Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR323560
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR323560/1
Regeling vervallen per 01-12-2024
Functiebeschrijving en -waardering
Geldend van 15-03-2014 t/m 30-11-2024 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2014
Intitulé
Functiebeschrijving en -waarderingFunctiebeschrijving en -waardering
Procedureregeling functiebeschrijving en -waardering
-
Artikel 1 Definities
-
Artikel 2 Functiebeschrijving
-
Artikel 3 Functiewaardering
-
Artikel 4 Functiewaarderingsmethode en conversietabel
-
Artikel 5 Vaststelling functiebeschrijving- en waardering
-
Artikel 6 Inpassing functie/takenpakket aan generieke functiebeschrijving
-
Artikel 7 Onvoorziene gevallen
-
Artikel 8 Citeertitel en inwerkingtreding
Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:
- a
Werkgever: Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Groningen.
- b
Medewerker: De medewerker bedoeld in artikel 1:1, eerste lid, onderdeel a van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Groningen.
- c
Functieboek: Het geheel van vastgestelde generieke functiebeschrijvingen door de werkgever op 1 januari 2014.
- d
Functiebeschrijving: De beschrijving van de taken van een functie door middel van een standaardbeschrijving en een brandbreedte die door één of meer medewerkers kan worden vervuld.
- e
Functie/takenpakket: De beschrijving van de functie door middel van een takenlijst.
- f
Functiedeskundige: De met de uitvoering van deze regeling belaste externe deskundige(n) op het gebied van functiebeschrijving- en waardering.
- g
Functiewaarderingsmethode: De methode die gebruikt wordt om in de organisatie onderscheiden functies te beschrijven en te waarderen.
- h
Conversietabel: Een tabel die een koppeling legt tussen de resultaten van de functiewaardering en de salarisschalen.
- i
DPOO: Dienst Personeels- en Organisatieontwikkeling van de Veiligheidsregio Groningen
De werkgever stelt het functieboek vast. Het functieboek wordt alleen gewijzigd voor nieuwe of gewijzigde functies die duurzaam moeten worden vervuld en die niet op basis van het dan geldende functieboek kunnen worden ingedeeld.
Minimaal één keer per vijf jaar actualiseert de directeur Veiligheidsregio het functieboek waar nodig, waarna het aan de werkgever wordt voorgelegd om vast te stellen. De Directeur Veiligheidsregio Groningen laat zich bij de totstandkoming of aanpassing van een functiebeschrijving bijstaan door DPOO.
Als er sprake is van een nieuwe functiefamilie en/of nieuwe generieke taken welke duurzaam moeten worden vervuld en welk niet op basis van het dan geldende functieboek kunnen worden vervuld, neemt DPOO het initiatief om te komen tot een concept functiebeschrijving.
DPOO stelt een concept-functiebeschrijving op. Zij laat zich hierbij adviseren door een extern functiewaarderingsdeskundige.
De Directeur Veiligheidsregio stelt vervolgens een concept-functiebeschrijving vast ter voorbereiding op de definitieve functiebeschrijving.
De concept-functiebeschrijving wordt aan de functiedeskundige voor een waarderingsadvies voorgelegd.
De functiedeskundige vervaardigt aan de hand van de concept-functiebeschrijving een waarderingsadvies voor de werkgever over:
- a
de waardering van de concept-functiebeschrijving;
- b
de conversietabel (als deze moet worden aangepast).
De functiebeschrijvingen worden opgesteld en gewaardeerd met de functiewaarderingsmethode ODRP-functiewaarderingssysteem (OFS) die als bijlage bij de regeling is bijgevoegd. Dit geldt niet ten aanzien van functies waarvan de bezoldiging bij of krachtens de wet of een afzonderlijke regeling door de werkgever is vastgesteld.
Indien er overgegaan wordt op een andere functiewaarderingsmethode dient dit ter instemming voorgelegd te worden aan de ondernemingsraad.
De conversietabel is onderdeel van het functiewaarderingssysteem.
De werkgever legt de aanpassingen in het functieboek voor advies voor aan de ondernemingsraad.
Voorafgaand aan de vaststelling van het functieboek worden de eventuele wijzigingen in de conversietabel ter overeenstemming voorgelegd aan het georganiseerd overleg.
De medewerker kan bij zijn leidinggevende een verzoek indienen om opnieuw een functie/takenpakket vast te stellen.
De leidinggevende stelt een functie/takenpakket vast.
Het takenpakket wordt gekoppeld aan een generieke functiebeschrijving uit het functieboek van de werkgever door DPOO. DPOO laat zich informeren door de leidinggevende en adviseren door een extern functiewaarderingsdeskundige en bespreekt het resultaat met een or-lid.
DPOO legt vervolgens een inpassingsadvies voor aan de directeur Veiligheidsregio Groningen die de conceptinpassing vaststelt.
Wanneer de inpassing leidt tot wijzigingen in het formatieplan, wordt de or gevraagd hierover advies te geven en neemt de werkgever daarna het besluit. Tegen dit besluit staat bezwaar en beroep open bij de bezwarencommissie Veiligheidsregio Groningen.
In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet, kan de werkgever een bijzondere voorziening treffen.
Deze regeling kan worden aangehaald als de “Procedureregeling functiebeschrijving en –waardering Veiligheidsregio Groningen” en treedt in werking met ingang van januari 2014.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl