Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR50482
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR50482/1
Regeling vervallen per 01-01-1994
Verordening tot regeling van de verkoop van in bewaring genomen fietsen en bromfietsen in de gemeente Druten
Geldend van 01-10-1985 t/m 31-12-1993
Intitulé
Verordening tot regeling van de verkoop van in bewaring genomen fietsen en bromfietsen in de gemeente DrutenDe raad der gemeente Druten;
gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 september 1985gelet op het bepaalde in de gemeentewet;
BES L U I T :
vast te stellen de navolgende "Verordening tot regeling van de verkoop van in bewaring genomen fietsen en bromfietsen in de gemeente Druten".
Artikel 1
-
1 Indien binnen zes maanden na de aanvang der inbewaringneming de rechthebbende de in bewaring genomen (brom)fiets niet heeft opgevorderd, wordt namens Burgemeester en Wethouders door een daartoe aan te wijzen ambtenaar het voorwerp, onverminderd de aanspraken van rechthebbende, verkocht tegen contante betaling in een openbare veiling bij opbod aan diegenen, wiens (brom)fiets is gestolen of verloren en niet is teruggevonden en die van de diefstal of het verlies minimaal drie maanden geleden aangifte heeft gedaan in de gemeente Druten en dientengevolge in het bezit is van een door de politie afgegeven, op naamgesteld, aangiftebewijs, met daarbij ondermeer vermeld de voorwaarden waaronder de eventuele koop op de veiling zal plaatsvinden.
-
2 Een (brom)fiets die tijdens twee opeenvolgende veilingen niet is verkocht, wordt in een openbare veiling aan de meestbiedende verkocht.
Artikel 2
-
1 Uit de opbrengst van de in het vorig artikel bedoelde verkoop worden betaald de verschuldigd geworden kosten van terzake gedane bekendmakingen, de kosten van verkoöp en bijkomende kosten.
-
2 Een door Burgemeester en Wethouders nader vast te stellen deel van de opbrengst komt ten goede aan de Rijkspolitie Groep Druten ten behoeve van kleine huishoudelijke uitgaven.
-
3 De na aftrek van de in de vorige leden bedoelde kosten, resterende opbrengst wordt in de gemeentekas gestort en gereserveerd voor eventuele terugvorderingen van de rechthebbende.
Artikel 3
-
1 Door Burgemeester en Wethouders wordt tevens een ambtenaar aangewezen belast met het beheer van de opbrengst van de veilingen. Deze legt jaarlijks schriftelijk verantwoording af aan het college van Burgemeester en Wethouders.
-
2 De rijkspolitie legt aan de in het eerste lid bedoelde ambtenaar jaarlijks schriftelijk verantwoording af over het beheer van het, conform artikel 2, lid 2, ter beschikking gestelde bedrag.
Artikel 4
Deze verordening treedt in werking op de derde dag na afkondiging en kan worden aangehaald als "Verkoopverordening (brom)fietsen".
Ondertekening
1 Toelichting op de
Een (brom)fiets wordt pas verkocht als deze zes maanden op het politiebureau aanwezig is, dus als de kans klein is dat de rechtmatig eigenaar alsnog zijn eigendom komt opeisen.De (brom)fietsen die in zeer slechte staat zijn, gaan naar de plaatselijke sloper voor vernietiging.Bij de veiling wordt een minimumprijs vastgesteld; niet verkochte (brom)fietsen worden op de volgende veiling nogmaals geveild; worden ze dan nog niet verkocht, dan worden ze bij opbodverkocht aan andere belangstellenden, die dan ook een aankoopcertificaat krijgen.Zijn ze dan nog steeds niet verkocht, dan worden ze weer aangeboden op de volgende veiling aan andere belangstellenden. De koper op de veiling wordt voorwaardelijk eigenaar.Komt de oorspronkelijk eigenaar, dan heeft deze de keus tussen twee mogelijkheden.Ten eerste: hij wil de (brom)fiets terug; hij krijgt deze terug en degene die de (brom)fiets bij de politie had gekocht, ontvangt uit de gemeentekas het genoteerde aankoopbedrag plus de eventuele opknapkosten; de gemeente kan deze kosten voor opknapbeurten verhalen op de oorspronkelijk eigenaar. Rekeningen moeten overgelegd worden.Ten tweede: de oorspronkelijk eigenaar neemt genoegen met een schadeloosstellingter grootte van het bedrag, dat de laatste koper er voor betaalde, eveneens uit de gemeentekas;vanaf dat moment is de voorwaardelijk eigenaar definitief eigenaar.Deze mogelijkheden blijven bestaan gedurende de terugvorderingstermijn van 30 jaar.Deze voorwaarden worden vermeld op het aankoopcertificaat.
AANKOOPCERTIFIKAAT
Behorend bij fiets/bromfietsnr. ........................................uitgegeven aan de heer/mevrouw: .........................................adres: ..................................................................te: .....................................................................De genoemde koper wordt voorwaardelijk eigenaar. De betreffende fiets ofbromfiets zou door de oorspronkelijke eigenaar van de koper kunnen wordenteruggevorderd. Mocht zich het geval voordoen, dat U daartoe door eenderde wordt aangesproken, dan wordt U verzocht kontakt op te nemen met deRijkspolitie, Burg. Bruinemansstraat 39 te Druten.De oorspronkelijke eigenaar krijgt dan de keus tussen twee mogelijkheden:ten eerste:hij wil de (brom)fiets terug; hij krijgt deze terug en degene die de (brom)fiets bij de politie had gekocht, ontvangt uit de gemeentekas het genoteerdeaankoopbedrag plus de eventuele opknapkosten, uiteraard tegen overleggingvan de betreffende nota's; de gemeente kan deze kosten voor opknapbeurtenverhalen op de oorspronkelijke eigenaar;ten tweede:de oorspronkelijke eigenaar neemt genoegen met een schadeloosstelling tergrootte van het bedrag, dat de koper voor de (brom)fiets aan de politie betaalde, eveneens uit de gemeentekas; vanaf dat moment is de voorwaardelijk eigenaar definitief eigenaar.Krachtensd it aankoopcertifikaat is op . .................................bij opbod aan bovengenoemd persoon verkocht:een (dames-,heren-,kinder-, brom-)fiets van hetmerk : ...................................................................kleur : ..................................................................framenummer ............................................................voor de somma van f ,.. (zegge gulden)met de restriktie dat het voertuig door de oorspronkelijke eigenaar zal kunnen worden teruggevorderd, in welk geval zal worden gehandeld als hierboven omschreven.Datum: 19..De burgemeester van Druten,H.J. Geurts.BEWAAR DIT AANKOOPCERTIFIKAAT, ALSMEDE DE REKENINGEN VAN UITGAVEN TEN BEHOEVE VAN DE (BROM)FIETS GEDAAN ZORGVULDIG IN VERBAND MET EVENTUELE TERUGVORDERING!!!
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl