Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR27961
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR27961/1
Regeling vervallen per 01-01-2017
Wijziging beleid voor het toekennen van gehandicaptenparkeerplaatsen
Geldend van 20-04-2010 t/m 31-12-2016
Procedure in het kort voor het aanvragen van gehandicaptenparkeerplaatsen
De aanvraag dient schriftelijk ingediend te worden bij het college van Burgemeester en wethouders. De volgende gegevens zijn daarbij van belang:
- ·
Kopie gehandicaptenparkeerkaart, zijnde een bestuurderskaart;
- ·
Advies GGD (beoordeling 100m criterium);
- ·
Kopie kentekenbewijs.
De procedure van de aanvraag blijft ook ongewijzigd ten opzichte van het huidige gebied en ziet er als volgt uit:
- ·
De aanvraag wordt getoetst;
- ·
Na toetsing volgt advies aan het college;
- ·
College neemt een besluit;
- ·
Besluit wordt bevestigd aan de aanvrager;
- ·
Positief besluit wordt gepubliceerd in het Nederlek nieuws;
- ·
Ca. 6 weken na publicatie, nar het verstrijken van bezwaartermijn wordt tot aanleg overgegaan indien de verschuldigde leges betaald zijn;
- ·
De gehandicaptenparkeerplaatsen, aangelegd op basis van dit beleid, blijft bestaan zolang voldaan aan de hierin gestelde voorwaarden.
Door de wegbeheerder zal, zo mogelijk binnen een straal van 100 meter van het huisadres, de plaats worden aangelegd, waarbij een bord ‘gehandicaptenparkeerplaats’ wordt geplaatst met daaronder een onderbord met het kenteken van het voertuig.
Bij eventuele mutaties na aanleg van de parkeerplaats worden de gemaakte kosten in rekening gebracht. Een en ander conform de legesverordening.
Wettelijk kader
Om over te kunnen gaan tot de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaatsen is een zogenaamd verkeersbesluit noodzakelijk. Na 21 juni 2005 is de wegenverkeerswet 1994 (WvW) gewijzigd in die zin dat niet de gemeenteraad, maar het college van burgemeester en wethouders bevoegd is een dergelijk besluit te nemen (art. 18 WvW).
Artikel 4:81 van de Algemene wet Bestuursrecht geeft aan dat een bestuursorgaan beleidsregels kan vaststellen met betrekking tot een hem toekomende of onder zijn verantwoordelijkheid uitgeoefende, dan wel door hem gedelegeerde bevoegdheid. Dit houdt in dat het college bevoegd is het onderhavige beleid te wijzigen/vast te stellen.
Mandateren
Voor het toekennen van gehandicaptenparkeerplaatsen is een besluit nodig. In de huidige situatie gebeurt dit door het college. Om dit proces te versnellen is het voorstel het besluit van gehandicaptenparkeerplaatsen te mandateren aan het sectorhoofd P. Schenk. Indien het besluit van de gehandicaptenparkeerplaatsen wordt gemandateerd, is de afhandeling sneller. Hierdoor wordt de burger eerder en sneller geholpen. Dit is kwaliteitsverhoging van de service naar burgers toe.
Het weigeren van gehandicaptenparkeerplaatsen blijft binnen de bevoegdheid van het college.
Besluit
bij het realiseren van gehandicaptenparkeerplaatsen aan te sluiten bij de landelijke richtlijnen;
het criterium voor de loopafstand voor een gehandicaptenparkeerplaats vast te stellen op 100 meter;
het besluit voor het uitgeven van een gehandicaptenparkeerplaats te mandateren aan het sectorhoofd Grondgebied en Welzijn.
Aldus besloten in de openbare vergadering van het college van B&W Gemeente Nederlek, gehouden op 20-04-10
de secretaris |
Burgemeester |
P.Schouten |
B.F.A van der Kluit- de Groot |
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl