Regeling vervallen per 01-01-2011

Regeling communicatiemiddelen gemeente Reeuwijk 2008

Geldend van 01-11-2008 t/m 31-12-2010

Intitulé

Regeling communicatiemiddelen gemeente Reeuwijk 2008

De directie van de gemeente Reeuwijk;

gelet op het bepaalde in artikel 3, lid 1, onder g. van Organisatiebesluit gemeente Reeuwijk 2008”;

besluit vast te stellen de navolgende

Artikel 1: Begripsomschrijving

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a)

    medewerker: de ambtenaar zoals bedoeld in artikel 1:1 lid 1 sub a van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling/Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO);

  • b)

    communicatiemiddelen: een ter beschikking gestelde mobiele telefoon of smartphone.

Artikel 2: Ter beschikking stelling van een communicatiemiddel

  • 1. Als de directie het noodzakelijk acht, dat een medewerker vanwege zijn of haar functie tijdens en/of buiten werktijd mobiel telefonisch bereikbaar is en telefonisch contact moet maken, krijgt de medewerker een communicatiemiddel ter beschikking gesteld.

  • 2. Als de directie het noodzakelijk acht dat een medewerker, aan wie een communicatiemiddel ter beschikking gesteld wordt, tevens buiten de organisatie/werkplek gebruik moet kunnen maken van zijn digitale agenda, krijgt hij/zij een smartphone ter beschikking gesteld.

  • 3. Een communicatiemiddel wordt niet verstrekt dan nadat de betrokken medewerker het overdrachtsformulier, zoals dat als bijlage bij dit besluit behoort, heeft ingevuld en ondertekend.

Artikel 3: Bereikbaarheid

  • 1. De medewerker die, vanwege zijn of haar functie, een communicatiemiddel ter beschikking gesteld krijgt vanwege de bereikbaarheid is ook verplicht om bereikbaar te zijn binnen de daarover met hem/haar gemaakte afspraken.

  • 2. a. Wanneer de medewerker, bedoeld in lid 1, een taak heeft binnen de rampenorganisatie is hij verplicht er voor te zorgen door middel van het verstrekte communicatiemiddel 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar te zijn.

    • b.

      De werkgever zal van deze 24/7-bereikbaarheid uitsluitend gebruik maken in geval van ramp of crisis of van de oefeningen in dit kader.

Artikel 4: Algemeen gebruik van een communicatiemiddel

  • 1. a. Voor het door de gemeente verstrekte communicatiemiddel geldt dat de gemaakte gesprekskosten conform de voorschriften van de belastingdienst te maken moeten hebben met de dienstbetrekking.

    • b.

      Als bij controle door de fiscus blijkt dat het privé gebruik boven de fiscale norm uitkomt die is verbonden aan een zakelijk communicatiemiddel wordt het privé voordeel belast en de gemaakte privé kosten ingehouden op het salaris, de vakantietoelage en/of de eindejaarsuitkering van de medewerker.

  • 2. De medewerker is verantwoordelijk voor de goede staat van het aan hem/haar in bruikleen gegeven toestel.

  • 3. In geval van diefstal moet hiervan door de medewerker onverwijld aangifte worden gedaan bij de politie en in geval van een abonnement moet de medewerker dit melden bij de sectie ICT zodat deze de mobiele telefoon kan laten blokkeren.

Artikel 5: Inleveren communicatiemiddelen

  • 1. Het beschikbaar stellen eindigt:

    • a)

      bij het einde van het dienstverband;

    • b)

      bij wijziging van de functie, als voor de nieuwe functie het hebben van een communicatie middel niet noodzakelijk is;

    • c)

      als de medewerker nalatig is of in strijd handelt met één of meer van de verplichtingen die in deze regeling opgenomen is;

    • d)

      als de medewerker op non-actief wordt gesteld;

    • e)

      als de medewerker twee maanden of langer ziek/arbeidsongeschikt is;

    • f)

      als de medewerker twee maanden of langer (on)betaald verlof opneemt.

  • 2. Bij het einde van het dienstverband is de medewerker verplicht de communicatiemiddelen en toebehoren uiterlijk op de laatste werkdag aan de werkgever over te dragen.

Artikel 6: Verklaring zakelijk gebruik

De medewerker is verplicht een verklaring te ondertekenen waarin staat dat het ter beschikking gestelde communicatiemiddel zal worden gebruikt in het kader van de dienstbetrekking. Deze verklaring maakt deel uit van het overdrachtsformulier.

Artikel 7: Voorbehoud fiscale wijzigingen

De directie behoudt zich het recht voor om in verband met fiscale wijzigingen de regeling dienovereenkomstig aan te passen.

Artikel 8: Onvoorziene gevallen

Voor gevallen waarin deze regeling niet of niet naar billijkheid voorziet treft de directie een bijzondere regeling.

Artikel 9: Inwerkingtreding

Deze regeling wordt geacht in werking te zijn getreden met ingang van 1 november 2008 en kan worden aangehaald als de ‘Regeling communicatiemiddelen gemeente Reeuwijk 2008’.

Aldus vastgesteld in de directievergadering van

Gemeente Reeuwijk

Overdrachtsformulier mobiele telefoon/smartphone

Naam

Afdeling

Datum

Merk en type

IMEI nummer

Telefoonnummer

Accessoires

Opmerkingen

Hierbij verklaar ik bovenstaande in goede staat te hebben ontvangen en akkoord te gaan met de navolgende bepalingen:

  • 1.

    Het is mij bekend dat dit apparaat eigendom is van de gemeente Reeuwijk en dat de sectie ICT beheerder hiervan is. Het is mij duidelijk dat de telefoon aan mij verstrekt is vanwege het feit dat de directie bepaald heeft dat dit een noodzakelijk hulpmiddel is bij de uitvoering van mijn huidige takenpakket. Het is mij bekend, dat de verstrekking kan eindigen als de directie bepaalt dat het communicatiemiddel niet langer noodzakelijk is voor de uitoefening van mijn functie c.q. takenpakket.

  • 2.

    Het is mij bekend dat dit apparaat primair verstrekt is om voor zakelijke doeleinden t.b.v. de gemeente Reeuwijk te worden gebruikt, waarbij privé-gebruik binnen de voor een zakelijk comunicatiemiddel geldende fiscale norm is toegestaan. Als bij controle door de fiscus blijkt dat mijn privé gebruik boven de bedoelde fiscale norm uitkomt stem ik er mee in dat het privé voordeel belast wordt ingehouden op de eerstvolgende betaling van – naar mijn eigen keuze – mijn salaris, vakantiegeld en/of eindejaarsuitkering.

  • 3.

    Ik zal het verstrekte apparaat niet onbewaakt achterlaten en maatregelen treffen om te voorkomen dat het gestolen of beschadigd wordt. Het is mij bekend dat, wanneer dit toch gebeurt en dit naar het oordeel van de directie veroorzaakt wordt door verwijtbaar gedrag mijnerzijds, vervanging op mijn kosten kan plaatsvinden.

  • 4.

    Het ter beschikking gestelde communicatiemiddel mag niet worden verruild, vervreemd of aan derden in bruikleen worden gegeven.

Tevens verklaar ik kennis genomen te hebben van de bepalingen zoals opgenomen in de Regeling communicatiemiddelen gemeente Reeuwijk 2008.

Akkoord medewerker,

------------------------------------------------------------- (handtekening)

Overgedragen door de afdeling ICT d.d. -------------------------

------------------------------------------------------------- (handtekening)