Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR14104
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR14104/1
Regeling vervallen per 27-11-2021
Ventbeleid (art. 211 APV)
Geldend van 14-10-1994 t/m 26-11-2021
Intitulé
Ventbeleid (art. 211 APV)Wijkindeling
Deventer wordt ingedeeld in 6 wijken, op een zodanige wijze dat de grenzen duidelijk (zichtbaar) zijn in verband met controle. Bij de wijkindeling is gelet op het inwoneraantal en de te verwachten groei per wijk, op basis van de sociografische documentatie van de Afdeling Onderzoek & Statistiek.
Wijkindeling(zie bijgevoegde tekening):
- 1.
Zandweerd/Zwolsewijk/Platvoet
Grens: Spoorlijn-IJsselkade-Rembrandtkade.
- 2.
Tuindorp/Driebergen/Rode Dorp/Voorstad Centrum
Grens:Spoorlijn-Brinkgreverweg- Hanzetracé
- 3.
Borgele/Keizerslanden
Grens: Hanzetracé-Raalterweg
- 4.
Rielerwijk/Rivierenwijk/Binnenstad
Grens: Spoorlijn-Brinkgreverweg-Gemeentegrens t.a. Overijsselskanaal-Holterweg- Snippelingsdijk-Hanzeweg-Zutphenseweg-Rijksstraatweg.
- 5.
Colmschate Noord: Groot Douwel/Blauwenoord/Oostrik.
Grens: Overijsselskanaal-Holterweg.
- 6.
Colmschate Zuid: Colmschaterenk/Roesink/Bramelt/Essenerveld
Grens: Holterweg-Spoorlijn-Schipbeek.
NB. In de Binnenstad zal een gedeelte voor venten uitgesloten worden i.v.m. de verkeersveiligheid (zie bijgevoegde tekening) nl.: het gebied dat ligt tussen Welle/Graven/Engestraat/Singelstraat/Verzetslaan/Houtmarkt/Bokkingshang.
Aantal venters per wijk:
Er zal onderscheid worden gemaakt in niet-seizoengebonden artikelen en seizoen-artikelen.
Niet-seizoengebonden artikelen:
Per wijk worden maximaal 3 ventvergunningen met niet-seizoengebonden artikelen verleend(6 wijken x 3 vergunningen= 18 vergunningen met niet seizoengebonden artikelen).
Seizoenartikelen:
Per wijk zal 1 vergunning worden verleend voor seizoenartikelen.(6 wijken x 1 ventvergunning = 6 ventvergunningen met seizoenartikelen).
Onder seizoengebonden artikelen wordt alleen consumptie-ijs verstaan.
Groente en fruit vallen niet onder dit begrip, aangezien deze het gehele jaar door te krijgen zijn.
vb. kas-aardbeien.
In totaal wordt er dus uitgegaan van maximaal 4 ventvergunningen per wijk(3 niet-seizoengebonden en 1 seizoengebonden) en een totaal van 24 ventvergunningen per week(dit kunnen minder venters zijn, indien men kiest voor 2 wijken per venter!) .
In de periode dat er geen seizoengebonden artikelen zijn, zullen de ventvergunningen met niet seizoengebonden artikelen niet aangevuld worden tot 24, aangezien de venters met seizoengebonden artikelen al vroeg beginnen met venten nl. 1 maart tot 30 september.
Venters kunnen maximaal voor 2 wijken vergunning aanvragen. 2 wijken zijn voldoende groot om de hele week te kunnen venten. Daarmee blijven er nog genoeg mogelijkheden over voor andere venters en er zullen minder openbare orde problemen ontstaan.
Bakken en braden:
Ventvergunningen voor frites en gebakken vis e.d. worden niet verleend.
Het verwarmen van de olie en het bakken van de produkten duurt te lang zodat er geen sprake meer kan zijn van venten, maar van een standplaats. Daarbij komt dat het uit oogpunt van verkeer/brandveiligheid niet wenselijk is dergelijke ventwagens toe te staan.
Uit arresten blijkt dat onder venten wordt verstaan het "ambulante" te koop aanbieden en verkopen van waren. De venter dient zich dus voortdurend voor te bewegen, tenzij hij bezig is een klant te bedienen. Uiteraard zal de "venter" ter bediening van een klant, die zich heeft aangemeld, maar verder ook om andere duidelijke en aannemelijke redenen, zoals het herschikken van zijn lading, indien nodig, het verzorgen van zijn voertuig, zich tijdelijk niet behoeven voort te bewegen, doch het te koop aanbieden zonder meer zal moeten uitvoeren als ambulante handelaar en niet al stilstaande handelaar, zodat óók het tijdelijk stilstaan uitsluitend om klanten af te wachten voor de "venter" taboe is.
Dagventvergunningen:
De dagventvergunningen zullen met ingang van 1 januari 1995 niet meer worden verleend.
Vervanging bij ziekte:
Mocht een venter voor langere tijd ziek worden kan hij/zij een verzoek indienen bij het college van Burgemeester en wethouders om zich te laten vervangen. Een geneeskundige verklaring dient bij het schriftelijke verzoek te worden overlegd.
Ventvergunningen:
De ventvergunningen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
Venters die in het verleden een ventvergunning hebben gehad, krijgen geen voorrangspositie.
De aanvragen worden getoetst aan het ventbeleid.
Indien het maximum aan ventvergunningen zijn uitgegeven, kan men op een wachtlijst worden geplaatst. Deze wachtlijst werkt met kalenderjaren. Voor elk kalenderjaar dient opnieuw inschrijving op de wachtlijst te geschieden(i.v.m. actualisering van de wachtlijst).
Ventvergunningaanvragen:
Ventvergunningen dienen schriftelijk te worden aangevraagd. Bij de aanvraag zal naar het inschrijvingsbewijs bij het Centraal Registratie Kantoor in Den Haag worden gevraagd(inschrijving als venter).
Verder dient de aanvrager zich te legitimeren bij de aanvraag(ventvergunningen zijn persoonsgebonden).
Aangezien ventvergunningen persoonsgebonden zijn, kan een ventvergunning alleen door een natuurlijke persoon aangevraagd worden.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl