Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR52153
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR52153/1
Regeling vervallen per 29-10-2010
Uitvoeringsregeling Stelling van Amsterdam Noord-Holland 2009
Geldend van 17-01-2009 t/m 28-10-2010 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2009
Intitulé
Uitvoeringsregeling Stelling van Amsterdam Noord-Holland 2009Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;
overwegende dat het gewenst is de Deelverordening Stelling van Amsterdam Noord-Holland 2008-2013 om te vormen tot een uitvoerings- regeling en op enkele onderdelen te actualiseren;
gelet op artikel 1, derde lid van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2009;
besluiten vast te stellen de volgende Uitvoeringsregeling Stelling van Amsterdam Noord-Holland 2009.
Artikel 1 Begripsomschrijvingen
In deze regeling wordt verstaan onder Stelling van Amsterdam: het gebied dat is omschreven in:
- a.
de Streekplanherziening Noord Holland Zuid van 17 december 2007;
- b.
de Streekplanherziening Noord Holland Noord van 17 december 2007; en
- c.
de ontwerpstreekplanuitwerking Nationale Landschappen van de provincie Utrecht van 25 september 2007, dan wel de definitieve Streekplanuitwerking, onder de naam Nationaal Landschap Stelling van Amsterdam.
Artikel 2 Activiteiten
Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten die naar ons oordeel het bezoek aan de Stelling van Amsterdam of een onderdeel daarvan bevorderen, waaronder in ieder geval wordt begrepen:
- a.
het herstel of de restauratie van beschermde onroerende zaken (monumenten) behorend tot de Stelling van Amsterdam;
- b.
de aanleg of het herstel van infrastructuur binnen of naar de Stelling van Amsterdam;
- c.
de aanleg of het herstel van landschapselementen als veldeenheden, inundatiegebieden, boszones en wegbeplanting zoals beschreven in het Inspiratieboek Gebiedsaanpak Stelling van Amsterdam van mei 2006;
- d.
marktonderzoeken en haalbaarheidsstudies naar de mogelijkheden van economische benutting van onderdelen van de Stelling van Amsterdam;
- e.
de organisatie en uitvoering van publieks- evenementen waarbij de Stelling van Amsterdam niet slechts als podium wordt gebruikt, toeristische of recreatieve pakket- ten en programma’s of routes;
- f.
samenwerking tussen forteigenaren of terreinbeheerders om de informatievoorziening over Stelling van Amsterdam te verbeteren;
- g.
de organisatie en uitvoering van communicatiecampagnes gericht op voorlichting en educatie van het publiek inzake de Stelling van Amsterdam.
Artikel 3 Weigeringsgronden
Subsidie wordt in ieder geval geweigerd indien:
- a.
de aanvrager voor dezelfde activiteit of voor dezelfde kosten subsidie heeft ontvangen;
- b.
met de activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd is begonnen voordat de aanvraag is ontvangen.
Artikel 4 Procedurebepalingen
-
1. Aanvraag om subsidieverlening
Een subsidieaanvraag op grond van deze regeling dient door ons te zijn ontvangen uiterlijk 13 weken voor het begin van de activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd.
-
2. Aanvraag om vaststelling
Een aanvraag om vaststelling van de subsidie wordt ingediend binnen 13 weken na het tijdstip waarop de activiteit overeenkomstig de beschikking tot subsidieverlening moet zijn voltooid.
-
3. Beslistermijn subsidieverlening
Wij beslissen over de ingediende aanvragen binnen 10 weken na ontvangst van een aanvraag om subsidieverlening.
-
4. Beslistermijn subsidievaststelling
Wij beslissen over aanvragen om vaststelling binnen 13 weken na ontvangst van een aanvraag om vaststelling.
-
5. Over aanvragen die worden ontvangen in de periode 1 november en 31 december beslissen wij uiterlijk op 15 maart van het daarop volgende jaar.
Artikel 5 Subsidiabele kosten
-
1. Voor de activiteiten als bedoeld in artikel 2, onder a b of c komen uitsluitend de rechtstreeks aan de activiteit toe te rekenen voorbereidingskosten in aanmerking voor subsidie.
-
2. Voor de activiteiten als bedoeld in artikel 2, onder d. tot en met g. komen uitsluitend de rechtstreeks aan de activiteit toe te rekenen voorbereidings- en uitvoeringskosten in aanmerking voor subsidie.
Artikel 6 Berekening van de subsidie
-
1. Berekening subsidie
Een subsidie op grond van deze regeling bedraagt 50% van de subsidiabele kosten als bedoeld in artikel 5 met een maximum van € 50.000,–.
-
2. Beperking in verband met staatssteun
Indien de activiteit gedeeltelijk uit anderen hoofde wordt gesubsidieerd, wordt in afwijking van het eerste lid het subsidiebedrag zodanig vastgesteld dat het totaal van alle subsidies voor de activiteit niet hoger is dan het bedrag dat op grond van een vrijstellingsverordening verstrekt mag worden.
-
3. Cumulatie
Indien de uitvoering van herstructurering gedeeltelijk uit anderen hoofde wordt gesubsidieerd, wordt in afwijking van het eerste lid het subsidie- bedrag zodanig vastgesteld dat het totaal van alle subsidies voor de activiteit ten hoogste 100% van de subsidiabele kosten bedraagt.
Artikel 7 Subsidieplafond en wijze van verdeling
-
1. Jaarlijks stellen wij het subsidieplafond dat voor deze regeling geldt voor het volgende kalenderjaar vast.
-
2. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wanneer de aanvrager krachtens artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht de gelegenheid heeft gehad de aanvraag aan te vullen, geldt als datum van ontvangst van de aanvraag de datum waarop de aanvraag is aangevuld.
Artikel 8 Verplichting
Indien subsidie is verstrekt voor activiteiten als bedoeld in artikel 2, onder a. tot en met c. is de subsidieontvanger verplicht de gedane investeringen gedurende vijf jaren na de datum van vaststelling van de subsidie geen belangrijke wijziging te doen ondergaan die de aard van de investering raakt.
Artikel 9 Slotbepalingen
-
1. Deze regeling treedt in werking op de dag na die van publicatie in het Provinciaal blad en werkt terug tot 1 januari 2009.
-
2. Deze regeling vervalt op 31 december 2013.
-
3. Deze regeling wordt aangehaald als: Uitvoeringsregeling Stelling van Amsterdam Noord-Holland 2009.
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl