Permanente link
Naar de actuele versie van de regeling
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR11287
Naar de door u bekeken versie
http://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR11287/1
Regeling vervallen per 27-09-2019
Verordening subsidieregeling particuliere woningverbetering Contradriehoek
Geldend van 08-02-2007 t/m 26-09-2019
Intitulé
Verordening subsidieregeling particuliere woningverbetering ContradriehoekArtikel 1 Subsidiegrondslag
Het college van burgemeester en wethouders kan de subsidie voor de particuliere woningverbetering Contradriehoek verlenen aan particuliere eigenaren voor het uitvoeren van het noodzakelijk onderhoud aan hun woningen of bedrijfsruimten.
Artikel 2 Begripsomschrijvingen
In deze verordening wordt verstaan onder:
a. |
college |
het college van burgemeester en wethouders; |
b. |
eigenaar: |
opstaller, erfpachter, vruchtgebruiker en gerechtigde tot een appartementsrecht als genoemd in artikel 106, Boek 5, Burgerlijk Wetboek; |
c. |
particuliere eigenaar: |
een eigenaar volgens sub b, waarbij als eigenaar wordt uitgesloten: een toegelaten instelling; |
d. |
vereniging van eigenaars (VvE): |
de vereniging van eigenaren (VvE), als bedoeld in artikel 124, Boek 5, Burgerlijk Wetboek; |
e. |
toegelaten instelling: |
instelling, toegelaten krachtens artikel 70 van de Woningwet; |
f. |
woning: |
woonruimte met een eigen toegang en waarbij de bewoners niet afhankelijk zijn van wezenlijke voorzieningen, welke buiten de woonruimte zijn gelegen; |
g. |
bedrijfsruimte: |
een gedeelte van een pand, dat niet kan worden aangemerkt als een woning en dat naar de aard van de ruimtelijke indeling is bestemd voor de uitoefening van een bedrijf en dat deel uitmaakt van een gebouw met woningen dat in appartementen is gesplitst en behoort tot het eigendom van de VvE; |
h. |
aanschrijfwaardig onderhoud: |
omvat alle gebreken aan een woning die in strijd zijn met het bouwbesluit en de bouwverordening; |
i. |
woningopname: |
een door een, door het college erkende, deskundige opgesteld rapport (bouwkundig opnamerapport BOR) waarin de onderhoudsstaat van de woning wordt beschreven, de werkbeschrijving is opgenomen en waarin wordt vermeld welke gebreken aanschrijvingswaardig zijn en is opgenomen een meerjaren onderhoudsplanning (10 jaar) waarin het gebruikelijke periodieke onderhoud is beschreven; |
j. |
onderhoudsplan: |
het na de woningopname op basis van de BOR vastgestelde aanschrijvingswaardige onderhoud. Het aanschrijvingswaardige onderhoud bestaat uit de gebreken die direct aanschrijvingswaardig zijn en de gebreken die binnen de eerste vijfjaar aanschrijvingswaardig worden; |
k. |
kosten van voorzieningen: |
de door het college bepaalde subsidiabele kosten van de getroffen maatregelen, waaronder te verstaan nieuw- of verbouw, herstel, reparatie en vervanging, voor het noodzakelijk onderhoud; |
l. |
gereedkomingsdatum: |
de dag waarop de werkzaamheden van het noodzakelijk onderhoud zijn voltooid. |
Artikel 3 Het noodzakelijk onderhoud en het programma van eisen.
Onder het noodzakelijk onderhoud wordt verstaan:
- -
het herstel in oorspronkelijke staat, dan wel de reparatie van het aanschrijvingswaardige onderhoud, dat wordt genoemd in het onderhoudsplan,
- -
en zoals dat na de woningopname wordt vastgesteld in het bouwkundig opnamerapport (BOR),
- -
en waarbij wordt uitgegaan van het programma van eisen zoals dat is vastgelegd als het basisonderhoudsniveau in het Supplement (Ver)Beter Den Haag, bijlage 4 onder 1 Basisniveau.
Artikel 4 Werkingssfeer
-
1. Deze verordening is slechts van toepassing in de Contradriehoek. De Contradriehoek is het gebied begrensd door de Loosduinseweg, Fahrenheitstraat en Valkenbos-laan en bevat de volgende adressen: Fahrenheitstraat 2 t/m 158, Loosduinseweg 853 t/m 981, Cartesiusstraat 193 t/m 225 en 224 t/m 290, Daltonstraat 1 t/m 63 en 2 t/m 106, Mariottestraat 2, 80 t/m 102 en 1 t/m 83, Ohmstraat 1,3,5, 87 t/m 117 en 2 t/m 170.
-
2. Deze verordening is niet van toepassing op woningen of bedrijfsruimten welke in eigendom zijn van een toegelaten instelling.
Artikel 5 De subsidie
De € 17.000-regeling Casco onderhoud. De subsidie is een bedrag ineens per woning, bedraagt € 17.000,00 en is een bijdrage in de kosten van het noodzakelijk onderhoud.
Artikel 6 De subsidieverlening
-
1. De subsidie als genoemd in de artikel 5 wordt verleend aan de individuele eigenaren van de VvE.
-
2. De subsidie wordt verleend onder de voorwaarde dat niet reeds een begin is gemaakt met de werkzaamheden zonder instemming van het college.
Artikel 7 Verplichtingen
De subsidie als genoemd in artikel 5 wordt verleend onder de verplichting, dat:
- a.
van een eigenaar die niet behoort tot een VvE, binnen een termijn van zes maanden, de subsidieaanvraag door het college is ontvangen;
- b.
de VvE, binnen een termijn van zes maanden, rechtsgeldig heeft besloten dat het noodzakelijk onderhoud, als genoemd in artikel 3 , wordt uitgevoerd en de subsidieaanvraag door het college is ontvangen;
- c.
het noodzakelijk onderhoud wordt gereed gemeld binnen een termijn van 36 maanden (drie om zijn n de gemeente Den Haag,wij u voor het volgende besluit te nemen: jaar). Een termijn vangt aan op de eerste van de maand, volgend op de dag waarop de BOR voor de eerste maal met de eigenaar als genoemd onder a of de VvE is besproken en eindigt na verloop van genoemde termijn.
Artikel 8 De subsidievaststelling
De subsidie als genoemd in artikel 5 is nimmer hoger dan de kosten van voorzieningen (art. 2 sub k).
Artikel 9
Indien de werkzaamheden voor het uitvoeren van het noodzakelijk onderhoud worden verricht door de eigenaar, - anders dan in de uitoefening van zijn bedrijf, - al dan niet met behulp van anderen, - zonder dat er bij de hulp sprake is van uitoefening van een bedrijf, dan wordt een beloning van de arbeid van de hier genoemde eigenaar en anderen niet gerekend tot de (subsidiabele kosten) kosten van voorzieningen.
Artikel 10 Weigeringsgrond
Indien een eigenaar of een VvE , als genoemd in artikel 7 onder a en b, niet voldoet aan de in artikel 7 onder a en b genoemde verplichtingen, dan wordt, vanaf het moment dat de aanschrijving op grond van de Woningwet is uitgevaardigd, de subsidie geweigerd.
Artikel 11
Indien aan een eigenaar of een VvE, als genoemd in artikel 7 onder a en b, de subsidie is verleend dan wordt de subsidie geweigerd
- a.
indien de gereedmelding van het noodzakelijk onderhoud niet door het college is ontvangen, binnen de termijn als genoemd in artikel 7 sub c,
- b.
indien is aangeschreven, vanaf het moment dat de aanschrijving op grond van de Woningwet is uitgevaardigd.
Artikel 12 Intrekking en wijziging bij verkoop van de woning
Indien na het besluit tot verlenen van subsidie, doch voor het besluit tot vaststelling van subsidie, de eigendom overgaat op een ander, kan de nieuwe eigenaar als subsidieontvanger worden aangemerkt, mits:
- a.
de vorige eigenaar schriftelijk afstand doet van de aanspraak op de subsidie;
- b.
de nieuwe eigenaar schriftelijk verklaart dat hij het noodzakelijk onderhoud onverkort en binnen de gestelde termijn uitvoert.
Artikel 16 Aanvragen van de subsidie
-
1. De subsidie wordt aangevraagd bij het college.
-
2. De aanvraag wordt ingediend met een daartoe vastgesteld formulier.
Artikel 17 De gereedmelding
-
1. De subsidieontvanger meldt het college dat het noodzakelijk onderhoud is voltooid.
-
2. De gereedmelding wordt ingediend met een daartoe vastgesteld formulier.
Artikel 18 Overgang- en slotbepalingen
-
1. Aan een eigenaar aan wie, voor het in werking treden van deze verordening, de subsidie voor de ingrijpende of de niet-ingrijpende voorzieningen (SAS) is verleend (Verordening woninggebonden subsidies 1995) en de werkzaamheden nog niet zijn gereed gemeld, kan op zijn verzoek subsidie worden verleend volgens deze verordening. Deze laatste subsidieverlening treedt in de plaats van de reeds verleende subsidie.
-
2. Een eigenaar aan wie subsidie voor de ingrijpende of de niet-ingrijpende woningverbetering is verleend (Verordening woninggebonden subsidies 1995), en de werkzaamheden zijn gereed gemeld en de subsidie is vastgesteld, kan op zijn verzoek de subsidie laten vaststellen volgens deze verordening.
Deze laatste subsidievaststelling treedt in de plaats van de eerdere subsidievaststelling. Het uitbetaalde subsidiebedrag wordt verrekend met het uit te betalen subsidiebedrag volgens deze verordening.
-
3. Ingeval op grond van deze verordening een aanvraag voor subsidie wordt ingediend en welke in plaats zal treden van de subsidie die verleend is op grond van de Verordening woninggebonden sub-sidies 1995 is voor het in behandeling nemen van die aanvraag leges verschuldigd op grond van de legesverordening zoals die op dat moment van toepassing is, met dien verstande dat het totaal van de leges voor beide aanvragen nooit meer zal bedragen dan het legesbedrag verschuldigd voor de tweede aanvraag.
Artikel 19
Deze verordening kan worden aangehaald als de Verordening subsidieregeling particuliere woningverbetering Contradriehoek.
Ziet u een fout in deze regeling?
Bent u van mening dat de inhoud niet juist is? Neem dan contact op met de organisatie die de regelgeving heeft gepubliceerd. Deze organisatie is namelijk zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de regelgeving. De naam van de organisatie ziet u bovenaan de regelgeving. De contactgegevens van de organisatie kunt u hier opzoeken: organisaties.overheid.nl.
Werkt de website of een link niet goed? Stuur dan een e-mail naar regelgeving@overheid.nl