Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR254427
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR254427/1
2013-3 Beleidsregels met betrekking tot het horen inzake WOZ-bezwaarschriften
Geldend van 01-01-2013 t/m heden
Intitulé
2013-3 Beleidsregels met betrekking tot het horen inzake WOZ-bezwaarschriftenDe in artikel 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet bedoelde gemeenteambtenaar van de gemeente Maassluis heeft de navolgende beleidsregels vastgesteld:
Artikel 1
Het horen
De belanghebbende wordt in beginsel op kantoor gehoord. Telefonisch horen is in de bezwaarfase geen horen in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, en kan alleen met instemming van beide partijen. Als één van beide partijen telefonisch horen toereikend vindt, moet hierover overeenstemming worden bereikt met de wederpartij.Alleen wanneer belanghebbende uitdrukkelijk verklaart geen bezwaar te hebben tegen telefonisch horen, mag telefonisch worden gehoord.
Het is echter mogelijk, voordat een uitnodiging om te worden gehoord wordt verzonden, telefonisch contact op te nemen met de indiener van het bezwaarschrift om een en ander te vragen en verduidelijkt te krijgen. Belanghebbende kan dan laten weten aan het horen geen behoefte (meer) te hebben, bijvoorbeeld omdat onduidelijkheden en/of misverstanden tijdens dat gesprek zijn weggenomen of duidelijk is geworden dat volledig aan het bezwaar wordt tegemoet gekomen. Het verzoek tot horen wordt dan geacht te zijn ingetrokken.
Wie hoort
Het horen vindt plaats door de daartoe gemachtigde medewerker Bezwaar & Beroep van de afdeling Financiën en ControL Hij wordt door ten minste é,én medewerker van de afdeling Financiën & Control ondersteund. In een voorkomend geval kan hiervàn worden afgeweken.
Afzien van het horen
Van het horen van de belanghebbende kan volgens de Algemene wet bestuursrecht worden afgezien als:
• het bezwaar kennelijk niet-ontvankelijk is;
• de belanghebbende heeft verklaard geen gebruik te willen maken van het recht te worden gehoord;
• de belanghebbende niet binnen redelijke termijn verklaart dat hij geen gebruik wil maken van het recht om te worden gehoord;
• aan het bezwaar volledig tegemoet wordt gekomen;
• het bezwaar kennelijk ongegrond is.
Stukken ter inzage
De belanghebbende krijgt, op verzoek, tenminste een week voordat hij wordt gehoord, de gelegenheid de stukken in te zien die betrekking hebben op de zaak. Het betreft alleen die stukken die gelet op de wettelijke geheimhoudings- en openbaarheidsbepalingen kunnen worden verstrekt. Bij de oproep voor het horen wordt vermeld waar en wanneer deze stukken ter inzage liggen. Belanghebbende kan tegen vergoeding afschriften verkrijgen.
Verslag van het horen
De ambtenaar die belanghebbende heeft gehoord, maakt van het horen een verslag. Het verslag bevat een weergave van de besproken onderwerpen en de standpunten van de in artikel 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet bedoelde gemeenteambtenaar en belanghebbende. Het verslag wordt samen met de uitspraak op bezwaar toegezonden aan belanghebbende c.q. zijn gemachtigde. Een kopie wordt in het dossier bewaard.
Als belanghebbende het niet eens is met de inhoud van het verslag, kan hij de ambtenaar hierover informeren. De ambtenaar maakt hiervan schriftelijk melding.
Inwerkingtreding en citeertitel
- 1.
Deze beleidsregel treden met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 in werking.
- 2.
De “Beleidsregels met betrekking tot het horen inzake WOZ-bezwaarschriften” d.d. 19 augustus 2010 worden ingetrokken per 1 januari 2013, met dien verstande dat zij van toepassing blijven op bezwaarschriften die vóór de datum van inwerkingtreding van dit besluit zijn ingediend.
- 3.
Deze beleidsregels worden aangehaald als ‘Beleidsregels met betrekking tot het horen inzake WOZ-bezwaarschriften 2013’.
Ondertekening
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl