Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR336463
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR336463/1
Regeling vervallen per 11-03-2021
Reglement afvalbrengstation Oldambt 2014
Geldend van 03-09-2014 t/m 10-03-2021
Intitulé
Reglement afvalbrengstation Oldambt 2014Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt;
Gelezen het ambtelijk voorstel met corsa case nr.14.00100;
Overwegende dat het als eigenaar van het afvalbrengstation te Winschoten wenselijk en noodzakelijk wordt geacht regels vast te stellen, in het belang van een eenduidige en adequate inname van huishoudelijk afvalstoffen op het afvalbrengstation Winschoten, uitgezonderd de tarieven;
dat de tarieven jaarlijks worden vastgesteld door de gemeenteraad bij de behandeling en de vaststelling van de Verordening Afvalstoffenheffing met bijbehorende tarieventabel;
Gelet op artikel 160, lid 1, onder e van de Gemeentewet en de bepalingen van de Afvalstoffenwet, -verordening en -besluit;
B E S L U I T :
vast te stellen het navolgende:
Reglement afvalbrengstation Oldambt 2014
luidende als volgt:
Artikel 1 Locatie
De locatie van het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt is industrieterrein Hoogebrug III, B. Haitzemastraat 3, 9672 DC in Winschoten. Het afvalbrengstation is toegankelijk via een onbemande toegangscontrole voorzien van slagbomen. Rondom het verhoogd stortbordes staan 21 containers waarin de verschillende afvalstoffen gestort kunnen worden. Op het stortbordes is het KCA-depot en het kantoortje voor de medewerkers van het afvalbrengstation geplaatst.
Artikel 2 Openingstijden
De openingstijden zijn: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.30-17.00 uur (met uitzondering van de erkende feestdagen). Het college van burgemeester en wethouders kan incidenteel of permanent andere openingstijden vaststellen.
Artikel 3 Toegankelijkheid
-
1. Het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt heeft een onbemande toegangscontrole.
-
2. Het afvalbrengstation van de gemeente Oldambt is uitsluitend bestemd voor het brengen van huishoudelijk grofvuil door inwoners.
-
3. Bedrijven kunnen geen gebruik maken van het afvalbrengstation. Tractoren, vrachtauto’s en bedrijfsauto’s worden niet toegelaten. Hieronder worden ook verstaan aanhangwagens met een laadvloer langer dan 3 meter en voertuigen hoger dan 2,5 meter.
Artikel 4 Betaalwijze etc.
Er kan uitsluitend met de pinpas worden betaald.
Middels een betaalautomaat in het betaalhuisje dient via een aanraakscherm een menu te worden gevolgd. Na betaling ontvangt de bezoeker een bon waarmee de slagboom geopend kan worden. De bon dient duidelijk zichtbaar achter het voorraam te worden gelegd ter controle door de medewerkers van de gemeente. Bij storingen of vragen kunnen bezoekers een medewerker van het afvalbrengstation oproepen met een belsignaal.
Er zijn twee betaalsystemen geïnstalleerd om uitval van het systeem bij storingen te voorkomen. Indien beide betaalsystemen niet functioneren worden er geen betalingen geïnd. Bij het verlaten van het terrein wordt de stortbon ingenomen en wordt de slagboom (uitgang) geopend.
Is er - ondanks alle aanwijzingen en de instructie op de betaalautomaat - de verkeerde stortbon gekozen, dan dient de bezoeker zich opnieuw bij de ingang te vervoegen om de juiste stortbon te verkrijgen.
Artikel 5 Gratis afvalstromen
Indien één of meerdere van onderstaande afvalstromen gescheiden wordt gebracht is de toegang tot het afvalbrengstation gratis. Wordt één of meerdere van de gratis afvalstromen in combinatie met de betaalde afvalstromen gebracht dan dient er wél te worden betaald.
Oud papier en karton
Geen pizzadozen, melk- of sappakken of overig karton of papier waarin folie of kunststof verwerkt is (niet in plastic zakken aanleveren).
Metalen
Blik, oud ijzer, schroot, aluminium, koper, zink, etc.
Textiel
Kleding en schoenen per paar in gesloten plastic zak.
Flessenglas
Flessen en glazen potten (geen aardewerk).
Asbest
Asbest is een milieugevaarlijke stof en dient daarom apart te worden ingeleverd.
Éénmalig mag er maximaal 35 m2 asbest dubbel verpakt in plastic en afgeplakt worden ingeleverd. Het plastic dient 0,02 mm dik te zijn (bijvoorbeeld landbouwplastic). Afval dat sterk op asbest lijkt, valt ook onder deze regels. Het asbest dient op voorhand thuis te worden verpakt.
Wit- en bruingoed
Alle elektrische apparaten met een stekker, van strijkijzer tot vrieskist. Geen gesloopte apparaten. Stofzuigers inleveren zonder stofzak en frituurpannen zonder vet of olie.
Klein Gevaarlijk Afval (KGA)
Klein Gevaarlijk Afval uit huishoudens bestaat uit milieugevaarlijke stoffen die niet met het overige huishoudelijk afval vermengd mogen worden. Daarom moeten deze apart worden ingeleverd.
Het betreft hier onder meer batterijen, spaarlampen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden, verf, lak, beits, latex, verfverdunner, kwastreiniger, verfafbijtmiddel, lijmen en kitten, fotofixeer, zoutzuur, accu’s, motorolie etc. KGA dient ingeleverd te worden in lekvrije verpakking met een leesbaar etiket. Voor het inleveren van motoroliën worden alleen verpakkingen tot maximaal 5 liter geaccepteerd.
Artikel 6 Afvalstromen tegen betaling
Bouw- en sloopafval
Alle bouwmaterialen die vrijkomen bij het bouwen of slopen van een bouwwerk, zoals schoon hout en puin, isolatiemateriaal, pvc-buizen, dakleer, mastiek en mastiek houdend afval, kalkzandsteen, gasbetonblokken, gipsplaten, wc-potten, badkuipen en wasbakken.
Tuinafval
Takken, snoeiafval, (geen groente- en fruitafval, geen graszoden, stobben en grond). Stobben dienen te worden afgevoerd naar een particuliere composteerinrichting.
Hout
Geverfd en ongeverfd hout, spaanplaat, MDF, laminaat, hardboard, zachtboard, geïmpregneerd hout (schuttingen, hekjes, bielzen en afrasteringpalen).
Vlakglas
Geen autoruiten, gewapend glas, spiegels en gekleurd glas.
Banden
Personenwagenbanden die vrij zijn van velgen en grond. Fiets- en motorbanden.
Harde kunststoffen
Uit harde kunststof vervaardigde gebruiksgoederen, zoals tuinstoelen en tafels.
Grof huishoudelijk afval
Het huishoudelijk afval dat niet in de grijze container past, zoals meubilair en vloerbedekking.
Artikel 7 Tarieven
De tarieven, verschuldigd voor het brengen van huishoudelijke afvalstoffen, worden per categorie jaarlijks vastgesteld en vastgelegd door de gemeenteraad in de Verordening afvalstoffenheffing met bijbehorend tarieventabel.
Artikel 8 Dagelijks toezicht en leiding
Het dagelijks toezicht en de leiding berusten bij de aanwezige medewerkers in dienst van de gemeente Oldambt.
De aanwijzingen door of namens de aanwezige medewerkers dienen door de bezorgers van huishoudelijke afvalstoffen stipt en onmiddellijk te worden nageleefd.
Bij niet naleving wordt de toegang verboden of bij aanwezigheid op het terrein wordt verwijdering aangezegd.
Bij niet opvolging van een dergelijke aanzegging tot verwijdering volgt melding bij en inschakeling van de politie.
Artikel 9 Aansprakelijkheid
-
1. Het betreden van het afvalbrengstation door bezoekers geschiedt geheel voor eigen rekening en op eigen (financieel) risico.
-
2. Kinderen van bezoekers onder de leeftijd van 12 jaar moeten bij bezoek in de auto blijven. Zij mogen onder geen beding zich buiten de auto op het afvalbrengstation en/of de stortborders begeven. De bezoekers zijn zelf verplicht daarop toe te zien.
-
3. De bezoekers zelf zijn verplicht tijdens het bezoek aan het afvalbrengstation de noodzakelijke (voorzorgs-)maatregelen te treffen teneinde te voorkomen dat het personeel, de overige bezoekers, de aanwezige gemeentelijke of particuliere voertuigen, gemeentelijke eigendommen of eigendommen van derden, etc., schade en/of letsel oplopen.
-
4. Ingeval door bezoekers letsel aan personen of schade aan gemeentelijke eigendommen of eigendommen van derden wordt toegebracht komt dit geheel voor rekening en risico van de bezoeker en dient deze schade door de bezoekers zelf te worden vergoed.
Artikel 10 Hardheidsclausule
-
1. Het college van burgemeester en wethouders kan in bijzondere gevallen afwijken van de bepalingen in dit reglement indien toepassing van dit reglement tot onbillijkheden van overwegende aard leidt.
-
2. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het college van burgemeester en wethouders.
Artikel 11 Inwerkingtreding en bekendmaking
Dit reglement treedt - na behoorlijk te zijn bekendgemaakt - in werking met ingang van de dag volgend na haar bekendmaking.
Artikel 12 Citeertitel
Dit reglement wordt aangehaald als: ‘Reglement afvalbrengstation Oldambt 2014’.
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl