummer en identificatienummers

Idem

Idem

 
 

Het inschrijven van de brondocumenten in de basisregistratie

Idem

Idem

 
 

Het verzorgen van een zodanige opzet van de basisregistratie, dat de inhoud daarvan duurzaam kan worden bewaard en te allen tijde binnen een redelijke termijn raadpleegbaar en beschikbaar is

Idem

Idem

 
 

Het zorg dragen voor een goede beschikbaarheid, werking en beveiliging van de basisregistratie

Idem

Idem

 
 

Het op basis van de brondocumenten opnemen van gegevens in de basisregistratie overeenkomstig de voorschriften

Idem

Idem

 
 

Het ontvangen, doorgeleiden en afhandelen van meldingen en verzoeken inclusief de verwerking daarvan

Idem

Idem

 
 

Het onderhouden dan wel doen onderhouden van het berichtenverkeer met de Landelijke Voorziening basisregistraties adressen en gebouwen

Idem

Idem

 
 

Het op verzoek aan een ieder verlenen van inzage in de basisregistratie, alsmede het aan eenieder verstrekken van de in de basisregistratie opgenomen gegevens

Idem

Idem

 
 

Het eenmaal per jaar controleren van de inrichting en werking van de basisregistratie alsmede de verwerking van gegevens in de basisregistratie, en het zenden van een afschrift van de controle resultaten aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Idem

Idem

 
 

Het bevorderen van de nakoming van de gemeentelijke verplichtingen, met inbegrip van de inrichting van de processen, de conformiteit van het gebruikte informatiesysteem en de beveiligingsmaatregelen alsmede het rapporteren over die nakoming daarvan aan burgemeester en wethouders

Idem

Idem

 
 

Het vaststellen dan wel intrekken van (langdurige) standplaatsen met uitzondering van die kavels die bestemd zijn voor het plaatsen van een woonwagen als gedefinieerd in artikel 1 van de Woningwet.

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Verordening naamgeving en nummering

(adressen) 2011

 
 
 
 

Het toekennen, wijzigen en intrekken van nummeraanduidingen

B&W

Informatiebeheerders C, D en E van de Afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services R & G

Medewerkers RTH C en D van de Afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services WOZ

 
 

Het administratief wijzigen van het beloop van een eerder vastgestelde openbare ruimtenaam

Idem

Medewerkers RTH C en D van de Afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services WOZ

 
 
 
 
 
 
 

Wet basisregistratie grootschalige topografie

 
 
 
 

Het zorgdragen voor het bijhouden van de geografische gegevens in de BGT door levering aan het Kadaster van de gegevens bedoeld in de artikelen 7, tweede en derde lid, en artikel 8 van de Wet BGT (artikel 11 Wet BGT)

Idem

Informatiebeheerders D

en E van de Afdeling

Informatie &

Communicatie, Team

Dataservices Ruimte &

Gebouwen

 
 

Het zorgdragen voor afstemming met andere in de Wet BGT genoemde bronhouders over de begrenzing en de onderlinge aansluiting van de geografische objecten, voor zover dat nodig is om overlap van die objecten te voorkomen en om een landsdekkend topografisch bestand te waarborgen (artikel 12 Wet BGT)

Idem

Idem

 
 

Het voldoen aan de kwaliteitseisen, gesteld in de catalogus als bedoeld in artikel 4 van de Wet BGT, bij het leveren van een geografisch gegeven als bedoeld in artikel 11 van de Wet BGT (artikel 13 Wet BGT)

Idem

Idem

 
 

Het zorgdragen dat een in de BGT weergegeven geografisch object in overeenstemming is met de fysieke werkelijkheid, binnen de regels ten aanzien van de actualiteit die daarover in de catalogus als bedoeld in artikel 4 Wet BGT worden gesteld (artikel 14 Wet BGT)

Idem

Idem

 
 

Het na ontvangst van een melding als bedoeld in artikel 25, lid 1 Wet BGT in onderzoek zetten van een geografisch object waarop de melding betrekking heeft, het betreffende authentieke gegeven onderzoeken en zo spoedig mogelijk beslissen over de wijziging dan wel opneming van dat gegeven en het na opneming van het authentiek gegeven onverwijld leveren hiervan en het bericht dat het geografisch object waarop het authentiek gegeven betrekking heeft niet langer in onderzoek is aan het Kadaster (artikel 27 en 28 Wet BGT)

Idem

Idem

 
 

Het jaarlijks verrichten van een onderzoek naar de uitvoering van de krachtens de Wet BGT geldende verplichtingen en het zenden van van een afschrift van de resultaten van dit onderzoek aan de van Infrastructuur en Milieu (artikel 30 Wet BGT)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken

 
 
 
 
 
 

Team Juridische Zaken (JZ)

 

Aansprakelijkheidsstellingen

 
 
 
 

Het in behandeling nemen en afhandelen van w.a.-schadezaken beneden het eigen risico

B&W

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 

Het in behandeling nemen en afhandelen van w.a.-schadezaken waarvan op basis van een met Melior Verzekeringen afgesloten servicemodule advies wordt ingewonnen bij Melior Verzekeringen

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Stadserf

 
 
 
 

Het nemen van die besluiten die nodig zijn ter oplossing van de parkeerproblematiek en te aan- zien van het recht van uitweg op het terrein Stadserf te Breda

Burgemeester / B&W

Directeur Bedrijfsvoering

& Dienstverlening

 
 

Het vaststellen van beleid waarin zowel het parkeerbeleid als de verstrekking van toegangs- passen met betrekking tot het Stadserf te Breda worden geregeld

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 
 

Het verlangen van een schriftelijke machtiging van een gemachtigde (artikel 2:1, lid 2)

Burgemeester / B&W

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

(Beleids) adviseur B

Administratief medewerker D

 
 

Het weigeren van bijstand of vertegenwoordiging door een persoon tegen wie ernstige bezwaren bestaan (artikel 2:2)

Idem

Idem

 
 

Het doorsturen van geschriften tot behandeling waarvan kennelijk een ander bestuursorgaan bevoegd is (artikel 2:3, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het terugsturen aan de afzender van geschriften die niet voor hem bestemd zijn en die ook niet worden doorgezonden (artikel 2:3, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het vaststellen van de verschuldigdheid en hoogte van de dwangsom (artikel 4:18)

Idem

Idem

 
 

Het terugvorderen van onverschuldigd betaalde dwangsommen (artikel 4:20)

Idem

Idem

 
 

Het bevestigen van de ontvangst van een bezwaarschrift (artikel 6:14, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan het bevoegde orgaan (artikel 6:15, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het zenden van de op de zaak betrekking hebbende stukken aan in ieder geval de gemachtigde (artikel 6:17)

Idem

Idem

 
 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij beroep tegen het niet tijdig beslissen aanhangig is bij het nemen van een besluit op de aanvraag (artikel 6:20, lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij het beroep aanhangig is bij intrekking of wijziging van het bestreden besluit (artikel 7:1a, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het instemmen met of het afwijzen van een verzoek om rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter (artikel 7:1a, lid 4)

Idem

Idem

 
 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan de bevoegde rechter, indien ingestemd wordt met het verzoek om rechtstreeks beroep (artikel 7:1a, lid 5 en lid 6)

Idem

Idem

 
 

Het in de gelegenheid stellen van belanghebbenden te worden gehoord voordat een bestuursorgaan op het bezwaar beslist (artikel 7:2, lid 1)

Burgemeester / B&W

Beleidsadviseur,

Adviseur RTH,

Medewerker RTH,

Administratief medewerker

 
 

Het op de hoogte brengen van de indiener van het bezwaarschriften de belanghebbenden,die bij de voorbereiding van het besluit hun zienswijze naar voren hebben gebracht (artikel 7:2, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het ter inzage leggen van het bezwaarschrift en alle verder op de zaak betrekking hebbende stukken voorafgaand aan het horen (artikel 7:4, lid 2, lid 3, lid 5 en lid 6)

Idem

Idem

 
 

Het mededelen van feiten of omstandighedenaan belanghebbenden die na het horen bekend worden en die voor de te nemen beslissing van aanmerkelijk beland kunnen zijn en het in de gelegenheid stellen van belanghebbenden daarover te worden gehoord (artikel 7:9)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 1) voor zover er sprake is van:

  • 1.

    een (kennelijk) niet-ontvankelijk bezwaar;

  • 2.

    een bezwaar dat in lijn met het advies van de Adviescommissie bezwaarschriften of van de ambtelijk hoorder, niet leidt tot herroeping van het primaire besluit.

Dit onder de voorwaarde dat het primaire besluit in mandaat is genomen.

Burgemeester/B&W

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 

Het opschorten van de termijn voor het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 2)

Idem

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

(Beleids) adviseur B

Administratief medewerker D

 
 

Het verdagen van de beslissing op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het verder uitstellen van een beslissing op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 4)

Idem

Idem

 
 

Een en ander voor zover het betreft bezwaarschriften die worden behandeld volgens de Verordening behandeling bezwaarschriften Breda 2024.

 
 
 
 
 

Jeugdwet, Zorg en Participatie (Sociaal Domein)

 

Het beslissen op bezwaarschriften

ingevolge de Wmo 2015 en daarop gebaseerde

verordeningen en regelingen, de Participatiewet en de daarop gebaseerde verordeningen en regelingen, Ioaw, Ioaz, Bbz en de Jeugdwet en daarop gebaseerde verordeningen en regelingen

Burgemeester / B&W

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 

Ten aanzien van bezwaren Jeugdwet, het weigeren van bijstand of vertegenwoordiging door een persoon tegen wie ernstige bezwaren bestaan (artikel 2:2 Awb)

Idem

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 

Ten aanzien van bezwaren Jeugdwet, het beslissen op een bezwaarschrift voor zover er sprake is van een (kennelijk) niet-ontvankelijk bezwaar (artikel 7:10 Awb)

Idem

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 
 
 
 
 

Procedureverordening bestuursschade 1998

 
 
 

Het instellen van een schadebeoordelingsopdracht tot het uitbrengen van advies (artikel 2, lid 1)

B&W

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 

Het in kennis stellen van de verzoeker van het voornemen om een commissie in te stellen (artikel 2, lid 8)

Idem

Idem

 
 

Het toepassen van artikel 4:1 tot en met artikel 4:6 van de Awb op een verzoek

Idem

Idem

 
 

Het afwijzen van een verzoek indien het kennelijk ongegrond is (artikel 3, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het bevestigen van de ontvangst van een verzoek (artikel 4, lid 4)

Idem

Idem

 
 

Het niet in behandeling nemen van een aanvraag in verband met het niet of niet tijdig storten van een geldsom (artikel 4, lid 5)

Idem

Idem

 
 

Het ter beschikking stellen van gegevens aan de commissie (artikel 6, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het geven van instemming voor het maken van kosten indien de commissie inlichtingen en/of adviezenbij derden wenst in te winnen (artikel 6, lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het geven namens de gemeente van een mondelinge toelichting (artikel 7, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het geven van een zienswijze op het conceptadvies (artikel 7, lid 6)

Idem

Idem

 
 

Het verlengen van de termijn voor afhandeling van een verzoek (artikel 8, lid 3)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Wet gemeenschappelijke regelingen

 
 
 
 

Toezenden gemeenschappelijke regeling aan Gedeputeerde Staten (artikel 26, lid 1)

B&W

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 
 

Het bijhouden van een register van de regelingen waaraan de gemeente deelneemt

B&W

(Beleids) adviseur B (Beleids) adviseur C

Administratief medewerker D

 
 
 
 
 
 
 

Team Financieel advies en beleid (FAB)

 
 
 
 

Garantieverleningen en borgstellingen

 
 
 
 

Het verlenen van garanties aan sportverenigingen en andere aanvragers tot het geldende plafondbedrag dat de Stichting Waarborgfonds Sport garandeert.

B&W

Concerndirecteur Bedrijfsvoering & Dienstverlening (Elles Boers), Directeur Ruimtelijk Economisch Domein (Kees Koffeman), Directeur Sociaal Economisch Domein (Petra de Kam),

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken (Joost Veuger), Teamleider Financieel Advies en Beleid (Petra van Dooren-Lansdorp)

Garantieaanvragen boven de € 1.000.000,-worden aan de Raad ter goedkeuring voorgelegd. Daarnaast worden garantieaan- vragen beneden de

€ 1.000.000,-- ook ter goedkeuring aan de Raad voorgelegd, indien daarmee het totaal gegarandeerd bedrag aan de betreffende instelling de € 5.000.000,-- zal overschrijden.

 

Het wijzen van geldnemers in geval van beta- lingsachterstanden op hun verplichtingen jegens geldgevers, alsmede op de mogelijke uit het

niet-nakomen van de verplichtingen voortvloei- ende consequenties

Idem

Idem

 
 

Het verlenen van toestemming om de nakoming van de verplichting tot het doen van extra aflossingen tijdelijk op te schorten, zomede de termijn te bepalen waarbinnen alsnog aan bedoelde verplichting moet worden voldaan

Idem

Idem

 
 

Het verlenen van toestemming om een hoofdelijk verbonden schuldenaar van zijn verplichtingen te ontslaan

Idem

Idem

 
 

Het verlenen van toestemming tot openbare of onderhandse verkoop van de verbonden onroerende zaak

Idem

Idem

 
 

Het verlenen van ontslag van de verplichting tot het aanhouden van een overlijdensrisicoverze- kering, dan wel toestemming te verlenen tot verlaging van het verzekerde bedrag van de overlijdensrisicoverzekering

Idem

Idem

 
 

Het verlenen van toestemming voor het vestigen van een 2e of 3e hypotheek op een pand waarop een hypothecaire zekerheid ten behoeve van de gemeente Breda rust als gevolg van een in het verleden verstrekte gemeentegarantie

Idem

Idem

 
 

Het nemen van besluiten tot het aangaan van overeenkomsten met het waarborgfonds sociale woningbouw, waarbij de gemeente verklaart dat, indien het risicovermogen lager is dan het garantieniveau, aan het WSW gelden ter leen worden verstrekt (de zogenaamde achtervang- besluiten)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Financiering en betalingsverkeer

 
 
 
 

Het verstrekken van leningen uit de door de Raad gevormde fondsen met inachtneming van de bij het fonds gestelde kaders en tot de maximumbedragen die – indien van toepassing – bij de vorming van het fonds zijn bepaald.

B&W

Concerndirecteur Bedrijfsvoering & Dienstverlening (Elles Boers), Directeur Ruimtelijk Economisch Domein (Kees Koffeman), Directeur Sociaal Economisch Domein (Petra de Kam),

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken (Joost Veuger), Teamleider Financieel Advies en Beleid (Petra van Dooren-Lansdorp)

 
 

Het afsluiten van lang en kort lopende geldleningen ten behoeve van derden

Idem

Idem

 
 

Het afsluiten van contracten met betrekking tot derivaten en specifieke financieringsconstructies voor zover toegestaan in de wet Fido en gemeentelijkeregelgeving

Idem

Idem

 
 

Het beleggen in vermogenstitels voor zover toegestaan in de wet Fido en gemeentelijke regelgeving

Idem

Idem

 
 

Het doorlenen van lang en kort lopende geldle- ningen welke ten behoeve van derden zijn aangetrokken

Idem

Idem

 
 

Het beleggen van overtollige kasmiddelen

Idem

Idem

 
 

Het openen en opheffen van bank- en giroreke- ningen

Idem

Idem

 
 

Het aanvragen en verstrekken van smartcards voor BDS-betalingsverkeer, en cards en/of andere identificatiemethoden ten behoeve van betalingsverkeersystemen van andere algemene banken

Idem

Idem

 
 

Het aangaan van rekening-courant-overeenkom- sten en andere overeenkomsten betreffende het betalingsverkeer

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Team Financiële Administratie (FA)

 
 
 
 

Correspondentie CBS

 
 
 
 

Het verzamelen en aanleveren van (financiële) gegevens en het ondertekenen van de (bijbehorende) stukken

Burgemeester / B&W

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken

 
 
 
 
 
 
 

Afdeling Publieksservice

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De functionarissen aan wie de bevoegdheden van het bestuursorgaan zijn gemandateerd:

1 = Leidinggevende F (Afdelingshoofd Publieksservice)

2 = Leidinggevende E (Teamleider Publieksservice)

3 = (Beleids) Adviseur C (Beleidsadviseur)

3 = (Beleids) Adviseur B (Senior medewerker privacy en juridische zaken)

3 = (Beleids) Adviseur A (Specialist kwaliteit BRP)

3 = Medewerker Dienstverlening D (Senior medewerker dienstverlening)

4 = Informatiebeheerder E (Specialist balie en back office)

4 = Medewerker Regelgeving, Toezicht en Handhaving B (Medewerker adresonderzoek)

5 = Medewerker Dienstverlening B (Allround medewerker AO en balie)

5 = Medewerker Dienstverlening A (Allround baliemedewerker) 6 = Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS)

 
 
 
 
 
 

Wet op de Lijkbezorging

 
 
 
 

Het beslissen op een verzoek tot het stellen van een andere termijn voor begraving of verbran- ding (artikel 17, lid 1)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op een verzoek tot afgifte van een vergunning voor het opgraven van een lijk (artikel 29, lid 1)

Idem

1, 2, 3, 4

 
 

Het beslissen op een verzoek tot het verlenen van een verlof tot ontleding (artikel 68, lid 1)

Idem

1, 2, 3, 4, 5

 
 
 
 
 
 
 

Besluit op de lijkbezorging

 
 
 
 

Het beslissen op een verzoek tot afgifte van een laissez-passer voor het vervoer van een lijk uit Nederland (artikel 11 juncto artikel 3 van de Overeenkomst van Straatsburg)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 
 
 
 
 
 

Wet basisregistratie personen (Wet BRP)

 
 
 
 

De uitvoering van de Wet BRP voor zover het betreft de taken die zijn opgelegd aan het college van burgemeester en wethouders in hoofdstuk 1

B&W

1, 2

 
 

De uitvoering van hoofdstuk 2, de bijhouding van de basisregistratie, paragraaf 2, de inschrijving (artikel 2.2 t/m 2.6) en paragraaf 3, de opneming van persoonsgegevens (artikel 2.7 t/m 2.26)

B&W

1 t/m 5

 
 

Het aanwijzen van ambtenaren ten overstaan van wie een schriftelijke en door de burger ondertekende verklaring onder eed of belofte wordt afgelegd (artikel 2.8, lid 2, sub e)

B&W

1, 2

 
 

Het doen van mededelingen, het verzenden van kennisgevingen en het verstrekken van andere inlichtingen aan de colleges van B&W van andere gemeenten van belang voor de bijhouding van de basisregistratie (artikel 2.35)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het laten overleggen van een door een beëdigde vertaler vervaardigde Nederlandse vertaling van een geschrift (artikel 2.38, lid 3, artikel 2.44 en artikel 2.46)

Idem

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het aanwijzen van instellingen op het terrein van maatschappelijke opvang, bedoeld in artikel 1, lid 1, onderdeel 9 onder 7o van de Wet maatschappelijke ondersteuning, gevestigd binnen de gemeente waar de daarin een woonadres hebbende personen in plaats van een woonadres een briefadres kunnen kiezen (artikel 2.40, lid 4)

B&W

1, 2

 
 

Het oordelen dat het uit veiligheidsoverwegingen niet wenselijk is dat een burger op een woonadres wordt opgenomen en hij daarom, in afwijking van artikel 2.38, lid 1 en artikel 2.39, lid 1, een briefadres kan kiezen (artikel 2.41)

Burgemeester

1, 2

 
 

Het aanwijzen van rechtspersonen om als briefadresgever in de gemeente op te treden (artikel 2.42)

B&W

1, 2

 
 

Een ingezetene verplichten om, desverlangd in persoon, inlichtingen te verstrekken en geschriften over te leggen van belang voor de bijhouding van de basisregistratie (artikel 2.44, artikel 2.45, lid 1, artikel 2.46, artikel 2.47 en artikel 2.49, lid 2)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het bepalen van tijdstippen waarop hoofden van instellingen en bedrijven waar personen verblijf plegen te houden, instellingen bedoeld in artikel 2.40 daaronder begrepen, een opgave doen van diegenen die daar voor onbepaalde tijd verblijf zullen houden of gedurende drie maanden ten minste twee derden van de tijd zullen overnachten (artikel 2.50)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 

Het laten geven van inlichtingen en laten overleggen van geschriften over een in het buitenland overleden ingezetene door de echtgenoot, de geregistreerde partner en nabestaanden tot en met de tweede graad (artikel 2.51)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het vaststellen van de identiteit (artikel 2.52)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het ambtshalve kosteloos toezenden van de persoonslijst alsmede een schriftelijke medede- ling van de hoofdlijnen terzake van de basisregistratie geldende regels (artikel 2.54)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op verzoeken van een burger hem mee te delen of van hem gegevens worden verwerkt in de basis registratie, tot het verlenen van inzage in hem betreffende gegevens in de basisregistratie en tot het verstrekken van een (gewaarmerkt) afschrift van de hem betreffende persoonsgegevens die worden verwerkt in de basisregistratie (artikel 2.55)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het beslissen op een schriftelijk verzoek tot opname van gegevens op de persoonslijst van het gebruik van de geslachtsnaam krachtens artikel 9 Boek 1 BW en van de gegevens betreffende het geslacht en de naam in verband met een rechterlijke last tot wijziging van de vermelding van het geslacht in een geboorteakte (artikel 2.56)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op een schriftelijk verzoek tot verwijdering van gegevens betreffende een adoptie van de persoonslijst van een adoptiefkind (artikel 2.57)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 

Het beslissen op een verzoek van betrokkene tot verbetering, aanvulling of verwijdering van zijn gegevens in de basisregistratie (artikel 2.58)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 

Het op schriftelijk verzoek van betrokkene vermelden van een aantekening op zijn persoonslijst omtrent de beperking van de verstrekking van gegevens aan derden (artikel 2.59)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het nemen van besluiten in verband met de inschrijving in de basisregistratie bedoeld in artikel 2.66, in samenhang met artikel 2.67, van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

 

Het nemen van besluiten in verband met de opneming van persoonsgegevens op grond van paragraaf 2.2.3 van de wet in verband met de inschrijving onder a of in verband met een verzoek van de ingeschrevene op grond van artikel 2.70, lid 3, onderdeel b, van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

 

Het nemen van besluiten in verband met de uitvoering van de artikelen 2.80 en 2.81, lid 1 tot en met lid 3, van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

 

Het nemen van besluiten van in verband met de toepassing van de artikelen 3.22 en 3.23 van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

 

Het beslissen op een verzoek tot verstrekking van gegevens uit de basisregistratie ingevolge de artikelen 3.5, 3.6, 3.7 en 3.9

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het meedelen van aantekeningen en van gegevensbronnen bij het verstrekken van gegevens (artikel 3.10)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het houden van aantekening van de verstrekking van gegevens gedurende 20 jaar volgend op die verstrekking (artikel 3.11)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het verstrekken van gegevens uit de basisregistratie voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden (3.13 in samenhang met artikel 44 van het Besluit BRP)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het meedelen dat van een vreemdeling geen actuele verblijfsrechtgegegevens op diens persoonslijst zijn opgenomen (artikel 3.15)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op een schriftelijk verzoek van een burger om geen gegevens over hem uit de basisregistratie te verstrekken aan derden (artikel 3.21)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op een verzoek van een burger hem mee te delen of over hem gegevens aan een afnemer of derde gegevens zijn verstrekt uit de basisregistratie (artikel 3.22 in samenhang met artikel 46 van het Besluit BRP)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het beslissen op een verzoek van een burger tot mededeling aan afnemers en derden van de verbetering van hem betreffende gegevens in de basisregistratie (artikel 3.23 in samenhang met artikel 46 van het Besluit BRP)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 

Het verrichten van periodiek onderzoek naar de inrichting, werking en de beveiliging van de basisregistratie en de daarmee verband houdende verplichtingen (artikel 4.3 in samenhang met artikel 47 van het Besluit BRP en artikel 21 van de Regeling BRP)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het verwerken van persoonsgegevens in het persoonsregister (artikel 4.4, lid 3)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het doen van een opgave aan de minister van de gegevens bedoeld in artikel 2.1 (artikel 4.13, lid 2)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 

Het uitvoering geven aan de wet totdat de overgang van de oude gemeentelijke voorziening naar de nieuwe gemeentelijke voorziening die is toegesneden op de basisregistratie personen is gerealiseerd (artikel 4.15)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het opleggen van een bestuurlijke boete (artikel 4.17)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 
 
 
 
 
 

Besluit basisregistratie personen (Besluit

BRP)

 
 
 
 

Het uitvoeren van de wet in overeenstemming met de systeembeschrijving (artikel 5)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het zorgdragen voor de nodige voorzieningen van technische en organisatorische aard ter beveiliging van de in de basisadministratie vermelde gegevens tegen verlies of aantasting van deze gegevens en tegen onbevoegde kennisneming, wijziging of verstrekking van deze gegevens (artikel 6)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het toezenden aan de korpschef van een afschrift van een besluit op grond van artikel 2.10 van de wet tot het niet registreren van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, een erkenning of de geboortedatum, van een vreemdeling als bedoeld in de Vreemdelingenwet 2000 (artikel 24)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 

Het vermelden van het burgerservicenummer bij het doen van mededelingen, het verzenden van kennisgevingen en het verstrekken van andere inlichtingen aan de colleges van B&W van andere gemeenten van belang voor de bijhouding van de basisregistratie (artikel 26 in samenhang met artikel 34 van de Regeling BRP)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het bestuursorgaan dat een mededeling heeft gedaan van gerede twijfel aan de in de basisregistratie opgenomen gegeven van de vervolgprocedure op de hoogte stellen (artikel 28)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het weigeren van een verzoek tot verstrekking van gegevens zoals bedoeld in artikel 3.5 of artikel 3.6 van de wet (artikel 40)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het verstrekken van gegevens aan de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens in de basisadministratie van Aruba, Curacao, Sint Maarten of een openbaar lichaam van gegevens voor zover die noodzakelijk zijn in verband met de bijhouding van de basisadministratie van de verantwoordelijke (artikel 43, lid 2)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het niet voldoen aan een verzoek bedoeld in artikel 3.22, eerste en tweede lid, en artikel 3.23, lid 1, van de wet (artikel 46)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 
 
 
 
 
 

Regeling basisregistratie personen (Regeling

BRP)

 
 
 
 

Het aanhouden van het persoonsregister, bedoeld in het Besluit bevolkingsboekhouding, op een andere wijze dan in de vorm van persoonskaarten (artikel 22)

B&W

1, 2

 
 
 
 
 
 
 

Afgifte verklaringen

 
 
 
 

Het afgeven van een verklaring ter legalisatie van een handtekening

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 
 
 
 
 
 

Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens

 
 
 
 

Het indienen van een aanvraag om afgifte van een verklaring omtrent het gedrag (artikel 30)

Burgemeester

1. 2. 3. 4, 5

 
 

Het innen van het verschuldigde bedrag voor het in behandeling nemen van een aanvraag om afgifte van de verklaring omtrent het gedrag (artikel 39)

Idem

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het afdragen van de bedragen bedoeld in artikel 39, lid 3 en 4)

Idem

1, 2

 
 
 
 
 
 
 

Paspoortwetgeving

 
 
 
 

De uitvoering van de paspoortwetgevingvoor zover het betreft de aan de burgemeester opgelegde taken en bevoegdheden, inclusief het nemen van beschikkingen m.b.t. weigering tot afgifte en intrekking van reisdocumenten

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens op de hoogte stellen van de verleende gehele of gedeeltelijke kwijtschelding dan wel van de niet op juiste wijze vervaardigde documenten die met spoed zijn geleverd zoals bedoeld in artikel 99, lid 2, PUN

B&W

1, 2, 3

 
 
 
 
 
 
 

Rijbewijswetgeving

 
 
 
 

De uitvoering van de rijbewijswetgeving voor zover het betreft de aan de burgemeester opgelegde taken en bevoegdheden, inclusief het nemen van beschikkingen m.b.t. opgelegde taken en bevoegdheden, inclusief het nemen van beschikkingen m.b.t. weigering van de afgifte en ongeldigheidsverklaring van rijbewijzen

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op een verzoek tot verlening van ontheffing van het leeftijdsvereiste van 16 jaar voor het besturen van gehandicaptenvoertuigen (artikel 149, lid 1, onder d, in samenhang met artikel 5, lid 2, van het Reglement rijbewijzen)

B&W

1, 2, 3

 
 
 
 
 
 
 

Rijkswet op het Nederlanderschap

 
 
 
 

Beslissingen te nemen, stukken af te doen, uitgaande brieven te ondertekenen en overige handelingen te verrichten ten aanzien van aangelegenheden die verband houden met de aan de burgemeester bij of krachtens de Rijkswet op het Nederlanderschap en de daarbij behorende Ministeriële besluiten verleende bevoegdheden en opgedragen taken

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 
 

Het uitreiken van de bevestiging van de verkrij- ging en verlening van het Nederlanderschap (artikel 60a, lid 1 en 60b, lid 1 Besluit verkrijging en verlies Nederlanderschap)

Idem

1, 2, 3, 4, 6

 
 
 
 
 
 
 

Kaderwet dienstplicht

 
 
 
 

Het inschrijven voor de dienstplicht (artikel 4)

B&W

1, 2, 3

 
 
 
 
 
 
 

Inkwartieringsbesluit

 
 
 
 

Het verzenden van de persoonlijke oproeping aan de houders van motorrijtuigen die zullen worden gekeurd (artikel 51)

Burgemeester

1, 2, 3,

 
 

Het verzenden van de lastgeving, inhoudende de verplichting het motorrijtuig in voorkomend geval ter vordering aan te bieden (artikel 62)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Besluit geslachtsnaamswijziging

 
 
 
 

Het instellen van een onderzoek ten behoeve van en het adviseren aan de minister van justitie ter uitvoering van het Besluit d.d. 6 oktober 1997, houdende regels voor geslachtsnaamwijziging (Stbl. 463)

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 
 
 
 
 
 
 

Kieswet

 
 
 
 

Het in kennis stellen van betrokkenen omtrent de uitsluiting van het kiesrecht (artikel B5, lid 3)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het registreren van de kiesgerechtigdheid van ingezetenen van de gemeente in de gemeentelij- ke administratie (artikelen D1, lid 1, D4, D6, D7 juncto D5)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het instellen van een of meer stembureaus (artikel E3)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het benoemenvan stembureauleden (artikel E4)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het vaststellen en uitbetalen van de presentie- gelden voor stembureauleden

B&W

1, 2, 3

 
 

Het aanwijzen van een ruimte voor de zittingen van het hoofdstembureau (artikel E9)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het in ontvangst nemen van kandidatenlijsten (artikel H1, lid 1) en het verstrekken van een bewijs van ontvangst (H3, lid 4)

Voorzitter hoofdstembureau

1, 2, 3

 
 

Het aanwezig zijn bij de ondertekeningvan een ondersteuningsverklaring door een kiezer en het nagaan van diens kiesgerechtigdheid (artikel H4, leden 3 en 4)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het aanwijzen van stemlokalen voor elk stemdistrict (artikel J4, lid 1)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het vaststellen en uitbetalen van vergoedingen voor stemlokalen.

B&W

1, 2,3

 
 

Het zorgen voor voldoende en zodanig ingerich- te stemlokalen geschikt voor kiezers met lichamelijke gebreken (artikel J4, lid 2)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het verzoeken aan besturen van bijzondere scholen om stemlokalen alsmede het voor de inrichting benodigde materiaal beschikbaar te stellen (artikel J4, lid 3)

B&W

1, 2, 3

 
 

Het zorgdragen voor de inrichting van het stemlo- kaal en het aanwijzen van personen ten dienste gesteld aan het stembureau (artikel J4, lid 4)

Burgemeester

1, 2, 3

 
 

Het uitreiken vaneen nieuwe stempas bij vermis- sing (artikel J8)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het in gereedheid brengen van stembiljetten en formulieren processen-verbaal (artikel J21, leden 1 en 2)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het zorgdragen voor de aanwezigheid in elk stembureau van stembiljetten en formulieren voor de processen-verbaal (artikel J22)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het bepalen wanneer en waar een geschorste zitting van een stembureau wordt hervat (artikel J38)

Burgemeester

1, 2, 3

 
 

Het beslissen op een verzoek tot afgifte van een kiezerspas (artikelen K8, K9 en K10)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het beslissen op een verzoek tot het stemmen bij volmacht (artikelen L11 t/m L13)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het in ontvangst nemen van de processen-ver- baal en verzegelde pakken van de stembureaus (artikel N11 lid 1)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het vaststellen ten aanzien van iedere kandidaat en iedere lijst van het aantal stemmen dat in de gemeente op die kandidaat onderscheidenlijk die lijst in uitgebracht (artikel N11, lid 2)

Burgemeester

1, 2, 3

 
 

Het overbrengen van de processen-verbaal en de vastgestelde aantallen stemmen naar de voorzitten hoofdstembureau (artikel N12, lid 1)

Burgemeester

1, 2, 3

 
 

Het op verzoek van de voorzitter vanhet centraal stembureau overbrengen van de in artikel N9 bedoelde verzegelde pakketten naar het centraal stembureau en vernietiging van de niet naar het centraal stembureau overgebrachte pakketten nadat het centraal stembureau de uitslag van de verkiezing heeft vastgesteld en over de toelating van de gekozen onherroepelijk is beslist (artikel N12, lid 2)

Burgemeester

1, 2, 3

 
 

Het beslissen op verzoeken van de in artikel Y3, onder b, bedoelde personen tot het registreren van hun de kiesgerechtigdheid (artikel Y32 artikel jo Y3 onder b)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het schrappen van de registratie van de kiesge- rechtigdheid van de als kiezer geregistreerde niet-Nederlander die onderdaan is van eenandere EG-lidstaat (artikel Y33 en Y 33a)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 
 
 
 
 
 

Kiesbesluit

 
 
 
 

Het ontlenen aan de gemeentelijke basisadmi- nistratie persoonsgegevens van de gegevens die nodig zijnvoor de vaststelling van de kiesgerech- tigdheid van personen die hierin zijn opgenomen als ingezetene (artikel D 1)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 

Het registreren van gegevens ten aanzien van personen die werkelijke woonplaats hebben in de gemeente maar niet als ingezetene zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministra- tie persoonsgegevens en in de gemeentelijke administratie als kiesgerechtigd worden opgeno- men (artikel D 1a)

Idem

1, 2, 3, 4

 
 

Het mededelen aan de voorzitter van het centraal stembureau dat de zitting van het stembureau is geschorst (artikel J26)

Idem

1, 2, 3

 
 
 
 
 
 
 

Burgerlijk Wetboek

 
 
 
 

Het benoemen van (buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand (artikel 1:16)

B&W

1, 2, 3, 4

 
 
 
 
 
 
 

Reglement op de burgerlijke stand

 
 
 
 

Het benoemen van honoraire buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand voor één huwelijksvoltrekking, c.q. partnerschapsregistra- tie (artikel 2, lid 3)

B&W

1, 2, 3, 4 , 5

 
 
 
 
 
 
 

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990

 
 
 
 

Het verlenen van ontheffingen diverse artikelen RVV met B&W uitzondering van milieuzonering (artikel 87)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

Ruimtelijk Economisch Domein

Afdeling Veiligheid & Leefomgeving

Afdeling Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

Afdeling Mobiliteit & Milieu

Afdeling Wijkzaken

Afdeling Afvalservice

Afdeling Uitvoering

Afdeling Parkeerbedrijf

Afdeling Stadsingenieurs Breda

Afdeling Vastgoedbeheer

Bevoegdheid /grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 

Vragen om machtiging (artikel 2.1)

B&W

Afdelingshoofden Ruimtelijk Economisch Domein,

Teamleiders Ruimtelijk Economisch Domein

 

Weigeren van gemachtigde (artikel 2.2)

Idem

Idem

 

Doorzenden of terugzenden aanvraag vanwege onbevoegdheid (artikel 2.3)

Idem

Idem

 

Weigeren van elektronisch verschafte gegevens (artikel 2.15, leden 2 t/m 4)

Idem

Idem

 

Stellen termijn aan adviseur (artikel 3.5)

Idem

Idem

 

Niet in behandeling nemen van een aanvraag vanwege onvolledigheid (artikel 4.5)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Afdeling Veiligheid & Leefomgeving

 
 
 
 

De functionarissen aan wie de bevoegdheden van het bestuursorgaan zijn gemandateerd:

1 = Leidinggevende G

2 = Leidinggevende E

3 = Beleidsadviseur D

4 = Beleidsadviseur C

5 = Beleidsadviseur B

6 = Beleidsadviseur A

7 = Adviseur RTH

8 = Medewerker RTH- A of RTH-B

9 = Medewerker RTH-C of RTH-D

10 = Ondersteunend medewerker B

11 = Procescoördinator C

12 = Procescoördinator D

13 = Medewerker beleid & advies A

14 = Procescoördinator A

15 = Procescoördinator B

 
 
 
 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Het intrekken van de omgevingsvergunning (artikel 2.33, artikel 3.23 en artikel 5.19)

B&W

1 t/m 15

 

Bepalen tot welk bedrag verhaal zal worden genomen op de zekerheid bij het niet-nakomen van een verplichting (artikel 4.1, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het beslissen op verzoeken om vergoeding van kosten en schade, dan wel ambtshalve besluiten tot het vergoeden van kosten en schade (artikel 4.2, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Aanwijzing ambtenaren die worden belast met toezicht (artikel 5.10, lid 3)

Idem

1

 

Bevoegdheid tot het opleggen van een last onder bestuursdwang (artikel 5.14)

Idem

1 t/m 15

 

Bepalen dat last onder dwangsom of last onder bestuursdwang mede geldt jegens rechtsopvol- gers (artikel 5.18)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Bevoegdheid om ander bestuursorgaan te verzoeken om last onder bestuursdwang of last onder dwangsom op te leggen of om de vergun- ning of ontheffing in te trekken (artikel 5.20)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 
 
 
 
 

Woningwet

 
 
 

Het verplichten van een VVE tot het opstellen van een onderhoudsplan (artikel 12d)

B&W

1 t/m 15

 

Het aanschrijven tot het treffen van voorzienin- gen tot € 50.000,-- en tot het aanbrengen van verbeteringen (artikel 13 en artikel 13a )

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 
 
 
 
 

Wet ruimtelijke ordening

 
 
 

Het zorgdragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens de Wet ruimtelijke ordening (artikel 7.1) en bestem- mingsplannen die op grond van het overgangs- recht nog geldig zijn.

B&W

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Huisvestingswet

 
 
 

Het intrekken van een vergunning (artikel 38)

B&W

1 t/m 6, 10, 13

 
 
 
 
 

Huisvestingsverordening 2015

 
 
 

Het aanwijzen van toezichthoudende ambtenaren en het intrekken van deze aanwijzingen (artikel 8)

B&W

1

 
 
 
 
 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2018 (APV)

Bestuursrechtelijke handhaving bij of krachtens het bepaalde in de APV 2018

Burgemeester / B&W

1 t/m 15

 

Het verlenen van een ontheffing (artikel 4:11)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verbinden van voorschriften (herplant-/ instandhoudingsplicht) (artikel 4:12 en 4:13)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Opleggen verplichtingen bij illegale kap (artikel 4:14)

B&W

1 t/m 15

 

Het bestrijden van boomziekten (artikel 4:17)

B&W

1 t/m 15

 

Het geven van een gebiedsverbod voor de duur van 12 uur in het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.60 van de APV Breda 2018 en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

8, 14, tevens aangewezen als buitengewone opsporingsambtenaren

Conform de instructies als genoemd in het Beleidsregel gebiedsverboden Breda 2017

Het geven van een bestuurlijke waarschuwing en het opleggen ven het (voornemen) tot een gebiedsverbod voor het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.60 van de APV Breda 2018 en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

1 t/m 6 en 13

 

Het geven van een bestuurlijke waarschuwing en het opleggen van het (voornemen) tot een gebiedsverbod voor de gemeente Breda (artikel 172a en 172, lid 3, van de Gemeentewet.

Burgemeester

1 t/m 6 en 13

 
 
 
 
 

Wet op de kansspelen

 
 
 

Intrekking vergunning (artikel 30f, lid 2)

Burgemeester

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Verordening op speelautomatenhallen en speelautomaten Breda

Intrekking vergunning (artikel 9, lid 1)

Burgemeester

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Buitenruimteverordening binnenstad Breda 2005

Intrekken vergunning (artikel 4, lid c)

Burgemeester

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Opiumwet / coffeeshopbeleid

 
 
 

Waarschuwen / voornemen tot intrekking gedoogverklaring B coffeeshopbeleid

Burgemeester

1 t/m 15

 

Voornemen tot bestuursdwang vanwege overtreding Opiumwet en openbare ordeversto- ring vanuit woning

Idem

Idem

 

Voornemen tot bestuursdwang vanwege overtreding Opiumwet vanuit niet gedoogd verkooppunt (artikel 13B Opiumwet)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Marktverordening Breda 2017

 
 
 

Het intrekken / schorsen van een vergunning (artikel 9)

B&W

1 t/m 15

 

Het intrekken van de organisatievergunning (artikel 15)

Idem

Idem

 

Het beslissen omtrent het onmiddellijk verwijderen van een vergunninghouder (artikel 19)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Marktreglement Breda 2017

Het beslissen over het tijdelijk verbieden van handel in bepaalde artikelen (artikel 10)

B&W

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Drank- en Horecawet (vanaf 1 januari 2013)

 
 
 

Ontzeggen bevoegdheid verkopen zwak-alco- holische drank en met last onder bestuursdwang zonodig handhaven (artikel 19a)

Burgemeester

1 t/m 15

 

Intrekken vergunning / schorsen vergunning (artikel 31)

Idem

1 t/m 15

 

Het ontzeggen van de toegang (artikel 36)

Idem

1 t/m 15

 

Last onder dwangsom, intrekken of anderszins zo nodig handhaven op basis van strijdigheid met de in deze artikelen genoemde geboden en/of verboden (artikelen 3, 8, 10, 12 t/m 19, 22 en 25)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Last onder dwangsom, intrekken of anderszins zo nodig handhaven op basis van strijdigheid met de in deze artikelen genoemde geboden en/ of verboden (artikelen 20, 21, 24, 29 t/m 31, 35, 44)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

dan wel de door de burgemeester aangewezen toezicht- houders die deel uit maken van de regio- pool

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drank- en Horecaverordening 2014

 
 
 

Het beslissen op een verzoek om ontheffing van de verboden zoals genoemd in artikel 3, lid 1, sub b tot en met sub e

Burgemeester

1 t/m 15

 

Beslissen op een aanvraag, (nacht)ontheffing en de intrekking daarvan (artikel 10, lid 1 onder c, d en f)

Burgemeester

1 t/m 15

 

Bepalen termijn waarop op eennieuwe aanvraag wordt beslist na intrekken ontheffing (artikel 10, lid 1, onder h)

Idem

Idem

 

Het wijzigen van het sluitingsuur ten behoeve van bijzondere omstandigheden (artikel 10, lid 4)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Regeling verkeersregelaars 2009

 
 
 

Intrekking van de aanstelling (artikel 15)

Burgemeester

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Energie-, water-, en telecomverordening Breda 2009

Intrekking of wijziging van een op basis van artikel

8 verleende toestemming (artikel 23, lid 1 en lid 2)

B&W

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming

Het doen van een verzoek om de gegevens betreffende de gemiddelde hoogste grondwater- stand (artikel 14, lid 1, sub c)

B&W

1 t/m 15

 

Het stellen van nadere eisen t.a.v. het aanbren- gen, het onderhoud en de controle van een isolerende afdichting als bedoeld in artikel 14, lid 1, sub d en e (artikel 15)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Handhaving algemeen

 
 
 

Bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens onderstaande wet- en regelgeving en vigerende

verordeningen voor zover hierboven niet al specifiek is bepaald:

Afvalstoffenverordening 2016

B&W

1 t/m 15

 

Besluit houdende vrijstelling verbod verwijderen voorwerpen en stoffen tijdens de vlucht

Burgemeester

1 t/m 15

 

Besluit inrichting en gebruik niet aangewezen luchtvaartterreinen

Burgemeester

1 t/m 15

 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

B&W

1 t/m 15

 

Besluit regeling toezicht luchtvaart

Burgemeester

1 t/m 15

 

Bouwbesluit

B&W

1 t/m 15

 

Bouwverordening

B&W

1 t/m 15

 

Bouwverordening 1965

B&W

1 t/m 15

 

Buitenruimteverordening Binnenstad

Burgemeester/ B&W

1 t/m 15

 

Drank- en Horecaverordening

Burgemeester/ B&W

1 t/m 15

 

Drank- en Horecawet

Burgemeester/ B&W

1 t/m 15

 

Energie-, water- en telecomverordening

B&W

1 t/m 15

 

Huisvestingsverordening

B&W

1 t/m 15

 

Huisvestingswet

B&W

1 t/m 15

 

IOAW

B&W

1 t/m 15

 

IOAZ

B&W

1 t/m 15

 

Marktverordening Breda 2017

B&W

1 t/m 15

 

Monumentenwet

B&W

1 t/m 15

 

Meststoffenwet

B&W

1 t/m 15

 

Monumentenverordening

B&W

1 t/m 15

 

Opiumwet

Burgemeester

1 t/m 15

 

Parkeerverordening

B&W

1 t/m 15

 

Parkeerbelastingverordening

B&W

1 t/m 15

 

Rarim

B&W

1 t/m 15

 

Regeling Verkoopwagens en verwarmingstoe- stellen

B&W

1 t/m 15

 

Bak- en/of Kookinstallaties op weekmarkten

B&W

1 t/m 15

 

Verordening op speelautomatenhallen en speelautomaten

Burgemeester

1 t/m 15

 

Verordening Winkeltijden Breda

B&W

1 t/m 15

 

Vrijstellingsbesluit winkeltijden

B&W

1 t/m 15

 

Vuurwerkbesluit

B&W

1 t/m 15

 

Uitvoeringsbesluit EG-verordening ozonlaagaf- brekende stoffen

B&W

1 t/m 15

 

Wet ammoniak en veehouderij

B&W

1 t/m 15

 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

B&W

1 t/m 15

 

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015

B&W

1 t/m 15

 

Wet op de kansspelen

Burgemeester

1 t/m 15

 

Wet openbare manifestaties

Burgemeester

1 t/m 15

 

Participatiewet

B&W

1 t/m 15

 

Winkeltijdenwet

B&W

1 t/m 15

 

Woningwet

B&W

1 t/m 15

 

Wrakkenwet

B&W

1 t/m 15

 

Zondagswet

B&W

1 t/m 15

 
 
 
 
 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Het beslissen op een aanvraag om een omgevingsvergunning (artikelen 2.4, 2.5 en 2.6)

B&W

1 t/m 7, 8, 9, 10, 11, 13

 

Het bepalen dat een omgevingsvergunning betrekking heeft op een verandering van een inrichting of van de werking daarvan (artikel 2.6)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Op verzoek van de aanvrager een omgevings- vergunning verlenen voor die activiteiten die niet hoeven te worden geweigerd (art 2.21)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Afgeven van een Verklaring van geen bedenkin- gen (artikel 2.27)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Verzoeken aan het bevoegd gezag om voor- schriften van de omgevingsvergunning te wijzigen of de omgevingsvergunning geheel of gedeeltelijk in te trekken (artikel 2.29, lid 1)

Idem

1 t/m 7, 10, 11

 

Bezien of de voorschriften nog toereikend zijn gezien de ontwikkelingen op het gebied van de technische mogelijkhedentot bescherming van het milieu en de ontwikkelingen met betrekking tot de kwaliteit van het milieu (artikel 2.30)

Idem

1 t/m 7, 10, 11

 

Het wijzigen van voorschriften van de omge- vingsvergunning (artikel 2.31)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Het intrekken van de omgevingsvergunning(artikelen 2.33, 3.23 en 5.19)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Doorzenden van een aanvraag voor de omge- vingsvergunning indien Breda niet het bevoegd gezag is (artikel 3.1)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Aanhouden van de beslissing op de aanvraag voor een omgevingsvergunning (artikelen 3.3, 3.4 en 3.5)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Verlenging van de beslistermijn (artikel 3.9)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 
 

Bepalen dat artikel 3.1 of afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht achterwege blijft (artikel 3.10)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 
 

Toezenden aanvraag en stukken naar bestuurs- orgaan dat bevoegd is Verklaring van geen bedenkingen af te geven (artikel 3.11, lid 1, lid 3)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 
 

Buiten behandeling stellen van de aanvrager, op verzoek van een bestuursorgaan dat bevoegd is Verklaring van geen bedenkingen af te geven (artikel 3.11, lid 2)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 
 

Verzoeken aan ander bestuursorgaan om beslistermijn te verlengen (art 3.11, lid 4)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 
 

Toezending ontwerpbesluit aan orgaan dat bevoegd is verklaring van geen bedenkingen te geven of andere aangewezen bestuursorganen (artikel 3.12, lid 4)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 
 

Bepalen tot welk bedrag verhaal zal worden genomen op de zekerheid bij het niet-nakomen van een verplichting (artikel 4.1, lid 3)

Idem

1 t/m 7

 
 

Het beslissen op verzoeken om vergoeding van kosten en schade, dan wel ambtshalve besluiten tot het vergoeden van kosten en schade (artikel 4.2, lid 1)

Idem

1 t/m 7

 
 

Bepalen dat een omgevingsvergunning terstond in werking treedt (artikel 6.2)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 
 
 
 
 
 

Besluit omgevingsrecht

 
 
 
 

Bepalen van aantal exemplaren van aanvraag dat moet worden ingediend (artikel 4.2, lid 2)

B&W

1 t/m 13

 
 

Het geven van toestemming aan de aanvrager om bescheiden op schriftelijke wijze te verstrek- ken (artikel 4.3)

Idem

1 t/m 13

 
 

Beoordelen van de noodzaak van gegevens en bescheiden (artikel 4.4)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het verbinden van voorschriften aan een omgevingsvergunning ten aanzien van in te dienen gegevens en bescheiden (artikel 4.7)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het verlengen van de termijn van de omgevings- vergunning (artikel 5.16)

Idem

1 t/m 7, 10, 11 13

 
 

Uitbrengen van advies indien het college als adviseur is aangewezen (artikel 6.1)

Idem

1 t/m 7, 10, 11 13

 
 

Advies opvragen aan welstandscommissie (artikel 6.2)

Idem

1 t/m 10 t/m 13

 
 

Toezending ontwerp besluit (artikel 6.12)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 
 
 
 
 
 

Algemene wet bestuursrecht (Afdeling 3.5 Wet samenhangende besluiten Awb)

 

Het al dan niet van toepassing verklaren van de facultatieve regeling van de Wet samenhangen- de besluiten Awb (artikel 3:21, lid 1, sub b)

B&W

1 t/m 6

 
 
 
 
 
 
 

Indien de gecoördineerde behandeling van toepassing is (Algemene wet bestuursrecht)

 

Het bevorderen van een doelmatige en samen- hangende besluitvorming (artikel 3:23)

B&W

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het in kennis stellen van een aanvrager dat andere op aanvraag te nemen besluiten nodig zijn voor de te verrichten activiteiten (artikel 3:20)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het in ontvangst nemen van aanvragen (artikel 3:24)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het in de gelegenheid stellen een ontbrekende aanvraag in te dienen (artikel 3:24, lid 3)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het ter inzage leggen van alle ontwerp-besluiten, het gelegenheid bieden tot en in ontvangst nemen van alle zienswijzen bij een Uniforme openbare voorbereidingprocedure (artikel 3:26). Voorts zorgdragen voor alle mededelingen en toezendingen (artikel 3:26)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 

Het gelijktijdig bekend maken van de besluiten en het ter inzage leggen (artikel 3:27)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 
 
 
 
 
 
 

Bouwverordening 2007

 
 
 
 

Verlenen geheel of gedeeltelijke vrijstelling bodemonderzoek bij aanvraag om bouwvergun- ning (artikel 2.1.5, lid 3)

B&W

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Gedeeltelijk ontheffing verlenen bij aanvraag om bouwvergunning voor een bouwwerkmet een beperkte instandhoudingstermijn (artikel 2.1.5, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Verbinden van voorwaarden aan bouwvergun- ning om bodem geschikt te maken (artikel 2.4.2)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Verlenen van vrijstelling van stedenbouwkundige bepalingen (artikel 2.5.3, lid 6; artikel 2.5.8; artikel 2.5.9; artikel 2.5.10, lid 4; artikel 2.5.11, lid 3; artikel 2.5.14; artikel 2.5.15, lid 3; artikel 2.5.16, lid 2; artikel 2.5.17, lid 2; artikel 2.5.18, lid 2; artikel 2.5.19, lid 3; artikel 2.5.22, lid 2; artikel 2.5.25, lid 2; artikel 2.5.28; artikel 2.5.29 en artikel 2.5.30

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Verlenen van vrijstelling van eis tot aansluiting op de openbare riolering (artikel 2.7.4, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Verlenen van ontheffing voor het hebben van een aansluiting voor afvoer anders dan aan de openbare riolering (artikel 2.7.5, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Het verbieden van het gebruik van een werktuig en het stellen van voorschriften voor een op een werk te gebruiken werktuig(artikel 4.10, leden 3 en 4)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Het doen van de mededeling dat het gebruiken of doen gebruiken van een standplaats, open erf of terrein gevaarlijk is (artikel 7.2.1)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag om sloopvergun- ning (artikel 8.1.1)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 

Beslissen dat aanvraag sloopvergunningniet in behandeling wordt genomen (artikel 8.1.3)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 

Het verdagen of aanhouden van de beslissing op aanvraag sloopvergunning (artikel 8.1.4)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 

Het intrekken van een sloopvergunning krach- tens overgangsrecht (artikel 8.1.7)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 

Het doen van mededeling dat geen sloopvergun- ning is vereist c.q. beslissen op een sloopmel- ding (artikel 8.2.1)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 

Het stellen van voorwaarden aan de mededeling dat geen sloopvergunning is vereist (artikel 8.2.1, lid 8)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 
 

Het geven voor een langere termijn voor advisering aan de welstandscommissie (artikel 9.5, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 11,13

 
 

Het verzoek doen aan de welstandcommissie om niet-openbare behandeling van een bouwplan (artikel 9.7, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 11, 13

 
 

Voegen van welstandsadvies bij de aanvraag om bouwvergunning (artikel 9.7, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 11, 13

 
 

Bepalen of indicatieve bodemonderzoek als recent onderzoek kan worden gezien (artikel 12.2)

Idem

1 t/m 6, 10, 11, 13

 
 
 
 
 
 
 

Bouwbesluit 2012

 
 
 
 

Beslissen over toepassen gelijkwaardigheidsbe- paling (artikel 1.3)

B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Bevoegdheden m.b.t. de gebruiksmelding(artikel 1.18 t/m artikel 1.22)

Idem

Idem

 
 

Bevoegdheden m.b.t. de sloopmelding (artikel 1.26 t/m artikel 1.33 en artikel 8.1 t/m artikel 8.7)

Idem

Idem

 
 

Het verlenen van een ontheffing van de toegestane hoeveelheid brandgevaarlijke stoffen (artikel 7.6)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op programma’s van eisen of een ontruimingsinstallatie voldoet aan de NEN 2575 (artikel 6.23)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op documenten of een rookbeheersingssysteem of automatische brandblusinstallatie adequaat functioneert, wordt onderhouden en gecontroleerd (artikel 6.32)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 
 

Vragen om een machtiging (artikel 2.1)

B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Weigeren van gemachtigde (artikel 2.2)

Idem

Idem

 
 

Doorzenden of terugzenden aanvraag vanwege onbevoegdheid (artikel 2.3)

Idem

Idem

 
 

Weigeren van elektronisch verschafte gegevens (artikel 2.15, lid 2 t/m lid 4)

Idem

Idem

 
 

Stellen termijn aan adviseur (artikel 3.6)

Idem

Idem

 
 

Niet in behandeling nemen van een aanvraag (artikel 4.5)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Monumentenwet 1988

 
 
 
 

Het beslissen op aanvragen om een wijzigings- vergunning (artikel 12, lid 2, artikel 14, lid 1, artikel 16, leden 1, 3, 4 en 6, artikel 17, leden 1 en 2 en artikel 19, lid 1)

B&W

1 t/m 6, 10, 13

 
 

Het beslissen op een sloopvergunning in een beschermd stadsgezicht krachtens overgangs- recht (artikel 37)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Monumentenverordening 1994

 
 
 
 

Mededelen dat pand is geplaatst op de gemeen- telijke monumentenlijst (artikel 4, lid 3)

B&W

1 t/m 6

 
 

Behandelen verzoek om wijziging gemeentelijk monument (artikel 11, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Intrekken vergunning tot wijziging van een gemeentelijk monument (artikel 15)

Idem

Idem

 
 

Verzenden afschrift verzoek tot wijziging beschermd rijksmonument met bezwaren naar de commissie Ruimtelijke Kwaliteit (artikel 16)

Idem

Idem

 
 

Behandelen verzoek om ontheffing aanbrengen van wijzigingen binnen een beschermd gemeen- telijk stadsgezicht (artikel 18, lid 3)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Huisvestingswet

 
 
 
 

Het beslissen op een aanvraag om vergunning voor het splitsen van een gebouw in apparte- mentsrechten (artikel 33)

B&W

1 t/m 7, 10, 13

Na voorafgaand schriftelijk advies van de afdeling Vastgoed, Ontwikkeling & Ruimte

 

Het intrekken van een vergunning (artikel 38)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Huisvestingsverordening 2005

 
 
 
 

Toepassen hardheidsclausule

B&W

1 t/m 7, 10,13

Na voorafgaand schriftelijk advies van de afdeling Vastgoed, Ontwikkeling & Ruimte

 
 
 
 
 
 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2018 (APV)

 

Het intrekken of wijzigen van een vergunning of ontheffing (artikel 1.5)

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het weigeren van een vergunning of ontheffing artikel 1.7 (algemene weigeringsbevoegdheid)

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen op aanvragen ingevolge artikel

2.20 en artikel 2.21, en aanvragen ingevolge artikel 2.33 en artikel 2.34

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen tot weigering van een vergunning- aanvraag ingevolge artikel 2.36

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen tot intrekking van een vergunning ingevolge artikel 2.65 of artikel 2.39

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het mededeling van vervallen vergunning ingevolge artikel 2.26 en artikel 2.40

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen op een kennisgeving betoging op openbare plaats (artikel 2.2)

Burgemeester

1 t/m 11, 13

Advies politie

 

Het beslissen op een aanvraag om een vergun- ning om de weg of een weggedeeltete gebrui- ken anders dan overeenkomstig de publieke functie (artikel 2.4A)

B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Beslissen op vergunningaanvraag die betrekking heeft op één of meer bij horecabedrijven behorende terrassen (artikel 2.4A)

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag tot aanleggen en veranderen van een weg dan wel de verharding van de weg op te breken, in een weg te graven of te spitten (artikel 2.5)

B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag tot het aanleggen, en veranderen van een uitweg (artikel 2:6)

B&W

1 t/m 11, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag voor een vergunning voor een evenement (artikel 2.11)

Burgemeester

1 t/m 11,13

Evenementenoverleg Breda

 

Het verbinden van voorschriften en beperkingen aan een evenementenvergunning en de melding (artikel 2.11, lid 7)

Burgemeester

1 t/m 11,13

Evenementenoverleg Breda

 

Bepalen dat van de aanvraagtermijn voor een evenementenvergunning afgeweken mag worden (artikel 2.11, lid 8)

Burgemeester

1 t/m 11,13

 
 

Het beslissen, weigeren, wijzigen of intrekken van een vergunning, naast de in artikel 1:5 respectievelijk artikel 1:7 genoemde gronden

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 
 

Het aanwijzen van een losloopterrein honden (artikel 2.62, lid b)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 
 

Het aanwijzen van een plaats waar het voor honden verboden is (artikel 2.62, lid c)

Burgemeester

1 t/m 6. 11, 13

 
 

Het aanwijzen van een gedeelte van de gemeente waar het voor hondenverboden is (artikel 2.62, lid d)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 
 

Het verlenen van een ontheffing van het verbod van een plaats waar het voor honden verboden is (artikel 2.62, lid d)

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 
 

Het aanwijzen van een hondenuitlaatplaats (artikel 2.62, lid 1d)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 
 

Het aanwijzen van plaatsen waar honden niet mogen worden uitgelaten (artikel 2.62, lid 1d)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag voor ontheffing voor houden van dieren die overlast veroorzaken (artikel 2.65, lid 2)

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 
 

Beslissen op een aanvraag voor vergunning voor seksinrichtingen, prostitutiebedrijven en escort- bedrijven (artikel 3.2, lid 1)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Beslissen op een verzoek om ontheffing voor een later sluitingsuur prostitutiebedrijven (artikel 3.4, lid 2)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 
 

Weigeren vergunning seksinrichting (artikel 3.10)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag voor een ontheffing geluidhinder (artikel 4.2, lid 2)

B&W

1 t/m 6

  • -

    gerelateerd aan evenement;

  • -

    niet bedrijfsmatig;

  • -

    restcategorie.

 

Het aanwijzen van houtopstanden als Waardevolle houtopstanden als deze aangeplant zijn/worden op basis van een herplantplicht

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van een ontheffing (artikel 4:11)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verbinden van voorschriften (artikelen 4:11 en 4:12)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing van het verbod om voertuigen van autobedrijven

e.d. op de weg te parkeren (artikel 5.2, lid 4)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het verlenenvan een ontheffing van het verbod

om caravanse.d. op de weg te stallen (artikel 5.6, lid 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het verlenen van een ontheffing voor het parkeren van reclamevoertuigen (artikel 5.7, lid 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het verlenen van een ontheffing voor het parkeren van grote voertuigen (artikel 5.8, lid 5)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het verlenen van een ontheffing van hetverbod om op groenstrook te parkeren (artikel 5.10, lid 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag voor een vergun- ning inzamelen geld of goed (artikel 5.13, lid 1)

B&W

1 t/m 10, 13

Het betreft hier niet het inzamelen van kleding

 

Het beslissen op de aanvraag van standplaats- vergunning (artikel 5.17, lid 1 t/m lid 4)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het beslissen op de aanvraag vergunning voor gebruik openbaar water (artikel 5.21, lid 1)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag voor een ligplaats woonschepen en overige voertuigen in een gedeelte van het openbaar water (artikel 5.22, lid 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het verlenen van ontheffing van het verbod nachtverblijf op of aan een openbare plaats al dan niet in een voertuig of kampeermiddel (artikel 4.5, lid 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besluit brandveilig gebruik en beslishulpverlening overige plaatsen

 
 
 
 

Beslissen over gelijkwaardigheid (1.4)

B&W

1 t/m 15

 
 

Beslissen op een melding (2.1 t/m 2.5)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Besluit justitiële en strafvorderlijke gegevens

 
 
 
 

Het opvragen van justitiële gegevens (artikel 13)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10 ,13

 
 
 
 
 
 
 

Vuurwerkbesluit

 
 
 
 

Het beslissen op een verzoek voor een verkla- ring van geen bezwaar, toestemming, advies en bedenkingen ontbrandingstoestemming professioneelvuurwerk, ingevolge artikel 3B.3a en artikel 3B.4

Burgemeester

1 t/m 6

 
 
 
 
 
 
 

Buitenruimteverordening Binnenstad Breda 2005

 

Het wijzigen of intrekken van een vergunning (artikel 4)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het beslissen op aanvraag voor terrasvergun- ning (artikel 10 t/m artikel 17)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Wet op de kansspelen

 
 
 
 

Het beslissen op aanvraag / intrekken aanwezigheidsvergunning (artikelen 30b, 30d en 30f)

Burgemeester

1 /m 10, 13

 
 
 
 
 
 
 

Verordening op speelautomatenhallen en speelautomaten Breda

 

Het verdagen van een beslissing n.a.v. aanvraag automatenhal (artikel 4, lid 1)

Burgemeester

1 /m10, 13

 
 

Het beslissen op een aanvraag voor een vergunning automatenhal (artikel 2 en artikel 7)

Idem

Idem

 
 

Het intrekken van een vergunning (artikel 9, lid 1)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Drank- en Horecawet

 
 
 
 

Beslissen op een aanvraag vergunning horeca of slijtersbedrijf (artikel 3)

Burgemeester

1 /m 10, 13

 
 

Ontheffing van voorschriften met betrekking tot paracommercialisme (artikel 4, lid 4)

Idem

Idem

 
 

Raadplegen register sociale hygiëne (artikel 8, lid 5)

Idem

Idem

 
 

Weigeren vergunning (artikel 27)

Idem

Idem

 
 

Verlening vergunning (artikel 28)

Idem

Idem

 
 

Voorschriften en beperkingen verbinden aan een vergunning (artikel 29)

Idem

Idem

 
 

Verstrekking gewijzigde vergunning in verband met inrichtingseisen (artikel 30)

Idem

Idem

 
 

Bevestigen of weigeren aanvraag wijziging aanhangsel vergunning (leidinggevenden) (artikel 30a)

Idem

Idem

 
 

Intrekken vergunning (artikel 31)

Idem

Idem

 
 

Schorsen vergunning (artikel 32)

Idem

Idem

 
 

Het constateren vervallen vergunningen (artikel 33 en artikel 34)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op aanvraag tijdelijke vergunning zwak alcoholische dranken (artikel 35)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Verordening Winkeltijden Breda 2018

 
 
 

Het beperken van algemene vrijstellingen (artikel 2, lid 3 en 4)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van een ontheffing (artikel 5)

Idem

Idem

 

Het intrekken of wijzigen van een ontheffing (artikel 7)

Idem

Idem

 

Ambtshalve vervangen ontheffingen (artikel 9)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Winkeltijdenwet

 
 
 

Het beslissen op een aanvraag ontheffing andere rustdag (artikel 6)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Regeling veilig gebruik luchthavens en andere terreinen

 
 
 

Afgifte verklaring van geen bezwaar in verband met diverse luchtvaartuigen (artikel 35)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 
 
 
 
 

Besluit regeling toezicht luchtvaart

 
 
 

Het afgeven van een verklaring van geen bezwaar zoals vermeld in artikel 158, lid 1, onder c en artikel 158a, lid 2, onder 8 in verband met luchtvaartvertoningen en luchtvaartwedstrijden

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 
 
 
 
 

Wet bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob)

Het weigeren of intrekken van een beschikking en het vragen van advies aan landelijk Bureau Bibob (artikel 3 en artikel 7)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 

Het vragenom informatie of (rechts)persoon onderdeel van een Bibob-onderzoek is geweest, een verzoek om informatie als bedoeld in artikel 11a

Idem

Idem

 

Het opschorten van de aanvraagtermijn en informeren aanvrager met betrekking tot Bibob-advies (artikel 31)

Idem

Idem

 

Het ingevolge artikel 32 informeren van betrokkene dat het landelijk Bureau Bibob om advies is gevraagd

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 

Zondagswet

 
 
 
 

Het beslissen op aanvraag ontheffing openbare vermakelijkheid (artikel 4, lid 3)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 
 

Het stellen van voorschriften aan optochten en samenkomsten (artikel 5 )

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Wet openbare manifestaties

 
 
 
 

Het vaststellen van voorschriften voor betogin- gen (artikel 5)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

Advies politie

 
 
 
 
 
 

Besluit Administratieve Bepalingen inzake Wegverkeer

 

Het aanstellen verkeersregelaars bij evenemen- ten (artikel 56)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 
 
 
 
 
 
 

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990

 

Het verlenen van ontheffingen ex diverse artikelen RVV met uitzondering van milieuzonering (artikel 87)

B&W

1 /m 10, 13

 
 
 
 
 
 
 

Wegenverkeerswet 1994

 
 
 
 

Het nemen van verkeersbesluiten (artikel 18)

B&W

1 t/m 10, 13

Met uitzondering van de borden G1 t/m G6; advies politie en geldt alleen voor wegen gelegen binnen de gemeente Breda en voor zover deze wegen niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of het waterschap

 

Het beslissen op aanvraag ontheffing voor het houden van wedstrijden op de weg (artikel 148)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Energie, water en telecomverordening Breda 2009

 

Het beslissen op aanvragen om een vergunning, gemeentegrond betreffend, voor het aanbrengen, het hebben of het verwijderen van kabels, leidingen of voorzieningen voor een netwerk, niet zijnde een openbaar elektronisch communicatienetwerk (artikel 8)

B&W

1 /m 10, 13

 
 

Het verdagen van de beslissing met vier weken (artikel 11, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het buiten behandeling stellen van eenaanvraag (artikel 12)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op een melding en de aanhouding daarvan (artikel 15)

Idem

Idem

 
 

Beslissen op een verzoek van een bedrijf om de geldigheidsduur van de vergunning of goedkeu- ringsbesluit met zes maanden uit te stellen (artikel 22)

Idem

Idem

 
 

Het intrekken of wijzigen van een vergunning (artikel 23)

Idem

Idem

 
 

Het stellen van nadere regels aan de wijze van uitvoering van de werkzaamhedenzoals bedoeld in artikel 10 en artikel 14 (artikel 25, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Beslissen of schade aan wegen of andere delen van de openbare ruimte ten gevolge van werkzaamheden moet worden vergoed in geld of dat veroorzaker zelf kan kiezen om deze schade op eigen kosten te herstellen (artikel 26)

Idem

Idem

 
 

Het stellen van nadere regels aan de wijze van herstel (artikel 26, lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het stellen van bijzondere voorwaarden aan het herstel, indien binnen drie jaar na groot onder- houd of herinrichting van de openbare gronden de aanbieder werkzaamheden moet uitvoeren (artikel 26, lid 6)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Marktverordening Breda 2017

 
 
 
 

Het verbinden van voorschriften en beperkingen aan vergunningen en ontheffingen (artikel 5, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op aanvraag van de diverse vergunningen en het (tijdelijk) wijzigen van vergunningen (artikel 7)

Idem

Idem

 
 

Het intrekken / schorsen van een vergunning (artikel 9 )

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op aanvraag voor een vergunning voor het organiseren van een markt en het verbinden van voorschriften aan de vergunning (artikel 12)

Idem

Idem

 
 

Het vaststellen van een selectiedocument en het weigeren van de vergunning (artikel 14)

Idem

Idem

 
 

Het intrekken van de organisatievergunning (artikel 15)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Marktreglement Breda 2017

 
 
 
 

Het bepalen van een tijdelijke andere dag, tijd en plaats voor de markt dan wel het niet laten doorgaan van de markt (artikel 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 
 

Het beslissen op verzoek tot overschrijving vergunning (artikel 4)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op een aanvraag vaste-marktplaatsvergunnning (artikel 5)

Idem

Idem

 
 

Het toewijzen van een dagplaats / overige vergunning (artikel 6)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op het afwijken van het innemen van de marktplaats tot sluitingstijd (artikel 9 lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het geven van toestemming voor het gebruik van andere dan elektrische verlichting, elektriciteit te betrekken van een ander dan die door het college is aangewezen en/of om zelf in de levering van elektriciteit te voorzien (artikel 11)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op een verzoek om ontheffing van

het verbod op verwarmingstoestellen en of bak-

en kookinstallaties (artikel 12)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op een verzoek om ontheffing verbod geluidapparatuur (artikel 13)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op verzoek tot toestemming plaatsen verkoopwagen (artikel 14)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen over het stallen van rij- en voertuigen (artikel 15)

Idem

Idem

 
 

Het beoordelen van maatregelen ter voorkoming van vervuiling van de marktplaats (artikel 16, lid 5)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen op een verzoek om ontheffing van het verbod om rond te lopen met waren tijdens markten (artikel 17)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen over het verspreiden van gedrukte stukken (artikel 18)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen over het plaatsen /

opslaan/ (laten)gebruiken van zelf meegebrachte

kramen en/of tafels (artikel 22 lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het beslissen over het innemen van een

marktplaats met eigen materiaal en het gebruik

van zon- en regenwerende middelen (artikel 22 lid

2 en lid 5)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

De Wet geurhinder en veehouderij

 
 
 
 

Het betrekken van de geurhinder bij het oprich- ten of veranderen van een veehouderij, dan wel het weigeren van een vergunning om redenen van geurhinder (artikel 2 en artikel 3)

B&W

1 t/m 6

 
 

Het voeren van overleg met een naburige gemeente bij grensoverschrijdende situaties (artikel 9)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

 
 
 
 

Het in ontvangst nemen en openbaar kennisge- ven van een melding (artikel 4)

B&W

1 t/m 6

 
 
 
 
 
 
 

Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen Milieubeheer (Bevi)

 

In acht nemen, dan wel rekening houden met de diverse grenswaarden, vastgestelde afstanden en richtwaarden bij een Wm-vergunning en het zorgdragen voor het voldoen aan de veiligheids- contour (artikel 4, artikel 5, artikel 9 en artikel 10)

B&W

1 t/m 6

 
 

Motivering van veiligheidscontouren, groepsrisi- co’s, dichtheden, grenswaardenen richtwaarden bij het afgeven dan wel aanhouden of afwijzen van een Wm-vergunning dan wel een vrijstelling van het bestemmingsplan of het afgeven van een bouwvergunning

Idem

Idem

 
 

Het voeren van overleg bij grondgebied over- schrijdende situaties en met de regionale Brandweer (artikel 12 en 13)

Idem

Idem

 
 

Het zorgdragen voor sanering of alsnog voldoen bij overschrijding van het plaatsgebonden risico of ministeriele regeling (artikel 17, artikel 18 en 20)

Idem

Idem

 
 

Het vaststellen van een uitvoeringsprogramma (artikel 19)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Alle bevoegdheden van het bepaalde bij of krachtens onderstaande wet- en regelgeving en vigerende verordeningen

voor zover in dit besluit niet al elders specifiek is bepaald:

 

Wet bodembescherming

B&W

1 t/m 6, 10

 
 

Wet milieubeheer

B&W

1 t/m 6, 10

 
 

Besluit uniforme saneringen

B&W

1 t/m 6, 10

 
 

Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming

B&W

1 t/m 6, 10

 
 

Besluit bodemkwaliteit

B&W

1 t/m 6, 10

 
 
 
 
 
 
 

Wet vervoer gevaarlijke stoffen

 
 
 
 

Voor het beslissen op aanvragen om een ontheffing voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen (artikel 22, lid 1)

B&W

1 t/m 15

 
 
 
 
 
 
 

Wet Explosieven voor civiel gebruik

 
 
 
 

Het beslissen op aanvragen om een vergunning voor de overbrenging van explosieven (artikel 10)

B&W

1 t/m 15

 
 
 
 
 
 
 

Legesverordening Breda

 
 
 
 

Het vaststellen van een projectbegroting voor leges bij een (instemmingsbesluit telecom) grootschalige telecom-aanleg (artikel 1.17.4)

B&W

1

 
 
 
 
 
 
 

Afdeling Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 
 
 
 
 
 

Team Ruimte

 
 
 
 

Wet ruimtelijke ordening (Wro)

 
 
 
 

Het toekennen of afwijzen van een aanvraag om een tegemoetkoming in schade (artikel 6.1), het terugstorten van het door de aanvrager betaalde recht indien de aanvraag om een tegemoetko- ming in schade geheel of gedeeltelijk wordt toegekend (artikel 6.4, lid 4), het vergoeden van de wettelijke rente en redelijkerwijs gemaakte kosten van rechtsbijstand en andere deskundige bijstand (artikel 6.5)

Idem

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 
 

Het heffen van een recht van de indiener van een aanvraag om een tegemoetkoming in de schade (artikel 6.4, lid 1)

Idem

Teamleider Ruimte

 
 

Het doen van een mededeling aan de indiener van een aanvraag met betrekking op het verschuldigd zijn van een recht (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het niet-ontvankelijk verklaren in verband met het niet of niet tijdig storten van het recht (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Besluit ruimtelijke ordening (Bro)

 
 
 
 

Het plegen van vooroverleg (artikel 3.1.1)

B&W

(Beleids)adviseur A tot en met C

 
 

Het niet of niet verder in behandeling nemen van een aanvraag wegens onvolledigheid (artikel 6.1.3.1, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het aanwijzen van een adviseur (artikel 6.1.3.2)

Idem

Idem

 
 

Het bekendmaken van een besluit aan de aanvrager en belanghebbenden (artikel 6.1.3.6, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het verdagen van de beslistermijn onder opgaaf van redenen voor ten hoogste vier weken (artikel 6.1.3.6, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het op aanvraag toekennen van een voorschot bij redelijke verwachting omtrent tegemoetko- ming in schade (artikel 6.1.3.7, lid 1)

Idem

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 
 
 
 
 
 
 

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade Breda 2008

 
 
 
 

Het verstrekken van de opdracht tot het

uitbrengen van advies terzake (artikel 2)

B&W

(Beleids)adviseur A tot en met C

 
 

Het geven van een reactie op het conceptadvies (artikel 6, lid 8)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Team Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 

Verkoopovereenkomsten

 
 
 
 

Het verkopen van onroerende zaken die zijn opgenomen in de door de raad vastgestelde exploitatie-opzetten en voor zover mogelijk met inachtneming van de algemene verkoopvoorwaarden

B&W

Teamleider Vastgoed

Ontwikkeling

 
 

Het verkopen van onroerende zaken die niet zijn voorzien in de vastgestelde exploitatie-opzetten, voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van € 250.000,- niet te boven gaat

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Aankoopovereenkomsten

 
 
 
 

Het kopen van onroerende zaken die al dan niet zijn opgenomen in het jaarlijks door de raad vastgestelde aankoopprogramma noch in de door de raad goedgekeurd kapitaalskrediet voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van € 250.000,- niet te boven gaat, na voorafgaande melding aan de verantwoordelijke wethouder

B&W

Teamleider Vastgoed

Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Ruilovereenkomsten

 
 
 
 

Het ruilen van onroerende zaken en bestandde- len daarvan voor zover vervreemding en verwerving is onder te brengen in één van

bovengenoemde mandateringen met betrekking tot aan- en verkoop en voor zover de door de gemeente te betalen toegift exclusief de bijko- mende kosten en belastingen het bedrag van

€ 250.000,- niet te boven gaat.

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Zakelijke rechten c.q. kwalitatieve verplichtingen etc.

 
 
 
 

Het besluiten omtrent het vestigen, opzeggen, ontbinden en beëindigen van zakelijke rechten op onroerende zaken. Voormelde bepaling geldt tevens voor het vestigen, opzeggen, ontbinden en beëindigen van kwalitatieve verplichtingen als bedoeld in artikel 2:253 BW, kettingbedingen, boetebedingen, mandeligheden en soortgelijke rechten en verplichtingen

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Huur, pacht en bruikleen

 
 
 
 

Het besluiten omtrent het aangaan, opzeggen, ontbinden en beëindigen van overeenkomsten waarbij onroerende zaken door de gemeente aan derden dan wel door derden aan de gemeente, worden verhuurd, verpacht in bruikleen gegeven of op enig andere wijze in gebruik wordt gegeven

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Voortijdige ingebruikneming

 
 
 
 

Het beslissen op een aanvraag om toestemming tot het voortijdig voor eigen verantwoordelijkheid, rekening en risico in gebruik nemen van onroerende zaken

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Uitvoering overeenkomsten

 
 
 
 

Het verrichten van alle (rechts)handelingen ter uitvoering van of voortvloeiende uit reeds gesloten overeenkomsten, waaronder mede begrepen het besluiten tot afwijken van de voorwaarden waaronder een overeenkomst is gesloten. Gemelde afwijking moet binnen de gestelde kaders vallen danwel van ondergeschikte aard zijn. Onder deze bevoegdheid wordt mede begrepen het kadastraal laten inmeten van perceelsgrenzen, door middel van aanwijs van definitieve grenzen dan wel door voorlopige aanwijs van grenzen

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Wet voorkeursrecht gemeenten

 
 
 
 

Het nemen van een besluit om een onroerende zaak in beginsel aan te kopen (artikel 12)

B&W

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

Mits in overeenstem- ming met het aankoopmandaat

 

Het doen van een verzoek aan de rechtbank om een oordeel te geven over de prijs (artikel 13)

Idem

Idem

 
 

Het weigeren van het doen van een verzoek aan de rechtbank om een oordeel te geven over de prijs (artikel 13)

Idem

Idem

 
 

Het intrekken van een verzoek aan de rechtbank om een oordeel te geven over de prijs (artikel 13)

Idem

Idem

 
 

In te stemmen met de verkoop en overdracht van een met een voorkeursrecht als bedoeld in de Wet voorkeursrecht gemeenten belast perceel aan een of meer derden

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

 
 
 
 

Het verstrekken van inlichtingen aan de recht- bank en het afgeven van verklaringen van geen bezwaar in het kader van de ontruiming van bedrijfspanden (artikel 557a)

B&W

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 
 
 
 
 
 
 

Wet ruimtelijke ordening

 
 
 
 

Het besluiten tot het aangaan van (anterieure en/of posterieure) overeenkomsten als bedoeld in artikel 6.24 Wro

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 
 
 
 
 
 
 

Procedureverordening bestuursschade 1998 voor verzoeken die gebaseerd zijn op de uitvoering van het programma Via Breda

 
 

Conform vastgestelde kaders en afspraken met ProRail en NS

 

Het instellen van een schadebeoordelingsopdracht tot het uitbrengen van advies (artikel 2, lid 1)

B&W

Programmamanager Via Breda

 
 

Het in kennis stellen van de verzoeker van het voornemen om een commissie in te stellen (artikel 2, lid 8)

Idem

Idem

 
 

Het toepassen van artikel 4:1 tot en met artikel 4:6 van de Awb op een verzoek

Idem

Idem

 
 

Het afwijzen van een verzoek indien het kennelijk ongegrond is (artikel 3, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het bevestigen van de ontvangst van een verzoek (artikel 4, lid 4)

Idem

Idem

 
 

Het niet in behandeling nemen van een aanvraag in verband met het niet of niet tijdig storten van een geldsom (artikel 4, lid 5)

Idem

Idem

 
 

Het ter beschikking stellen van gegevens aan de commissie (artikel 6, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het geven van instemming voor het maken van kosten indien de commissie inlichtingen en/of adviezen bij derden wenst in te winnen (artikel 6, lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het geven namens de gemeente van een mondelinge toelichting (artikel 7, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het geven van een zienswijze op het conceptadvies (artikel 7, lid 6)

Idem

Idem

 
 

Het verlengen van de termijn voor afhandeling van een verzoek (artikel 8, lid 3)

Idem

Idem

 
 
 
 
 
 
 

Afdeling Mobiliteit & Milieu

 
 
 
 
 
 
 

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990

 
 
 

Het verlenen van ontheffingen milieuzonering (artikel 87)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 
 
 
 
 

Wet bodembescherming

 
 
 

Een bestuursorgaan kan een gebied aanwijzen waar een gebiedsgerichte aanpak zal plaatsvinden (artikel 55c, lid 1)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het bestuursorgaan dat het plan, bedoeld in artikel 55d, eerste lid, vaststelt, treedt voor een verontreiniging die zal worden gesaneerd als onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak en welke als zodanig in het overeenkomstig artikel 55e vastgestelde, en onherroepelijk geworden, plan is vermeld, onherroepelijk in de plaats van degene aan wie krachtens artikel 43 met betrekking tot de betrokken verontreiniging een bevel kan worden gegeven of op wie een

verplichting als bedoeld in artikel 55b van toepassing is (artikel 55g, lid 1)

Idem

Idem

 

Het bestuursorgaan dat het plan, bedoeld in artikel 55d, eerste lid, heeft vastgesteld, kan aan het vastgestelde plan verontreinigingen toevoegen. Artikel 55e, vierde lid, en 55f, zijn op deze wijzigingen nietvan toepassing. Heteerste lid is op een zodanige verontreiniging van overeenkomstige toepassing zodra het wijzi- gingsbesluit onherroepelijk is geworden (artikel 55g, lid 2).

Idem

Idem

 

Het bestuursorgaan dat het plan vaststelt, stelt Gedeputeerde Staten op de hoogte van een wijziging van het plan, bedoeld in het tweede lid (artikel 55g, lid 3).

Idem

Idem

 

Op verzoek van Onze Minister doet het bestuursorgaan verslag over de voortgang van de uitvoering van de bodemsaneringsoperatie en uitvoering van deze wet op haar grondgebied (artikel 87a, lid 1b)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Wet milieubeheer

 
 
 

Het verzoeken aan Gedeputeerde Staten, diverse genoemde Ministers en andere bestuursorganen om een bijdrage te leveren aan het plan zoals bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel 5.9 lid 3)

Idem

Idem

 

Het bevorderen van overleg met andere be- stuursorganen omtrent het plan zoals bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel 5.9, lid 3)

Idem

Idem

 

Gedeputeerde Staten in kennisstellen van het plan als bedoeld in artikel5.9, lid 1 (artikel 5.9, lid 4)

Idem

Idem

 

Gedeputeerde Staten in kennis stellen omtrent de voortgang van de uitvoering van het plan als bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel 5.9, lid 5)

Idem

Idem

 

Op verzoek van de Minister het verstrekken van gegevens over de ontwikkelingen en besluiten zoals bedoeld in artikel 5.12, lid 3 (artikel 5.12, lid 7)

Idem

Idem

 

Raadplegen van adviseurs en bestuursorganen (artikel 7.8)

Idem

Idem

 

Het mededelen van de gegevens als bedoeld in lid 5 (artikel 7.17, lid 5)

Idem

Idem

 

Het overleggen met bestuursorganen (artikel 7.19, lid 3)

Idem

Idem

 

Het mededelen van de gegevens als bedoeld in lid 5 (artikel 7.19, lid 5)

Idem

Idem

 

Het raadplegen van adviseurs en bestuursorga- nen t.b.v. het advies als bedoeld in artikel 7.24, lid 2 en lid 3 en overleg plegen met initiatiefne-mer (artikel 7.25)

Idem

Idem

 

Het verlengen van de termijn om te beslissen op het verzoek (artikel 7.26)

Idem

Idem

 

Het raadplegen van adviseurs / bestuursorganen over reikwijdte en detailniveau (artikel 7.27, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verlengen van de termijn om advies uit te brengen m.b.t. reikwijdte en detailniveau (artikel

7.27, lid 8)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van informatie en het toesturen van stukken aan de Minister (artikel 7.38a, lid 6)

Idem

Idem

 

Het opstellen van een verslag over de resultaten van de monitoring (artikel 7.41, lid 1)

Idem

Idem

 

Verstrekken inlichtingen en gegevens t.b.v. vaststelling geluidsbelastingkaart als bedoeld in artikel 11.6, lid 1 en lid 2 (artikel 11.7, lid 1)

Idem

Idem

 

Verstrekken inlichtingen en gegevens t.b.v. vaststelling geluidsbelastingkaart als bedoeld in artikel 11.6, lid 4 (artikel 11.7, lid 2)

Idem

Idem

 

Beschikbaar stellen geluidsbelastingkaart via elektronische wijze (artikel 11.9, lid 2, sub a)

Idem

Idem

 

Voegen overzicht belangrijkste punten bij geluidsbelastingkaart (artikel 11.9, lid 2, sub b)

Idem

Idem

 

Elektronisch toezenden geluidsbelastingkaart aan Minister (artikel 11.9, lid 3)

Idem

Idem

 

Verstrekking inlichtingen aan andere lidstaten (artikel 11.16, lid 1)

Idem

Idem

 

Verzoek tot wijziging van geluidproductieplafond (artikel 11.31, lid 3)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

Verzoektot verlaging geluidproductieplafond (artikel 11.48, lid 1)

Idem

Idem

 

Het zenden van het verzoek om aan artikel 14.5, lid 3, toepassing te geven aan de andere bevoegde organen (artikel 14.6, lid 3)

Idem

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het zorg dragen voor de in art. 14.10, lid 2, genoemde procedurele handelingen (art. 14.10, lid 2)

Idem

Idem

 

Het zenden van een afschrift van het verzoek tot een gecoördineerde voorbereiding aan de andere bevoegde organen (artikel 14.13, lid 2)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Wet geluidhinder (Wgh)

 
 
 

Het opstellen van een programma van maatre- gelen als bedoeld in artikel 89, lid 1 (artikel 89)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het voorleggen aan de minister van het ingevol- ge artikel 89, lid 1, vastgestelde programma van maatregelen (artikel 90)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van hogere waarde (artikel 110a)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

Het doen inschrijven van een onherroepelijk besluit tot het vaststellen van een hogere waarde in de openbareregisters (artikel 110 i, lid 1)

Idem

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het laten verwijderen van de inschrijving van het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde uit de openbare registers (artikel 110i, lid 2)

Idem

Idem

 

Gegevens vragen betreffende de geluiduitstra- ling ten behoeve van het instellen en beheren van geluidzonesrond industrieterreinen aan beheerders van inrichtingen (artikel 165)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Besluit geluidhinder (Bgh)

 
 
 

Het indienen van een verzoek als bedoeld in artikel 110a derde lid, m.b.t. tot een zone rond een industrieterrein (artikel 5.1, lid 2)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het indienen van een verzoek als bedoeld in artikel 110a derde lid, m.b.t. een zone langs een weg (artikel 5.2)

Idem

Idem

 

Het indienen van een verzoek als bedoeld in artikel 110a, derde lid m.b.t. een zone langs een

spoorweg (artikel 5.3, lid 1)

Idem

Idem

 

Eigenaren en bewoners van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen op de hoogte stellen van de overweging van

overheidswege geluidwerende voorzieningen aan te brengen (artikel 6.3)

Idem

Idem

 

Eigenaren en bewoners van woningen of andere geluidgevoelige bestemmingen verzoeken binnen drie weken toestemming te verlenen tot het uitvoeren van akoestisch en bouwtech- nisch onderzoek (artikel 6.4, lid 1)

Idem

Idem

 

Schriftelijk mededelen aan eigenaren en bewoners van woningen en andere geluidgevoe- lige bestemmingen dat geen akoestisch en bouwtechnisch onderzoek kan worden uitge- voerd, tenzij schriftelijke toestemming binnen twee weken wordt verleend(artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 

Schriftelijk meedelen dat er geen geluidwerende voorzieningen zullen worden aangebracht (artikel

6.4, lid 3)

Idem

Idem

 

Het instellen van een akoestisch en bouwtech- nisch onderzoek (artikel 6.5)

Idem

Idem

 

Schriftelijk op de hoogste stellen van eigenaren van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen dat de in dit artikel genoemde extra voorzieningen moeten worden getroffen (artikel 6.6, lid 1)

Idem

Idem

 

Eigenaren en bewoners van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen verzoe- ken schriftelijk te verklaren dat zij zich verplich- ten de extra voorzieningen aan te brengen (artikel 6.6, lid 2)

Idem

Idem

 

Schriftelijk meedelen aan eigenaren en bewo- ners van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen, dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht, tenzij de schriftelijke verklaring binnen twee weken

alsnog wordt afgegeven (artikel 6.6, lid 3)

Idem

Idem

 

Schriftelijk meedelen, dat er geen geluidwerende voorzieningen wordenaangebracht (artikel 6.6, lid 4)

Idem

Idem

 

Het schriftelijk op de hoogte stellen van de eigenaren van de woningen of andere geluidsge- voelige gebouwen, die op basis van het in artikel

6.5 bedoelde akoestisch en bouwtechnisch onderzoek niet in aanmerking komen voor het van overheidswege aanbrengen van geluidwe- rende voorzieningen (artikel 6.8, lid 4)

Idem

Idem

 

Verzoek aan de eigenaren bedoeld in artikel 6.8 lid 1 om na het onherroepelijk worden van het aanbod, en indien van toepassing, de overeenkomst door middel van schriftelijke ondertekening bepaalde zaken verklaren (artikel 6.9, lid 1)

Idem

Idem

 

Schriftelijk mededelen aan de eigenaren dat er geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht, tenzij de ondertekening binnen 2 weken na ontvangst van deze mededeling nog plaatsvindt (artikel 6.9, lid 2)

Idem

Idem

 

Schriftelijk mededelen aan de eigenaren dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht, indien de verklaring ook niet binnen de in lid 2 gestelde termijn heeft plaatsgevonden (artikel 6.9, lid 3)

Idem

Idem

 

Mededelen aan de eigenaar dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht indien de eigenaar of bewoner van de woning of het andere geluidgevoelige gebouw zijn medewerking aan het akoestisch en bouwtechnisch onderzoek of het treffen van maatregelen onthoudt (artikel 6.9, lid 4)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Afdeling Wijkzaken

 
 
 
 
 
 
 

Energie-, water- en telecomverordening Breda 2009

Het verstrekken van een opgave van de meest actuele planningen aan Nutsbedrijven (artikel 5)

B&W

Elementmanagers groen, grijs en blauw

 

Het uitnodigen van nutsbedrijven voor informa- tieuitwisseling over de meest actuele planningen

(artikel 6)

Idem

Idem

 

Het uitnodigen van vertegenwoordigers van de nutsbedrijven voor een programmerings- en coördinatieoverleg

Idem

Idem

 

Het opstellen en bekendmaken van projectbegrotingen, zoals bedoeld in de “nadere regels herstraten en herstraatvergoeding Breda 2018”

Idem

Afdelingshoofd Wijkzaken

 
 
 
 
 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2018 (APV)

Het aanwijzen van waardevolle houtopstanden

(artikelen 4:8 en 4:9)

B&W

Procescoördinator E,

Beleidsadviseur B

 
 
 
 
 

Privaatrechtelijke rechtshandelingen

 
 
 

Het aangaan van overeenkomsten die tot doel hebben beheertaken in de openbare ruimte door derden te kunnen laten uitvoeren (Wijkdeals en Opgeruimd Breda)

B&W

Afdelingshoofd Wijkzaken

Teamleider Zaken

Teamleider Wijk

 
 
 
 
 

Afdeling Afvalservice

 
 
 
 
 
 
 

Afvalstoffenverordening Breda 2016

 
 
 

Het aanwijzen van organisatie of personen die als inzamelaar zijn belast met de inzameling van bepaalde bestanddelen van huishoudelijk afval (artikel 2.2)

B&W

Afdelingshoofd Afvalservice

 

Het stellen van voorschriften en beperkingen bij de bevoegdheid van artikel 2.2 (artikel 2.3)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2018

Handhavend optreden zoals genoemd in hoofdstuk 5 van de Algemene wet bestuursrecht in verband met de (dreigende) plaatsing van goederen/inboedels op de weg of een wegge- deelte na een ontruiming

B&W

Afdelingshoofd Afvalservice

 

Het opleggen en uitvoeren van bestuursdwang tegen overtreding van de in artikel 5:11 en bijbehorend aanwijsbesluit

Idem

Facilitair medewerker A,

Medewerker RTH A en B,

Medewerker Beheer A, B, C en D,

Ondersteunend medewerker Beleid en Advies B,

Medewerker Beleid en Advies A,

Leidinggevende A, B en C

 

Het geven van aanwijzingen aan rechthebbende om voorzieningen toe te laten t.b.v. verkeer en verlichting (artikel 2:9, lid 1)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 
 
 
 
 

Privaatrechtelijke rechtshandelingen

 
 
 

Het aangaan van overeenkomsten voor het inzamelen van afval bij bedrijven (bedrijfsmatig inzamelen)

B&W

Afdelingshoofd Afvalservice

Teamleider Productieondersteuning

Senior Accountmanager

 
 
 
 
 

Afdeling Uitvoering

 
 
 
 
 
 
 

Algemene plaatselijke Verordening Breda 2018

 
 
 

Te besluiten tot het toepassen van (spoedeisende) bestuursdwang en het effectueren van een dergelijk besluit bij of krachtens artikel 5:11 APV Breda 2018

B&W

Facilitair medewerker A

Uitvoerend medewerker Dienstverlening C

Medewerker RTH A en B

Medewerker Beheer

A, B, C en D

Medewerker Techniek en Ontwikkeling D

 
 
 
 
 

Wegenverkeerswet / Kentekenreglement

 
 
 

Alle handelingen die samenhangen met de

registratie van kentekens voor voertuigen bij de

Rijksdienst voor het Wegverkeer

B&W

Teamleiders Afdeling Uitvoering

 
 
 
 
 

Wegenverkeerswet / BABW

 
 
 

Plaatsen van verkeerstekens al dan niet op grond

van een verkeersbesluit (Wegenverkeerswet

artikel 16, lid 1 en 2, artikel 17 en BABW, artikel

34 lid a en b en artikel 35)

B&W

Medewerker Beheer B

Medewerker Beheer C

Medewerker Techniek en Ontwikkeling D

 
 
 
 
 

Legesverordening Breda

 
 
 

Het jaarlijks bepalen van de hoogte van tarief D5

(bomen en struiken herstellen) en tarief D6

(asfalt herstellen)

B&W

Afdelingshoofd Uitvoering

 
 
 
 
 

Energie-, water- en telecomverordening Breda

2009

 
 
 

Vaststellen en bekendmaken projectbegroting herstraten (artikel 26 Energie-, water- en telecommunicatieverordening Breda 2009)

Idem

Afdelingshoofd Uitvoering

 
 
 
 
 

Afdeling Parkeerbedrijf

 
 
 
 
 
 
 

Algemene plaatselijke Verordening Breda 2018

 
 
 

Te besluiten tot het toepassen van (spoedeisende) bestuursdwang en het effectueren van een dergelijk besluit bij of krachtens artikel 5:11 APV Breda 2018

B&W

Facilitair medewerker A

Uitvoerend medewerker Dienstverlening C

Medewerker RTH A en B

Medewerker Beheer

A, B, C en D

Medewerker Techniek en Ontwikkeling D

 
 
 
 
 

Parkeerverordening Breda 2013

 
 
 

Het verlenen of weigeren van een basisvergun- ning of jaarvergunning voor huishoudens en het plaatsen van de aanvrager van een basisvergun- ning op een wachtlijst (artikel 4 en artikel 5)

B&W

Afdelingshoofd Parkeerbedrijf

 

Het verlenen of weigeren van een basis-, jaar- of tijdelijke vergunning voor bedrijven en het plaatsen van de aanvrager van een basisvergun- ning op een wachtlijst (artikelen 6 t/m 8)

Idem

Idem

 

Het verlenen of weigeren van een zwerfvergun- ning (artikel 9)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van een lijst van instellingen die in aanmerking komen tot een non-profit zwerf- vergunning(artikel 9, lid 2)

Idem

idem

 

Het verlenen of weigeren van vergunningen voor woon-werkverkeer (artikel 10)

Idem

Idem

 

Het verlenen of weigeren van een vergunning voor autodate (artikel 11)

Idem

Idem

 

Het verlenen of weigeren van een bezoekersver- gunning of bezoekersregeling(artikel 12 t/m artikel 14)

Idem

Idem

 

Afwijken van het maximaal vastgestelde aantal parkeervergunningen per gebied (artikel 16, lid 2)

Idem

Idem

 

Het intrekken, wijzigen en weigeringen van verleende vergunningen (artikel 19 en artikel 20)

Idem

Idem

 

Het verlenen van een ontheffing van het verbod om enig voorwerp, niet zijnde een motorvoertuig, te plaatsen of te laten staan, op een parkeerap- paratuurplaats of op een belanghebbenden- plaats (artikel 22)

Idem

Idem

 

Het stellen van nadere regels ter nadere uitwerking van de verordening (artikel 24, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in bijzondere gevallen verlenen van vergun- ningen aan anderen dan in de artikelen 4 tot en met 8 genoemde categorieën (artikel 24, lid 2)

Idem

Idem

 

Bepalen van de datum waarop prioriteitstelling voor nieuwe vergunninggebieden zal gelden (artikel 24, lid 4)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Gehandicaptenparkeerkaart

 
 
 

Wegenverkeerswet artikel 13, lid 2 en Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegver- keer (BABW) (artikelen 49 en 55)

B&W

Afdelingshoofd Parkeerbedrijf

 

Het besluiten op een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart (artikel 49 BABW)

Idem

Idem

 

Het beperken van de geldigheidsduur van een gehandicaptenparkeerkaart (artikel 51, lid 2 en lid 3 BABW)

Idem

Idem

 

Het afgeven van een duplicaat gehandicaptenparkeerkaart (artikel 52 BABW)

Idem

Idem

 

Het ongeldig verklaren van een gehandicaptenparkeerkaart (artikel 53, lid 2 en lid 3 BABW)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Kinderboerderij Wolfslaar

 
 
 

Het beheren van de Kinderboerderij Wolfslaar

B&W

Afdelingshoofd Parkeerbedrijf

Beheerders Kinderboerderij

Volmacht is bedoeld om beheerders in staat te stellen de juridisch noodzakelijke handelingen te kunnen verrichten om de Kinderboerderij adequaat te kunnen beheren

 
 
 
 

Afdeling Stadsingenieurs Breda

 
 
 
 
 
 
 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2018

Last onder bestuursdwang opleggen, wegens overtreding van de Algemene plaatselijke verordening Breda 2018, de artikelen:

  • -

    Het anders gebruiken van een openbare plaats dan overeenkomstig de publieke functie (artikel 2:4A, lid 1)

  • -

    Het aanleggen van een weg, openbreken van de verharding, graven in een weg, wijzigen of veranderen in de wijze van aanleg van de weg (artikel 2:5, lid1)

  • -

    Het maken van een uitweg zonder vergunning (artikel 2:6, lid 1)

  • -

    Het aanbrengen van beplanting of een voorwerp op zodanige wijze dat aan het wegverkeer het vrije uitzicht wordt belemmerd (artikel 2:7)

  • -

    Het toestaan van voorzieningen voor verkeer en verlichting (artikel 2:9)

  • -

    Het verbod op het neerzetten van fiets of bromfiets (artikel 5:11)

B&W

Projectleiders Uitvoeringsleiders

Afdelingshoofd Stadsingenieurs Breda

Teamleiders Afdeling Stadsingenieurs Breda

 
 
 
 
 

Afdeling Vastgoedbeheer

 
 
 
 
 
 
 

Verkoopovereenkomsten

 
 
 

Het verkopen van onroerende zaken die niet zijn

voorzien in de vastgestelde exploitatieopzetten,

voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende

kosten en belastingen per transactie het bedrag

van € 250.000,-- niet te boven gaat

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 
 
 
 
 

Aankoopovereenkomsten

 
 
 

Het kopen van onroerende zaken die niet zijn opgenomen in het jaarlijkse door de raad vastgestelde aankoopprogramma noch in door de raad goedgekeurd kapitaalskrediet voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van

€ 250.000,-- niet te boven gaat, na voorafgaande schriftelijke melding aan de verantwoordelijke wethouder

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 
 
 
 
 

Ruilovereenkomsten

 
 
 

Het ruilen van onroerende zaken en bestandde- len daarvan voor zover vervreemding en verwerving is onder te brengen in een van bovengenoemde mandateringen met betrekking tot aan- en verkoop en voor zover de door de gemeente te betalen toegift exclusief de bijko- mende kosten en belastingen het bedrag van

€ 250.000,-- niet te boven gaat

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 
 
 
 
 

Zakelijke rechten

 
 
 

Het besluiten omtrent het vestigen, opzeggen, ontbinden en beëindigen van zakelijke rechten op onroerende zaken

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 
 
 
 
 

Huur, pacht en bruikleen

 
 
 

Het verhuren en in bruikleen geven van aan de gemeente toebehorende onroerende zaken

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

(Beleids)adviseur C tot een bedrag van €125.000,-

 

Het verpachten van aan de gemeente toebeho- rende onroerende zaken

Idem

Idem

 

Het huren en in bruikleen nemen door de gemeente van aan derden toebehorende onroerende zaken

Idem

Idem

 

Het opzeggen, ontbinden en beëindigen van overeenkomsten terzake van huur, bruikleen of jaarlijkse pacht

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Voortijdige ingebruikneming

 
 
 

Het beslissen op een aanvraag om toestemming tot het voortijdig voor eigen verantwoordelijkheid, rekening en risico in gebruik nemen van onroe- rende zaken

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 
 
 
 
 

Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

 
 
 

Het verstrekken van inlichtingen aan de recht- bank in het kader van de ontruiming van bedrijfspanden (artikel 557a)

B&W

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Concernstaf

 
 
 
 

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

 
 
 
 

Concernadvies

 
 
 
 
 
 
 

Besluit inlichtingen justitiële documentatie

 
 
 

Het vragen van inlichtingen uit de algemene documentatieregisters in het kader van koninklijke onderscheidingen (artikel 5)

B&W

Afdelingshoofd Concernadvies, Plaatsvervangend afdelingshoofd Concernadvies

 
 
 
 
 

Sociaal Economisch Domein

Keten Maatschappelijke Ondersteuning

 
 
 

Keten Participatie

 
 
 

Keten Jeugd

 
 
 

Expertisecentrum

 
 
 
 
 
 
 

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

Keten Maatschappelijke Ondersteuning

 
 
 
 

Team Wmo Wijkteams

 
 
 

Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015, alsmede daarop gebaseerde verordeningen, beleidsregels en nadere

regels 

Het nemen van besluiten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015, alsmede daarop gebaseerde verordeningen, beleidsregels en nadere regels

B&W

Ketenmanager Maatschappelijke Ondersteuning,

Teamleiders Wet Maatschappelijke Ondersteuning Wijkteams,

Klantmanager

Medewerker RTH,

Administratief medewerker

 
 
 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 

Het verlangen van een schriftelijke machtiging van

een gemachtigde (artikel 2:1, lid 2)

Burgemeester / B&W

Klantmanager,

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het weigeren van bijstand of

vertegenwoordiging door een persoon tegen wie

ernstige bezwaren bestaan (artikel 2:2)

Idem

Teamleider Wmo

 

Het doorsturen van geschriften tot

behandeling waarvan kennelijk een ander

bestuursorgaan bevoegd is (artikel 2:3, lid 1)

Idem

Klantmanager

 

Het terugsturen aan de afzender van geschriften

die niet voor hem bestemd zijn en die ook niet

worden doorgezonden (artikel 2:3, lid 2)

Idem

Klantmanager

 

Het vaststellen van de verschuldigdheid en hoogte

van de dwangsom (artikel 4:18)

Idem

Klantmanager

 

Het terugvorderen van onverschuldigd betaalde

dwangsommen (artikel 4:20)

Idem

Klantmanager

 

Het bevestigen van de ontvangst van een

bezwaarschrift (artikel 6:14, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan het

bevoegde orgaan (artikel 6:15, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het zenden van de op de zaak betrekking

hebbende stukken aan in ieder geval de

gemachtigde (artikel 6:17)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij

beroep tegen het niet tijdig beslissen aanhangig is

bij het nemen van een besluit op de aanvraag

(artikel 6:20, lid 3)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij

het beroep aanhangig is bij intrekking of

wijziging van het bestreden besluit (artikel 7:1a, lid

2 en lid 3)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het instemmen met of het afwijzen van een

verzoek om rechtstreeks beroep bij de

administratieve rechter (artikel 7:1a, lid 4)

Idem

Klantmanager

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan de

bevoegde rechter, indien ingestemd wordt met het

verzoek om rechtstreeks beroep (artikel 7:1a, lid 5

en lid 6)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het in de gelegenheid stellen van

belanghebbenden te worden gehoord voordat een

bestuursorgaan op het bezwaar beslist (artikel

7:2, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het ter inzage leggen van het bezwaarschrift en

alle verder op de zaak betrekking

hebbende stukken voorafgaand aan het horen

(artikel 7:4, lid 2, lid 3, lid 5 en lid 6)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het mededelen van feiten of omstandigheden aan

belanghebbenden die na het horen bekend

worden en die voor de te nemen beslissing van

aanmerkelijk belang kunnen zijn en het in de

gelegenheid stellen van

belanghebbenden daarover te worden gehoord

(artikel 7:9)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10,

lid 1), voor zover er sprake is van een (kennelijk)

niet-ontvankelijk bezwaar

Idem

Administratief

medewerker

 

Het opschorten van de termijn voor het beslissen

op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 2)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het verdagen van de beslissing op een

bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 3)

Idem

Klantmanager,

Beleidsadviseur

 

Het verder uitstellen van een beslissing op een

bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 4)

Idem

Klantmanager,

Beleidsadviseur

 
 
 
 
 

Inkoop

 
 
 

Het in het kader van de uitvoering van de Wet

Maatschappelijke Ondersteuning 2015 nemen van besluiten tot het realiseren van de inkoop van trajecten / producten op het terrein van zorg / huishoudelijke zorg

B&W

Ketenmanager

Maatschappelijke

Ondersteuning,

Teamleiders Wet

Maatschappelijke

Ondersteuning

Wijkteams,

Beleidsadviseur,

Klantmanager

 
 
 
 
 

Steunpunt huiselijk geweld

 
 
 

Verlenen en vaststellen subsidie voor Veilig Thuis West-Brabant

B&W*

Directeur Sociaal

Economisch Domein

Ketenmanager

Maatschappelijke

Ondersteuning

Mede namens 17 regio

gemeenten

 
 
 
 

Keten Participatie

 
 
 
 
 
 
 

Participatiewet, Bbz 2004, Ioaw, Ioaz, Wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening en Wet Inburgering alsmede daarop gebaseerde verordeningen, beleidsregels en nadere regels

Het nemen van besluiten in het kader van de

Participatiewet, Bbz 2004, Ioaw, Ioaz,

Wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening en

de Wet Inburgering,alsmede daarop gebaseerde

verordeningen, beleidsregels en nadere regels

B&W

Ketenmanager Participatie,

Teamleiders keten Participatie,

Klantmanager,

Adviseur RTH

Medewerker Beleid & Advies

Administratief medewerker D

 
 
 
 
 

Participatiewet

 
 
 

Het indienen van een verzoek Vangnetregeling op grond van artikel 74

B&W

Ketenmanager

Participatie

 
 
 
 
 

Wet op de lijkbezorging

 
 
 

Het verhalen van de kosten verbonden aan het bezorgen van lijken waarvoor het college zorg draagt, alsmede het verhalen van de kosten van de lijkbezorging op de bezittingen van de overledene, diens nalatenschap en nabestaanden (artikel 22)

B&W

Administratief

Medewerker TUB

 

Het opsporen van nabestaanden en het benaderen daarvan in het kader van hun verplichting om zorg te dragen voor de lijkbezorging van een overledene, de bevoegdheid tot het geven van de opdracht tot lijkbezorging en daarmee verband houdende werkzaamheden (artikel 21)

Burgemeester

Administratief

medewerker TUB

 
 
 
 
 

Algemene Wet op het Binnentreden

 
 
 

Het uitvoeren van beheersmaatregelen ten behoeve van het verhaal van de kosten van de lijkbezorging (i.e. het achterhalen van nabe- staanden die zorg moeten dragen voor de lijkbezorging en het onderzoek naar de aanwe- zigheid van geld, goederen en overige vermo- gensbestanddelen waaruit de kosten van lijkbezorging voldaan kunnen worden en om mogelijke aanwijzingen te vinden die leiden naar nabestaanden op wie de kosten van lijkbezorging kunnen worden verhaald (artikel 3, tweede lid)

Burgemeester

Administratief

Medewerker TUB

 
 
 
 
 

Team Juridische Zaken & Naleving

 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 

Het verlangen van een schriftelijke machtiging van een gemachtigde (artikel 2:1, lid 2)

Burgemeester / B&W

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies, Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het weigeren van bijstand of vertegenwoordiging door een persoon tegen wie ernstige bezwaren bestaan (artikel 2:2)

Idem

Teamleider JZ&N

 

Het doorsturen van geschriften tot behandeling waarvan kennelijk een ander bestuursorgaan bevoegd is (artikel 2:3, lid 1)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies

 

Het terugsturen aan de afzender van geschriften die niet voor hem bestemd zijn en die ook niet worden doorgezonden (artikel 2:3, lid 2)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies

 

Het vaststellen van de verschuldigdheid en hoogte van de dwangsom (artikel 4:18)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies

 

Het terugvorderen van onverschuldigd betaalde dwangsommen (artikel 4:20)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies, klantmanager

 

Het bevestigen van de ontvangst van een bezwaarschrift (artikel 6:14, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan het bevoegde orgaan (artikel 6:15, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het zenden van de op de zaak betrekking hebbende stukken aan in ieder geval de gemachtigde (artikel 6:17)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij beroep tegen het niet tijdig beslissen aanhangig is bij het nemen van een besluit op de aanvraag (artikel 6:20, lid 3)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij het beroep aanhangig is bij intrekking of wijziging van het bestreden besluit (artikel 7:1a, lid 2 en lid 3)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het instemmen met of het afwijzen van een verzoek om rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter (artikel 7:1a, lid 4)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan de bevoegde rechter, indien ingestemd wordt met het verzoek om rechtstreeks beroep (artikel 7:1a, lid 5 en lid 6)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het in de gelegenheid stellen van belanghebbenden te worden gehoord voordat een bestuursorgaan op het bezwaar beslist (artikel 7:2, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het ter inzage leggen van het bezwaarschrift en alle verder op de zaak betrekking hebbende stukken voorafgaand aan het horen (artikel 7:4, lid 2, lid 3, lid 5 en lid 6)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het mededelen van feiten of omstandigheden aan belanghebbenden die na het horen bekend worden en die voor de te nemen beslissing van aanmerkelijk belang kunnen zijn en het in de gelegenheid stellen van belanghebbenden daarover te worden gehoord (artikel 7:9)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 1), voor zover er sprake is van een (kennelijk) niet-ontvankelijk bezwaar;

Idem

Administratief

medewerker

 

Het opschorten van de termijn voor het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 2)

Idem

Administratief

medewerker

 

Het verdagen van de beslissing op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 3)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies, Beleidsadviseur

 

Het verder uitstellen van een beslissing op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 4)

Idem

Medewerker RTH,

Adviseur RTH,

Medewerker beleid en

advies, Beleidsadviseur

 
 
 
 
 

Handhaving algemeen

 
 
 

Bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens onderstaande wet- en regelgeving en vigerende

verordeningen:

Participatiewet

B&W

Ketenmanager

Participatie,

Teamleider Juridische

Zaken & Naleving

Klantmanager

Medewerker RTH

Adviseur RTH

Medewerker Beleid &

Advies

 
 
 
 
 

Wet Kinderopvang

 
 
 

Het bijhouden van een register van gemelde kindercentra en gastouderbureaus (artikel 1.46, lid 1 en lid 2, artikel 1.47, lid 2, artikel 1.47a, lid 1)

B&W

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving,

(Beleids)adviseur A,

Medewerker RTH en

Administratief

medewerker TUB

 

De bevoegdheid tot toezicht op de naleving (artikel 1.61, lid 1)

Idem

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving,

(Beleids)adviseur A

 

Het besluiten tot het gemeentelijk ingrijpen (artikel 1.65, lid 1 en artikel 1.66, lid 1 en lid 2)

Idem

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving,

(Beleids)adviseur A

 

Het besluiten tot het opleggen van een boete (artikel 1.72, lid 1 en lid 2)

Idem

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving,

(Beleids)adviseur A

 

Het aanvragen, wijzigen en verzoeken tot verwijdering van autorisaties bij de bewerker (DUO) voor het LRK, GIR en het Zakelijk Portaal, onderdeel Wet Kinderopvang (artikel 3 en 4 Besluit Landelijk register kinderopvang en artikel 12 Regeling Wet Kinderopvang

Idem

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving,

(Beleids)adviseur A

 

Het aan de gemeenteraad en de minister toezenden van het door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde verslag, waarin alle werkzaamheden zijn opgenomen die het college en de toezichthouders in het voorafgaande kalenderjaar hebben verricht

Idem

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving,

(Beleids)adviseur A

 

Het aanwijzen van de toezichthouder volgens de Wet kinderopvang (artikel 1.61)

Idem

Ketenmanager

Participatie, Teamleider

Juridische Zaken &

Naleving

 
 
 
 
 

Team Schuldhulpverlening

 
 
 

Lokale Integrale Schuldhulpverlening (LISH)

Het aangaan van samenwerkingsovereenkom- sten in het kadervan de LokaleIntegrale Schuld- hulpverlening (LISH) met gemeenten die een samenwerking wensen aan te gaan met de Kredietbank West-Brabant (artikel 3 reglement GKB)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

Ketenmanager Participatie

 

Het positief dan wel negatief beschikken over aanvragen schuldregeling in de kader van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening,

Klantmanager

 

Toekennen van saneringskredieten tot en met

€ 12.500,--

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager, Medewerker Dienstverlening, Administratief medewerker D

 

Besluiten op het al dan niet toelaten tot budget- beheer

Idem

Idem

 

Het afwijzen van aanvragen consumptief krediet

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening,

Administratief medewerker D

Klantmanager

 

Het toekennen van consumptieve kredieten tot en met € 12.500,--

Idem

Idem

 

Het treffen van alle betalingsregelingen ten aanzien van lopende consumptieve kredieten en saneringskredieten

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager,

Administratief medewerker, Medewerker Dienstverlening

 

Het uit handen geven van de invordering van consumptieve kredieten en saneringskredieten

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Administratief mede- werker

 

Het doen van een verzoek om schuldsanering als bedoeld in artikel 285, lid 1, onder e, van de Faillissementswet

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager 

 

Het aangaan van rekening-courant-overeenkom- sten met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) in het kader van de uitvoering van de Wet schuldsanering natuurlijke personen

Idem

Ketenmanager Participatie

 

Gevraagde herziening Kredietbank aanvragen

Idem

Ketenmanager

Participatie

Teamleider

Schuldhulpverlening

 

Het toekennen van sanerings- en consumptieve kredieten vanaf € 12.500,-- tot en met

€ 25.000,--

Idem

Idem

 

Het toekennen van kredieten boven € 25.000,--

Idem

Ketenmanager Participatie

 

Het afschrijven van oninbare sanerings- en consumptieve kredieten tot en met € 25.000,--

Idem

Ketenmanager

Participatie

Teamleider

Schuldhulpverlening

 

Het afschrijven van oninbare sanerings- en consumptieve kredieten boven € 25.000,--

Idem

Ketenmanager

Participatie

Teamleider

Schuldhulpverlening

 
 
 
 
 

Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

 
 
 

Toelating, afwijzing en stopzetting van schuldhulpverleningstrajecten

B&W

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schulhulpverlening, Klantmanager, Medewerker Dienstverlening, Administratief medewerker D

 

Het uitvoeren van het plan voor integrale Schuldhulpverlening (artikel 3, lid 1)

Idem

Idem

 

Het weigeren van schuldhulpverlening in geval een persoon al eerder gebruik heeft gemaakt van de schuldhulpverlening (artikel 3, lid 2)

Idem

Idem

 

Het weigeren van schuldhulpverlening in geval een persoon fraude heeft gepleegd die financiële benadeling van een bestuursorgaan tot gevolg heeft en die persoon in verband daarmee onherroepelijk strafrechtelijk is veroordeeld of onherroepelijk een bestuurlijke sanctie is opgelegd (artikel 3, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in geval een ingezetene zonder adres aanwijzen van artikel 40 van de Participatiewet voor verlening van bijstand (postadres) (artikel 3, lid 5)

Idem

Idem

 

Het binnen vier weken houden van een eerste gesprek in verband met een hulpvraag voor schuldhulpverlening in verband met het vaststel- len van de hulpvraag (artikel 4, lid 1)

Idem

Idem

 

Het binnen drie dagen houden van een eerste gesprek in verband met een bedreigende situatie (artikel 4, lid 2)

Idem

Idem

 

Het inzicht geven aan verzoeker van het aantal weken tussen eerste gesprek en het te bereiken resultaat (artikel 4, lid 3)

Idem

Idem

 

Het verzoeken aan de rechtbank van een afkoelingsperiode (artikel 5, lid 1)

Idem

Idem

 

Het toepassen van regelgeving zoals bepaald in de AMVB zoals bedoeld in artikel 5, lid 1, van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (artikel 5, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het verzoeken om mededelingen van feiten en omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de schuldhulpverlening of de uitvoering van deze wet (artikel 6)

Idem

Idem

 

Het vragen van medewerking die nodig is voor uitvoering van deze wet (artikel 7, lid 1)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van de identiteit van verzoeker aan de hand van regelgeving in de wet op de identificatieplicht (artikel 7, lid 2)

Idem

Idem

 

Het vragen van inzage van een document op grond van de wet op de identificatieplicht voor zover redelijkerwijs nodig is voor de uitvoering van deze wet (artikel 7, lid 3)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van gegevens aan bestuursor- ganen en instanties die voortvloeien uit de uitvoering van deze wet voor zover deze organen en instanties deze gegevens behoeven ter uitvoering van hun taak en dienstverlening (artikel 8, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van gegevens en inlichtingen aan de minister (artikel 9, lid 1)

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager

 

Het vertegenwoordigen van het college bij bezwaren en beroepsproceduresin verband met de Wet gemeentelijkeschuldhulpverlening en/of de Beleidsregels schuldhulpverlening Breda

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager, Medewerker Dienstverlening, Administratief medewerker

 
 
 
 
 

Beleidsregels schuldhulpverlening Breda

 
 
 

Het beslissen op een verzoek om schuldhulpver- lening (artikel 3, lid 1)

B en W

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schulhulpverlening, Klantmanager

 

Het verzoeken om alle informatie die van invloed kunnen zijn op het schuldhulpverleningstraject zowel bij de aanvraag als tijdens het schuldhulp- verleningstraject (artikel 4, lid 1)

Idem

Idem

 

Het weigeren of beëindigen van schuldhulpverle- ning op grond van artikel 4, lid 1 en lid 2 van deze beleidsregel (artikel 5)

Idem

Idem

 

Het beëindigen van schuldhulpverlening op grond van artikel 6 van deze beleidsregel

Idem

Idem

 

Het besluiten op een hernieuwde aanvraag voor schuldhulpverlening (artikel 7a en b)

Idem

Idem

 

Het afwijken van bepalingen in deze regeling (hardheidsclausule) (artikel 8, lid 1)

Idem

Idem

 

Het beslissen op gevallen waarin deze regeling niet voorziet (artikel 8, lid 2)

Idem

Idem

 

Het vertegenwoordigen van het college bij bezwaren en beroepsproceduresin verband met de Wet gemeentelijkeschuldhulpverlening en/of de Beleidsregels schuldhulpverlening Breda

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Keten Jeugd

 
 
 
 
 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 

Het verlangen van een schriftelijke machtiging van

een gemachtigde (artikel 2:1, lid 2)

Burgemeester / B&W

Beleidsadviseur

 

Het doorsturen van geschriften tot

behandeling waarvan kennelijk een ander

bestuursorgaan bevoegd is (artikel 2:3, lid 1)

Idem

Beleidsadviseur

 

Het terugsturen aan de afzender van geschriften

die niet voor hem bestemd zijn en die ook niet

worden doorgezonden (artikel 2:3, lid 2)

Idem

Beleidsadviseur

 

Het vaststellen van de verschuldigdheid en hoogte

van de dwangsom (artikel 4:18)

Idem

Beleidsadviseur

 

Het terugvorderen van onverschuldigd betaalde

dwangsommen (artikel 4:20)

Idem

Beleidsadviseur

 

Het bevestigen van de ontvangst van een

bezwaarschrift (artikel 6:14, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan het

bevoegde orgaan (artikel 6:15, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het zenden van de op de zaak betrekking

hebbende stukken aan in ieder geval de

gemachtigde (artikel 6:17)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het zenden van de op de zaak betrekking

hebbende stukken aan in ieder geval de

gemachtigde (artikel 6:17)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij

beroep tegen het niet tijdig beslissen aanhangig is

bij het nemen van een besluit op de aanvraag

(artikel 6:20, lid 3)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij

het beroep aanhangig is bij intrekking of

wijziging van het bestreden besluit (artikel 7:1a, lid

2 en lid 3)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het instemmen met of het afwijzen van een

verzoek om rechtstreeks beroep bij de

administratieve rechter (artikel 7:1a, lid 4)

Idem

Beleidsadviseur

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan de

bevoegde rechter, indien ingestemd wordt met het

verzoek om rechtstreeks beroep (artikel 7:1a, lid 5

en lid 6)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het in de gelegenheid stellen van

belanghebbenden te worden gehoord voordat een

bestuursorgaan op het bezwaar beslist (artikel

7:2, lid 1)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het ter inzage leggen van het bezwaarschrift en

alle verder op de zaak betrekking

hebbende stukken voorafgaand aan het horen

(artikel 7:4, lid 2, lid 3, lid 5 en lid 6)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het mededelen van feiten of omstandigheden aan

belanghebbenden die na het horen bekend

worden en die voor de te nemen beslissing van

aanmerkelijk belang kunnen zijn en het in de

gelegenheid stellen van

belanghebbenden daarover te worden gehoord

(artikel 7:9)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het opschorten van de termijn voor het beslissen

op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 2)

Idem

Administratief

medewerker,

Beleidsadviseur

 

Het verdagen van de beslissing op een

bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 3)

Idem

Beleidsadviseur

 

Het verder uitstellen van een beslissing op een

bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 4)

Idem

Beleidsadviseur

 
 
 
 
 

Leerplichtwet 1969

 
 
 

Het besluiten omtrent een verzoek om vervan-

gende leerplicht (artikel 3a, leden 1, 3, 4 en 5)

B&W

Leerplichtambtenaar

 

Het besluiten omtrent verzoek om vervangende

leerplicht laatste schooljaar (artikel 3b, leden 1,

3 en 4)

Idem

Idem

 

Het verlenen vanvrijstelling vanwege bijzondere

omstandigheden (artikel 15)

Idem

Idem

 

Het controleren van absoluut schoolverzuim 

(artikel 19)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Expertisecentrum

 
 
 
 
 
 
 

Tijdelijke stimuleringsmaatregelen Wonen

 
 
 

Ondertekening brieven in verband met toepas- sing van deze regelingen in Breda.

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein,

Opgavemanager Wonen

 
 
 
 
 

Uitvoering subsidierichtlijnen gebaseerd op het Besluit Woninggebonden subsidies

 
 
 

Uitvoering van de nazorgfase: controle eigen- dom / bewoning (besluiten tot uitbetaling +

intrekkingen), inkomenstoets (besluiten vaststel- len geldelijke steun: betalingen + intrekkingen), verzoek verhoging hoofdsom (idem) en renteher- ziening (idem)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein,

Opgavemanager Wonen

 
 
 
 
 

Leegstandwet

 
 
 

Het beslissen op een aanvraag om een vergun- ning voor de tijdelijke verhuur van leeggekomen woningen (artikel 15)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein,

Opgavemanager Wonen

 
 
 
 
 

Verordening VROM Starterslening Breda 2009

Het nemen van een besluit en het uitvoering geven aan dat besluit als bedoeld in artikel 4, leden 1 en 2

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein,

Opgavemanager Wonen

Met inachtneming van de criteria als opgeno- men in de verordening.

 
 
 
 

Verordening leerlingenvervoer 2008

 
 
 

Het besluiten tot toekenning van een vervoers- voorziening (artikel 2, artikel 5, leden 4 en 5).

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 

Het besluiten inzake vergoedingen (artikel 4, artikel 5, lid 3, artikel 6, leden 2 en 3, artikel 10, artikel 11, artikel 12, lid 1, artikel 13, artikel 14, artikel 15, artikel 16, artikel 17, lid 1, artikel 18, artikel 19, lid 1, artikel 20, lid 1, artikel 20a, artikel 22, artikel 25, lid 1, artikel 26 en artikel 27)

Idem

Idem

 

Het besluit tot terugvordering en verrekening (artikel 6, lid 4)

Idem

Idem

 

Het bepalen welke school geldt als dichtstbijzijn- de (artikel 9, sub c)

Idem

Idem

 

Het besluiten in gevallen waarin de verordening niet voorziet (artikel 28)

Idem

Idem

 

Afwijking van bepalingen in de verordening in bijzondere gevallen (artikel 29)

Idem

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 
 
 
 
 

Overeenkomsten Wet educatie en beroepsonderwijs

Het nemen van besluiten tot het realiseren van inkoop op het terrein van de Wet educatie en beroepsonderwijs

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 
 
 
 
 

(Voormalig) Programma regio / Breda +

 
 
 

Beslissen op aanvragen om subsidie voor internationale samenwerking.

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

 
 
 
 
 

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

 
 

Mandaat geldt uitsluitend voor de schoolbesturen po, wec en vo waarmee géén overeenkomst doordecentralisatie onderwijshuisvesting is gesloten

Het niet in behandeling nemen van aanvragen (artikel 6, lid 2, artikel 7, lid 3 en 4, artikel 25, lid 4 en artikel 39a lid 2)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein,

Opgavemanager Onderwijs

 

Het vaststellen van formulieren (artikel 5, lid 1, artikel 6, lid 1 en artikel 7, lid 2, sub e )

Idem

Idem

 

Het vragen van advies aan de Onderwijsraad (artikel 10, lid 7)

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten inzake bouwplannen en bekostiging (artikel 16, artikel 17 en artikel 18, lid 3)

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten inzake het vorderen van gebouwen en terreinen (artikel 29, artikel 31, lid 1 en 4, artikel 32, lid 1 t/m 4, artikel 34 en artikel 35

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten tot het (niet) verlenen van toestemming tot verhuur

Idem

Idem

 

Het vaststellen van huurtarieven c.q. te betalen huurvergoeding op basis van een doorbereke- ning van de beleidsregel medegebruik en verhuur gemeentelijke integrale kosten, inclusief de kapitaalslasten en veiligheidsaspecten (artikel 36)

Idem

Idem

Uitwerking bijlage IX

Het verrichten van handelingen inzake de beëindiging van het gebruik van een gebouw of terrein (artikel 37)

Idem

Idem

 

Gebruik gymnastiekruimte voor bao en (v)so (artikel 38, lid 3 t/m lid 8)

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten in gevallen waarin de verordening niet voorziet (artikel 40)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Wet op het Primair Onderwijs (WPO)

 
 
 

Het in eigendom overdragen van gebouw en terrein aan bevoegd gezag (artikel 103, lid 2)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 
 
 
 
 

Wet op de Expertisecentra (WEC)

 
 
 

Het in eigendom overdragen van gebouw en terrein aan bevoegd gezag (artikel 101, lid 2)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 
 
 
 
 

Wet op de bedrijveninvesteringszones

 
 
 

Het organiseren en uitvoeren van de draagvlakmeting

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Economie

 

Bijlage 3 SCHEMA C

Behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”

Toelichting

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, waarin bevoegdheden worden overgedragen aan organisaties en functies die niet als zodanig deel uitmaken van de gemeentelijke, ambtelijke organisatie Voor zover van belang zijn de algemene bepalingen uit het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019 onverkort op onderstaande bepalingen van kracht.

Bevoegdheid/grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Convenant Stimulering Schone Vrachtauto’s en Milieuzonering

Het verlenen van landelijke ontheffingen ten aanzien van de in de gemeente Breda ingestelde milieuzone (bijzonder mandaatbesluit juncto artikel 149, lid 1, sub d Wegenverkeerswet 1994)

B&W

Rijksdienst voor Ondernemend Neder- land

 
 
 
 
 

GGD

 
 
 

Wet op de lijkbezorging

 
 
 

Het benoemen van gemeentelijke lijkschouwers (artikel 4)

B&W

Directeur GGD West-Brabant

Jaarlijkse opgave van benoemingen Instemming met verleende mandaat

Het aanwijzen van de toezichthouder volgens de

Wet op de lijkbezorging

Idem

Idem

Benoeming

medewerkers die

werken onder diens

verantwoordelijkheid als

toezichthouder in het

kader van de Wet op de

lijkbezorging

 
 
 
 

Funding Subsidiemanagement BV

 
 
 

Startersbeurs

 
 
 

Het aangaan van een dienstverleningsovereen- komst met een leerbedrijf ten behoeve van de startersbeurs voor een bedrag van € 1.805,76

B&W

Funding Subsidiema- nagement BV

 
 
 
 
 

ANWB

 
 
 

Wegenverkeerswet 1994

 
 
 

Het in ontvangst nemen van en het beslissen op aanvragen tot de afgifte van internationale rijbewijzen aan ingezetenen van de gemeente Breda (artikel 117)

Burgemeester

Hoofddirectie van de ANWB

 
 
 
 
 

Politie

 
 
 

Wegenverkeerswet 1994

 
 
 

Het toepassen van de bevoegdheid van be- stuursdwang tot het overbrengen en in bewaring stellen van een op een weg staand voertuig, alsmede van het voeren van overleg met de officier van Justitie over deze bevoegdheid (artikel 170, lid 1 en lid 3)

B&W

De korpschef van de politieregio Midden- en West-Brabant en de door hem aangewezen medewerkers

 
 
 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

 
 
 

Het uitreiken van een bestuursdwangaanschrij- ving op grond van artikel 170 van de Wegenver- keerswet 1994 (artikel 5:24, lid 1 en lid 2)

B&W

De korpschef van de politieregio Midden-

en West-Brabant en de door hem aangewe- zen medewerkers

 

Het toepassen van de bevoegdheid om op grond van artikel 5:29van de Algemene wet bestuursrecht een proces-verbaal (zoals aangegeven in artikel 5 van het Besluit wegslepen van voertuigen) op te stellen

Idem

Idem

 

Het innen van de kosten die verbonden zijn aan de toepassing van de in artikel 170 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde bestuursdwang (artikel 5.29, lid 4, eerste volzin)

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2018

Het aanwijzen van toezichthouders. Enkel voor het toezicht op bedrijven (seksinrichtingen, prostitutiebedrijven en escortbureaus zoals bedoeld in het “Rode licht uit de schemer”. Tevens het intrekken en wijzigen van deze besluiten (artikel 6.2)

Burgemeester/B&W

Chef van de politie eenheid Zeeland- West-Brabant

Geldt slechts voor politieambtenaren welke werkzaam zijn voor de politie eenheid Zeeland-West-Brabant Aangewezen toezichthouders dienen onverwijld te rapporteren over de werkzaamheden die zij als toezichthouder hebben uitgevoerd

Het afgeven van legitimatiebewijzen als bedoeld in artikel 5:12 van de Algemene wet bestuurs- recht, aan de aangewezen toezichthouders

Idem

Idem

 

Het opleggen van het voornemen tot het geven van een stadionomgevingsverbod (artikel 2:60 van de APV Breda 2018, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels Stadionomgevingsverboden Breda 2015)

Burgemeester

Basis politiefunctionarissen van de politie Zeeland West-Brabant, district De Baronie, voor zover werkzaam binnen de gemeente Breda

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit stadionomgevingsver-boden Breda 2015, Gemeenteblad nummer 4234

Het opleggen van een gebiedsverbod voor de duur van 12 uur aan de ordeverstoorders in het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.60 van de APV Breda 2018, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

Basis politiefunctionarissen en surveillanten van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant, voor zover werkzaam binnen de gemeente Breda, alsmede de Bijzondere Opsporingsambtena-ren (BOA) van de afdeling Toezicht & Handhaving, directie Dienstverlening

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2017 (1)

Het opleggen van het voornemen tot een gebiedsverbod voor het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.60 van de APV Breda 2018, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

Basis politiefunctionarissen en surveillanten van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant, district De Baronie, voor zover werkzaam binnen de gemeente Breda, alsmede de Bijzondere Opsporingsambtena-ren (BOA) van de afdeling Toezicht & Handhaving, directie Dienstverlening

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2017 (1)

 
 
 
 

Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB)

1.

Aan de directeur OMWB wordt, voor zover het bevoegdheden van de burgemeester en het college betreft, mandaat verleend tot het nemen van die besluiten die voortvloeien uit de opdracht van de gemeente aan de Omgevingsdienst, vastgelegd in de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, d.d. 12 december 2012 of zoals nadien gewijzigd, de model dienstverleningsovereenkomst zoals vastgesteld door het algemeen bestuur eveneens op 12 december 2012 of zoals nadien gewijzigd, alsmede de tussen gemeente en Omgevingsdienst overeengekomen uitvoeringsprogramma’s en bijzondere opdrachten.

Gelet op:

  • afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht, de Wet milieubeheer, het Besluit milieueffectrapportage, de Wet bodembescherming, het Besluit bodemkwaliteit, het Bouwstoffenbesluit, het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval, het Besluit risico’s zware ongevallen, het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen milieubeheer, het Vuurwerkbesluit, het Bouwbesluit, de Huisvestingswet, de Woningwet , het Asbest verwijderingsbesluit, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet geurhinder en veehouderij, de Wet ammoniak en veehouderij, de Wet vervoer gevaarlijke stoffen, de Havenbeveiligingswet, de Brandbeveiligingsverordening, de Bouwverordening en de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Breda, alsmede de bij de vorenstaande wet- en regelgeving behorende uitvoeringsbesluiten, circulaires en regelingen;

  • artikel 3 en 4 van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

2.

Het mandaat, bedoeld in lid 1, ziet tevens op de ondertekening van namens de burgemeester of college genomen besluiten.

3.

Het mandaat, bedoeld in lid 1, omvat tevens een machtiging om handelingente verrichten die noch een besluit noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn.

4.

Het mandaat, bedoeld in lid 1, omvat tevens een machtiging tot het nemen van besluiten op grond van de Wet openbaarheid van Bestuur inzake aangelegenheden die vallen onder de opdracht van de OMWB.

5.

Het mandaat, bedoeld in lid 1 en 4 ziet niet op:

 

a. de bevoegdheid tot het beslissen op bezwaarschriften, bedoeld in artikel 6:4 Algemene wet bestuursrecht;

 

b. besluiten die leiden tot vaststelling of wijziging van gemeentelijk beleidskader of beleidsregels als bedoeld in artikel 1:3, lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

c. besluiten tot het aangaan van convenanten;

 

d. besluiten tot het al dan niet honoreren van schadeclaims van derden of het afkopen van mogelijke geschillen, met uitzondering van schadeclaims die vallen onder de werking van een vastgestelde publiekrechtelijke regeling;

 

e. besluiten tot het voeren van rechtsgedingenen van bezwaar- en beroepsprocedures;

 

f. besluiten tot het verlenen van een meervoudige vergunning bouw en/of ruimtelijke ontwikkeling met een onderdeel milieu op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

 

g. besluiten waarbij de toepassing wordt gegeven aan artikel 3 van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingendoor openbaar bestuur.

6.

De directeur OMWB kan ter uitoefening van een krachtens lid 1, aan hem gemandateerde bevoegdheid schriftelijk ondermandaat, ondervolmacht en machtiging verlenen aan onder hem ressorterende leidinggevende functionarissen.

7.

In afwijking van lid 1 kan de directeur OMWB voor het uitvoeren van onderstaande handelingen ook machtiging verlenen aan onder hem ressorterende niet-leidinggevende functionarissen:

  • a.

    verzenden van een gestandaardiseerde ontvangstbevestiging;

  • b.

    toezenden van aanvraagformulieren, inschrijfformulieren of aanmeldingsformulieren aan derden die in aanmerking willen komen voor een subsidie, vergunning of ontheffing of een melding willen doen;

  • c.

    toezenden van algemene gemeentelijke informatie aan derden;

  • d.

    advies vragen en een termijn stellen aan een adviseur of deskundige in het kader van een regulier werkproces, waarbij de werkzaamheden, volgens vaste vorm en inhoud, een routinematig karakter hebben;

  • e.

    uitvoeren van uitgebreide openbare voorbereidingsprocedures, bedoeld in de afdelingen 3.4 en 3.6 Algemene wet bestuursrecht, indien en zover deze bevoegdheden betrekking hebben op gestandaardiseerde ontvangstbevestigingen en het toezenden of opvragen van meer algemene documentatie, alsmede op overige correspondentie zonder financiële of juridische consequenties;

  • f.

    en het verzorgen van overige correspondentie zonder rechtsgevolgen, procedurele of financiële gevolgen.

8.

Elk verleend ondermandaat, ondervolmacht of machtiging, of wijziging daarvan wordt aangetekend op een ondermandaatlijst, lid 1, 2, 3 en 12 t/m 20 zijn van overeenkomstige toepassing op de uitoefening van bevoegdheden in ondermandaat, ondervolmacht of machtiging.

9.

De directeur OMWB is gemachtigd tot het vertegenwoordigen van het college in rechte, voor zover het gaat om de aan hem gemandateerde bevoegdheden.

De directeur OMWB kan, krachtens deze machtiging, door hem aangewezen personen machtigen tot het in rechte vertegenwoordigen van het college bij de behandeling van de volgende geschillen, mits deze betrekking hebben op besluiten welke bij of krachtens dit mandaatbesluit in mandaat of ondermandaat zijn genomen:

  • a.

    bezwaar, behandeld door de gemeentelijke hoor- en adviescommissie;

  • b.

    beroep of hoger beroep, behandeld door de Rechtbank of de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State;

  • c.

    verzoeken om voorlopige voorziening, behandeld door de Voorzieningenrechter van de Rechtbank of de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

10.

De directeur OMWB legt een aanwijzing van procesvertegenwoordigers bedoeld in lid 9 vast in een register en brengt deze ter kennis van het college.

11.

De directeur OMWB wijst toezichthouders aan benodigd voor de vervulling van de in lid 1, bedoelde opdracht en brengt een aanwijzing ter kennis van de burgemeester en het college.

12.

In geval van afwezigheid van de gemandateerde worden de verleende bevoegdheden uitgeoefend door zijn plaatsvervangers of waarnemers en dient in de ondertekening tot uitdrukking te worden gebracht door gebruikmaking van de woorden ‘plaatsvervangend of ‘waarnemend’.

13.

De directeur OMWB neemt bij de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheden algemene instructies en instructies per geval van de burgemeester en het college in acht, bedoeld in artikel 10:6, eerste lid, Algemene wet bestuursrecht.

14.

De directeur OMWB betrekt bij de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheden het beleid van de burgemeester en het college ter zake, en neemt de door de gemeenteraad vastgestelde beleidskaders en beleidsregels in acht, tenzij lid 15 van toepassing is.

15.

Indien de directeur OMWB op zwaarwegende gronden voornemens is af te moeten wijken van de beleidskaders of beleidsregels, bedoeld in 14, treedt hij hierover vooraf in overleg met de burgemeester of het college

16.

Een ieder aan wie bij of krachtens dit besluit mandaat of ondermandaat is verleend, stelt het college en de burgemeester tijdig in kennis van krachtens mandaat of ondermandaat te nemen besluiten, waarvan hij redelijkerwijs moet aannemen dat kennisneming door hen gewenst is.

17.

Kennisgeving als bedoeld in lid 16, vindt in ieder geval voorafgaand plaats indien of bij:

  • a.

    het voornemen een geconstateerde overtreding te gedogen;

  • b.

    het voornemen tot het weigeren of intrekken van een vergunning of ontheffing, tenzij de toepasselijke regelgeving geen ruimte laat voor een andere beslissing of de intrekking geschiedt op verzoek van belanghebbende;

  • c.

    het voornemen tot het opleggen of tot het effectueren van een last onder bestuursdwang;

  • d.

    advies nodig is van anderen dan de gemandateerde en onder deze ressorterende medewerkers en dit advies niet aansluit op het eigen standpunt van de gemandateerde, dan wel niet tot dezelfde uitkomsten leidt;

  • e.

    het besluit ertoe kan leiden dat de gemeente aansprakelijk wordt gesteld;

  • f.

    of andere maatschappelijke, beleidsmatige, politieke, juridische, publicitaire of financiële omstandigheden daartoe aanleiding geven.

18.

Indien, in geval van bestuursdwang, de vereiste spoed zich verzet tegen kennisgeving vooraf, dient kennisgeving zo spoedig mogelijk achteraf plaats te vinden.

19.

De burgemeester en het college kunnen op grond van de kennisgeving, bedoeld in lid 16, ten aanzien van een voorgenomen besluit bepalen dat van het bij of krachtens dit mandaatbesluit verleende mandaat of ondermandaat geen gebruik mag worden gemaakt.

20.

De burgemeester en het college voorzien de directeur OMWB van alle benodigde informatie ten behoeve van de invulling van zijn mandaat.

21.

De directeur OMWB doet volgens door het college nader te stellen regels periodiek verslag van de met toepassing van dit besluit genomen besluiten.

22.

Onverminderd het bepaalde in het voorgaande lid verschaft de directeur OMWB desgevraagd alle informatie aan de burgemeester en het college ter zake van de uitoefening van de in dit besluit bedoelde bevoegdheden.

 
 
 
 
 

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

Centrum Jeugd en Gezin Breda

 
 
 

Jeugdwet en Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

 
 
 

Beslissen op aanvragen om een individuele (jeugdhulp)voorziening, in natura of als pgb

B&W

Generalistische

Jeugdhulpverleners

CJG-Breda

 

Ontvangen van hulpvragen op grond van de Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het treffen van een passende tijdelijke maatregel in spoedeisende gevallen op grond van de Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het doen van vooronderzoek op grond van de Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het verrichten van onderzoek en het informeren op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het vragen van toestemming om persoonsgegevens te verwerken op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het in overleg met de ouders/jeugdige afzien van een gesprek op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het maken van een schriftelijk verslag op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het ontvangen van aanvragen voor individuele voorzieningen op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Beslissingen aangaande een individuele voorziening herzien of intrekken op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017 en de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het bij het treffen van een individuele voorziening zo nodig in overleg treden met het bevoegd gezag van de school waar de jeugdige schoolgaand is, conform de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het vertegenwoordigen van burgemeester en wethouders bij de behandeling van bezwaarschriften tegen genomen beschikkingen door de (bezwaren)commissie Jeugd

Idem

Idem

 

Pgb-zorgovereenkomsten inhoudelijk goed te keuren

Idem

Idem

 

Informatie uit te wisselen met de sociale verzekeringsbank (SVB) over Pgb-cliënten via de webportal “mijn pgb voor gemeenten” van de SVB

Idem

Idem

 

Het toepassen van de hardheidsclausule van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Coördinator CJG-Breda

 

Het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, voor zover betrekking hebbend op verzoeken om informatie ingediend bij en betrekking hebbend op het functioneren van het CJG

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten over verlengen van beslistermijnen in verband met aanvragen om individuele voorzieningen, en naar aanleiding van ingebrekestellingen, vaststellen van eventuele verschuldigde dwangsommen op grond van afdeling 4.1.3 van de Algemene wet bestuursrecht

Idem

Idem

 

Het doen van een verzoek tot onderzoek of een maatregel met betrekking tot het gezag over een minderjarige overwogen moet worden, bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) op grond van de Jeugdwet (waarna de Stichting Veilig Thuis West-Brabant dit administratief verwerkt via CORV)

Idem

Generalistische

Jeugdhulpverleners

CJG-Breda

 

Het voeren van overleg met de gecertificeerde instelling op grond van de Jeugdwet over de wijze van verlening van jeugdhulp ter uitvoering van kinderbeschermingsmaatregel of jeugdreclassering

Idem

Idem

 

Het bepalen dat een voorziening op het gebied van jeugdhulp en verblijf niet zijnde verblijf bij een pleegouder nodig is op grond van de Jeugdwet in situaties waarin de kinderrechter wordt verzocht om een machtiging tot opneming in een gesloten accommodatie

Idem

Idem

 

Het doen van een verzoek aan de inspectie om een oordeel te geven over de beslissing van de jeugdhulp-aanbieder op grond van de Jeugdwet tot wijziging van een hulpverleningsplan of tot opneming in een gesloten accommodatie

Idem

Idem

 

Het doen van een verzoek aan de kinderrechter tot het verkrijgen van een machtiging, spoedmachtiging of voorwaardelijke machtiging tot het opnemen van een jeugdige in een gesloten accommodatie op grond van de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het overleggen van het besluit als bedoeld in de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Gehoord worden door de kinderrechter in geval van het verlenen van een machtiging, spoedmachtiging of voorwaardelijke machtiging of in geval van een vervallenverklaring als bedoeld in de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het doen van een mededeling aan de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) van het vervallen van de machtiging als bedoeld in de Jeugdwet, alsmede van het besluit geen nieuwe machtiging aan te vragen na afloop van de geldigheidsduur van een machtiging op grond van de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het richten van een verzoek aan de rechter op grond van de Jeugdwet om in zijn beschikking inzake de machtiging te bepalen dat deze in plaats van in een geregistreerde gesloten accommodatie ten uitvoer wordt gelegd in een inrichting als bedoeld in artikel 1 van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen

Idem

Idem

 
 
 
 
 

NODR

 
 
 

Verhalen van schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen

B&W

NODR

- optreden in het afhandelen van schade van schadegevallen;

- aangifte doen bij de politie;

- vertegenwoordigen als benadeelde partij bij politie en justitie, waaronder begrepen het opvragen van processtukken;

- voegen in het strafproces.

 
 
 
 

Stichting Veilig Thuis West-Brabant

 
 
 

Jeugdwet

Verzoek tot Onderzoek Kinderbescherming

 
 

Mandaat wordt verleend onder de voorwaarden zoals genoemd in het besluit van 5 december 2014 (college-omslag 43062)

Aansluiten op de Collectieve Opdracht Routeervoorziening (CORV) en via deze voorziening:

1. Een Verzoek tot Onderzoek (VTO) in te dienen bij de Raad van de Kinderbescherming en:

* deze in te dienen in geval de jeugdprofessional van mening is dat een maatregel met betrekking tot het gezag over een minderjarige die zijn woonplaats heeft binnen zijn gemeente overwogen moet worden;

* de informatie voor het VTO over te nemen van de geleverde informatie van de jeugdprofessional;

* de berichtgeving van de Raad voor de Kinderbescherming die via CORV binnenkomt doorstuurt naar de bovengenoemde jeugdprofessional.

2. Alle Zorgmeldingen van de Politie die via CORV worden verstuurd in ontvangst te nemen en af te wegen door wie de Zorgmelding wordt behandeld.

3. Alle notificaties Jeugdbescherming en Jeugdreclassering die via CORV worden verstuurd in ontvangst te nemen.

B&W

Bestuurder van de Stichting Veilig Thuis West-Brabant

 
 
 
 
 

Rosmalen Gerechtsdeurwaarders Breda

 
 
 

Algemene wet bestuursrecht

Afdeling 4.4.4

 
 
 

De bevoegdheid tot het uitvaardigen en ondertekenen van een dwangbevel (artikel 4:115 Awb)

B&W

Gerechtsdeurwaarders van Rosmalen Gerechtsdeurwaarders B.V.

Mandaat wordt verleend voor zover het dwangbevelen betreft van de Keten Participatie en Bestaanszekerheid en de afdeling Financiën Inkoop en Juridische zaken

Bijlage 4 Schema D

Schema D

 
 
 
 

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”

 
 
 
 
 
 

Bevoegdheid/grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

 

ATEA-Groep

 
 
 
 

Wet sociale werkvoorziening

 

Aanbieden dienstbetrekking onder aangepaste omstandigheden (artikel 2, lid 1)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

 
 

Het inrichten van de uitvoeringsorganisatie WSW en het daarop doorvoeren van wijzigingen (artikel 2, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Bevorderen van inschakeling in hetarbeidspro- ces (artikel 4)

Idem

Idem

 
 

Bedingen van een vergoeding voor verrichte arbeid (artikel 5)

Idem

Idem

 
 

Het opzeggen van een dienstbetrekking (artikel 6, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 
 

Verstrekken van een subsidie aan werkgever (artikel 7, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Verstrekken van vergoeding voor arbeidsinpassing en begeleiding op de werkplek(artikel 7, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Beëindiging subsidie en vergoeding (artikel 7, lid 3)

Idem

Idem

 
 

Het intrekken van een indicatiebeschikking (artikel 12)

Idem

Idem

 
 

Verstrekken van nadere informatie aan de Minister t.b.v. het toezicht en beleidsvorming (artikel 14, lid 1)

Idem

Idem

 
 

Het verstrekken van gegevens aan bestuursor- ganen noodzakelijk voor de aan de bestuursor- ganen opgedragen taken (artikel 15, lid 2)

Idem

Idem

 
 

Het gebruiken van het burgerservicenummer voor de uitvoering van de wet (artikel 15, lid 5)

Idem

Directeur Sociaal Economisch Domein

Hoofd P&O

 
 
 

Besluit uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken

Berichtgeving aan UWV bij intrekking (her)indicatie (artikel 5, lid 3)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

Hoofd P&O

 

Het aanvragen van een herindicatie bij het UWV en het verstrekken van de benodigde gegevens daartoe (artikel 2, lid 1 t/m lid 5)

Idem

Directeur Sociaal Economisch Domein

Hoofd P&O

 

Arbeidsinpassing door de gemeente (artikel 8)

Idem

Directeur Sociaal Economisch Domein

 

Wijziging begeleidingsorganisatie (artikel 9)

Idem

Idem

 

Verstrekken van gegevens Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten

Idem

Idem

 
 
 
 
 

Regeling uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken 2008

Zorgdragen voor verstrekking aanvullende informatie of gegevens aan de minister voor uitvoering van de wet (artikel 9)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

 

Verstrekken van gegevens of informatie aan derden op verzoek van de minister (artikel 10)

Idem

Idem

 

Halfjaarperiode registratie van gegevens en verstrekking daarvan conform artikel 11

Idem

Directeur Sociaa Economisch Domein

Hoofd P&O

 
 
 
 
 

CAO Wsw

 
 
 

Uitvoering geven aan de CAO Wsw

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

Met uitzondering van Hoofdstuk 3.3.1 en 3.5 en Hoofdstuk 10 worden alle bevoegdheden neergelegd bij Hoofd P&O

 

Bijlage 5 Schema E

Schema E

 
 
 

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”

 
 
 
 

Bevoegdheid/grondslag

Mandans

Mandataris

Specifieke bepalingen

Griffier

 
 
 

Het verlenen van de bevoegdheid om ten behoeve van en binnen de daartoe bestemde budgetten van de raad privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten voor de uitoefening van de taken

Burgemeester/B&W

Griffier

Uitgezonderd zijn rechtshandelingen die werkzaamheden aan het pand Grote Markt 38 te Breda (Stadhuis) en aanhorige percelen betreffen

Bijlage 6 Ondermandaten Schema A Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019

In schema A van het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” staan bevoegdheden genoemd die de burgemeester en het college van burgemeester en wethouders hebben overgedragen aan de directeuren, ieder voor zover het zijn of haar organisatorische eenheid betreft. Op grond van artikel 9 van het algemene deel van het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” is voor schema A ondermandaat en het verstrekken van volmacht of machtiging toegestaan. Omwille van de effectiviteit en slagvaardigheid en uit het oogpunt van integraal management, is het ook gewenst de bevoegdheden uit schema A lager in de organisatie te beleggen. Onderstaand zijn de verschillende ondermandaten van schema A per directie/domein opgenomen. De hieronder weergegeven bevoegdheden mogen niet verder worden doorgemandateerd en worden uitgeoefend met inachtneming van het algemene gedeelte van het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”.

ONDERMANDAAT SCHEMA A– Bedrijfsvoering & Dienstverlening 2019

De concerndirecteur Bedrijfsvoering & Dienstverlening,

Besluit:

  • 1.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 1 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”, inhoudende de bevoegdheden tot procesvertegenwoordiging / vertegenwoordiging buiten rechte, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanspannen van en het voeren van verweer in administratiefrechtelijke, strafrechtelijke en civielrechtelijke procedures.

    • b.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het instellen van gerechtelijke middelen, waaronder begrepen verhaals- en incassoprocedures.

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het verrichten van alle proceshandelingen, die het belang van de gemeente dienen.

    • d.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend om bij geschillen te besluiten tot het volgen, uitvoeren en bewaken van een mediationtraject.

    • e.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van die schades op de veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures.

  • 2.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 3 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden en verplichtingen uit het werkgeverschap, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

  • 3.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 4 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Klachtenverordening Breda 2013 en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 4.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 5 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande Erfstellingen, legaten en schenkingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvaarden van aan de gemeente gedane schenkingen of – in geval een gemeente als erfgenaam is aangewezen – tot het beneficiair aanvaarden van erfenissen en/of legaten.

  • 5.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 6 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande huisvrede en lokaalvredebreuk, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het vorderen van verwijdering uit gemeentelijke gebouwen en die opstallen, die bij de gemeente in beheer zijn, een en ander als bedoeld in de artikelen 138 en 139 van het Wetboek van Strafrecht, alsmede het uitvaardigen van een toegangsverbod daartoe. Deze bevoegdheid wordt eveneens verleend aan de beheerder van die gebouwen en opstallen.

  • 6.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 7 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 7.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 8 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande de Algemene verordening gegevensbescherming, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming onder de voorwaarde dat het afdelingshoofd zijn bevoegdheid uitoefent na advies te hebben ingewonnen bij de Functionaris Gegevensbescherming.

  • 8.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 9 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2017 en nadere regels, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Algemene subsidieverordening Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikelen 1:3, 3:1, lid 6, 3:2, 4:1, 6:2, 7:1, lid 3, 7:3, lid 3 en 7:5);

      • ii.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikel 3:2, lid 2);

      • iii.

        Het geven van toestemming (artikel 6:2, lid 6 en artikel 8:1, lid 1);

      • iv.

        Het in gebruik stellen van een accountantsprotocol (artikel 7:4, lid 3);

      • v.

        Het aanwijzen van categorieën (artikel 7:5, lid 2);

      • vi.

        Het voorschrijven van een standaardberekeningswijze (artikel 8:2, lid 1);

      • vii.

        Het bepalen van definities (artikel 8:2, lid 2);

      • viii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 8:3).

    • b.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikel definities, 7:2, 7:5, leden 4 en 8, 7:6, leden 1 en 4);

      • ii.

        Het vragen van advies (artikel 1:4, lid 3);

      • iii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 20:1);

      • iv.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikelen 2:5, lid 2, 2:10, lid 2, 2:14, lid 2, 3:3, lid 2, 4:6, lid 1, 5:5, 5a:7, lid 2, 6:4, 7:7, 8:13, lid 1, 10:7, 11:5, lid 2, 12:5, lid 1).

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot nemen van besluiten op verzoeken om subsidies op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2011.

  • 9.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 10 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Inkoop- en aanbestedingsbeleid, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden en teamleiders, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van de volgende privaatrechtelijke rechtshandelingen:

      • i.

        leveringen en diensten, waarbij de waarde van de opdracht een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat,

      • ii.

        het opdracht geven tot het uitvoeren van werken, waarbij de waarde van het werk een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat, een en ander en voor zover in schema B de bevoegdheid niet bij een daarin genoemde functionaris is gelegd.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van het vigerende inkoop- en aanbestedingsbeleid en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting, dat wil zeggen dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de post onvoorzien of een stelpost of een reserve of een voorziening.

    • c.

      Daar waar in schema B, C of D ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C of D.

  • 10.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 11 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Onverminderd het bepaalde in artikel 10 wordt aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van alle privaatrechtelijke rechtshandelingen. Voor zover daarbij gemeentelijke middelen worden aangewend, dienen die een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven te gaan.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van de relevante gemeentelijke beleidskaders en beleidsplannen en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting.

    • c.

      Daar waar in schema B, C, D en E ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C, D of E.

  • 11.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 12 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van vergunningenontheffingen, vrijstellingen e.d. als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d. voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 12.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 13 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van subsidies als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot aanvragen van subsidies, voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 13.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 14 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanwijzen toezichthouders en opsporingsambtenaren als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanwijzen (en intrekken van die aanwijzing) van ambtenaren als opsporingsambtenaar en als ambtenaar voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van de bij of krachtens wetgeving gegeven voorschriften.

ONDERMANDAAT SCHEMA A– Concernadvies en Concerncontrol 2019

De gemeentesecretaris,

Besluit:

  • 1.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 1 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”, inhoudende de bevoegdheden tot procesvertegenwoordiging / vertegenwoordiging buiten rechte, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanspannen van en het voeren van verweer in administratiefrechtelijke, strafrechtelijke en civielrechtelijke procedures.

    • b.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het instellen van gerechtelijke middelen, waaronder begrepen verhaals- en incassoprocedures.

    • c.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het verrichten van alle proceshandelingen, die het belang van de gemeente dienen.

    • d.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend om bij geschillen te besluiten tot het volgen, uitvoeren en bewaken van een mediationtraject.

    • e.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van die schades op de veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures.

  • 2.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 3 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden en verplichtingen uit het werkgeverschap, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

  • 3.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 4 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Klachtenverordening Breda 2013 en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 4.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 5 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande Erfstellingen, legaten en schenkingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvaarden van aan de gemeente gedane schenkingen of – in geval een gemeente als erfgenaam is aangewezen – tot het beneficiair aanvaarden van erfenissen en/of legaten.

  • 5.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 6 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande huisvrede en lokaalvredebreuk, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het vorderen van verwijdering uit gemeentelijke gebouwen en die opstallen, die bij de gemeente in beheer zijn, een en ander als bedoeld in de artikelen 138 en 139 van het Wetboek van Strafrecht, alsmede het uitvaardigen van een toegangsverbod daartoe. Deze bevoegdheid wordt eveneens verleend aan de beheerder van die gebouwen en opstallen.

  • 6.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 7 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 7.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 8 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande de Algemene verordening gegevensbescherming, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming onder de voorwaarde dat het afdelingshoofd zijn bevoegdheid uitoefent na advies te hebben ingewonnen bij de Functionaris Gegevensbescherming.

  • 8.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 9 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2017 en nadere regels, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Algemene subsidieverordening Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikelen 1:3, 3:1, lid 6, 3:2, 4:1, 6:2, 7:1, lid 3, 7:3, lid 3 en 7:5);

      • ii.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikel 3:2, lid 2);

      • iii.

        Het geven van toestemming (artikel 6:2, lid 6 en artikel 8:1, lid 1);

      • iv.

        Het in gebruik stellen van een accountantsprotocol (artikel 7:4, lid 3);

      • v.

        Het aanwijzen van categorieën (artikel 7:5, lid 2);

      • vi.

        Het voorschrijven van een standaardberekeningswijze (artikel 8:2, lid 1);

      • vii.

        Het bepalen van definities (artikel 8:2, lid 2);

      • viii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 8:3).

    • b.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikel definities, 7:2, 7:5, leden 4 en 8, 7:6, leden 1 en 4);

      • ii.

        Het vragen van advies (artikel 1:4, lid 3);

      • iii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 20:1);

      • iv.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikelen 2:5, lid 2, 2:10, lid 2, 2:14, lid 2, 3:3, lid 2, 4:6, lid 1, 5:5, 5a:7, lid 2, 6:4, 7:7, 8:13, lid 1, 10:7, 11:5, lid 2, 12:5, lid 1).

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot nemen van besluiten op verzoeken om subsidies op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2011.

  • 9.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 10 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Inkoop- en aanbestedingsbeleid, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol en teamleiders, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van de volgende privaatrechtelijke rechtshandelingen:

      • i.

        leveringen en diensten, waarbij de waarde van de opdracht een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat,

      • ii.

        het opdracht geven tot het uitvoeren van werken, waarbij de waarde van het werk een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat, een en ander en voor zover in schema B de bevoegdheid niet bij een daarin genoemde functionaris is gelegd.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van het vigerende inkoop- en aanbestedingsbeleid en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting, dat wil zeggen dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de post onvoorzien of een stelpost of een reserve of een voorziening.

    • c.

      Daar waar in schema B, C of D ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C of D.

  • 10.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 11 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Onverminderd het bepaalde in artikel 10 wordt aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van alle privaatrechtelijke rechtshandelingen. Voor zover daarbij gemeentelijke middelen worden aangewend, dienen die een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven te gaan.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van de relevante gemeentelijke beleidskaders en beleidsplannen en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting.

    • c.

      Daar waar in schema B, C, D en E ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C, D of E.

  • 11.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 12 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van vergunningenontheffingen, vrijstellingen e.d. als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d. voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 12.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 13 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van subsidies als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot aanvragen van subsidies, voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 13.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 14 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanwijzen toezichthouders en opsporingsambtenaren als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden Concernadvies en Concerncontrol, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanwijzen (en intrekken van die aanwijzing) van ambtenaren als opsporingsambtenaar en als ambtenaar voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van de bij of krachtens wetgeving gegeven voorschriften.

ONDERMANDAAT SCHEMA A– Ruimtelijk Economisch Domein 2019

De directeur Ruimtelijk Economisch Domein,

Besluit:

  • 1.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 1 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”, inhoudende de bevoegdheden tot procesvertegenwoordiging / vertegenwoordiging buiten rechte, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanspannen van en het voeren van verweer in administratiefrechtelijke, strafrechtelijke en civielrechtelijke procedures.

    • b.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het instellen van gerechtelijke middelen, waaronder begrepen verhaals- en incassoprocedures.

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het verrichten van alle proceshandelingen, die het belang van de gemeente dienen.

    • d.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend om bij geschillen te besluiten tot het volgen, uitvoeren en bewaken van een mediationtraject.

    • e.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van die schades op de veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures.

    • f.

      Tevens worden aan de volgende personen de bevoegdheden zoals genoemd onder a. tot en met e. van dit artikel verleend:

      Mevrouw B.P. van den Berg, de heer C.P. Brouwers, de heer G.M.J. van Gastel, mevrouw drs. C.T.M. van Slingerland, mevrouw H.M.M. van Gils, mevrouw M. Tebbe, de heer mr. F.L.M. Tijhof, de heer mr. R.A.M. van Loon, mevrouw S.A.L. Verhoeven, mevrouw mr. M. Voesenek, mevrouw S.C.M. Wulms, mevrouw P.H.M. Janssens, meneer Ö. Tuncdemir, mevrouw mr. J. Bajric, mevrouw mr. B.E. de Jong en mevrouw F. Cinar – Bakirci.

    • g.

      Aan de heffingsambtenaar van de Belastingsamenwerking West-Brabant wordt de bevoegdheid verleend voor het voeren van cassatieprocedures op het gebied van parkeerbelastingen.

  • 2.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 3 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden en verplichtingen uit het werkgeverschap, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

  • 3.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 4 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Klachtenverordening Breda 2013 en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 4.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 5 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande Erfstellingen, legaten en schenkingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvaarden van aan de gemeente gedane schenkingen of – in geval een gemeente als erfgenaam is aangewezen – tot het beneficiair aanvaarden van erfenissen en/of legaten.

  • 5.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 6 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande huisvrede en lokaalvredebreuk, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden en de gebouwenbeheerders van de Afdeling Vastgoedbeheer, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het vorderen van verwijdering uit gemeentelijke gebouwen en die opstallen, die bij de gemeente in beheer zijn, een en ander als bedoeld in de artikelen 138 en 139 van het Wetboek van Strafrecht, alsmede het uitvaardigen van een toegangsverbod daartoe. Deze bevoegdheid wordt eveneens verleend aan de beheerder van die gebouwen en opstallen.

  • 6.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 7 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 7.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 8 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande de Algemene verordening gegevensbescherming, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming onder de voorwaarde dat het afdelingshoofd zijn bevoegdheid uitoefent na advies te hebben ingewonnen bij de Functionaris Gegevensbescherming.

  • 8.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 9 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2017 en nadere regels, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, teamleiders, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Algemene subsidieverordening Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikelen 1:3, 3:1, lid 6, 3:2, 4:1, 6:2, 7:1, lid 3, 7:3, lid 3 en 7:5);

      • ii.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikel 3:2, lid 2);

      • iii.

        Het geven van toestemming (artikel 6:2, lid 6 en artikel 8:1, lid 1);

      • iv.

        Het in gebruik stellen van een accountantsprotocol (artikel 7:4, lid 3);

      • v.

        Het aanwijzen van categorieën (artikel 7:5, lid 2);

      • vi.

        Het voorschrijven van een standaardberekeningswijze (artikel 8:2, lid 1);

      • vii.

        Het bepalen van definities (artikel 8:2, lid 2);

      • viii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 8:3).

    • b.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikel definities, 7:2, 7:5, leden 4 en 8, 7:6, leden 1 en 4);

      • ii.

        Het vragen van advies (artikel 1:4, lid 3);

      • iii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 20:1);

      • iv.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikelen 2:5, lid 2, 2:10, lid 2, 2:14, lid 2, 3:3, lid 2, 4:6, lid 1, 5:5, 5a:7, lid 2, 6:4, 7:7, 8:13, lid 1, 10:7, 11:5, lid 2, 12:5, lid 1).

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot nemen van besluiten op verzoeken om subsidies op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2011.

  • 9.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 10 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Inkoop- en aanbestedingsbeleid, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, opgavemanagers, programmamanagers en budgethouders (deze laatsten voor zover opgenomen in het schema onder dit ondermandaat), ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van de volgende privaatrechtelijke rechtshandelingen:

      • i.

        leveringen en diensten, waarbij de waarde van de opdracht een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat,

      • ii.

        het opdracht geven tot het uitvoeren van werken, waarbij de waarde van het werk een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat, een en ander en voor zover in schema B de bevoegdheid niet bij een daarin genoemde functionaris is gelegd.

    • Voor de ondertekening van opdracht tot leveringen en diensten en de ondertekening van opdracht tot uitvoering van werken worden de opdrachtgevers zoals opgenomen in het schema onder dit ondermandaat gemachtigd.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van het vigerende inkoop- en aanbestedingsbeleid en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting, dat wil zeggen dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de post onvoorzien of een stelpost of een reserve of een voorziening.

    • c.

      Daar waar in schema B, C of D ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C of D.

  • 10.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 11 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Onverminderd het bepaalde in artikel 10 wordt aan de afdelingshoofden, opgavemanagers en programmamanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van alle privaatrechtelijke rechtshandelingen. Voor zover daarbij gemeentelijke middelen worden aangewend, dienen die een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven te gaan.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van de relevante gemeentelijke beleidskaders en beleidsplannen en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting.

    • c.

      Daar waar in schema B, C, D en E ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C, D of E.

  • 11.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 12 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van vergunningenontheffingen, vrijstellingen e.d. als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, teamleiders, opgavemanagers, programmamanagers, projectleiders van de Afdeling Stadsingenieurs Breda en de Elementmanagers grijs, blauw en groen van de Afdeling Wijkzaken, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d. voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 12.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 13 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van subsidies als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, teamleiders, opgavemanagers, programmamanagers, projectleiders van de Afdeling Stadsingenieurs Breda en de Elementmanagers grijs, blauw en groen van de Afdeling Wijkzaken, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot aanvragen van subsidies, voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 13.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 14 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanwijzen toezichthouders en opsporingsambtenaren als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanwijzen (en intrekken van die aanwijzing) van ambtenaren als opsporingsambtenaar en als ambtenaar voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van de bij of krachtens wetgeving gegeven voorschriften.

Schema behorende bij artikel 10 van het Ondermandaat Schema A- Ruimtelijk Economisch Domein 2019

UAV en UAV-GC bevoegdheden Stadsingenieurs, elementmanagers en medewerkers afdeling uitvoering

De bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een opdrachtgever/directievoerder/toezichthouder/bijstaander directievoerder worden toegekend aan de hieronder genoemde functies binnen het Ruimtelijk Economisch Domein. Van deze bevoegdheden wordt de ondertekening van correspondentie uitgezonderd. Deze bevoegdheid wordt vanuit het principe van functiescheiding toegekend aan een andere functie binnen het Ruimtelijk Economisch Domein.

UAV en UAV GC bevoegdheden Afdeling Stadsingenieurs Breda

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een opdrachtgever worden toegekend aan de projectmanagers van de Afdeling Stadsingenieurs Breda.

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een directievoerder worden toegekend aan de medewerkers techniek en ontwikkeling (ook genoemd directievoerders) van de Afdeling Stadsingenieurs Breda.

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een toezichthouder worden toegekend aan de medewerkers techniek en ontwikkeling ( ook genoemd toezichthouders) van de Afdeling Stadsingenieurs Breda.

UAV en UAV GC bevoegdheden elementmanagers Afdeling Wijkzaken

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een opdrachtgever worden toegekend aan de elementmanagers groen, grijs en blauw van de Afdeling Wijkzaken.

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een directievoerder worden toegekend aan de adviseurs en technisch specialisten van de Afdeling Wijkzaken.

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een toezichthouder worden toegekend aan de technisch medewerkers van de Afdeling Wijkzaken.

UAV bevoegdheden medewerkers Afdeling Uitvoering

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een opdrachtgever worden toegekend aan de teamleiders van de Afdeling Uitvoering.

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een directievoerder worden toegekend aan de medewerkers techniek en ontwikkeling (ook genoemd directievoerders) van de Afdeling Uitvoering.

Alle bevoegdheden die op grond van een UAV of UAVGC contract toekomen aan een toezichthouder worden toegekend aan de medewerkers techniek en ontwikkeling ( ook genoemd toezichthouders) van de Afdeling Uitvoering. 

Afdeling

Budgethouder

Opdrachtgever (ondertekening opdrachtbrief)

Vervanging opdrachtgever

 

Afvalservice

C.M.P.M. van Bavel

C.M.P.M. van Bavel

F.W.A. van Beurden

 
 

W.L.J. van Dijk

C.M.P.M. van Bavel

E.H.A. van der Plas

Let op geen horizontale vervanging

 

I.M.J. Wilms

C.M.P.M. van Bavel

M.H.J. Plasschaert

Lijst budgethouders bij ondermandaat RED 2019

 

M.H.J. Plasschaert

C.M.P.M. van Bavel

I.M.J. Wilms

Let op geen horizontale vervanging

 

E.H.A. van der Plas

C.M.P.M. van Bavel

W.L.J. van Dijk

Let op geen horizontale vervanging

 
 
 
 
 

Wijkzaken

A.T.M. Lips

F. Plooy / G.H.A. Marcusse

A.J. Lycklama à Nijeholt

 
 

M. Klootwijk

F. Plooy / G.H.A. Marcusse

A.J. Lycklama à Nijeholt

 
 

H.A.M. Wirken

F. Plooy / G.H.A. Marcusse

A.J. Lycklama à Nijeholt

 
 

A.J. Lycklama à Nijeholt

F. Plooy / G.H.A. Marcusse

F.W.A. van Beurden

 
 

F. Plooy

F. Plooy

F.W.A. van Beurden

 
 
 
 
 
 

Uitvoering

J.L. de Rijke

F.W.A. van Beurden

J.F.M. Rasenberg

Let op geen horizontale vervanging

 

F.W.A. van Beurden

F.W.A. van Beurden

C.M.P.M. van Bavel

 
 

A.C.J.M. van den Berg

F.W.A. van Beurden

J.F.M. Rasenberg

Let op geen horizontale vervanging

 

P.J.F. Mols-van Dort

F.W.A. van Beurden

J.F.M. Rasenberg

Let op geen horizontale vervanging

 

B.P.N. Heesters

F.W.A. van Beurden

J.F.M. Rasenberg

Let op geen horizontale vervanging

 

A.C.J. Vermaas

F.W.A. van Beurden

J.F.M. Rasenberg

Let op geen horizontale vervanging

 

J.F.M. Rasenberg

F.W.A. van Beurden

C.M.P.M. van Bavel

 
 

A.J. Verschuren

F.W.A. van Beurden

J.F.M. Rasenberg

Let op geen horizontale vervanging

 
 
 
 
 

Parkeerbedrijf/NME

L. de Vries

L. de Vries

A.A.D. Yzermans

Let op geen horizontale vervanging

 

A.A.D. Yzermans

L. de Vries

R. van der Horst

Let op geen horizontale vervanging

 

R. van der Horst

L. de Vries

A.A.D. Yzermans

Let op geen horizontale vervanging

 

A.A.D. Yzermans

L. de Vries

A.A.D. Yzermans

Let op geen horizontale vervanging

 
 
 
 
 

Stadsingenieurs Breda

E.L.M. Willekens

E.L.M. Willekens

J.H. Mooij

Let op geen horizontale vervanging

 

J.H. Mooij

E.L.M. Willekens

J.H. Mooij

Let op geen horizontale vervanging

 

W.J.C. Vervoort

E.L.M. Willekens

J.H. Mooij

Let op geen horizontale vervanging

 

A.E.M. Pals

E.L.M. Willekens

J.H. Mooij

Let op geen horizontale vervanging

 

B.W.M. van Oosterum

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

P.J. Arends

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

P.A.A. van den Beemt

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

M.J.M. van Leeuwen

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

L.W.J. Oostvogels

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

W.J.H.M. de Brouwer

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

J.E. Paulissen-Sändker

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 
  • 1.

    GoosIIII I. Goos

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

P.A.M. Vermeulen

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

A.A.J. Wildhagen

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

B. Knoops

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

A. Maas

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

R. van Heijningen

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

G. Zwama

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

J.C. Euwe

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 

F.M. van den Akker

J.H. Mooij

W.J.C. Vervoort

 
 
 
 
 
 

Vastgoedbeheer

L. de Vries

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

J.N. Kuiper

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

M.C. Driedijk

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

J.A.P.H. Hellemons

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

H.L.A.M. van der Velden

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

J.J.M.E. van Nuland

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

M. Ahmadzai

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

C.J.M. Mathijssen

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 
 

S. Pothof

L. de Vries

E.L.M. Willekens

 

Huurcontract tot

€125.000,- alleen voor deze functionaris

S. Zwiers

S. Zwiers

L. de Vries

Let op geen horizontale vervanging

 
 
 
 
 

Wagenparkbeheer

W.L.J. van Dijk

F.W.A. van Beurden

C.M.P.M. van Bavel

 
 

J.L. de Rijke

F.W.A. van Beurden

C.M.P.M. van Bavel

 

ONDERMANDAAT SCHEMA A– Sociaal Economisch Domein 2019

De directeur Sociaal Economisch Domein,

Besluit:

  • 1.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 1 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”, inhoudende de bevoegdheden tot procesvertegenwoordiging / vertegenwoordiging buiten rechte, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanspannen van en het voeren van verweer in administratiefrechtelijke, strafrechtelijke en civielrechtelijke procedures.

    • b.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het instellen van gerechtelijke middelen, waaronder begrepen verhaals- en incassoprocedures.

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het verrichten van alle proceshandelingen, die het belang van de gemeente dienen.

    • d.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend om bij geschillen te besluiten tot het volgen, uitvoeren en bewaken van een mediationtraject.

    • e.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van die schades op de veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures.

  • 2.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 3 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden en verplichtingen uit het werkgeverschap, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden en ketenmanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

  • 3.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 4 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Klachtenverordening Breda 2013 en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 4.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 5 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande Erfstellingen, legaten en schenkingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden en ketenmanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvaarden van aan de gemeente gedane schenkingen of – in geval een gemeente als erfgenaam is aangewezen – tot het beneficiair aanvaarden van erfenissen en/of legaten.

  • 5.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 6 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande huisvrede en lokaalvredebreuk, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het vorderen van verwijdering uit gemeentelijke gebouwen en die opstallen, die bij de gemeente in beheer zijn, een en ander als bedoeld in de artikelen 138 en 139 van het Wetboek van Strafrecht, alsmede het uitvaardigen van een toegangsverbod daartoe. Deze bevoegdheid wordt eveneens verleend aan de beheerder van die gebouwen en opstallen.

  • 6.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 7 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen, niet over te dragen.

  • 7.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 8 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande de Algemene verordening gegevensbescherming, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden en ketenmanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming onder de voorwaarde dat het afdelingshoofd zijn bevoegdheid uitoefent na advies te hebben ingewonnen bij de Functionaris Gegevensbescherming.

  • 8.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 9 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden tot het nemen van beslissingen op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2017 en nadere regels, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmandagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Algemene subsidieverordening Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikelen 1:3, 3:1, lid 6, 3:2, 4:1, 6:2, 7:1, lid 3, 7:3, lid 3 en 7:5);

      • ii.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikel 3:2, lid 2);

      • iii.

        Het geven van toestemming (artikel 6:2, lid 6 en artikel 8:1, lid 1);

      • iv.

        Het in gebruik stellen van een accountantsprotocol (artikel 7:4, lid 3);

      • v.

        Het aanwijzen van categorieën (artikel 7:5, lid 2);

      • vi.

        Het voorschrijven van een standaardberekeningswijze (artikel 8:2, lid 1);

      • vii.

        Het bepalen van definities (artikel 8:2, lid 2);

      • viii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 8:3).

    • b.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017:

      • i.

        Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikel definities, 7:2, 7:5, leden 4 en 8, 7:6, leden 1 en 4);

      • ii.

        Het vragen van advies (artikel 1:4, lid 3);

      • iii.

        Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 20:1);

      • iv.

        Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikelen 2:5, lid 2, 2:10, lid 2, 2:14, lid 2, 3:3, lid 2, 4:6, lid 1, 5:5, 5a:7, lid 2, 6:4, 7:7, 8:13, lid 1, 10:7, 11:5, lid 2, 12:5, lid 1).

    • c.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot nemen van besluiten op verzoeken om subsidies op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2011.

  • 9.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 10 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Inkoop- en aanbestedingsbeleid, als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van de volgende privaatrechtelijke rechtshandelingen:

      • i.

        leveringen en diensten, waarbij de waarde van de opdracht een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat,

      • ii.

        het opdracht geven tot het uitvoeren van werken, waarbij de waarde van het werk een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat, een en ander en voor zover in schema B de bevoegdheid niet bij een daarin genoemde functionaris is gelegd.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van het vigerende inkoop- en aanbestedingsbeleid en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting, dat wil zeggen dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de post onvoorzien of een stelpost of een reserve of een voorziening.

    • c.

      Daar waar in schema B, C of D ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C of D.

  • 10.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 11 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, als volgt over te dragen:

    • a.

      Onverminderd het bepaalde in artikel 10 wordt aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van alle privaatrechtelijke rechtshandelingen. Voor zover daarbij gemeentelijke middelen worden aangewend, dienen die een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven te gaan.

    • b.

      De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van de relevante gemeentelijke beleidskaders en beleidsplannen en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting.

    • c.

      Daar waar in schema B, C, D en E ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C, D of E.

  • 11.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 12 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van vergunningenontheffingen, vrijstellingen e.d. als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d. voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 12.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 13 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanvragen van subsidies als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ketenmanagers en opgavemanagers, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot aanvragen van subsidies, voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

  • 13.

    De bevoegdheid als bedoeld in artikel 14 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Aanwijzen toezichthouders en opsporingsambtenaren als volgt over te dragen:

    • a.

      Aan de afdelingshoofden, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanwijzen (en intrekken van die aanwijzing) van ambtenaren als opsporingsambtenaar en als ambtenaar voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van de bij of krachtens wetgeving gegeven voorschriften.

ONDERMANDAAT SCHEMA A– ATEA-Groep 2019

De directeur Sociaal Economisch Domein,

Besluit:

1. De bevoegdheid als bedoeld in artikel 1 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019”,

inhoudende het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van de schades op de

veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures over te dragen aan de Directeur Werkbedrijven, Hoofd Personeel en Organisatie, Hoofd Financiën en Automatisering, Directeur Vindingrijk, bedrijfsleider Diensten, bedrijfsleider Industrie, bedrijfsleider Publieke Diensten, Hoofd Faza.

2. De bevoegdheid als bedoeld in artikel 3 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a van de Arbeidsomstandighedenwet en Arbeidsomstandighedenbesluit, over te dragen aan het Hoofd Faza en de Kamcoördinator.

3. De bevoegdheid als bedoeld in artikel 10 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Inkoop- en aanbestedingsbeleid, als volgt over te dragen:

  • plv. Directeur ATEA-groep tot een maximum van € 100.000;

  • De Directeur Werkbedrijven tot een maximum van € 40.000;

  • Directeur Vindingrijk, hoofd P&O, hoofd F&A, hoofd Faza tot een maximum van € 10.000;

  • Beleidsmedewerkers P&O, P&O adviseurs, coördinator Opleidingen en het hoofd Automatisering voor een maximum van € 2.500;

  • de Projectleiders Publieke Diensten, medewerkers Secretariaat P&O, medewerkers Medische Dienst, Assistent unitleiders en de medewerker Algemene Zaken en medewerkers bedrijfsbureau voor een maximum van € 1.000.

De directeur verleent het mandaat voor de in artikel 10 van schema A van het besluit genoemde handelingen met betrekking tot leveringen van goederen en diensten die aan een productieorder zijn gebonden aan:

  • het hoofd FaZa voor een maximum van €25.000

  • de bedrijfsleider Industrie, de bedrijfsleider Diensten en bedrijfsleider Publieke Diensten voor een maximum van € 10.000

  • de medewerkers FaZa, de unitleiders Industrie, de hoofduitvoerders Diensten, hoofd bedrijfsbureau Diensten, de productiebegeleiders Industrie en de werkvoorbereiders Diensten voor een maximum van € 5.000

  • Administratief medewerker TD, tot een maximum van €1000.

De genoemde maxima gelden per gebeurtenis en bij afwezigheid van de bevoegde functionaris geldt het mandaat voor diens plaatsvervanger.

4. De bevoegdheid als bedoeld in artikel 11 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende bevoegdheden aangaande het Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, als volgt over te dragen:

Het aangaan van verkoop- en leveringsverplichtingen van goederen, diensten en werken door:

  • Plv. Directeur ATEA-groep tot een maximum van € 100.000

  • Directeur Werkbedrijven tot een maximum van € 50.000

  • Directeur Vindingrijk, de account managers, de Bedrijfsleider Industrie, de bedrijfsleider Diensten, de bedrijfsleider Publieke Diensten tot een maximum van € 25.000

  • de Hoofduitvoerders Diensten, de Verkopers binnendienst Industrie en de Projectleider Acquisitie Publieke Diensten voor een maximum van € 10.000

  • De Bedrijfsleider en Productiebegeleiders Industrie, Hoofd bedrijfsbureau Diensten, Hoofd bedrijfsbureau Industrie, de Unitleiders Industrie, de uitvoerders Diensten en de Uitvoerder/Projectleiders Publieke Diensten tot een maximum van € 5000.

De jaarlijkse contractverlengingen van door ATEA-groep opgestelde verkoopovereenkomsten met derden mogen, indien het een verlenging met uitsluitend een indexering betreft, worden verlengd door de betreffende gemandateerde budgethouder of diens meerdere.

De genoemde maxima gelden per gebeurtenis en bij afwezigheid van de bevoegde functionaris geldt het mandaat van diens plaatsvervanger.

Het betalen van inkoopfacturen betreffende leveringen van goederen, diensten en werken door:

  • het Hoofd F&A

  • het Hoofd P&O en het Hoofd Financiën.

De Directeur Werkbedrijven en het Hoofd F&A (samen tekengroep 1) zijn elk voor zich, maar samen met een vertegenwoordiger uit tekengroep 2 (het Hoofd P&O en het Hoofd Financiën) bevoegd tot het autoriseren van uitgaande betalingsopdrachten in verband met loon- en salarisbetalingen tot een betalingslimiet van € 4.000.000.-.

5. De bevoegdheid als bedoeld in artikel 12 van Schema A van het besluit “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019” inhoudende het Aanvragen van vergunningenontheffingen, vrijstellingen e.d. over te dragen aam het hoofd Faza.

ONDERMANDAAT SCHEMA A– Gemeentesecretaris 2019

De Gemeentesecretaris,

Besluit:

  • 1.

    De bevoegdheden als bedoeld in artikel 2 van schema A van het Algemeen Mandaatbesluit 2019 onder te mandateren conform bijgaand schema.

  • 2.

    De bevoegdheden waarvoor op basis van de artikel 2 ondermandaat is verleend kunnen alleen uitgeoefend worden binnen de vastgestelde regelgeving, beleid, begrotingen, formatie, budgetten, bedrijfskaders en dergelijke.

  • 3.

    De bevoegdheden waarvoor ondermandaat is verleend kunnen alleen uitgeoefend worden ten aanzien van medewerkers. De besluiten ten aanzien van de mandataris zelf worden genomen door diens leidinggevende. Besluiten ten aanzien van de Gemeentesecretaris zullen genomen blijven worden door het college van burgemeester en wethouders.

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Aanbieden stageplaats (1:2a)

Afdelingshoofd

 

Aanbieden werkervaringsplaats (1:2b)

Afdelingshoofd

 

Aanbieden aanstellingen op grond van de banenafspraak (1:2c)

Directeur

Betreft een formele aanstelling (zie art 2:1)

Uitsluiten toepasselijkheid CAR voor groepen van ambtenaren (1:3)

Gemeentesecretaris

 
 
 
 

Hoofdstuk 2: Aanstelling en AO

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Aanstelling personeel (2:1), directeuren en afdelingshoofden

Gemeentesecretaris

 

Aanstelling personeel overig (2:1),

Directeur

 

Opdragen van een andere passende functie (2:1B, 1e lid)

Directeur

Bij herplaatsing buiten eigen directie besluit van directeur

nieuwe directie. Na overleg met oude directie

Verplichten ambtenaar:

  • Tijdelijk andere betrekking waar te nemen;

  • Tijdelijk werkzaamheden te verrichten buiten werktijden (overwerk);

  • Buiten werktijden ter beschikking te houden

(2:1B, 2e lid)

Directeur

 

Vaststellen functies waarvoor medisch onderzoek bij aanstelling vereist is (2:3)

Directeur

Let op rol medezeggenschap

Aangaan arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht (2:5)

Directeur

 

Aanstellen ambtenaar Burgerlijke Stand (2:5:5:4)

Directeur

 

Beheersbesluiten aangaande ambtenaar Burgerlijke Stand (2:5:5:6 tot en met 2:5:5:9)

Directeur

 

Aanpassing arbeidsduur (2:7)

Afdelingshoofd

 

Verruiming arbeidsduur naar 40 uur (2:7a)

Directeur

Is uitzonderlijk ivm effect op de formatie. Let op melding bij OR

 
 
 

Hoofdstuk 3: Salaris en vergoedingsregelingen

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Vaststellen functies (3:1, 1e lid)

Gemeentesecretaris

 

Vaststellen functieschaal (3:1, 3e lid)

Gemeentesecretaris

 

Vaststellen salaris bij indiensttreding (3:3) directeur en afdelingshoofden

Gemeentesecretaris

 

Vaststellen salaris bij indiensttreding (3:3) overig personeel

Directeur

 

Toekennen periodiek (3:4, 1e lid)

Afdelingshoofd

 

Toekennen extra periodiek (3:4, 3e lid)

Directeur

 

Toekennen functioneringstoelage (3:8)

Directeur

 

Toekennen arbeidsmarkttoelage (3:9)

Gemeentesecretaris

Op voorstel directeur, na advisering SB/ABB/PenO

Toekennen waarnemingstoelage (3:10)

Directeur

 

Toelage onregelmatige dienst (3:11)

Afdelingshoofd

Als toekenning direct bij aanstelling plaatsvindt, dan in

aanstellingsbesluit

Buitendagvenstervergoeding (3:12)

Afdelingshoofd

 

Toelage beschikbaarheidsdienst (3:13)

Afdelingshoofd

 

Toekennen extra verlof bij beschikbaarheidsdienst (3:13:01)

Afdelingshoofd

 

Inconveniententoelage (3:14, 3:14:0:1, 3:14:0:2 en 3:14:0:3)

Directeur

Als toekenning direct bij aanstelling plaatsvindt, dan in

aanstellingsbesluit

Garantietoelage (3:15)

Directeur

 

Afbouwtoelage (3:16)

Afdelingshoofd

 

Vergoeding BHV, EHBO en interventieteam (3:17)

Afdelingshoofd

Als toekenning direct bij aanstelling plaatsvindt, dan in

aanstellingsbesluit

Overwerkvergoeding (3:18, 1e lid, 2e lid en 3e lid)

Afdelingshoofd

Toepassing overwerkregeling met tijd voor tijd

Overwerkvergoeding (3:18, 4e lid)

Afdelingshoofd

Uitbetaling tijd voor tijd bij overwerk, na consultatie Directeur

Toekennen ambtsjubileum (3:19 en 3:19:0:2)

Directeur

 

Toekennen afscheidsgratificatie (3:19:0:3)

Directeur

Maakt onderdeel uit van ontslagbesluit, overgangsrecht tot 1-1-2021

Belonen uitstekend functioneren en/of bijzondere prestaties (3:20)

Afdelingshoofd

 

Toekennen reiskostenvergoeding woon-werkverkeer (3:22)

Gemeentesecretaris

Toekenning reiskosten op basis van hoofdstuk 18, bij eerste

indiensttreding, artikelen 18:1:0:6 tm 18:1:0:8: Afdelingshoofd

Toekennen overlijdensuitkering (3:23)

Directeur

 

Toekennen overlijdensuitkering in en door de dienst (3:24)

Gemeentesecretaris

 

Toestemming verkoop vakantie-uren (3:36).

Afdelingshoofd

 
 
 
 

Hoofdstuk 4: Arbeidsduur en Werktijden

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Aangaan afspraken over werktijden standaard regeling (4:2 3e en 6e lid)

Afdelingshoofd

 

Vaststelling overschrijding arbeidsduur (4:2, 7e lid)

Afdelingshoofd

 

Besluit tot uitbetaling overschrijding arbeidsduur (4:2, 7e lid)

Afdelingshoofd

 

Opdragen arbeid buiten dagvenster en toekennen buitendagvenstervergoeding (4:2, 8e, 10e en 11e lid)

Afdelingshoofd

 

Eenzijdig vaststellen werktijden standaardregeling (4:4)

Afdelingshoofd

 

Toepassen werktijdenregeling sociaal rechercheurs (4:7:0:3 tot en met 4:7:0:6)

Afdelingshoofd

 
 
 
 

Hoofdstuk 6: Vakantie, Vakantietoelage en Verlof

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Verlenen van vakantie (6:1:1)

Afdelingshoofd

 

Toestaan dat overschrijding arbeidsduur per jaar wordt omgezet in vakantie-uren (6:2)

Directeur

Feitelijk is dit een uitbreiding van de bezetting

Vermeerderen vakantie bij wacht-/ piketdiensten en ORT (6:2:1)

Afdelingshoofd

 

Overschrijven meer dat 80 verlofuren naar volgend jaar (6:2:1:1, lid 3)

Afdelingshoofd

 

Beslissen over tijdstip waarop vakantie wordt verleend (6:2:2)

Afdelingshoofd

 

Uitbetaling niet verleend verlof bij ontslag (6:2:3, lid 5)

Directeur

Is onderdeel van het ontslagbesluit

Intrekking verleend verlof (6:2:5)

Directeur

 

Vakantie-uren overboeken naar volgend kalenderjaar (6:2:6)

Afdelingshoofd

 

Toekennen vergoeding derving voordelen (6:2:7)

Directeur

 

Verlengen vervaltermijn wettelijk verlof (6:2A)

Afdelingshoofd

 

Toekennen verlof Wet Arbeid en Zorg calamiteiten, kraam- en kort verzuimverlof (art 6:4)

Afdelingshoofd

 

Toekennen buitengewoon verlof wegens huwelijk/partnerschap (6:4:1).

Afdelingshoofd

 

Toekennen langdurig zorgverlof (6:4:1a)

Afdelingshoofd

 

Toekennen vakbondsverlof (6:4:2)

Afdelingshoofd

SB/ABB/P&O alleen informeren bij verlof voor kaderfuncties

Toekennen kortdurend zorgverlof (6:4:3)

Afdelingshoofd

 

Verlenen verlof wegens politiek ambt (6:4:4)

Directeur

Let op afspraken over terugkeer

Verlenen onbezoldigd verlof om overige reden (6:4:5 en 6:4:5a)

Directeur

 

Toekennen (betaald en onbetaald) ouderschapsverlof (6:5 tot en met 6:5:7)

Afdelingshoofd

 

Toekennen zwangerschaps- en bevallingsverlof (6:7)

Afdelingshoofd

 

Toekennen adoptieverlof (6:8)

Afdelingshoofd

 

Toekennen onbetaald verlof onder meer levensloop (6.9)

Afdelingshoofd

 

Beëindigen onbetaald verlof bij ziekteverlof (6:11).

Afdelingshoofd

 
 
 
 

Hoofdstuk 6a: Gemeentelijke levensloopregeling

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Afwikkeling deelname levensloopregeling (art 6a:8)

Afdelingshoofd

 
 
 
 

Hoofdstuk 7: Aanspraken bij ongeschiktheid wegens ziekte of gebrek

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Opdracht geven aan arbodienst tot het verrichten van een geneeskundig onderzoek/ verplichten ambtenaar mee te werken (art 7:2:5)

Afdelingshoofd

 

Buitendienststelling (7:2:6)

Directeur

Na oordeel bedrijfsarts

Treffen maatregelen (7:2:7)

Afdelingshoofd

 

Vaststellen hoogte loondoorbetaling na 6 maanden ziekte (7:3)

Afdelingshoofd

SB/ABB/P&O informeert leidinggevende over termijn

Vaststellen hoogte loondoorbetaling samenloop ziekte en seniorenverlof (7:4)

Afdelingshoofd

 

Toekennen aanvullingen in en door de dienst (7:5)

Directeur

Na consultatie bedrijfsarts en SB/ABB/PenO

Vergoeden ziektekosten in en door de dienst (7:7)

Directeur

 

Verplichtingen college bij ziekte (art 7:9)

Afdelingshoofd

 

Geen aanspraak op doorbetaling bezoldiging (7:13:1)

Directeur

 

Staken doorbetaling bezoldiging (7:13:2)

Directeur

 

Opleggen sancties bij ziekte (7:14)

Directeur

 

Bezoldiging uitbetalen aan anderen en nabetaling aan ambtenaar (7:15:1)

Directeur

 

Opdragen andere werkzaamheden tijdelijk, bij arbeidsongeschiktheid (art. 7:16)

Afdelingshoofd

na oordeel bedrijfsarts

Opdragen andere werkzaamheden herplaatsing bij arbeidsongeschiktheid (7:16)

Directeur

Bij herplaatsing buiten eigen directie besluit van directeur nieuwe

directie. Na overleg met oude directie, na oordeel bedrijfsarts

Toestemming hervatten betrekking na ziekte (7:17)

Afdelingshoofd

Na oordeel bedrijfsarts

Toekennen garantie-uitkering (7:27)

Directeur

 
 
 
 

Hoofdstuk 8: Ontslag

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Ontslag op verzoek directeuren en afdelingshoofden (8:1 en 8:1:1)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag op verzoek overig personeel (8:1 en 8:1:1)

Directeur

 

Ontslag wegens bereiken AOW-gerechtigde leeftijd directeuren en afdelingshoofden (8:2)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag wegens bereiken AOW-gerechtigde leeftijd overig personeel overig personeel (8:2)

Directeur

 

Ontslag wegens reorganisatie directeuren en afdelingshoofden (8:3 en 8:3:1)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag wegens reorganisatie overig personeel (8:3 en 8:3:1)

Directeur

 

Ontslag wegens volledige arbeidsongeschiktheid directeuren en afdelingshoofden (8:4)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag wegens volledige arbeidsongeschiktheid overig personeel (8:4)

Directeur

 

Ontslag wegens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid directeuren en afdelingshoofden (8:5)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag wegens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid overig personeel (8:5)

Directeur

 

Strafontslag weigeren aangeboden functies bij medische arbeidsongeschiktheid (8:5a )

Gemeentesecretaris

 

Onbekwaamheid of ongeschiktheid directeuren en afdelingshoofden (8:6)

Gemeentesecretaris

 

Onbekwaamheid of ongeschiktheid overig personeel (8:6)

Directeur

 

Overige ontslaggronden directeuren en afdelingshoofden (8:7 en 8:7:1)

Gemeentesecretaris

 

Overige ontslaggronden overig personeel (8:7 en 8:7:1)

Directeur

 

Overige ontslaggronden (Onverenigbaarheid e.d) (8:8 en 8:8:1)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag na politiek verlof directeuren en afdelingshoofden (8:9)

Gemeentesecretaris

Let op Beleidsregel verlof i.v.m. aanvaarden politieke functies.

Ontslag na politiek verlof overig personeel (8:9)

Directeur

Let op Beleidsregel verlof i.v.m. aanvaarden politieke functies.

Ontslag uit tijdelijke aanstelling of urenuitbreiding voor onbepaalde tijd directeuren en afdelingshoofden (8:12, lid 3)

Gemeentesecretaris

 

Ontslag uit tijdelijke aanstelling of urenuitbreiding voor onbepaalde tijd overig personeel (8:12, lid 3)

Directeur

 

Disciplinair ontslag (8:13)

Gemeentesecretaris

 

Schorsing als ordemaatregel (8:15:1)

Directeur

 

Inhouden bezoldiging tijdens schorsing (8:15:2)

Directeur

 
 
 
 

Hoofdstukken:

9a: Bezwarende functies

9b: Overgangsrecht FLO

9c: Overgangsrecht FLO

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Betreft uitvoering (overgangsrecht) functioneel leeftijdsontslag

 

Alleen voor brandweer, niet meer in gemeentedienst

 
 
 

Hoofdstuk 10: Wachtgeldregeling

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Uitvoering wachtgeldregeling

Directeur

Betreft besluiten voor medewerkers die uit dienst zijn voor 2001

 
 
 

Hoofdstuk 10a: Bovenwettelijke uitkeringen

 

Nadere toelichting, technische uitvoering

Uitvoering bovenwettelijke regelingen

 

Uitvoering gemandateerd aan Loyalis

 
 
 

Hoofdstuk 10d: Voorzieningen bij werkloosheid

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Treffen passende regeling bij ontslag op grond van 8:8 (10d:4)

Gemeentesecretaris

 

Einde re-integratiefase (10d:7)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Verlenging re-integratiefase (10d:8)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Verlenging re-integratiefase door middel van levensloop (10d:9)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Vaststellen re-integratieplan (10d:9)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Toekennen Van-Werk-Naar-Werktraject (10d:12)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Vaststellen Van-Werk-Naar-Werk-Contract (10d:16)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Tussentijdse beëindiging Van-Werk-Naar-Werktraject (10d:19)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Reguliere beeindiging Van-Werk-Naar-Werktraject (10d:21)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Verlenging Van-Werk-Naar-Werktraject (10d:22)

Directeur

Na consultatie SB/ABB/PenO

Verlengen bij het niet-nakoming van afspraken uit Van werk naar werk-contract (10d:23)

Directeur

 

Toekennen aanvullende uitkering (10d:25)

Directeur

 

Opleggen sancties (10d:28)

Directeur

 

Toekennen nawettelijke uitkering (10d:30)

Directeur

 

Opleggen sancties (10d:34)

Directeur

 

Afkopen uitkering (10d:35)

Directeur

 

Toekennen bijzondere uitkering (10d:36)

Directeur

 
 
 
 

Hoofdstuk 11: Kortdurende uitkering

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Uitvoering kortdurende uitkering

 

Niet meer van toepassing

 
 
 

Hoofdstuk 11A: Suppletieregeling

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Uitvoering

 

Gemandateerd aan UWV

 
 
 

Hoofdstuk 12: Georganiseerd overleg

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Geen besluiten

 
 
 
 
 

Hoofdstuk 13: Overgangs- en slotbepalingen

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Geen besluiten

 
 
 
 
 

Hoofdstuk 14: Medezeggenschap

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Geen besluiten

 
 
 
 
 

Hoofdstuk 15: Overige rechten en plichten

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Afnemen ambtseed (15:1a)

Gemeentesecretaris, directeur en afdelingshoofd

 

Toestaan persoonlijk gebruik goederen (15:1b)

Directeur

 

Melding nevenwerkzaamheden geduide functies (15:1 e)

Afdelingshoofd

 

Publicatie gemelde nevenwerkzaamheden (15:1e:0:2)

Teamleider

SB/ABB/PenO

Publicatie door SB/ABB/PenO

Melding financiële belangen geduide functies (15:1f tot en met 15:1f:0:4)

Afdelingshoofd

Publicatie door SB/ABB/PenO

Werkzaamheden opdragen bij staking bij een particuliere werkgever (15:1:10)

Directeur

 

Opdragen andere werkzaamheden tijdens oorlog en crises (15:1:11)

Gemeentesecretaris

 

Opleggen verplichting vergoeding van schade (15:1:12)

Directeur

 

Opleggen verplichting aanzuiveren kastekort (15:1:13)

Directeur

 

Beoordeling ambtenaar (15:1:15:0)

Directeur

 

Oplegging verplichting tot het dragen van uniform of dienstkleding (15:1:16)

Afdelingshoofd

 

Opleggen woonverplichting in of nabij standplaats (15:1:17)

Directeur

Als oplegging direct bij aanstelling plaatsvindt, dan in

aanstellingsbesluit.

Opleggen verplichting dienstwoning (15:1:18)

Directeur

Als oplegging direct bij aanstelling plaatsvindt, dan in

aanstellingsbesluit

komt nu niet voor

Oplegging verbod betreden arbeidsterrein (15:1:19)

Directeur

 

Verbod op vervullen betrekking i.v.m. infectieziekte (15:1:20)

Directeur

Na oordeel bedrijfsarts

Toekenning reis- en verblijfskosten- vergoedingen (15:1:22:1 t/m 15:1:22:6)

Afdelingshoofd

 

Toekennen vergoeding beeldschermbril (15:1:22:7)

Afdelingshoofd

 

Toekenning vergoeding kledingkosten (15:1:22:8)

Afdelingshoofd

 

Toekenning telefoonkostenvergoeding (15:1:22:9)

Afdelingshoofd

 

Vergoeden van schade (15:1:23:1)

Directeur

 

Aan ambtenaar toestaan gebruik eigen motorrijtuig voor de vervulling van zijn betrekking (15:1:24)

Afdelingshoofd

.

Schadeloosstellingen (15:1:25)

Directeur

 

De ambtenaar verplichten zich beschikbaar te stellen voor het volgen van een (vak-)opleiding (15:1:26)

Afdelingshoofd

 

Verlenen van verlof met behoud van bezoldiging bij het volgen van onderwijs wanneer ambtenaar jonger is dan 18 jaar (15:1:27)

Afdelingshoofd

 
 
 
 

Hoofdstuk 16: Disciplinaire straffen

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Alle disciplinaire straffen (16:1:2),

Directeur

Met uitzondering van strafontslag op basis 8:13

Persoonlijk ontwikkelingsplan en individueel loopbaanbudget (17:3 en 17:4)

Afdelingshoofd

 
 
 
 

Hoofdstuk 17: Studiefaciliteiten

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Verlenen studiefaciliteiten (17:4:1:1 tot en met 17:4:1:7)

Afdelingshoofd

Binnen opleidingsbeleid van de directie

 
 
 

Hoofdstuk 18: Verplaatsingskosten

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Verlenen tegemoetkoming verhuiskosten (18:1:0:2 en 18:2:0:1)

Afdelingshoofd

 

Verlenen tegemoetkoming reis- en pensionkosten (18:1:0:6 tot en met 18:1:0:8)

Afdelingshoofd

.

Verlengen toekenning reis en pensionkosten (18:1:0:9)

Directeur

 

Verlenen voorschot verhuiskosten (18:1:0:11)

Afdelingshoofd

 

Toekennen vergoeding in onvoorziene gevallen (18:1:0:12)

Directeur

 

Toekennen verhuiskostenvergoeding op medische gronden (18:2:0:1)

Afdelingshoofd

Na oordeel bedrijfsarts

Toepassen reiskostenvergoeding docenten De Nieuwe Veste (18:3:0:1)

 

Regeling opgenomen op verzoek van Stichting De Nieuwe Veste

 
 
 

Hoofdstuk 19: Rechtspositieregeling vrijwillige brandweer

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Uitvoering gehele regeling

 

Gemeente heeft geen vrijwillige brandweer

 
 
 

Hoofdstuk 19a: Rechtspositieregeling ambulancepersoneel

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Gemeente heeft geen ambulancepersoneel in dienst

 

Gemeente heeft geen ambulancepersoneel

 
 
 

Hoofdstuk 19b: Rechtspositie kunstzinnige educatie

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Alle besluiten

 

Gemeente heeft geen personeel kunstzinnige educatie

 
 
 

Hoofdstuk 20: Piketvergoeding beroepsbrandweer

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Toekennen vergoeding piketdiensten beroepsbrandweer (20:1:1)

 

Betreft alleen brandweer

 
 
 

Hoofdstuk 21: Rechtspositionele erkenning samenlevingsvormen

Mandatris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Geen besluiten

 
 
 
 
 

Begrotingsregeling 2016

Mandataris

 

Toekennen beloningselementen (30:0:0:0)

Directeur

 
 
 
 

Sociaal Statuut 2009

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Hardheidsclausule (art 48:1:1:19)

Gemeentesecretaris, directeur of afdelingshoofd

Ieder voor de reorganisaties waartoe zij op basis van artikel 48:1:1:5

bevoegd zijn.

 
 
 

Overige bepalingen

Mandataris

Nadere toelichting, technische uitvoering

Aangaan stageovereenkomsten

Afdelingshoofd

.

Aangaan vrijwilligersovereenkomsten

Afdelingshoofd