Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR295977
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR295977/1
Regeling vervallen per 14-06-2013
Subsidieregeling Jeugd en Veiligheid jaarlijks
Geldend van 25-03-2011 t/m 13-06-2013
Verordening
Artikel 1 Begripsbepalingen
- a.
Dagelijks bestuur: het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid;
- b.
Beleid Jeugd en Veiligheid: het beleid gericht op de aanpak van jeugdoverlast door middel van inzet van preventieve maatregelen gericht op het ondersteunen van (overlastgevende) risicojeugd richting zinvolle vrijetijdsbesteding, zorg, onderwijs of werk en daarnaast op de aanpak van jeugdoverlast in de openbare ruimte door middel van toezicht en repressieve maatregelen;
- c.
Groepsaanpak: de methodiek voor de integrale aanpak van door de subdriehoek vastgestelde hinderlijke, overlastgevende of criminele jeugdgroepen, onder regie van het stadsdeel en in samenwerking met het Openbaar Ministerie, Veiligheidshuis, politie en diverse zorg- en welzijnspartners;
- d.
Doelgroep Jeugd en Veiligheid: (overlastgevende) risicojeugd, en voor wat betreft de groepsaanpak: (leden van) hinderlijke, overlastgevende of criminele jeugdgroepen.
Artikel 2 Doel van de regeling
Met deze subsidieregeling wil het dagelijks bestuur bereiken dat de jeugd de kans krijgt om mee te doen in de maatschappij en wordt gecorrigeerd op onacceptabel gedag.
Artikel 3 Subsidiabele activiteit
Het dagelijks bestuur kan projecten en/of activiteiten subsidiëren met betrekking tot de doelgroep Jeugd en Veiligheid, gericht op preventie, toezicht en repressie, passend binnen het beleid Jeugd en Veiligheid, waaronder de groepsaanpak.
Artikel 4 Subsidiecriteria
-
Bij beoordeling van subsidieaanvragen houdt het dagelijks bestuur rekening met:
-
1. de mate waarin wordt aangesloten bij de beleidsuitgangspunten zoals vastgelegd in het Beleidskader Sociaal Domein 2010 - 2014;
-
2. de mate waarin met het aanbod wordt aangesloten bij het doel van de regeling;
-
3. de spreiding van het aanbod en de mate waarin door bestaand aanbod reeds in de behoefte wordt voorzien, waarbij ook rekening wordt gehouden met het lokale ongesubsidieerde aanbod;
-
4. de mate waarin waarborgen worden geschapen voor continuïteit en kwaliteit van de activiteiten:
-
5. de mate waarin het aanbod aansluit bij de vraag van inwoners van stadsdeel Zuid;
-
6. de mate waarin wordt afgestemd en samengewerkt met andere organisaties in het sociaal domein;
-
7. de mate waarin wordt gewerkt met gekwalificeerd personeel en bewezen effectieve methoden;
-
8. de mate waarin het aanbod aansluit bij de specifieke situatie van de doelgroep;
-
9. de mate waarin het aanbod aantoonbaar een aanvulling is op het reeds bestaande aanbod binnen de aanpak van overlastgevende jeugd;
-
10. de mate waarin tijdelijke inloopactiviteiten toeleiden naar deelname aan activiteiten of participatietrajecten;
-
11. de mate waarin de organisatie in staat en bereid is te participeren in de methodiek van de groepsaanpak.
Artikel 5 Wijze van beoordelen
Het dagelijks bestuur beoordeelt aanvragen op grond van de mate waarin deze voldoen aan het doel en de subsidiecriteria van deze regeling en op grond van de beste verhouding tussen kwaliteit en prijs van de te organiseren activiteiten.
Artikel 6 Verplichtingen van de ontvanger
-
1. Activiteiten dienen in beginsel open te staan voor iedere deelnemer ongeacht Etniciteit, afkomst, sekse, geloof, geaardheid, politieke voorkeur of levensbeschouwing.
-
2. Personen verantwoordelijk voor uitvoering van activiteiten voor jeugdigen dienen in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
-
3. De ontvanger is verplicht gebruik te maken van en deel te nemen aan het Jeugdnetwerk12+ en te werken volgens signalerings- en doorverwijsprotocollen.
-
4. De ontvanger beschikt over een adequaat risico- en veiligheidsprotocol.
-
5. De ontvanger hanteert effectieve werkwijzen rond klanttevredenheids- onderzoek.
-
6. De ontvanger is verplicht mee te werken aan verzoeken van het stadsdeel, meerdere stadsdelen en/of de gemeente Amsterdam om deel te nemen aan effectonderzoek en monitoring ten behoeve van doelmatigheid.
-
7. De ontvanger is verplicht te werken volgens de afspraken zoals opgenomen in de Handwijzer Jeugd en Veiligheid en het Protocol Jeugd en Veiligheid.
-
8. De ontvanger is verplicht informatie over de doelgroep en de voortgang van het betreffende individu of de betreffende groep te allen tijde te delen met en te rapporteren aan de projectleider Jeugd en Veiligheid en de betreffende partners binnen Jeugd en Veiligheid. De ontvanger is verplicht vooraf aan te geven welke grenzen zij eventueel hanteert in het verstrekken van de informatie.
-
9. De ontvanger is verplicht te registreren op een door het dagelijks bestuur te bepalen wijze.
-
10. De ontvanger is verplicht vooraf bij de projectleider Jeugd en Veiligheid toestemming te vragen voor de start van individuele zorgprojecten/trajecten bij jongeren. Deze toestemming is afhankelijk van noodzaak en van de onmogelijkheid dat zorgprojecten/trajecten geleverd kunnen worden door bestaande netwerkpartners.
-
11. De ontvanger is verplicht om voor de start van activiteiten, in overleg met de projectleider Jeugd en Veiligheid van het stadsdeel, te bepalen welke specifiek omschreven groep jeugdigen met de activiteiten dient te worden bereikt.
-
12. De ontvanger is verplicht deelnemers bij onacceptabel gedrag het recht op deelname aan activiteiten (al of niet tijdelijk) te ontzeggen.
Artikel 7 Inwerkingtreding
Deze regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking.
Artikel 8 Citeerartikel
Deze regeling wordt aangehaald als ‘Subsidieregeling Jeugd en Veiligheid jaarlijks'.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl