Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR364891
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR364891/2
Regeling vervallen per 22-12-2016
Beleidsregels koopzondagen gemeente Woerden
Geldend van 22-12-2016 t/m 21-12-2016
Intitulé
Beleidsregels koopzondagen gemeente WoerdenHet college besluit,
Gelet op artikel 5 lid 1 Verordening winkeltijden en titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht;
Vast te stellen de “Beleidsregels koopzondagen gemeente Woerden”, ter nadere invulling van de bevoegdheid van het college om koopzondagen aan te wijzen, zoals opgenomen in artikel 5 van de verordening.
Artikel 1 Begripsomschrijving
De begrippen zoals genoemd in de Winkeltijdenwet en de Verordening winkeltijden gelden ook voor deze beleidsregel. Verder wordt in deze beleidsregel verstaan onder:
- 1.
Collectieve melding: melding voor meerdere winkeliers als bedoeld in artikel 3
- 2.
Koopzondag: zondag als bedoeld artikel 5 van de Verordening winkeltijden waarop een winkel geopend mag zijn
- 3.
Verordening: de Verordening winkeltijden
Artikel 2 Procedure
- 1.
Iedere winkel kan schriftelijk bij het college melden welke zondagen de winkel geopend is tot het in de verordening genoemde maximum (acht).
- 2.
De melding kan eenmaal per kalenderjaar per brief, e-mail of fax worden ingediend. Een tweede melding over hetzelfde kalenderjaar wordt ongeldig verklaard.
- 3.
De melding kan reeds voorafgaand aan het kalenderjaar worden ingediend, maar kan ook in het betreffende kalenderjaar worden ingediend.
- 4.
De melding wordt tenminste drie weken voor de eerst gewenste koopzondag ingediend. Wordt deze later ingediend dan geldt de melding alleen voor de koopzondagen zoals gemeld vanaf drie weken na ontvangst van de melding.
- 5.
De ontvangstbevestiging van de melding geldt als aanwijzing van de koopzondagen, tenzij sprake is van een ongeldige melding.
- 6.
Als de melding ongeldig is of anderszins de gemelde zondagen niet aangewezen kunnen worden als koopzondag, stuurt het college zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen zes weken na ontvangst van de melding een gemotiveerd bericht dat de gemelde zondagen niet als koopzondag worden aangewezen.
Artikel 3 Collectieve melding
- 1.
Winkeliers kunnen een collectieve melding doen. De melding kan bijvoorbeeld gedaan worden voor alle winkels in een gebied of branche.
- 2.
De collectieve melding geldt voor alle winkeliers in het gebied, branche of anderszins aangesloten winkeliers, zoals blijkt uit de melding.
- 3.
Als de melding niet wordt gedaan door een winkeliersvereniging is in de melding expliciet opgenomen welke winkeliers bij de collectieve melding zijn aangesloten.
- 4.
Het college maakt de collectieve meldingen bekend. In afwijking van artikel 2 lid 5 geldt de bekendmaking als de aanwijzing van de koopzondag (en niet de ontvangstbevestiging van de melding).
Artikel 4 Ongeldige melding
Een melding is ongeldig als deze niet voldoet aan de in artikel 2 opgenomen eisen of er meer dan acht zondagen per jaar in staan.
Artikel 5 Aanwijzing koopzondag
Na de geldige melding worden de opgegeven zondagen aangemerkt als door het college aangewezen koopzondagen. Zonder tegenbericht van het college (als bedoeld in art. 2 lid 6) kan de winkel op de gemelde koopzondagen geopend worden.
Artikel 6 Wijziging melding
In afwijking van artikel 2 lid 2 kan in bijzondere gevallen de melding worden gewijzigd. De winkelier geeft in dat geval aan welke bijzondere omstandigheden die niet voorzien waren bij de oorspronkelijke melding ertoe moeten leiden dat de melding wordt gewijzigd. Uiteraard blijft het maximum van acht koopzondagen gelden en reeds verstreken koopzondagen die eerder waren gemeld worden hierop in mindering gebracht.
Artikel 7 Inwerkingtreding
Deze beleidsregels treden in werking de dag na bekendmaking.
Artikel 8 Citeertitel
Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als “Beleidsregels koopzondagen”.
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl