Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR444400
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR444400/1
Aanwijzingsbesluit samenwerkingsverband sociale wijkteams Nijmegen
Geldend van 10-03-2017 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 31-01-2016
Intitulé
Aanwijzingsbesluit samenwerkingsverband sociale wijkteams NijmegenHet college van burgemeester en wethouder van de gemeente Nijmegen,
gelet op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Jeugdhulp
gelet op de samenwerkingsovereenkomst sociale wijkteams Nijmegen,
besluiten:
Het samenwerkingsverband sociale wijkteams Nijmegen aan te wijzen als organisatie voor het uitvoeren van werkzaamheden in het kader van de verordening Jeugdhulp 2015 en de verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015, op grond van het bepaalde in:
- a.
art.4 verordening Wmo 2015, art.5 verordening Jeugdhulp: vooronderzoek;
- b.
art.5 verordening Wmo 2015, art.6 verordening Jeugdhulp: gesprek;
- c.
art.6 verordening Wmo 2015, art.7 verordening Jeugdhulp: verslag.
Daarnaast zijn zowel de procesregisseurs van de regieteams en van het veiligheidshuis als onder de verantwoordelijkheid van het college werkzame medewerkers gemachtigd om de hierboven benoemde werkzaamheden uit te voeren.
Daarbij neemt het samenwerkingsverband sociale wijkteams Nijmegen de navolgende kwaliteitseisen in acht:
- 1.
Er is een werkproces vastgesteld dat voldoet aan de in de verordeningen voorgeschreven proceseisen.
- 2.
Medewerkers in het sociaal wijkteam zijn allen professionals op Hbo-niveau, die of geregistreerd zijn voor hun respectievelijke beroepsgroep, of een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend:
- a.
Wijkverpleegkundigen in het sociaal wijkteam zijn HBO-opgeleid, niveau 5 en BIG-geregistreerd en opgenomen in het V&VN register;
- b.
Alle teamleden zijn bekend met de meldcode kindermishandeling en getraind in het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling
- c.
Alle teamleden zijn getraind in de sociale netwerkstrategie.
- a.
De eis in de aanhef geldt niet voor de ambtelijke medewerkers die door de gemeente zijn geplaatst in het sociale wijkteam. Zij hebben wel geheimhouding vanuit hun dienstverband, ofwel een geheimhoudingsverklaring ondertekend.
- 3.
Er is een personeelsplan (HRM-plan) waarin opgenomen:
- a.
een opleidingsprogramma voor de leden van het sociaal wijkteam, dat voorziet in het actueel houden van kennis en vaardigheden;
- b.
een systeem van periodieke functionerings- en beoordelingsgesprekken;
- c.
een systeem van (collegiale) coaching.
- a.
- 4.
Er wordt gewerkt met het regionaal ingekochte ICT-systeem voor de sociale teams, waarin opgenomen de zelfredzaamheidsmatrix en een managementrapportagesysteem. De daarin opgenomen informatie is volledig actueel op iedere 1 juli en 31 december van een jaar.
- 5.
Er is een samenwerkingsovereenkomst tussen organisaties die medewerkers plaatsen in het sociaal wijkteam, waarin aansturing, aansprakelijkheid, bevoegdheden en verantwoordelijkheden eenduidig zijn vastgelegd.
- 6.
Er is een privacy convenant tussen deelnemende organisaties in het sociaal wijkteam, dat voldoet aan de wettelijk daaraan te stellen eisen.
- 7.
Er is een klachtenregeling voor de sociale wijkteams.
Dit besluit treedt met terugwerkende kracht in werking met ingang van 31 januari 2016. Dit besluit eindigt van rechtswege zodra de Samenwerkingsovereenkomst Sociale Wijkteams Nijmegen is ontbonden.
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl