Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR380622
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR380622/1
Regeling vervallen per 01-08-2020
Aanwijzingsbesluit bij verordening parkeerbelasting 2015
Geldend van 05-11-2015 t/m 31-03-2017
Intitulé
Aanwijzingsbesluit bij verordening parkeerbelasting 2015Gemeente Katwijk
AANWIJZINGSBESLUIT 2015
AANWIJZING TERREINEN, WEGEN, WEGGEDEELTEN EN TIJDSTIPPEN VOOR BETAALD PARKEREN ALS BEDOELD IN DE PARKEERVERORDENING KATWIJK 2009 EN DE VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2015.
Bevoegdheid
Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 225 van de Gemeentewet, artikelen 2 en 3 van de Parkeerverordening Katwijk 2009 en artikel 10 van de Verordening parkeerbelastingen 2015 bevoegd om onderstaand aanwijzingsbesluit te nemen.
De hieronder weergegeven locaties, zijn aangewezen als parkeerapparatuur plaatsen waar parkeren is toegestaan tegen betaling van parkeerbelasting via parkeerapparatuur, het inloggen op de centrale computer van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten, dan wel door middel van een parkeervergunning, als bedoeld in de hoofdstukken 1 en 2 van de tarieventabel behorende bij de Verordening parkeerbelastingen 2015.
Locaties betaald parkeren
Boulevard
Betaald parkeren is gedurende het gehele jaar van kracht van maandag tot en met zaterdag van 10.00-22.00 uur op de gehele Boulevard.
Noordduinse weg en Zuidduinse weg inclusief parkeerterreinen
Betaald parkeren is gedurende het gehele jaar van kracht van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 20.3o op de Noordduinse weg, inclusief parkeerterrein Noordduinen en op de Zuidduinse weg, inclusief parkeerterrein Zuidduinen.
Overige locaties: zomerperiode
Betaald parkeren is gedurende de periode 1 april tot en met 30 september jaar van kracht van maandag tot en met zaterdag van 10.00-22.00 uur op de volgende locaties:
Andreasplein op het parkeerplein, Andreasplein in de parkeerstroken langs de rijbaan, Baljuwplein, Baljuwstraat oost, de Sportlaan en de Zuidduinseweg, Buitensluisstraat, het binnenpleintje vanaf de Koningin Emmastraat, Burgersdijkstraat, Mr. D. Donker Curtiusstraat (tussen Sluisweg en Te Brittenstraat), Drieplassenweg, Parklaan (parallelweg noordzijde), Dwarsstraat, E.A. Borgerstraat, Elleboogstraat, Haven, Havenstraat, Pr. Hendrikkade (tussen Zwaaikom en Mr. H. v.d. Hoevenstraat), Hoogstraat noord( tussen Wethouder F.E. Meerburg Sr. kade en Sluisweg), Koninginneweg, Koningin Emmastraat, Koningin Wilhelminastraat, Paul Krugerstraat (tussen Sluisweg en Te Brittenstraat), Loggerstraat, Wethouder F.E. Meerburg Sr.kade (tussen Hoogstraat en Te Brittenstraat), Museumstraat, Noordeinde, Oosterhof, Princestraat, Rijnmond (tussen Boulevard en de E.A. Borgerstraat alsmede langs de gehele hoofdrijbaan van de Rijnmond gelegen naast het Uitwateringskanaal), Schelpendam (de hoofdrijbaan), Seinpoststraat (uitgezonderd donderdagavond), Sluisweg (tussen Koningin Wilhelminastraat en Te Brittenstraat), Stationsstraat, Strandweg, Te Brittenstraat (tussen Boulevard en Mr. D. Donker Curtiusstraat), Torenstraat, Jan Tooropstraat (tussen Boulevard) en E.A. Borgerstraat,Tramstraat, Secretaris Varkevisserstraat (tussen Drieplassenweg en Roest van Limburgstraat), Voorstraat (tussen Boulevard en Stationsstraat), Vuurbaakplein, Waaigat, Zuidstraat, Zwanenburgstraat.
Overige locaties: winterperiode:
Betaald parkeren is gedurende de periode 1 oktober tot en met 31 maart jaar van kracht van maandag tot en met zaterdag van 10.00-20.30 uur en op donderdagen van 10.00 – 22.00 uur op de volgende locaties:
Andreasplein op het parkeerplein, Andreasplein in de parkeerstroken langs de rijbaan, Baljuwplein, Baljuwstraat oost, de, Buitensluisstraat, het binnenpleintje vanaf de Koningin Emmastraat, Burgersdijkstraat, Mr. D. Donker Curtiusstraat (tussen Sluisweg en Te Brittenstraat), Drieplassenweg, Parklaan (parallelweg noordzijde), Dwarsstraat, E.A. Borgerstraat, Elleboogstraat, Haven, Havenstraat, Pr. Hendrikkade (tussen Zwaaikom en Mr. H. v.d. Hoevenstraat), Hoogstraat noord( tussen Wethouder F.E. Meerburg Sr. kade en Sluisweg), Koninginneweg, Koningin Emmastraat, Koningin Wilhelminastraat, Paul Krugerstraat (tussen Sluisweg en Te Brittenstraat), Loggerstraat, Wethouder F.E. Meerburg Sr.kade (tussen Hoogstraat en Te Brittenstraat), Museumstraat, Noordeinde, Oosterhof, , Princestraat, Rijnmond (tussen Boulevard en de E.A. Borgerstraat alsmede langs de gehele hoofdrijbaan van de Rijnmond gelegen naast het Uitwateringskanaal), Schelpendam (de hoofdrijbaan), Seinpoststraat (uitgezonderd donderdagavond), Sluisweg (tussen Koningin Wilhelminastraat en Te Brittenstraat), Stationsstraat, Strandweg, Te Brittenstraat (tussen Boulevard en Mr. D. Donker Curtiusstraat), Torenstraat, Jan Tooropstraat (tussen Boulevard) en E.A. Borgerstraat,Tramstraat, Secretaris Varkevisserstraat (tussen Drieplassenweg en Roest van Limburgstraat), Voorstraat (tussen Boulevard en Stationsstraat), Vuurbaakplein, Waaigat, Zuidstraat, Zwanenburgstraat.
Tarieven:
Zowel de tarieven voor het parkeergeld, als de kosten van de verschillende parkeervergunningen zijn genoemd in de parkeerbelastingverordening. De minimuminworp bij de parkeerautomaten is €0,10. Dit bedrag kan worden voldaan door gebruik van contant geld of een PIN-pas, als ook door het via een telefoon inloggen op de centrale computer van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV). Hiertoe dient de belastingplichtige de gebiedscode telefonisch door te geven aan de belparkeerprovider waarmee de belastingplichtige een overeenkomst heeft afgesloten. Tevens neemt de belastingplichtige de overige voorwaarden van de belparkeerprovider in acht. Wanneer niet aan de voornoemde voorwaarden is voldaan, wordt de belasting geheven bij wege van voldoening op aangifte overeenkomstig het bepaalde in het eerste lid van artikel 6 en geldt de betalingstermijn zoals bedoeld in het eerste lid van artikel 7 van de Verordening Parkeerbelastingen 2014.
Parkeerduur In alle parkeerautomaten kan voor onbepaalde tijd parkeertijd worden gekocht. De automaat telt door naar de volgende dag als voor langere tijd dan de maximale parkeerduur per dag geld wordt ingeworpen. Bij de parkeerautomaten op de Boulevard (tussen Seinpoststraat en Sportlaan), Sportlaan, Zuidduinseweg inclusief parkeerterrein Zuidduinen en Noordduinseweg inclusief parkeerterrein Noordduinen kan een dagkaart worden gekocht. De dagkaart is geldig tot 10.00 uur op de volgende morgen die aansluit op de datum die op de kaart staat aangegeven. In de Princestraat en Voorstraat (tussen Boulevard en Dwarsstraat) is de maximale parkeerduur 2 uur.
Bijvullen
Het is toegestaan om na het verstrijken van de parkeertijd een nieuw parkeerbewijs ("bijvullen") aan te schaffen met uitzondering van de Princestraat, Voorstraat( tussen Boulevard en Dwarsstraat) en het Andreasplein. Op deze locaties bedraagt de maximale parkeerduur 2 uur.
Schriftelijk bewijs
Het schriftelijk bewijs dat wordt afgegeven door de parkeerapparatuur, dan wel de geldige
parkeervergunning, dient volledig en duidelijk leesbaar voor de controlerend ambtenaar, in of aan het voertuig aanwezig te zijn, waarbij voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen geldt dat het bewijsstuk op die wijze achter de voorruit aanwezig moet zijn.
De hieronder weergegeven locaties zijn aangewezen als straten, terreinen of weggedeelten, aangeduid met borden E9 van het R VV 1990 (P-vergunninghouders), waar het gehele jaar uitsluitend door houders met een voor de betreffende zone een geldige parkeervergunning “bewoners” mag worden geparkeerd:
Locaties
Abeelplein, Adrianastraat, A.G. Vermeulenstraat, Andreasplein (tot 14.00 uur), Annastraat, Annadwarsstraat, B.J. Blommerstraat, Baljuwstraat west, Baron Sweerts de Landas Wyborghstraat, Batavenstraat, Berkheidestraat, Bestevaerweg, Boorsmastraat, Buitensluisstraat, Buitensluisstraat, het binnenpleintje toegankelijk vanaf de Te Brittenstraat, Cattenstraat, Chr. de Wetstraat, Cronjéstraat, De Waal Malefijtstraat, Mr. D. Donker Curtiusstraat, Dirk Huijgenszdam, Dorendelstraat, Duinpad, Duinrustplein, Duinstraat, Frankenstraat, Friezenstraat, Hans van der Hoevenstraat, Hessenstraat, Hogeweg, Hoogstraat zuidelijk deel, J. Israëlsweg, J. Tooropstraat (tussen E.A. Borgerstraat en Sluisweg), J. v.d. Vegtstraat, Kamperfoelieplein, Kamperfoeliestraat, Kaninefatenstraat, Keltenstraat, Ligusterstraat, Louwestraat, Lijdweg, Weth. F.E. Meerburg Sr. Kade (tussen Te Brittenstraat en Haven), Meidoornstraat, Mr. C.A. Bosstraat, Mr. C. Fockstraat, Nettenplein, Oranjedam, Oostpad, Pekelplein, P. Krugerstraat (tussen Te Brittenstraat en J. Tooropstraat), Princedwarsstraat, Prins Hendrikkade (tussen Hans van der Hoevenstraat en Visserijkade), Rahusenstraat, Remisestraat, Roest van Limburgstraat; Romeinenstraat, Rijnmond (tussen E.A. Borgerstraat en het kruispunt Rijnmond-Haven), Saksenstraat, Schelpendam(het woonerf), Schippersdam, Schoolstraat, Schuitegatstraat, Secretaris Varkevisserstraat (tussen Roest van Limburgstraat en Meeuwenlaan), Seinpostdwarsstraat, het binnenpleintje tussen Sluisweg 33 en 37, Sluisweg (tussen Te Brittenstraat en Rijnmond) Stengelinstraat, Tadamastraat, Secretaris Varkevisserstraat (tussen Roest van Limburgstraat en Meeuwenlaan) Te Brittenstraat (tussen Mr. D. Donker Curtiusstraat en Weth. F.E. Meerburg Sr kade), Tijmstraat, de parkeerplaats bij de maisonnettes Tramstraat 39 t/m 77, toegankelijk vanaf de Torenstraat, de parkeerplaats bij de maisonnettes Tramstraat 79 t/m 131, toegankelijk vanaf de Tramstraat, de parkeerplaats bij de maisonnettes Tramstraat 133 t/m 185, toegankelijk vanaf de Tramstraat, Tubantenstraat, Vlierstraat, Voorstraat (tussen Stationsstraat en Zeeweg) Vuurbaakstraat, W. Taatstraat Weeshuisstraat, Westpad, Weth. Ouwehandstraat, Willy Sluiterstraat, Zeehosplein, Zeehosstraat, Zeereepstraat, Zeeweg (tussen Stationsstraat tot aan Karel D0ormanlaan).
Uitzondering:
Op de volgende feestdagen is het voor houders van een bewonersvergunning Zone 1 (grijs) toegestaan te parkeren in de Princestraat en de Voorstraat (gedeelte tussen Bouelevard en Dwarsstraat):
Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.
Zone-indeling
Op grond van artikel 3 lid 6 van de parkeerverordening 2009 is het gereguleerde parkeergebied van Katwijk aan Zee verdeeld in parkeerzones. Voor de betekenis van de zones en de beperkingen die ze met zich meebrengen wordt verwezen naar de Beleidsregels Parkeren Katwijk aan Zee 2009.
De parkeerzones zijn gemerkt met een kleur en een nummer. De vergunningen hebben de kleur en de opdruk van het nummer waarvoor de vergunning geldig is.
De zonegrenzen liggen in het hart van de straten en worden gevormd door de navolgende straten, rechtsom in volgorde. Genoemde straten en wegen en alle straten en wegen die binnen het gebied liggen worden gerekend tot de aangegeven zone.
Parkeerzone 1 grijs
Boulevard vanaf Seinpoststraat, Strandweg, Rijnmond, E.A. Borgerstraat, Burgersdijkstraat, Sluisweg, Hoogstraat, Noordeinde, Dwarsstraat, Zuidstraat, Koninginneweg, Vuurbaakplein, Seinpostdwarsstraat, Seinpoststraat, Boulevard.
Parkeerzone 2 blauw
Rijnmond vanaf E.A. Borgerstraat inclusief parkeerstrook westzijde bij Wantveld, Weth. F.E. Meerburg Sr. kade, Hans van der Hoevenstraat, Stationsstraat, Voorstraat, Noordeinde,Hoogstraat, Sluisweg, Burgersdijkstraat, E.A. Borgerstraat, Rijnmond.
Parkeerzone 3 groen
Voorstraat vanaf Dwarsstraat, Zuidstraat, Schoolstraat, Parklaan, Drieplassenweg, Seinpoststraat, Seinpostdwarsstraat, Vuurbaakplein, Koninginneweg, Zuidstraat, Dwarsstraat, Voorstraat.
Parkeerzone 4 geel
Seinpoststraat vanaf Boulevard, Drieplassenweg, Sportlaan, Zuidduinseweg, inclusief parkeerterrein Zuidduinen, Sportlaan, Boulevard, Seinpoststraat.
Parkeerzone 5 oranje
Baron Sweerts de Landas Wyborghstraat, J. v.d. Vegtstraat, Visserijkade (met uitzondering van deze straat zelf), Prins Hendrikkade, H. van der Hoevenstraat, Stationsstraat, Voorstraat (tot de splitsing bij de Nieuwe Kerk), Zuidstraat, Schoolstraat, Parklaan (parallelweg), Duinrustplein, Annastraat, Secretaris Varkevisserstraat, Meeuwenlaan, Zeeweg,
Dit besluit treedt in werking op 5 november 2015.
Ondertekening
Katwijk,
27 oktober 2015.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl