Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR61207
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR61207/1
Regeling vervallen per 05-12-2020
VERORDENING op de fractieondersteuning
Geldend van 23-09-2010 t/m 04-12-2020 met terugwerkende kracht vanaf 01-07-2010
Intitulé
VERORDENING op de fractieondersteuningArtikel 0 Dit artikel moet nog worden gesplitst
Raadsbesluit
De raad van de gemeente Lelystad,
op voorstel van het presidium van de gemeenteraad d.d. 21 juni 2010;
gelet op artikel 33 van de Gemeentewet;
B E S L U I T:
- I.
in te trekken de Verordening op de fractieondersteuning uit augustus 2003;
- II.
vast te stellen de navolgende
VERORDENING op de fractieondersteuning.
Artikel 1.
- 1.
De fracties, zoals bedoeld in artikel 5 van het reglement van orde, ontvangen jaarlijks een financiële bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor het functioneren van de fractie.
- 2.
De hoogte van de bijdrage wordt vastgesteld door het presidium en bestaat met ingang van 2010 uit een bedrag van maximaal € 1.050,00 per raadszetel.
Artikel 2.
- 1.
Fracties besteden de bijdrage om hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol te versterken.
- 2.
De bijdrage mag niet gebruikt worden ter bekostiging van:
- 1.
- a.
uitgaven die in strijd zijn met wettelijke bepalingen en overige regelingen;
- b.
betalingen aan politieke partijen, met politieke partijen verbonden instellingen of natuurlijke personen anders dan ter vergoeding van prestaties (diensten of goederen) geleverd ten behoeve van de fracties;
- c.
giften;
- d.
ICT ondersteuning;
- e.
uitgaven die behoren te worden voldaan uit de algemene onkostenvergoeding van raadsleden, zoals telefoon, abonnementen, vakliteratuur etc.
Artikel 3.
- 1.
De bijdrage voor fractieondersteuning wordt, voor 31 januari van een kalenderjaar, als voorschot op dat kalenderjaar verstrekt.
- 2.
In en jaar waarin verkiezingen plaatsvinden wordt het voorschot verstrekt voor de maanden tot en met de maand waarin de verkiezingen plaatsvinden. In de eerste maand na de maand waarin de eerste vergadering van de nieuw gekozen raad plaatsvindt, wordt het voorschot verstrekt voor de overige maanden van dat jaar.
- 3.
Het voorschot wordt verrekend met te veel ontvangen voorschotten in jaren waarvoor de raad de bedragen heeft vastgesteld bedoeld in artikel 5, derde lid.
Artikel 4.
- 1.
Indien het zeteltal van een fractie ten gevolge van verkiezingen verandert, wijzigt de bijdrage
- 1.
- a.
bij vermindering van het zeteltal: op de eerste dag van de maand na de maand waarin de eerste vergadering van de nieuw gekozen raad plaatsvindt;
- b.
bij vermeerdering van het zeteltal: op de eerste dag van de maand waarin de eerste vergadering van de nieuw gekozen raad plaatsvindt.
- 2.
Bij splitsing van een fractie wordt de op grond van artikel 1, tweede lid, vastgestelde bijdrage voor de oorspronkelijke fractie verdeeld over de betrokken fracties naar evenredigheid van het aantal bij de splitsing betrokken leden.
- 3.
Bij splitsing van een fractie wordt het aan de oorspronkelijke fractie verstrekte voorschot verrekend overeenkomstig de verdeling die volgt uit het tweede lid.
Artikel 5.
- 1.
Elke fractie legt, binnen drie maanden na het einde van een kalenderjaar, aan de raad verantwoording af over de besteding van de bijdrage voor fractieondersteuning onder overlegging van een verslag. Voor dit verslag wordt gebruik gemaakt van een door het presidium vastgesteld format.
- 2.
Het bestedingsverslag wordt toegezonden aan het presidium. Het presidium brengt advies uit aan de raad.
- 3.
De raad stelt na ontvangst van het advies van het presidium de bedragen vast van de uitgaven van een fractie die in het vorige kalenderjaar uit de bijdrage bekostigd zijn.
Artikel 6.
Deze verordening kan worden aangehaald als de “Verordening op de fractieondersteuning 2010”.
Artikel 7.
Deze verordening treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 juli 2010.
- 2.
Lelystad, 7 september 2010.
De raad van de gemeente Lelystad,
de griffier, de voorzitter,
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl