Regeling vervallen per 01-01-2020

Bruikleenregeling mobiele telefoon gemeentepersoneel 2006

Geldend van 15-08-2006 t/m 31-12-2019

Intitulé

Bruikleenregeling mobiele telefoon gemeentepersoneel 2006

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vught;

gelezen het voorstel van de afdeling Bestuursondersteuning, onderdeel P&O van 27 juli 2006;

overwegende dat het wenselijk is om voor zakelijk gebruik te komen met een regeling voor de verstrekking van mobiele telefoons aan medewerkers;

gelet op het instemmende advies van de Ondernemingsraad van 4 juli 2006;

B E S L U I T E N:

vast te stellen de navolgende verordening:

Bruikleenregeling mobiele telefoon gemeentepersoneel 2006

Begripsomschrijving

Artikel 1

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

medewerker: de ambtenaar zoals omschreven in artikel 1:1 , eerste lid onder a van de CAR/UWO;

leidinggevende: de persoon die verantwoordelijk is voor de organisatie en personele bezetting van de eenheid waartoe de medewerker behoort.

Verstrekking

Artikel 2

  • 1.

    In het kader van de bedrijfsvoering kan de medewerker voor zakelijk gebruik (90% of meer) door de leidinggevende tijdelijk of permanent een mobiele telefoon als tweede aansluiting in bruikleen worden verstrekt.

  • 2.

    De leidinggevende is te allen tijde bevoegd de aan de medewerker verstrekte mobiele telefoon te vervangen of in te nemen.

  • 3.

    De abonnementskosten en zakelijke gesprekskosten van de verstrekte mobiele telefoon komen voor rekening van de gemeente.

Zakelijk gebruik

Artikel 3

  • 1.

    Van zakelijk gebruik is onder meer sprake wanneer de medewerker:

    -tijdens het vervullen van zijn werkzaamheden niet beschikt over een vaste telefoonaansluiting;

    -buiten de voor hem geldende werktijd bereikbaar moet zijn;

    -belast is met het verrichten van piketdienst, storingsdienst en andere hiermee vergelijkbare diensten.

  • 5.

    Jaarlijks wordt steekproefsgewijs onderzocht in hoeverre sprake is van zakelijk gebruik door de medewerker.

Dagelijks gebruik

Artikel 4

  • 1.

    De medewerker beheert de aan hem verstrekte mobiele telefoon “als een goed werknemer”

  • 2.

    Bij het ontstaan van schade kan de medewerker, overeenkomstig het bepaalde in artikel 15:1:12 van de CAR/UWO worden verplicht tot gehele of gedeeltelijke vergoeding van de door de gemeente geleden schade, voor zover deze aan zijn schuld of nalatigheid is te wijten.

  • 3.

    In geval van verlies of diefstal doet de medewerker aangifte bij de politie. Het rapport hiervan wordt overlegd aan de leidinggevende.

  • 4.

    Het is de medewerker niet toegestaan de verstrekte mobiele telefoon te vervreemden, te verpanden, te verhuren, uit te lenen of aan anderen in gebruik af te staan.

Privé-gebruik

Artikel 5

  • 1.

    Privé-gebruik van de mobiele telefoon door de medewerker is uitsluitend toegestaan met toestemming van de leidinggevende.

  • 2.

    Gebruik van de mobiele telefoon buiten kantooruren, tijdens de weekeinden en tijdens vakantie in binnen- of buitenland is niet toegestaan, tenzij het zakelijke gesprekken betreffen of dat hiervoor toestemming is verleend door de leidinggevende.

  • 3.

    Het bellen met servicenummers (betaaldiensten) met de mobiele telefoon is niet toegestaan met uitzondering van informatienummers die voor de uitoefening van de functie noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld een helpdesk of inlichtingen.

  • 4.

    Bij niet toegestane gesprekken worden de werkelijke kosten in rekening gebracht bij de medewerker, in voorkomende gevallen te verhogen met de kosten voor administratie. De kosten worden verrekend met het salaris van de medewerker.

Bruikleenovereenkomst

Artikel 6

  • 1.

    De medewerker ondertekent voor de bruikleen van de verstrekte mobiele telefoon een overeenkomst, zoals opgenomen in bijlage 1.

  • 2.

    Het handelen van de medewerker in strijd met het bepaalde in deze bruikleenovereenkomst wordt in beginsel aangemerkt als plichtsverzuim als omschreven in artikel 16:1:1 van de CAR/UWO-regeling.

Hardheidsbepaling

Artikel 7

In die gevallen, waarin deze regeling niet of niet naar redelijkheid voorziet, kan de gemeentesecretaris afwijkend beslissen.

Citeertitel

Artikel 8

Deze regeling kan worden aangehaald als “Bruikleenregeling mobiele telefoon gemeentepersoneel 2006” en treedt in werking per datum van vaststelling.

Aldus vastgesteld, 8 augustus 2006

Burgemeester en wethouders van Vught,

De secretaris, de burgemeester,