Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR122681
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR122681/1
Regeling vervallen per 01-01-2016
Mandaatbesluit gemeente Waalwijk 2011
Geldend van 01-12-2011 t/m 31-12-2015
Intitulé
Mandaatbesluit gemeente Waalwijk 2011MANDAATBESLUIT Gemeente Waalwijk 2011
Het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de heffingsambtenaar van de gemeente Waalwijk, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft,
gelet op de Gemeentewet en Algemene wet bestuursrecht;
b e s l u i t ( e n ) :
I de uitoefening van de bevoegdheden die in het bij dit besluit behorende register zijn aangeduid met "A" op te dragen aan de eveneens in het schema genoemde functionaris (afdoeningsmandaat).
II te bepalen, dat met betrekking tot het ondertekenen van besluiten, in het bij dit besluit behorende register aangegeven met een "O", de aangegeven procedure gevolgd dient te worden (ondertekeningsmandaat).
III dat bij aangelegenheden, waarbij de burgemeester in zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger van de gemeente vertegenwoordigd dient te worden, in het bij dit besluit behorende register met een "V" aangeduid, de eveneens in het schema genoemde functionaris als gemachtigde van de burgemeester aan te wijzen (vertegenwoordigingsbevoegdheid).
IV dat bij het in werking treden van dit besluit het op 26 juni 2007 vastgestelde mandaatbesluit vervalt.
V ten aanzien van de uitoefening van de bevoegdheden, bedoeld onder de punten I tot en met III van dit besluit, moet het volgende in acht worden genomen:
Artikel 1
lid 1
Indien bij een namens het college, burgemeester of heffingsambtenaar te nemen besluit het beleid van dit orgaan is betrokken, maakt degene aan wie mandaat of volmacht tot afdoening is gegeven geen gebruik van deze bevoegdheid en legt deze de zaak voor aan het betreffende orgaan indien:
- a.
het voornemen bestaat tot aanvulling/afwijking van het tot dan gevoerde beleid;
- b.
de betrokken portefeuillehouder, de burgemeester of de algemeen directeur (in zijn hoedanigheid van ambtelijk coördinator) daarom heeft verzocht;
- c.
uit het te nemen besluit niet voorziene financiële of andere belangrijke consequenties kunnen voortvloeien;
d. er persoonlijke betrokkenheid van de gemandateerde of de gevolmachtigde dan wel van diens plaatsvervanger bij het te nemen besluit bestaat;
e. van de te nemen beslissing precedentwerking te verwachten is;
f. artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet van toepassing is.
lid 2
Het orgaan dat het mandaat of de volmacht heeft verleend, kan in aanvulling hierop nadere voorwaarden stellen waaronder slechts van deze bevoegdheid gebruik mag worden gemaakt in specifieke gevallen of soorten van gevallen.
Artikel 2
In de bevoegdheidsomschrijving wordt regelmatig de term “beslissen” gebruikt. Hiermee wordt bedoeld het beslissen om een aanvraag te verlenen dan wel te weigeren, alsmede het beslissen om een aanvraag niet in behandeling te nemen of (niet)-ontvankelijk te verklaren.
Artikel 3
Bij afwezigheid van de bevoegd functionaris, aan wie bij of krachtens dit besluit bevoegdheden zijn toegekend, worden deze bevoegdheden uitgeoefend door zijn plaatsvervanger.
Artikel 4
1.Ingeval een mandaat aan een bepaalde functionaris wordt opgedragen wordt daarmee het mandaat geacht eveneens opgedragen te zijn aan de hogere functionarissen.
Hierbij wordt de volgende rangorde gehanteerd:
college/burgemeester – algemeen directeur – directeur – afdelingshoofd – teamleider/projectleider - senior-medewerker - medewerker. Als directe chef geldt het niveau vanaf teamleider .
2.Ingeval een bevoegdheid aan een externe functionaris wordt gemandateerd wordt daarmee het mandaat eveneens opgedragen te zijn geacht aan het afdelingshoofd van de functionele afdeling binnen de gemeentelijke organisatie.
Artikel 5
Als bij een krachtens mandaat te nemen besluit een andere gemeentelijke sector belang heeft of de betreffende zaak het taakgebied van een andere sector raakt, legt de functionaris aan wie de bevoegdheid is opgedragen, de zaak vooraf aan het hoofd van die andere sector voor. Als met het hoofd van de andere sector geen overeenstemming wordt bereikt, legt de functionaris aan wie de bevoegdheid is toegekend, de zaak aan het college voor.
Artikel 6
De gemandateerde is zonder toestemming van de mandaatgever niet bevoegd de bevoegdheid verder te (onder)mandateren.
Artikel 7
Bij uitoefening van bevoegdheden, zoals bedoeld onder punt I van dit besluit, worden uitgaande stukken als volgt ondertekend:
"Naam bestuursorgaan, namens deze(n)/ dit, gevolgd door de naam en functieaanduiding van de (onder)gemandateerde en zijn/haar handteke ning”.
Artikel 8
Bij de bevoegdheid tot ondertekening van uitgaande stukken, zoals bedoeld onder punt II van dit besluit, worden uitgaande stukken als volgt ondertekend:
“Overeenkomstig het door het bestuursorgaan genomen besluit, voor dezen/ dit, gevolgd door de naam en functieaanduiding van de (onder)gemandateerde en zijn/haar handteke ning”.
Artikel 9
Het ondertekeningsmandaat geldt niet, behoudens in zaken met een routinematig karakter, voor stukken gericht aan:
- a.
de kroon;
- b.
gedeputeerde staten van Noord-Brabant;
- c.
de commissaris van de koningin van de provincie Noord-Brabant;
Artikel 10
Het mandaatbesluit geeft geen uitgewerkte richtlijnen over budgettaire bevoegdheden. Hierop zijn de voorwaarden uit de Regeling Budgethouders gemeente Waalwijk en Regeling Budgethouderschap Strategische Projecten van toepassing.
Artikel 11
Met dit besluit wordt de mandaatregeling 2007 ingetrokken. Dit besluit treedt op 1 december 2011 in werking.
Artikel 12
Dit besluit kan worden aangehaald als "Mandaatbesluit gemeente Waalwijk 2011"
Waalwijk, 15 november 2011
het college van burgemeester en wethouders van Waalwijk,
de secretaris, de burgemeester,
drs. A. de Wit drs. A.M.P. Kleijngeld
de burgemeester van Waalwijk,
drs. A.M.P. Kleijngeld
de heffingsambtenaar van Waalwijk,
N.H. Burg
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl