Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR28626
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR28626/1
Regeling vervallen per 14-02-2015
Bekendmaking van de Beleidslijn bestuurlijke aanpak (georganiseerde) criminaliteit in Twente”, vastgesteld ter uitvoering van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob)
Geldend van 24-01-2005 t/m 13-02-2015
Intitulé
Bekendmaking van de Beleidslijn bestuurlijke aanpak (georganiseerde) criminaliteit in Twente”, vastgesteld ter uitvoering van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob)Op 1 juni 2003 is de Wet Bibob (Wet Bevordering integriteitbeoordeling door het openbaar bestuur) in werking getreden. Deze wet spoort bestuursorganen aan op grond van de met deze wet geboden mogelijkheden zelf instrumenten te ontwikkelen om het faciliteren van (georganiseerde) criminaliteit, bijvoorbeeld middels het verlenen van vergunningen of subsidies tegen te gaan. Als ultimum remedium bestaat daarnaast de mogelijkheid om advies in te winnen bij het landelijk opererend Bureau BIBOB.
In regionaal verband is een 'Beleidslijn aanpak (georganiseerde) criminaliteit in Twente' met een Plan van aanpak opgesteld. Deze beleidslijn, die specifiek gericht is op de branches horeca, prostitutie en coffeeshops, is door het gemeentebestuur van Tubbergen op 4 januari 2005 vastgesteld en daarmee van toepassing voor de gemeente Tubbergen.
Op grond van deze beleidslijn/plan van aanpak moeten aanvragers van een drank- en horecavergun-ning, naast het gebruikelijke aanvraagformulier een aanvullende korte vragenlijst invullen en inleveren. Als op grond van de aanvullende korte vragenlijst twijfel ontstaat of blijft bestaan over de integriteit van de aanvrager, dan moet aanvrager een uitgebreide vragenlijst invullen. Aanvragers van vergunning voor seks- en softdrugsbedrijven dienen de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Het niet of onjuist invullen van deze aanvullende (korte of uitgebreide) vragenlijst kan leiden tot het weigeren van de vergunning.
De beleidslijn ligt ter inzage op de afdeling Algemene, Personele en Juridische Zaken (APJ) op het gemeentehuis.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl