Nadere regels behorende bij de Verordening jeugdhulp gemeente Naarden 2015

Geldend van 01-01-2015 t/m heden

Hoofdstuk 1 Algemeen

Artikel 1 Definities

Alle begrippen die in deze nadere regels worden gebruikt en die niet nader worden omschreven, hebben dezelfde betekenis als in de Jeugdwet, Verordening Jeugdhulp 2015 en de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Sociale netwerk: Tot het sociale netwerk worden personen gerekend uit de huiselijke kring en andere personen met wie iemand een sociale relatie onderhoudt, zoals familieleden die niet in hetzelfde huis wonen, buren, vrienden, kennissen.

Gebruikelijke zorg: De normale, dagelijkse zorg die ouders geacht worden aan hun kinderen te bieden.

Hoofdstuk 2 Voorzieningen

Artikel 2 Vormen van jeugdhulp

1. Het te bereiken resultaat is leidend voor de inzet van voorzieningen.

2. De beschikbare voorzieningen bestaan in principe uit voorzieningen die geboden worden door partijen die door de gemeente gecontracteerd zijn.

3. Wanneer mogelijk, wordt ingezet op overige, vrij toegankelijke voorzieningen, bestaande uit

- informatie en advies over opvoeden/opgroeien

- welzijnsactiviteiten

- kindertelefoon

- jeugdgezondheidszorg

4. Het college kan een individuele voorziening toekennen indien cliënt niet of niet volledig in staat is tot zelfredzaamheid en/of participatie door gebruik te maken van:

a. eigen kracht en/of;

b. gebruikelijke hulp en/of;

c. mantelzorg en/of;

d. hulp van andere personen uit zijn sociale netwerk en/of vrijwilligerszorg;

e. andere voorzieningen en/of;

f. overige voorzieningen.

Het gaat om voorzieningen die na doorverwijzing toegankelijk zijn, bestaande uit:

- ambulante hulpverlening

- dagbehandeling

- pleegzorg

- residentiële zorg

- crisishulp

6. Het college kent eveneens een individuele voorziening toe voor zover met betrekking tot de jeugdige een verwijzing zoals bedoeld in artikel 3, eerste lid van de verordening Jeugdhulp is afgegeven.

7. De vormen van jeugdhulp, inclusief de partijen waarmee contracts- of subsidierelaties zijn aangegaan voor het bieden van overige en individuele voorzieningen, worden genoemd in de bijlage bij deze nadere regels en (nader uitgewerkt) op de website van de regio Gooi en Vechtstreek/Jeugd.

8. Indien meerdere voorzieningen als passend aan te merken zijn, kent het college de goedkoopste voorziening toe.

9. Wanneer het college na het onderzoek geen individuele voorziening toekent, legt het college dit vast in een beschikking wanneer cliënt daarom verzoekt.

Hoofdstuk 3 Persoonsgebonden budget (PGB)

Artikel 3 PGB

1. Onder de voorwaarden genoemd in artikel 8.1.1 van de Jeugdwet kan een persoonsgebonden budget worden toegekend.

2. Er wordt geen PGB toegekend wanneer niet aan de voorwaarden zoals genoemd in de Jeugdwet wordt voldaan of in het geval dat:

- er sprake is van zwaardere ondersteuningsvormen, zoals maatschappelijke opvang, beschermd wonen, (dag)behandeling en ambulante specialistische jeugdhulp die zich niet verhouden tot een PGB;

- het een minderjarige betreft die een kinderbeschermingsmaatregel of jeugdreclassering heeft gekregen of een jeugdige die is opgenomen in een gesloten accommodatie;

- er sprake is van crisishulp/ crisisopvang/ spoedeisende zorg;

- er sprake is van pleegzorg;

- er sprake is van zwaarwegende bezwaren van overwegende aard.

Artikel 4 Hoogte PGB

1. Wanneer cliënt ondersteund wordt via een PGB, geldt dat het PGB uitsluitend wordt gebruikt voor het betrekken van ondersteuning ten behoeve van het in de beschikking vastgelegd resultaat.

2. De hoogte van het PGB wordt op maat vastgesteld. Het tarief voor een PGB

a. is gebaseerd op een door de jeugdige of zijn ouders opgesteld plan over hoe zij het PGB gaan besteden;

b. is toereikend om effectieve en kwalitatief goede zorg in te kopen, en

c. wordt bepaald aan de hand van de kostprijs van de in de betreffende situatie goedkoopst adequate individuele voorziening in natura (maximum) en het minimum loon (minimum).

3. Wanneer met het PGB door de cliënt zorg wordt ingekocht bij een professional, geldt dat het budget maximaal 90 % van de hoogte van de kostprijs van de in de betreffende situatie goedkoopst adequate individuele voorziening in natura bedraagt.

4. Wanneer cliënt niet-professionele ondersteuning verwerft, wordt de hoogte van het PGB bepaald aan de hand van het geldend minimum uurloon voor werknemers.

5. Indien het tarief van de door de cliënt gewenste aanbieder hoger is dan de kostprijs van de individuele voorziening in natura, dan blijft de hoogte van het PGB gelijk aan het tarief dat is bepaald op basis van de hierboven genoemde punten.

6. Het PGB is niet bedoeld voor begeleiding- of administratiekosten in verband met het persoonsgebonden budget. Ook tussenpersonen of belangenbehartigers mogen niet uit het PGB mogen worden betaald.

7. Voor het verkrijgen van een PGB kan het vergaren van één of meerdere offertes door de jeugdige of zijn ouders verplicht worden gesteld.

Artikel 5 Inzet PGB binnen het sociale netwerk

1. Degene aan wie een PGB wordt verstrekt, kan de individuele voorziening uitsluitend betrekken van een persoon die behoort tot zijn sociale netwerk indien is gebleken dat de ondersteuning van het sociale netwerk buiten datgene valt van wat redelijkerwijs van dit netwerk verwacht mag worden.

2. Voor wat onder gebruikelijke zorg wordt verstaan, wordt aangesloten bij de Beleidsregels gebruikelijke zorg AWBZ 2014 en jurisprudentie.

3. Het PGB voor niet-professionele zorgverleners dient beperkt te blijven tot die gevallen waarin dit aantoonbaar tot betere en effectievere ondersteuning leidt en doelmatiger is dan de inzet van een zorgvoorziening in natura of een voorziening middels PGB door een professional.

4. De inzet van niet-professionele zorg is toegestaan voor de zorgcategorie persoonlijke verzorging, kortdurend verblijf en begeleiding.

Artikel 6 Kwaliteitseisen PGB

1. Voor de zorg die ingekocht wordt met het PGB bij een PGB-zorgaanbieder, gelden dezelfde kwaliteitseisen als voor voorzieningen in natura.

2. Voor de inzet van mensen uit het sociale netwerk voor ondersteuning zijn de volgende kwaliteitseisen van toepassing:

a. de persoon verleent verantwoorde hulp, waaronder wordt verstaan hulp van goed niveau, die in ieder geval veilig, doeltreffend, doelmatig en cliëntgericht wordt verleend en die is afgestemd op de reële behoefte van de jeugdige of ouder.

b. de kwaliteit van de voorziening moet voldoende zijn om de gestelde doelen in het gezinsplan te kunnen realiseren. De geleverde voorziening wordt afgestemd op de persoonlijke situatie van de aanvrager en eventuele andere vormen van hulp en/of zorg in het gezin.

c. de persoon doet melding van iedere calamiteit of geweld die bij de verlening van jeugdhulp of bij de uitvoering ervan plaatsvindt.

d. de persoon stelt een vertrouwenspersoon in de gelegenheid zijn taak uit te voeren.

Hoofdstuk 4 Betrekken ingezetenen

Artikel 7 Participatie van jeugd en ouders

Het college betrekt de ingezetenen van de gemeente bij het beleid betreffende jeugdhulp. Het gaat daarbij om regionale participatie van zowel jeugd als ouders, ingebed binnen een bestaande, periodieke participatie-structuur, voorzien van ambtelijke ondersteuning en/of door de gemeente ingekochte ondersteuning.

Hoofdstuk 5 Slotbepalingen

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden gelijktijdig in werking met de inwerkintreding van de Verordening Jeugdhulp gemeente Naarden 2015.

Artikel 9 Citeertitel

Deze nadere regels kunnen worden aangehaald als: “Nadere regels behorende bij de Verordening Jeugdhulp gemeente Naarden 2015”.

Bijlage I NADERE REGELS BEHORENDE BIJ DE VERORDENING JEUGDHULP GEMEENTE NAARDEN 2015 1. Algemene, vrij toegankelijke voorzieningen

1. Algemene, vrij toegankelijke voorzieningen

Voor ouders, opvoeders en 0-18 jarigen kunnen zich voor deze jeugdhulp rechtstreeks tot de jeugdhulpaanbieder wenden.

1.1 Informatie en advies over opvoeden/opgroeien

Vormen:

- Informatie en adviezen: website, telefonisch, gesprekken tijdens inloopspreekuren en op afspraak

- Opvoedondersteuning

- Ontmoetingen: praatgroepen, informatie-uitwisseling

- Cursussen: Cursussen over opgroeien en opvoeden voor kinderen en ouders

- Ondersteuning voor jongeren met risico op schooluitval

 

Aanbieders:

- Centrum voor jeugd en gezin Naarden/Bussum

- Versa Welzijn Naarden

- Consultatiebureau en Jeugdgezondheidszorg

1.2 WelzijnsactiviteitenVormen:

- Opvoedondersteuning: opvoedspreekuren en ouder- en opvoedcursussen

- Schoolmaatschappelijk werk voor het basis- en voortgezet onderwijs

- Opbouwwerk / ambulant jongerenwerk

- Activiteiten, o.a. in jongerencentrum SCAN

- Peuterarrangementen (m.n. voor kinderen met een taalachterstand)

 

Aanbieder:

- Versa Welzijn

 

1.3 Landelijke Kindertelefoon

 

1.4 Jeugdgezondheidszorg

Vormen:

- Onderzoek gezondheid, groei en ontwikkeling 0-19 jarigen

- Inentingen volgens het Rijksvaccinatieprogramma

- Informatie, advies of kortdurende begeleiding met betrekking tot groei en ontwikkeling, gedrag, verzorging en leefstijl

 

Aanbieder:

- Gemeentelijke Gezondheidsdienst – GGD Gooi en Vechtsreeek, Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en consultatiebureau

 

2. Individuele voorzieningen, niet vrij toegankelijk

De jeugdige en zijn ouders kunnen zich voor deze jeugdhulp niet rechtstreeks tot de jeugdhulpaanbieder wenden. Dit kan slechts met een beschikking van de gemeente of na doorverwijzing door de huisarts, jeugdarts of medisch specialist. (Of via de gecertificeerde instelling, de kinderrechter (via een kinderbeschermingsmaatregel of een maatregel tot jeugdreclassering), het openbaar ministerie en de directeur of de selectiefunctionaris van de justitiële jeugdinrichting; Of via het regionale advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling (AMHK / Veilig Thuis).

 

2.1 Ambulante hulpverlening

Zorg waarbij de cliënt zich voor behandeling verplaatst naar de zorgverstrekker, zonder opname met overnachting, of waarin de zorgverstrekker de cliënt bezoekt in diens eigen omgeving, waaronder:

- ambulante ouderschapsbemiddeling;

- ambulante spoedhulp;

- behandeling en begeleiding verbindingsteam;

- Clas H gericht op seksueel en huiselijk geweld;

- Intensief ambulant;

- Onderwijs zorg Combinatie;

- Ouderschap blijft;

- Triple P Groep;

- Triple P individueel.

 

Aanbieders:

- Youké

- Leger des Heils, OC Trompendael

- Versa Welzijn biedt maatschappelijk werk

- Ambulante hulpverlening wordt ook geboden door de aanbieders die hieronder schematisch worden genoemd (generalistische basis ggz, specialistische ggz, ernstige enkelvoudige dyslexie, begeleiding (+ module gedrag), begeleiding tijdens onderwijs)

 

2.2 Dagbehandeling

- Dagbehandeling jonge jeugd

- Dagbehandeling Plus

 

Aanbieders:

- Youké

- Leger des Heils, OC Trompendael

- Dagbehandeling wordt ook geboden door de aanbieders die hieronder schematisch worden genoemd (dagactiviteit + module specialistische ondersteuning)

 

2.3 Pleegzorg

- Pleegoudervoogdij

- Pleegzorg basis

- Pleegzorg intensief

 

Aanbieders:

- Youké

- Leger des Heils, OC Trompendael

 

2.4 Residentiële zorg

- Begeleiding op kamers

- Specialistische behandeling en zelfstandigheidstraining

- Specialistische behandeling

- Lang verblijf groep

- Gezinshuizen

 

Aanbieders:

- Youké

- Leger des Heils, OC Trompendael

- Residentiele zog wordt ook geboden door de aanbieders die hieronder schematisch worden genoemd (kortdurend verblijf)

 

2.5 Crisishulp

- Crisisopvang

 

Aanbieders:

- Youké

- Leger des Heils, OC Trompendael

 

Crisisdienst 24/7Crisisinterventie

- Zorgmelding

 

Aanbieder:

- Jeugd- en Gezinsbeschermers

 

Jeugdbescherming

- Ondertoezichtstellingen (korter en langer dan een jaar)

- Voogdij

- Begeleiding Multiprobleem gezinnen

- Advies en consult (t.b.v. de lokale uitvoeringsdienst)

- Toeleiding Jeugdzorg Plus

 

Jeugdreclassering

- Maatregel Hulp en Steun

- Samenloop

- Harde kern

- Criem

- Gedragsbeïnvloedende Maatregel Begeleiding

- Gedragsbeïnvloedende Maatregel Advies

 

Aanbieders:

- William Schrikkergroep

- Leger des Heils Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

- Jeugd- en Gezinsbeschermers

 

Kindermishandeling

- Onderzoek

- Advies en consult

 

Aanbieder

- Jeugd- en Gezinsbeschermers

 

Versa Welzijn, Leger des Heils (O.C. Trompendael), Youké, William Schrikkegoep en Jeugd- en Gezinsbeschermers worden gesubsidieerd door de gemeente. Met onderstaande aanbieders zijn contracten gesloten. De overeenkomsten gaan in op 1 januari 2015 en worden aangegaan voor een vaste periode van één jaar met de mogelijkheid deze maximaal twee keer met één jaar te verlengen.

Begeleiding individueel Jeugdwet

Statutaire zetel

Alfa & Zorg B.V.

Weesp

Ambulante Begeleiding Het Spectrum B.V.

Amersfoort

Autisme Centrum In Contact

Hilversum

Buro O, ZO!

Hilversum

Combinatie Splendid Care B.V./Stichting Thuiszorg De Versterking

Almere

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Combinatie Tamara Legemaat

Amersfoort

Emmy's Maatwerk

Bussum

Het Zandkasteel-pgb

Naarden

Levéo Care B.V.

Zwijndrecht

Marit Ruiter

Hilversum

Papilio Trainingen

Mijdrecht

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Gooi en Vechtstreek

Hilversum

Stichting Sherpa

Baarn

Stichting Zorgverlening 's Heerenloo

Amersfoort

Thuis in Begeleiding

Almere

Vitaal Thuiszorg B.V.

Didam

Zorg In Beweging UGVA B.V.

Amersfoort

Zorgnetwerk Gooi en Vechtstreek

Hilversum

Tabitha Ruiter

Hilversum

DPC Thuiszorg

Almere

Stichting Stoute Schoenen

Bilthoven

Begeleiding individueel Jeugdwet + Module gedrag

 

Alfa & Zorg B.V.

Weesp

Ambulante Begeleiding Het Spectrum B.V.

Amersfoort

Autisme Centrum In Contact

Hilversum

Buro O, ZO!

Hilversum

Combinatie Splendid Care B.V./Stichting Thuiszorg De Versterking

Almere

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Combinatie Tamara Legemaat

Amersfoort

Emmy's Maatwerk

Bussum

Het Zandkasteel-pgb

Naarden

Levéo Care B.V.

Zwijndrecht

Papilio Trainingen

Mijdrecht

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Het Spookbos

eemnes

Stichting Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Gooi en Vechtstreek

Hilversum

Stichting Sherpa

Baarn

Stichting Zorgverlening 's Heerenloo

Amersfoort

Thuis in Begeleiding

Almere

Zorg In Beweging UGVA B.V.

Amersfoort

Zorgnetwerk Gooi en Vechtstreek

Hilversum

DPC Thuiszorg

Almere

Module ondersteuning bij ADL Jeugdwet

 

Alfa & Zorg B.V.

Weesp

Combinatie Splendid Care B.V./Stichting Thuiszorg De Versterking

Almere

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Sherpa

Baarn

Vitaal Thuiszorg B.V.

Didam

Zorgnetwerk Gooi en Vechtstreek

Hilversum

DPC Thuiszorg

Almere

Dagactiviteit Jeugdwet

 

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Combinatie Tamara Legemaat

Amersfoort

Het Zandkasteel-pgb

Naarden

Nieuwland Opleidingen BV

Wageningen

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Landzijde

Purmerend

Stichting Sherpa

Baarn

Stichting Zorgverlening 's Heerenloo

Amersfoort

Thuis in Begeleiding

Almere

Zorg In Beweging UGVA B.V.

Amersfoort

Stichting Stoute Schoenen

Bilthoven

Dagactiviteit Jeugdwet + Module gedrag

 

Autisme Centrum In Contact

Hilversum

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Combinatie Tamara Legemaat

Amersfoort

Nieuwland Opleidingen BV

Wageningen

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Het Spookbos

eemnes

Stichting Landzijde

Purmerend

Stichting Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Gooi en Vechtstreek

Hilversum

Stichting Sherpa

Baarn

Stichting Zorgverlening 's Heerenloo

Amersfoort

Thuis in Begeleiding

Almere

Zorg In Beweging UGVA B.V.

Amersfoort

Dagactiviteit Jeugdwet + Module ondersteuning bij ADL

 

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Het Zandkasteel-pgb

Naarden

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Sherpa

Baarn

Dagactiviteit Jeugdwet + Module Specialistische ondersteuning

 

Autisme Centrum In Contact

Hilversum

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Levéo Care B.V.

Zwijndrecht

Nieuwland Opleidingen BV

Wageningen

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Het Spookbos

eemnes

Stichting Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Amsterdam

Stichting Sherpa

Baarn

Thuis in Begeleiding

Almere

Zorg In Beweging UGVA B.V.

Amersfoort

Begeleiding tijdens onderwijs

 

Autisme Centrum In Contact

Hilversum

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Combinatie Tamara Legemaat

Amersfoort

Het Zandkasteel-pgb

Naarden

Papilio Trainingen

Mijdrecht

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting het Roberthuis

Eijsden-Margraten

Stichting Het Spookbos

eemnes

Stichting Sherpa

Baarn

Stichting Zorgverlening 's Heerenloo

Amersfoort

Stichting Stoute Schoenen

Bilthoven

Kortdurend verblijf Jeugdwet

 

combinatie Stichting Boschhuis

Lelystad

Combinatie Tamara Legemaat

Amersfoort

Het Zandkasteel-pgb

Naarden

Levéo Care B.V.

Zwijndrecht

Stichting Amerpoort

Baarn

Stichting Het Spookbos

eemnes

Stichting Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Amsterdam

Stichting Landzijde

Purmerend

Stichting Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Gooi en Vechtstreek

Hilversum

Stichting Sherpa

Baarn

Zorg In Beweging UGVA B.V.

Amersfoort

Stichting Stoute Schoenen

Bilthoven

Generalistische Basis GGZ

 

Zorgaanbieder (Naam instelling / praktijk)

Hoofdvestigingplaats vlgs KvK

Adviespraktijk A. Bär B.V.

Hilversum

Bosman GGZ B.V.

Lelystad

Braams & Partners B.V.

Deventer

Comenius Adviesburo B.V.

Bosch en Duin

Comenius Praktijk Vanstaen

Naarden

De Geheime Tuin B.V.

Dronten

De Gooische Praktijk

Kortenhoef

De Opvoeddesk B.V.

Laren

Eerstelijnspsychologen Bremstraat3

Bussum

Ergoselect

Amsterdam

Eureka Studies

Utrecht

Explora Instituut

Amsterdam

Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd

Huizen

Gooise Psychologen Praktijk

Huizen

Indigo Centraal BV

Harderwijk

Kinderpsychologen Naarden-Bussum

Bussum

Kindertherapeuticum

Zeist

Lindehuis ( Borleffs, Onland, Ridders)

Laren

Molemann Mental Health B.V.

Almere

PEP Hilversum (Van de Velde, Van Haelst)

Hilversum

Psychologen - Pedagogenpraktijk ‘t Gooi

Hilversum

Psychologenpraktijk Athos B.V.

Naarden

Psychologenpraktijk Boog

Bussum

Psychologenpraktijk G. Hermans

Hilversum

Psychologenpraktijk Herengracht

Weesp

Psychologenpraktijk Den Brok

Hilversum

Psychotherapeuten Team Bussum

Bussum

Psychotherapiepraktijk het Eedenhuis

Hilversum

Psymens B.V.

Woerden

Stapje Vooruit

Huizen

UvA Minds B.V. – Academisch Behandelcentrum Ouder en Kind

Amsterdam

Wegwijzer voor Psychodiagnostiek en Advies

Hilversum

Specialistische GGZ

 

Zorgaanbieder (Naam instelling / praktijk)

Vestigingplaats vlgs KvK

Adviespraktijk A. Bär B.V.

Hilversum

Ambulatorium FSW UU

Utrecht

Bosman GGZ B.V.

Lelystad

Comenius Praktijk Vanstaen

Naarden

De Gooische Praktijk

Kortenhoef

Intermetzo

Eefde

Lindehuis (Onland, Borleffs, Ridders)

Laren

Molemann Mental Health B.V.

Almere

Praktijk voor Psychiatrie Leiblum B.V.

Zeist

Kindertherapeuticum

Zeist

Psychologenpraktijk Herengracht

Weesp

Psychotherapeuten Team Bussum

Bussum

Psychotherapiepraktijk het Eedenhuis

Hilversum

Psymens B.V.

Woerden

Stichting Altrecht

Den Dolder

Stichting de Bascule

Amsterdam

Stichting de Forensische Zorgspecialisten

Utrecht

Stichting GGZ Centraal

Amersfoort

Stichting Kop & Lijf

Bussum

Stichting Yulius

Dordrecht

UKPP/UPP

Utrecht

UvA Minds B.V. – Academisch Behandelcentrum Ouder en Kind

Amsterdam

Yes We Can Clinics

Eindhoven

Ernstige Enkelvoudige Dyslexie

 

Zorgaanbieder (Naam instelling / praktijk)

Vestigingplaats vlgs KvK

Braams & Partners B.V.

Deventer

BVS School Advies

Utrecht

Comenius Adviesburo B.V.

Bosch en Duin

Ergoselect

Amsterdam

E-vizier

Maartensdijk

Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd

Huizen

IWAL instituten voor dyslexie B.V.

Amsterdam

Logopedie en psychologiepraktijk

Amstelveen

Regionaal Instituut voor Dyslexie B.V.

Arnhem

Stichting Psychologische Dienstverlening IJsselgroep

Apeldoorn

Stichting Taalhulp

Leerdam

Taalspurt

Hilversum