Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR373795
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR373795/1
Lokale keuzes voor de uitvoering van de Huisvestingsverordening 2015 regio Utrecht - Gemeente Zeist
Geldend van 01-07-2015 t/m heden
Intitulé
Lokale keuzes voor de uitvoering van de Huisvestingsverordening 2015 regio Utrecht - Gemeente ZeistHet college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist
Gelet op de uitvoering van de Regionale Huisvestingsverordening – gemeente Zeist;
Besluit:
In te stemmen met de Lokale keuzes voor de uitvoering van de Huisvestingsverordening 2015 regio Utrecht - Gemeente Zeist, ingaande per 1 juli 2015:
Artikel 2.4.2 lid C Doorstroming
- -
Lid 1: Onder de regeling ‘van groot naar kleiner’ wordt voorrang verleend aan doorstromers. Doel van de regeling is het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt door huishoudens die een eengezinswoning (in de sociale huur) achterlaten, voorrang te geven bij de toewijzing van appartementen. Toewijzing geschied via WoningNet.
- -
Lid 2: Bij maatwerktoepassingen is het toegestaan om huurders binnen hetzelfde complex door te laten schuiven naar een andere, vergelijkbare woning. Hierbij mag geen wooncarrière worden gemaakt. Bij twijfel vindt afstemming plaats tussen corporatie en gemeente.
Artikel 2.4.2 lid E Bijzondere doelgroepen
- -
Grote gezinnen (minimaal 6 personen) kunnen voorrang krijgen bij de toewijzing van grote woningen (vanaf 5 kamers). De corporaties labelen hier een klein deel van de voorraad voor. Toewijzing geschied via WoningNet. Om de doorstroming te bevorderen kan directe toewijzing plaatsvinden, uitsluitend in overleg met de gemeente.
- -
Huurders met een betaalachterstand. Huurders met een ernstige betalingsproblemen vanwege onvoorziene financiële omstandigheden, kunnen middels een maatwerkoplossing eenmalig een goedkopere woning aangeboden krijgen door de woningcorporatie. Doel is om huisuitzetting te voorkomen.
Artikel 2.6.3 lid A Lotingsmodel
- -
Maximaal 10% van het vrijkomende aanbod in een jaar mag worden verloot. De 10% geldt per woningcorporatie. Eengezinswoningen, zorgwoningen en woningen voor ouderen mogen niet worden verloot. Bij loting is de huurinkomenstabel en de bezettingsnorm van toepassing.
Artikel 2.6.3 Lid D Woongroepen
- -
De woongroepregeling is van kracht voor de volgende complexen:
- o
Woongroep Tussenin: 8 woningen in De Grift (Seyster Veste)
- o
Woongroep Dinslo: kardinaal Alfrinkhof, Huis ter Heide (Seyster Veste)
- o
Woongroep Meester de Klerkstraat: Meester de Klerkstraat 33 t/m 39, 41, 55 t/m 63, 77 t/m 83 en 99 t/m 107 in Zeist (De Kombinatie)
- o
Vereniging Woongroep Oud Zeist (VWOZ): Couwenhoven 12-21 (R.K. Woningbouw)
- o
Evaluatie
Jaarlijks stellen de corporaties een overzicht beschikbaar van de bijzondere toewijzingen onder de hierboven genoemde regels.
Ondertekening
Aldus besloten op 7 april 2015,
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl