Regeling vervallen per 01-01-2020

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVEN, FUNCTIEWAARDEREN EN PLAATSING GEMEENTE VLISSINGEN 2008

Geldend van 01-07-2008 t/m 31-12-2019 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2007

Intitulé

PROCEDUREREGELING FUNCTIEBESCHRIJVEN, FUNCTIEWAARDEREN EN PLAATSING GEMEENTE VLISSINGEN 2008

Paragraaf 1. Algemene bepalingen

Artikel 1.1 Begripsbepaling

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

a.

ambtenaar:

de ambtenaar zoals bedoeld in artikel 1:1, eerste lid, onder a. van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten (CAR);

b.

functiefamilie:

een groep functies met een gemeenschappelijk functieprofiel;

c.

functieprofiel:

een gemeenschappelijk functieprofiel zoals een taak of een groep van taken van een functiefamilie, zoals die binnen het raam van de voor de gemeente Vlissingen geldende regelingen door of namens het college is vastgesteld;

d.

functiebeschrijving:

de beschrijving van een functiefamilie, uitgewerkt in een aantal specifieke bandbreedtes;

e.

bandbreedte:

de niveaubepalende bestanddelen van een functiefamilie, onder verwijzing van wat hierover is bepaald in artikel 1.2, eerste lid, van deze regeling;

f.

functieboek:

het geheel van functiebeschrijvingen;

g.

takenpakket:

de uitwerking van de functiebeschrijving in werkafspraken;

h.

functiedeskundige:

de met de uitvoering van de regeling functiebeschrijven, functiewaarderen en plaatsing belaste (externe) deskundige(n) op het gebied van functiebeschrijving en -waardering;

i.

toetsingscommissie:

a.De commissie belast met het toetsen van de concept waarderingsadviezen en de plaatsingsvoorstellen.

b.De commissie bestaat uit:

1.een extern lid aan te wijzen door het college;

2.een extern lid aan te wijzen door het georganiseerd overleg;

3.een externe voorzitter voorgedragen door de leden 1 en 2.

c.Aan de toetsingscommissie worden zonder stemrecht toegevoegd een medewerker van de afdeling Bedrijfsvoering, cluster personeel, als secretaris en de functiedeskundige als adviseur.

j.

conversietabel:

een tabel die een koppeling legt tussen de resultaten van de waardering en de salarisschalen;

k.

college:

het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen.

Artikel 1.2 Reikwijdte

  • 1. Het niveau van alle bij de gemeente voorkomende functiebeschrijvingen zal worden vastgelegd volgens de methode van functiewaardering, met gebruikmaking van het ODRP-functiewaarderingssysteem (OFS).

  • 2. Het bepaalde in het eerste lid geldt slechts ten aanzien van functiebeschrijvingen waarvoor een salarisschaal wordt vastgesteld volgens de conversietabel.

Paragraaf 2. Functieboek

Artikel 2.1 Functieboek

  • 1. Het functieboek wordt vastgesteld door het college, met uitzondering van de functiebeschrijvingen voor de griffier en de griffiemedewerkers, die worden vastgesteld door de gemeenteraad.

  • 2. Het functieboek wordt alleen gewijzigd voor nieuwe functiefamilies en/of bandbreedtes die duurzaam moeten worden vervuld en die niet op basis van het dan geldende functieboek kunnen worden vervuld.

  • 3. De functiedeskundige stelt de concept-functiebeschrijvingen op.

  • 4. De gemeentesecretaris stelt de functiebeschrijvingen vast, met uitzondering van de functiebeschrijving voor de ‘directeur’, die wordt vastgesteld door het college.

  • 5. De functiebeschrijvingen voor de griffier en de griffiemedewerkers worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Artikel 2.2 Functiewaardering

  • 1. De functiebeschrijvingen worden aan de functiedeskundige voor een concept-waarderingsadvies voorgelegd.

  • 2. De functiedeskundige vervaardigt aan de hand van de functiebeschrijvingen een concept-waarderingsadvies.

  • 3. De concept-waarderingsadviezen worden getoetst door de toetsingscommissie. De toetsingscommissie adviseert over:

    • a.

      de waardering van de functiebeschrijvingen;

    • b.

      de conversietabel (indien deze aangepast dient te worden).

  • 4. De conversietabel wordt (indien deze aangepast dient te worden) ter instemming voorgelegd aan de commissie voor georganiseerd overleg.

Artikel 2.3 Plaatsingsvoorstel

  • 1. De functiedeskundige (anders dan de functiedeskundige als bedoeld in artikel 2.1 en artikel 2.2) stelt een gemotiveerd concept-plaatsingsvoorstel op tot plaatsing van een gewijzigd of nieuw takenpakket in een bestaande of nieuwe functiebeschrijving, in overleg met de betreffende afdelingsmanager, met het college voor de directiefunctie, respectievelijk de gemeenteraad voor de griffier en de griffiemedewerkers.

  • 2. De concept-plaatsingsvoorstellen zoals bedoeld onder het eerste lid worden getoetst dor de toetsingscommissie. De toetsingscommissie nodigt indien gewenst de betreffende afdelingsmanager, respectievelijk (een vertegenwoordiging namens) het college, respectievelijk (een vertegenwoordiging namens) de gemeenteraad, uit tot het geven van een toelichting op de voorstellen.

  • 3. De toetsingscommissie adviseert over het concept-plaatsingsvoorstel.

  • 4. het college stelt de concept-plaatsingsvoorstellen vast, met uitzondering van de concept-plaatsingsvoorstellen met betrekking tot de griffier alsmede de griffiemedewerkers, die ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

  • 5. Het concept-plaatsingsvoorstel wordt aan de ambtenaar schriftelijk bekend gemaakt.

Artikel 2.4 Bedenkingen tegen plaatsingsvoorstel

  • 1. Indien de ambtenaar het niet eens is met het concept-plaatsingsvoorstel in de functiebeschrijving kan hij dat binnen 14 kalenderdagen gemotiveerd kenbaar maken bij het college. Bedenkingen inzake de concept-plaatsingsvoorstellen met betrekking tot de griffier alsmede de griffiemedewerkers worden gemotiveerd kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad.

  • 2. De ambtenaar kan verzoeken om mondeling te worden gehoord door de toetsingscommissie. De ambtenaar die hiertoe een verzoek indient, zal binnen 14 kalenderdagen worden gehoord. De toetsingscommissie nodigt indien gewenst de betreffende afdelingsmanager uit tot het geven van zijn zienswijze over de bedenkingen.

  • 3. De toetsingscommissie adviseert, met inachtneming van de eventuele bedenkingen, over het plaatsingsvoorstel.

Artikel 2.5 Vaststelling

  • 1. De toetsingscommissie legt de concept-waarderingen, de plaatsingsvoorstellen en eventueel conversietabel, met inachtneming van wat is vermeld in artikel 2.2, vierde lid, ter vaststelling voor aan het college. De concept-waarderingen, de plaatsingsvoorstellen en eventueel de conversietabel met betrekking tot de griffier en de griffiemedewerkers worden ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad, met inachtneming van wat is vermeld in artikel 2.2, vierde lid.

  • 2. Het college respectievelijk de gemeenteraad stelt het geactualiseerde functieboek, de waarderingen en de plaatsingsvoorstellen vast. Het college, respectievelijk de gemeenteraad, stelt bovendien de eventueel geactualiseerde conversietabel vast, met inachtneming van wat is vermeld in artikel 2.2, vierde lid.

  • 3. Het besluit tot plaatsing, de functiebeschrijving en -waardering wordt aan de betrokken ambtenaar schriftelijk bekend gemaakt.

Paragraaf 3 Slot- en overgangsbepalingen

Artikel 3.1 Slot- en overgangsbepalingen

  • 1.

    Deze regeling wordt aangehaald als “Procedureregeling functiebeschrijven, functiewaarderen en plaatsing gemeente Vlissingen 2008”.

  • 2.

    Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2007 onder gelijktijdige intrekking van de 'Regeling methodische functiewaardering Vlissingen 1997'.

  • 3.

    De onder vigeur van de Regeling methodische functiewaardering Vlissingen 1997 vastgestelde functiebeschrijvingen en -waarderingen blijven van kracht tot zij zijn vervangen door functiebeschrijvingen en -waarderingen op basis van de “Procedureregeling functiebeschrijven, functiewaarderen en plaatsing gemeente Vlissingen 2008”.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van Vlissingen op 17 juni 2008

de secretaris, de burgemeester,

mr. C.M. de Graaf, l.s. drs. W.J.A. Dijkstra

Het GO heeft op 7 juli 2008 ingestemd met deze procedureregeling.