Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR46404
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR46404/1
Eilandsverordening regelende de tegemoetkoming in de kosten van huisvesting voor scholieren die hun vervolgstudie buiten het eilandgebied Sint Eustatius dienen te volgen (Huisvestingstoelageregeling scholieren Sint Eustatius 1994)
Geldend van 05-01-1995 t/m 09-10-2010
Intitulé
Eilandsverordening regelende de tegemoetkoming in de kosten van huisvesting voor scholieren die hun vervolgstudie buiten het eilandgebied Sint Eustatius dienen te volgen (Huisvestingstoelageregeling scholieren Sint Eustatius 1994)Artikel 1
Deze verordening en de uit kracht daarvan gegeven voorschriften verstaan onder scholieren: schoolgaande kinderen van Nederlandse nationaliteit die:
- a.
geboren zijn in de Nederlandse Antillen, met dien verstande dat het kind, wiens ouders op het tijdstip der geboorte van dat kind de Nederlandse Antillen tijdelijk hadden verlaten, geacht wordt in de Nederlandse Antillen te zijn geboren, indien de afwezigheid der ouders korter dan een jaar heeft geduurd;
- b.
geboren zijn buiten de Nederlandse Antillen, doch wier vader of moeder in de Nederlandse Antillen is geboren;
- c.
geboren zijn buiten de Nederlandse Antillen, doch wier vader of moeder tien jaren of langer woonplaats in de Nederlandse Antillen heeft gehad in de zin van het Burgerlijk Wetboek van de Nederlandse Antillen.
Artikel 2
ledere scholier, die voor een vervolgstudie het eilandgebied Sint Eustatius dient te verlaten en geen rechten kan doen gelden op een studiebeurs, heeft recht op een huisvestingstoelage.
Artikel 3
De vervolgstudie dient een full-time dag opleiding te zijn, waarvoor een wettelijk erkend diploma kan worden verworven.
Artikel 4
-
1. De huisvestingstoelage wordt verstrekt door het bestuurscollege van Sint Eustatius.
-
2. De aanvrage daartoe dient schriftelijk te geschieden door de ouder(s) of verzorger(s). De aanvrage moet vermelden:
- -
de naam, geboortedatum en -plaats, adres, nationaliteit van de scholier;
- -
welke studie het betreft en de daarvoor vastgestelde normale studieduur;
- -
waar de studie gevolgd gaat worden;
- -
het toekomstige verblijfadres.
- -
Artikel 5
De huisvestingstoelage bedraagt per maand Naf 150,--.
Artikel 6
-
1. De huisvestingstoelage wordt verleend gedurende de periode die gelijk is aan de normaal te achten duur van de studie.
-
2. Het bestuurscollege kan de in het vorige lid genoemde termijn met één jaar verlengen, welke termijn in bijzondere gevallen, naar het uitsluitende oordeel van het bestuurscollege, nogmaals kan worden verlengd.
Artikel 7
Als het bestuurscollege op grond van door hem ingewonnen inlichtingen van oordeel is, dat de scholier niet regelmatig of niet voldoende studeert, waardoor hij niet in staat kan worden geacht zijn studie binnen de termijn als bedoeld in artikel 6 te volbrengen, is hij bevoegd de huisvestingstoelage - al dan niet tijdelijk - in te trekken. Deze intrekking vindt niet plaats, als de scholier aannemelijk maakt, dat de onregelmatige of onvoldoende studie het gevolg is van feiten of omstandigheden, die niet aan hem zelf te wijten zijn.
Artikel 8
De scholier die door omstandigheden aan hem zelf te wijten, zijn studie beëindigt voordat de in artikel 6 genoemde termijn is verstreken zonder dat de studie tot het behalen van een diploma heeft geleid, is verplicht de aan hem verstrekte huisvestingstoelage terug te betalen.
Artikel 9
Het bestuurscollege kan ter uitvoering van deze verordening nadere regelen stellen.
Artikel 10
Deze verordening kan worden aangehaald als "Huisvestingstoelageregeling scholieren Sint Eustatius 1994” en treedt in werking op de dag na haar afkondiging.
Bijlage
EILANDGEBIED ST. EUSTATIUS
Eilandsbesluit van 1995
HET BESTUURSCOLLEGE VAN HET EILANDGEBIED ST. EUSTATIUS:
Gelezen:
het verzoek dd.______________________1995 van de wettelijke vertegenwoordiger van ondervermeld kind tot verkrijging van een huisvestingstoelage en of een tegemoetkoming in de reiskosten terzaken van studie buiten St. Eustatius.
Overwegende:
dat het verzoek volledig en op de juiste wijze is ingediend en dat tegen inwilliging, voorzover in het ondervolgende nader aangeduid, van dit verzoek geen wettelijke noch andere bezwaren bestaan;
Gelet op:
Regeling Huisvestingstoelageregeling scholieren St.Eustatius 1994 (A.B. 1994, no. 10)
Regeling voorziening ziektekostenverzekering scholieren St.Eustatius 1994 (A.B. 1994, no. 11)
HEEFT BESLOTEN
a. ten behoeve van _____________________________________________________
overeenkomstig het verzoek van Dhr/Mw ___________________________________
wonende te;____________________, te ___________________________________
aan, Dhr/Mw _____________________________________________________ wonende te, __________________________ te Curacao/Bonaire/ St. Maarten/ Bonaire.
gedurende het schooljaar 1995/1996 terzaken in de studie in de _____klasse van de ______________________________________________________________________
een huisvestingstoelage toe te kennen van f. 350,— per maand.
b. aan voormelde leerling/student op St. Maarten voor het schooljaar 1995/1996 tweemaal een reisbiljet St. Eustatius -St. Maarten toe te kennen zolang hij/zij als leerling bij voormeld onderwijs staat ingeschreven.
c. aan voormelde leerling/student op Curacao, Aruba, Bonaire om de 2 jaren een reisbiljet toe te kennen zolang hij/zij als leerling bij voormeld onderwijs staat ingeschreven.
d. dat hiervoren genoemde studievoorrechten worden ingetrokken wanneer voormelde leerling/student zonder voorafgaande goedkeuring van ons College van studierichting veranderd of naar ons oordeel blijk van niet te verontschuldigen onvoldoende vorderingen, geringe ijver of slecht gedrag.
Aldus gedaan in de vergadering van bovenvermelde datum.
Het Bestuurscollege van het Eilandgebied St. Eustatius.
De Gezaghebber, De Secretaris,
_____________ _______________
Mr. I.E. Temmer. Mw. D.C. Berkel JD
Afschrift dezes te zenden aan:
- -
de Algemene Rekenkamer
- -
de Aanvrager
- -
de afd. Onderwijs
- -
de afd. Financien
- -
Begeleidingsteam Bonaire, Curacao, Aruba en St. Maarten
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl