Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR311530
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR311530/1
Regeling vervallen per 19-03-2016
Subsidieregeling Duurzame initiatieven West
Geldend van 28-11-2013 t/m 18-03-2016
Subsidieregeling Duurzame initiatieven West
Artikel 1. Begripsomschrijvingen
-
In deze subsidieregeling wordt verstaan onder:
- a.
Dagelijks bestuur: het dagelijks bestuur van stadsdeel West;
- b.
Het stadsdeel: Stadsdeel West;
- c.
ASAW 2012: Algemene subsidieverordening Amsterdam West 2012;
- d.
Duurzaam initiatief: een voorstel, activiteit of maatregel die een bijdrage levert aan de vermindering van de CO2 uitstoot.
- a.
Artikel 2. Doel subsidieregeling
-
Deze regeling is van toepassing op subsidie voor activiteiten op het gebied van milieu. Het doel van deze subsidieregeling is duurzame initiatieven die leiden tot een vermindering van de CO2 uitstoot te stimuleren.
Artikel 3. Subsidiabele activiteiten
-
Het dagelijks bestuur kan subsidie verlenen ten behoeve van organisatie-, proces- en adviesactiviteiten voor de voorbereiding en de uitvoering van duurzame initiatieven tot maximaal € 5.000 per initiatief.
Artikel 4. Subsidiebedrag
-
De subsidie bedraagt maximaal 50% van subsidiabele activiteiten genoemd in artikel 3, tot maximaal € 5.000 per initiatief. Er wordt niet in kapitaal voor bedrijven geïnvesteerd.
Artikel 5. Bij de subsidieaanvraag in te dienen gegevens
-
In aanvulling op artikel 5 van de ASAW 2012 worden bij de subsidieaanvraag, als deze wordt ingediend door een natuurlijk persoon, de volgende gegevens overgelegd:
- a.
een kopie van een geldend legitimatiebewijs van de aanvrager;
- b.
een kopie van een recent bankafschrift van de aanvrager.
- a.
Artikel 6. Verlening van de subsidie
-
Aan de aanvrager kan subsidie voor subsidiabele activiteiten zoals genoemd in artikel 3 slechts onder de volgende voorwaarden worden verleend:
- a.
de aanvrager maakt aannemelijk maken dat het initiatief bijdraagt aan (een van) de doelstellingen genoemd in artikel 2;
- b.
de aanvrager maakt aannemelijk dat een financiële bijdrage noodzakelijk is om het initiatief in uitvoering te brengen;
- c.
het initiatief dient als voorbeeld en wordt actief gedeeld met geïnteresseerden;
- d.
als voor de activiteit als omschreven in artikel 3, subsidie wordt verleend, kan voor dezelfde activiteit geen beroep gedaan op andere regelingen van het stadsdeel of andere overheidsorganen.
- a.
Artikel 7. Weigeringsgronden
-
In aanvulling op artikel 9 van de ASAW 2012 kan het dagelijks bestuur subsidieverlening weigeren:
- a.
als voor hetzelfde initiatief al eerder subsidie is verleend of een financiële bijdrage is geleverd;
- b.
als voor het initiatief andere regelingen van stadsdeel West of een ander overheidsorgaan van toepassing zijn, onder meer:
- Subsidie Woningisolatie in het kader van de Subsidieverordening voor duurzame energietechnieken en energiebesparing;
- Nadere regeling subsidie energiebesparing voor eigenaren van de bestaande particuliere woningvoorraad in Stadsdeel West;
- Subsidieregeling groene daken en muren stadsdeel West;
- het Amsterdams Investeringsfonds.
- a.
Artikel 8. Inwerkingtreding
-
Deze subsidieregeling treedt in werking op de dag na bekendmaking.
Artikel 9. Citeertitel
-
Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling Duurzame initiatieven West
Toelichting
Zoals de toelichting op de ASAW2012 aangeeft, biedt de ASAW2012 een algemeen kader in aanvulling op titel 4.2 Awb dat het wettelijke kader voor subsidies geeft. Deze titel geeft dwingende en facultatieve regels voor subsidieverstrekking. Dit verklaart waarom de toelichting op de ASAW2012 er uitdrukkelijk op wijst dat de gebruiker van de ASAW2012 zich er van bewust moet zijn dat ook algemene bepalingen uit titel 4.2 Awb van toepassing kunnen zijn.
Artikel 4:23 Awb eist in beginsel een wettelijke grondslag voor subsidies. Zoals de toelichting op artikel 2 ASAW2012 bevestigt biedt deze verordening onvoldoende wettelijke grondslag zoals de Awb voorschrijft. In de Awb is bepaald dat een beleidsregel een algemene regel is omtrent de afweging van belangen, de vaststelling van feiten of de uitleg van wettelijke voorschriften. Een beleidsregel kan niet dienen als wettelijke grondslag als bedoeld in artikel 4:23 Awb. Artikel 3 ASAW2012 voorziet hierin: Het DB is bevoegd nadere regels vast te stellen. Deze hebben de status van algemeen verbindende voorschriften en treden pas in werking na bekendmaking op de in de Gemeentewet voorgeschreven wijze. Artikel 139 Gemeentewet geeft de regels voor deze bekendmaking.
Op 5 juli 2011 heeft de deelraad van Stadsdeel West de Duurzaamheidsvisie Stadsdeel West, West maakt het verschil vastgesteld. Daarin staan de ambities op gebied van milieubeleid omschreven. Een belangrijke ambitie is het terugdringen van de CO2 uitstoot. Deze doelstelling is leidend bij subsidiering van duurzame initiatieven op basis van deze regeling.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl